Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eldinkan

#1 Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by eldinkan »

Pozdrav,

Tokom ljeta sam poceo raditi hemijsko ciscenje auta, namjestaja i slicnog i otprilike sam poslozio sva sredstva koja mi odgovaraju za rad sa Karcher mašinama ali m3 sad konkretno zanima na koji nacin se suši auto u zimskom periodu, imaju li neke posebne grijalice ili nesto..ako neko moze pomoci bicu jako zahvalan
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#2 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by RagibUzoriti »

I zamisli odvuci tebi vozilo na ciscenje.

Sledeca tema bi bila, "kako vratiti sjedista u vozilo ako su konektori od airbaga popucali a da ne izbacuje gresku" ...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by bitanga_sa_otesa »

ja zimi lozim vatru
-Chesterfield-

#4 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by -Chesterfield- »

eldinkan wrote: 30/10/2020 15:43 Pozdrav,

Tokom ljeta sam poceo raditi hemijsko ciscenje auta, namjestaja i slicnog i otprilike sam poslozio sva sredstva koja mi odgovaraju za rad sa Karcher mašinama ali m3 sad konkretno zanima na koji nacin se suši auto u zimskom periodu, imaju li neke posebne grijalice ili nesto..ako neko moze pomoci bicu jako zahvalan
Nađi najboljeg majstora sa istim zanimanjem, pa malo volontiraj kod njega. :D
Juka Jebach

#5 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by Juka Jebach »

Gle forumasa sto furaju covjeka,ako se ne varam ti uredjaji za dubinsko izvade 99%+ posto vode. Sad nez na sta siti mislio al najpametnije ti je odvest svoje autokod nekoga i pravit se da si musterija a ti mu kupis fazone :D
Zeleni12

#6 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by Zeleni12 »

Imaju oni kaloriferi, ventilatori za susenje, i osuse auto za par sati, ali je racun za struju veci. Ali zimi se dubinsko auta radi slabije, manje ima posla. A i ako se ne koriste kaloriferi za susenje bitno je nakon prskanja izvuci sto vise vode, kako se sjedista ne bi usmrdila od vlage na losem vremenu...
eldinkan

#7 Re: Hemijsko čišćenje auta - sušenje zimi

Post by eldinkan »

Stvar je toga da kod mene svi izbjegavaju raditi auto zimi jer ocito nemaju neki dovoljno dobar nacin za sušenje..ili ostavljaju auto da se suši par dana u toploj prostoriji
U medjuvremenu sam nasao na netu nesto sto mi odgovara samo jos naci gdje kupiti, radi se o uredjaju carfon bieffe..hvala u svakom slucaju :)
Post Reply