Hattab72 povukao prijetnje Silajdžiću, Ceriću i Tihiću
-
Rambo-Amadeus
ma mislio sam da je povuko vec pa nisam ni pokusavao trazit
-
mamica papucarka
ma nema linkRambo-Amadeus wrote:ma mislio sam da je povuko vec pa nisam ni pokusavao trazit
http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=52023
- Alfons Kauders
pa mrzi garant i 31 od tih religijskih zajednica,seln wrote:Cudo nevidjeno...hattab zivi u gradu sa 32 razlicite religijske zajednice....i nije belaj. A smetaju mu "braca" iz Bosne koji ne misle kao on.
a ko sto vidimo
-
Rambo-Amadeus
ako nishta bar su mu dohakali, valjda je sad malo "sigurnija" situacija...
ne boj se mamice
ja cu te spas'ti 
ne boj se mamice
- Alfons Kauders
a bas sam se bio zabrinuo...Rambo-Amadeus wrote:ako nishta bar su mu dohakali, valjda je sad malo "sigurnija" situacija...
ne boj se mamiceja cu te spas'ti
bi me zajeeebooooooo
-
mamica papucarka
more bit svasta, a i nista
hebo to, odoh ja na donji dio foruma
hebo to, odoh ja na donji dio foruma
-
luciferino
Da prostiš, isto sranje, drugo pakovanje, a sve preko leđa građanske BiH.
-
ibro dirka
Iskreno, jednostavno i pametno srocen tekst. Samo ne znam sta ce mu ono s "kafirima", al eto.
Izgleda da je dosao sebi, pa vidjet cemo.
Izgleda da je dosao sebi, pa vidjet cemo.
-
Homer_Simpson
Joooj sto lik nalozi cjelu Bosnu i nestade...eeee... Kralj!
Jebes zemlju u kojoj je hatab newsmaker ...
Jebes zemlju u kojoj je hatab newsmaker ...
- MuaDib
Pas koj laje ne ujeda. Ali ti fundamentalisti u dronjcima uništavaju tradiciju muslimana u Bosni i Hercegovini. Lijepo zavrnuti sve saudijske fondove, pa kad nema para neće biti ni brada ni kojekakvih pokrivala kod žena. Pogledajte ih samo kako izgledaju gore neg četnici, čak idu u krajnost da se nesmiju kupat jer ja Allah samo propisao abdest. nama oni ne trebaju i treba im reči to otvoreno. Nama ovdje ne trebate, iamte Beludžistan, Afganistan, sudan i Saudijsku Arabiju, pa ako vam se ne sviđaju bosanski muslimani,l bujrum u navedene srednjovjekovne države.
- Prozor
Uklonjena prijetnja: Hattab72 zatraio halal od braće VIDEO
Nakon to je njegova prijetnja Silajdiću, Tihiću i Ceriću bila predmetom mnogih rasprava, pa i istrage SIPA-e, Hattab72 odlučio je povući prijetnju i zatraiti Ťhalad od braćeť.
MOSTAR SIPA se potrudila pronaći osobu koja je autor videa na YouTubeu, pa je lociran u gradu Jacksonville na Floridi, a pojavili su se napisi kako su bh istraitelji kontaktirali i FBI, nakon čega je Hattab72 povukao prijetnje.
U videu, koji je objavljen jučer pie kako ustvari nije imao loih namjera.
ŤMoja iskrena, bratska ljubav prema mojoj braći u islamu me je navela na ovaj potez, da ako nita, bar zastraim licemjerje od vođa.. Na svoju sam ruku postavio video i zaprijetio tzv. snimcima koji su trebali biti kompromitirajući
Nisam u Bosni, niti imam bilo kakav kontakt sa braćom čija me sudbina toliko boli.. Sve dok mi se neka braća ne javie porukama na youtube i zamolie da uklonim video i povučem prijetnje, jer oni ele jedino legalno da se bore za svoja ljudska prava. A poto mi nije cilj da braću dovodim u rune sitiacije i da oteavam ionako teak poloaj odlučio sam da uiklonim video I svaki vid bilo kakve prijetnje.ť
U petominutnom videu Hattab72 pie kako mu je cilj bio ukazati na nepravdu, nepotenje, duple arine i standarde.
Dalje pie: Srbin iz Hrvatske je dobrodoao u BiH.. Ljudi koji branie ovu dravu vie nisu Dodik nije neprijatelj sistema i drave, a oni koji je branie to pos postadoe, iako je svima znano da braća nisu počinila niti jedno krivično djelo
Hattab72 pie kako prozvanim ljigavcima i licemjerima moe samo reći da prokletstvo svake suze djeteta kloje ostaje bez babe, dobro osjete na ovom svijetu
ŤZa mene je ova priča zavrena, traim halala od moje drage braće, ako su imali ikakvu neugodnost zbog ovoga, jer ovo je bila lično moja ideja i produkt mog suosjećanja sa njima...ť
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=51016
Nakon to je njegova prijetnja Silajdiću, Tihiću i Ceriću bila predmetom mnogih rasprava, pa i istrage SIPA-e, Hattab72 odlučio je povući prijetnju i zatraiti Ťhalad od braćeť.
MOSTAR SIPA se potrudila pronaći osobu koja je autor videa na YouTubeu, pa je lociran u gradu Jacksonville na Floridi, a pojavili su se napisi kako su bh istraitelji kontaktirali i FBI, nakon čega je Hattab72 povukao prijetnje.
U videu, koji je objavljen jučer pie kako ustvari nije imao loih namjera.
ŤMoja iskrena, bratska ljubav prema mojoj braći u islamu me je navela na ovaj potez, da ako nita, bar zastraim licemjerje od vođa.. Na svoju sam ruku postavio video i zaprijetio tzv. snimcima koji su trebali biti kompromitirajući
Nisam u Bosni, niti imam bilo kakav kontakt sa braćom čija me sudbina toliko boli.. Sve dok mi se neka braća ne javie porukama na youtube i zamolie da uklonim video i povučem prijetnje, jer oni ele jedino legalno da se bore za svoja ljudska prava. A poto mi nije cilj da braću dovodim u rune sitiacije i da oteavam ionako teak poloaj odlučio sam da uiklonim video I svaki vid bilo kakve prijetnje.ť
U petominutnom videu Hattab72 pie kako mu je cilj bio ukazati na nepravdu, nepotenje, duple arine i standarde.
Dalje pie: Srbin iz Hrvatske je dobrodoao u BiH.. Ljudi koji branie ovu dravu vie nisu Dodik nije neprijatelj sistema i drave, a oni koji je branie to pos postadoe, iako je svima znano da braća nisu počinila niti jedno krivično djelo
Hattab72 pie kako prozvanim ljigavcima i licemjerima moe samo reći da prokletstvo svake suze djeteta kloje ostaje bez babe, dobro osjete na ovom svijetu
ŤZa mene je ova priča zavrena, traim halala od moje drage braće, ako su imali ikakvu neugodnost zbog ovoga, jer ovo je bila lično moja ideja i produkt mog suosjećanja sa njima...ť
-
Sarafcina
Prozor wrote:Uklonjena prijetnja: Hattab72 zatražio halal od braæe VIDEO
Nakon što je njegova prijetnja Silajdžiæu, Tihiæu i Ceriæu bila predmetom mnogih rasprava, pa i istrage SIPA-e, Hattab72 odluèio je povuæi prijetnju i zatražiti «halad od braæe».
MOSTAR – SIPA se potrudila pronaæi osobu koja je autor videa na YouTubeu, pa je lociran u gradu Jacksonville na Floridi, a pojavili su se napisi kako su bh istražitelji kontaktirali i FBI, nakon èega je Hattab72 povukao prijetnje.
U videu, koji je objavljen juèer piše kako ustvari nije imao loših namjera.
«Moja iskrena, bratska ljubav prema mojoj braæi u islamu me je navela na ovaj potez, da ako ništa, bar zastrašim licemjerje od “voða”.. Na svoju sam ruku postavio video i zaprijetio tzv. snimcima koji su trebali biti “kompromitirajuæi”…
Nisam u Bosni, niti imam bilo kakav kontakt sa braæom èija me sudbina toliko boli.. Sve dok mi se neka braæa ne javiše porukama na youtube i zamoliše da uklonim video i povuèem prijetnje, jer oni žele jedino legalno da se bore za svoja ljudska prava. A pošto mi nije cilj da braæu dovodim u ružne sitiacije i da otežavam ionako težak položaj odluèio sam da uiklonim video I svaki vid bilo kakve prijetnje.»
U petominutnom videu Hattab72 piše kako mu je “cilj bio ukazati na nepravdu, nepoštenje, duple aršine i standarde”.
Dalje piše: “Srbin iz Hrvatske je dobrodošao u BiH.. Ljudi koji braniše ovu državu više nisu… Dodik nije neprijatelj sistema i države, a oni koji je braniše to pos postadoše, iako je svima znano da braæa nisu poèinila niti jedno krivièno djelo…”
Hattab72 piše kako “prozvanim ljigavcima i licemjerima može samo reæi da prokletstvo svake suze djeteta kloje ostaje bez babe, dobro osjete na ovom svijetu…
«Za mene je ova prièa završena, tražim halala od moje drage braæe, ako su imali ikakvu neugodnost zbog ovoga, jer ovo je bila lièno moja ideja i produkt mog suosjeæanja sa njima...»
a sta je on uopste napravio tamo?
evo iz jutarnjeg
Code: Select all
- Na portalu YouTube juèer je objavljena prijeteæa videoporuka Harisu Silajd¾iæu, èlanu Predsjedni¹tva BiH i predsjedniku Stranke za BiH, Sulejmanu Tihiæu, predsjedniku SDA, i reis-l-ulemi Mustafi Ceriæu, javlja portal Pincom.info.
U videozapisu naslovljenom 'Posljednje upozorenje', koji traje devet i pol minuta, autor Hattab72 tvrdi kako je navedenoj trojci vlast cilj ¾ivota i kako æe ono ¹to im se sprema biti gore od fizièke prijetnje, te da æe to biti "politièki, moralni i vjerski odstrel...".
Autor prijetnji tvrdi da su Silajd¾iæ, Tihiæ i Ceriæ "iznevjerili sva ljudska i vjerska naèela" te bi i "najroðenije izdali za ¹aku vlasti". U videoporuci, meðu ostalim, pi¹e kako su "prinuðeni javno objaviti snimke koje æe svu trojicu, blago reèeno, politièki uni¹titi". Bo¹njaèkim se èelnicima posebno zamjera ¹to se "s otvorenim neprijateljem Bosne, Dodikom, dogovore za 24 sata ono ¹to se godinama nije moglo dogovoriti".
- Buduæi da vidimo kako vam je vlast svetinja, ovo ¹to æe se objaviti æe vas i te kako zaboljeti - objavljeno je. Od njih se tra¾i da se "u ¹to kraæem roku pobrinu za sudbinu braæe koju tjeraju bez razloga", a rok je Bajram, u protivnom, tvrdi autor videa, "osvanut æe im crni Bajram". (Nezavisne, D. A.)
- black
Uhićeni Đuđić pripadnik je vehabijskog pokreta, ali istražitelji nemaju dokaza protiv njega, osim optužbi Čejvanovića koji tvrdi da ga je Đuđić poslao da s bombama ode u velposlanstvo.
Prema riječima Gerharda Jaroša, glasnogovornika bečkog tužiteljstva, sud je u srijedu odredio pritvor u trajanju od dva tjedna za Mehmeda Đuđića (34), rođenog u Tuzli, i Asima Čejvanovića (42), porijeklom iz Brčkog, zbog sumnje da su umiješani u osujećeni bombaški napad, pišu Nezavisne novine.
Zbog njegovog psihičkog stanja Čejvanović je pritvoren u zatvorsku bolnicu, gdje će se zadržati do prebacivanja na psihijatrijsku kliniku.
Uhićeni Đuđić, porijeklom iz Tuzle, pripadnik je vehabijskog pokreta, ali da istražitelji nemaju dokaza protiv njega, osim optužbi Čejvanovića koji tvrdi da ga je Đuđić poslao da sa ruksakom punim bombi ode u američko velposlanstvo. Za Čejvanovića je još u policiji utvrđeno da je psihički bolesnik, nakon što je govorio nepovezano o tome "kako je otišao u veleposlanstvo jer ona nije htjela da dođe do njega".
U njegovom ruksaku pronađene su ručne bombe, ekseri koji su mogli poslužiti kao geleri i islamska literatura. U pretresu njegovog stana u Tulnu, gradiću oko 40 kilometara udaljenom od Beča, gdje živi i Đuđić, otkriveno je pola kilograma eksploziva, kakav se često koristi na području bivše Jugoslavije.
U Ministarstvu vanjskih poslova BiH Nezavisnim su rekli da su im austrijske vlasti prenijele da iza osujećenog napada nema političke ni terorističke pozadine.
Da su dvojica muškaraca uhićeni i da će ostati u pritvoru za vrijeme trajanja istrage, potvrdio je agenciji AP neimenovani austrijski državni dužnosnik.
Asim Čejvanović, 42-godišnji nezaposleni Bošnjak, uhićen je u ponedjeljak nakon što je detektor metala na ulazu veleposlanstva izazvao sumnju marinaca. Čejvanović je pokušao pobjeći ali je ubrzo uhićen. U ruksaku koji je bacio pronađene su granate, plastični eksploziv i dijelovi metala. Policija je poslije u Tullnu uhitila i Đuđića.
Đuđić na pokopu Barčića
Mehmed Đuđić je u Tulnu kod Beča nastanjen od 1995. godine, kad je otišao iz BiH. Oženjen je suprugom Amelom i ima tri sina. Zaposlen je u jednoj autoprevozničkoj firmi kao vozač kamiona. Njegovi poznanici u Tuzli tvrde da se naglo okrenuo prema vjeri poslije prometne nesreće koju je doživio u Austriji u siječnju 2003. godine.
"Vehabija je već neko vrijeme, a u to smo se uvjerili kad je u svibnju ove godine iz Austrije došao na dženazu Jusufu Barčiću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta iz Kalesije, koji je poginuo u prometnoj nesreći", kažu njegovi prijatelji iz Tuzle.
U međuvremenu je, kažu, pustio i bradu, karakterističnu za pripadnike vehabijskog pokreta. (Nezavisne novine)
Net.hr
04.10.2007.
-
obuca
MuaDib wrote:Pas koj laje ne ujeda. Ali ti fundamentalisti u dronjcima uništavaju tradiciju muslimana u Bosni i Hercegovini. Lijepo zavrnuti sve saudijske fondove, pa kad nema para neće biti ni brada ni kojekakvih pokrivala kod žena. Pogledajte ih samo kako izgledaju gore neg četnici, čak idu u krajnost da se nesmiju kupat jer ja Allah samo propisao abdest. nama oni ne trebaju i treba im reči to otvoreno. Nama ovdje ne trebate, iamte Beludžistan, Afganistan, sudan i Saudijsku Arabiju, pa ako vam se ne sviđaju bosanski muslimani,l bujrum u navedene srednjovjekovne države.
-
Regnum_Bosnae
jefferson wrote:Koji je to glupan to je kriminal majke mi!
To je neko dijete od 15-16g koje je zaludjeno nacionalizmom.
Nije nacionalizmom nego vjerskim fanatizmom. To su dvije jako razlicite stvari.