Halid Kenjac i ljubavnik iz Neuma

Unjustice

Post by Unjustice »

KENJAC wrote:Mile iz Laktasa je najkonkretniji politicar trenutno na Balkanu! Vise je uradio za RS nego iko drugi (a samim tim i za BiH) Ako ovako nastavi, i jos ako otvori aerodrum u Trebinju, uci ce u istoriju BiH a ovi sto govore da nije ni za vodit trafiku mogu uci samo u biologiju ove zemlje! Volio to neko ili ne! Prije pet godina federacija je bila svjetlosnu godinu ispred RS (takozvane) a sad .... Pa vi vidite!
Kako za koga brale, kako za koga. Laktas Mile nije nista manje srbijanski piun od Radovana Sume, sto ga samim tim izbacuje sa liste politicara. To da razvoj genocidnog entiteta razvija BiH okaci macku o rep. Najbolji interes za BiH pa i Europu je da taj dio bude u kamenom dobu dok god je ekzluzivno srpski. Sto budu razvijeniji vise se potlacivati i ono malo onih koji nisu Srbi. U globalu to treba razvaliti uzduz i poprijeko ma sta ti mislio i pod cijenu da nakon toga pocnemo iz pocetka kamenog doba.

Mile Ronhil je marioneta i kreira svoju pricu prema potrebi Srbije, tj. zaostrava situaciju u BIH s obzirom na srbijanski interes na Kosovu, popusta kad je to interes Srbije itd. Za mene on je kompletna budala kojem je mjesto u zatvoru na prisilnom radu u nekom svinjcu.

To za trebinjski aerodrom, hajmo se prestati zajebavati i malo razmisljati kako trebamo, ekonomski. To ce biti promasena investicija, jer da bi jedan aerodrom funckionisao treba imati putnike i robu. Ja kako vidim jedina stvar koja bi tu mogla upaliti je da preotme putnike obliznjem dubrovackom aerodromu, a bas sumnjam da ce charter let sa Heatrow aerodroma slijetati na aerodrom "Republike Srpske" u Trebinju. Isto glupa ideja kao autoput Bluka - Split koji bi prolazio kroz vise od 90% teritorija izrazito slabo naseljenim podrucjima i gdje nema nikakve ekonomske ili ine isplativosti graditi put ne samo od Bluke do Splita, nego i od Bluke do Gradiske.

Samim tim vidis da ipak nema nikakve biologije i da je i dalje Mili mjesto u lokalnom svinjcu. Zato predlazem Novu Topolu jer tamo toliko smrdi da se Milin smrad nece ni osjetiti.
Dezze

Post by Dezze »

Yes & No wrote:
Dezze wrote:
Mahalac wrote:Genocid u entitetu rs = genocid nad srbima u Sarajevu :shock: i niko nista :shock: :shock:
Pa nekad smo se smijali kad bi onaj majmun od slavuja to spominjao al eto sinoc to i postade istina...jel ako vec Dodik tako kaze!

Pa federalizacija BIH i "prijateljski" prijedlozi o podjeli federacije!
Jedino jos da energicnog Safeta Halilovica pozovemo u pomoc pa da im on nako zustro kako to samo on zna odsjece :shock:

...a ostatku bosnjacke elite da "salijemo stravu" jer im to ocito u suceljavanju sa traktoristom treba :oops:
Ja sam samo kraj gledao, kad je Mile rekao da je u Sarajevu trenutno 10.000 Srba. Koliko sam shvatio. To je apsolutno netacno, ali Brankovic nije imao podatak koliko ih je (valjda je mislio da je dovoljno doci ugladjen). Doduse, imao je podatak da se na celnim funkcijama u ovom gradu NE NALAZE Srbi..... a da ne pricam o Hrvatima. Tako da prica Bosnjaka o bratstvu&jedinstvu zaracenih strana (koju je jucer predstavljao Brankovic) ne pije vode. Dodik je, po meni, sinoc bio realan. Barem ono pri kraju sto sam gledao. Rekao je da smo mi ovdje razliciti i da svako svoje interese u ovoj zemlji treba ganjati. U okviru BiH. Mislim da je to dobra izjava nekoga ko je do jucer trubio o referendumu. Izvinjenje za Srebrenicu, rekao je da ce je podrzati ekonomski..... od koga je dobro je!
A danas samo trubi o hrvatskom entitetu i podjeli federacije .A sutra kad nam ponudi u Sarajevu cetvrti entitet za Kineze ....ti ces reci " od koga je dobro je " .Ti si nesto plaho zaljubljen u covjeka koji je kao sto rekoh gori od Karadjica .Puno gori i puno pokvareniji.I drskiji i oholiji jer Raso nije imao sumsku na papiru , a ovaj ima . Uzivaj i dalje u liku i djelu tog odvratnog cetnika koji gazi Bosnu i bosanske kosti istim onim cizmama i cokulama koje je nosio Mladic i njegova " junacka " vojska. Nece ni vasa vjecno .Evo vec 16 godina gledam Dodike i Dodikice kako kolju Bosance i ubijaju Bosnu .Jucer referendumom , prekjucer Srebrenicom a danas trecim entitetom .
A ko smo to "mi"?
cardioid

Post by cardioid »

Bas ne znam na koji bi nacin bijes izrazio zbog ove recenice o demobilisanim borcima.Pa maloumnice jedan da bar mogu raditi sto zele to bih najvise volio,valjda ti je jasno da nije bilo tih ljudi da ne bi sjedili i pisali ovo i ti i ja,da bi nam majke bile silovane i sta sve ne...
Toliko sam zgrozen ovom recenicom da se bas moram zapitati da li takvi kao ti uposte postoje,odnosno da li ti je u ratu bilo 5 godina pa nemas pojma o cemu pricas ili si potpuno malouman?
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

KENJAC wrote:Mile iz Laktasa je najkonkretniji politicar trenutno na Balkanu! Vise je uradio za RS nego iko drugi (a samim tim i za BiH) Ako ovako nastavi, i jos ako otvori aerodrum u Trebinju, uci ce u istoriju BiH a ovi sto govore da nije ni za vodit trafiku mogu uci samo u biologiju ove zemlje! Volio to neko ili ne! Prije pet godina federacija je bila svjetlosnu godinu ispred RS (takozvane) a sad .... Pa vi vidite!
aerodrom u Trebinju moze biti samo novi Obrovac. Poseban aerodrom za istocnu Hercegovinu pored Mostara, Dubrovnika, Tivta i Podgorice :-)
zzzzz

Post by zzzzz »

Ma imamo Zlatka Lagumdziju. Politicara koji je jedini dovoljno elokventan, obrazovan, a ako cemo posteno i bezobrazan kad zatreba, jedinog trenutno sposobnog da biznismenu iz Laktasa objasni da nije sposoban ni za sta vece od trafike
.
Vidjeli smo i Lagumdziju na djelu....na zalost
prleitihi

Post by prleitihi »

kada?..2000.? u alijansi koju je činilo 12 pol partija..nažalost? :oops:
zzzzz

Post by zzzzz »

prleitihi wrote:kada?..2000.? u alijansi koju je činilo 12 pol partija..nažalost? :oops:
Dooodoo, Dooodano.....ako je ovo spustanje na zemlju onda sam ja marsovac
Hakala

Post by Hakala »

dje zapeshe one pare od prodaje telekoma RS,majcici Srbiji :? :D

rece nedavno Kustunica:kad se steknu uslovi,uplatice se :shock:

nema sta,besplatno davanje telekoma u vrijednosti od 650 mil...je genijalan potez privrednika iz laktasa(prije svega za zitelje manjeg bh entiteta)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hakala wrote:dje zapeshe one pare od prodaje telekoma RS,majcici Srbiji :? :D

rece nedavno Kustunica:kad se steknu uslovi,uplatice se :shock:

nema sta,besplatno davanje telekoma u vrijednosti od 650 mil...je genijalan potez privrednika iz laktasa(prije svega za zitelje manjeg bh entiteta)
Objavljeno prije 11 sati 29 minuta
Ispunjen posljednji uvjet za uplatu sredstava od prodaje "Telekoma Srpske"

Skupština akcionara „Telekoma Srpske" usvojila je danas novi statut preduzeća, čime je ispunjen i posljednji uvjet da „Telekom Srbije“ uplati Vladi RS-a 646 miliona eura za kupovinu 65 posto državnog kapitala.

Ministar finansija RS-a Aleksandar Džombić, koji je bio predstavnik državog kapitala u „Telekomu Srpske“, kazao je da bi do uplate sredstava trebalo da dođe početkom juna, te da će o ovoj odluci Skupštine akcionara biti obaviještena Direkcija za privatizaciju RS-a, koja treba zatim da o svemu informira Telekom Srbije kao kupca.

Džombić je, regirajući na nezadvoljstvo Sindikata „Telekoma“ što nije prihvaćen zahtjev da i oni učestvuju u raspodjeli dobiti preduzeća, kazao novinarima da taj zahtjev nije mogao biti prihvaćen, iako je legitimno pravo radnika da traže isplatu.

„Radnici 'Telekoma' su bili privilegovani što rade u ovakvom preduzeću, gdje prosječna neto plaća iznosi malo manje od 1.000 KM, što je gotovo dvostruko više od prosječne plaće u RS-u“, rekao je Džombić i dodao da je Sindikat radnika „Telekoma“ iz sredstava za donacije dobio 100.000 KM.

Ocijenio je i da su radnici maksimalno zaštićeni Kolektivnim ugovorom, koji je prihvatio kupac, te da će u slučaju otkaza dobiti otpremnine u uznosu od 30.000 do 50.000 KM.

Predsjednik Sindikata „Telekoma Srpske“ Milenko Topić kazao je da je taj sindikat nezadovoljan jer nije prihvaćen njihov prijedlog da se od ostvarene dobiti radnicima dodijeli 4,3 miliona KM.

Naveo je da radnici Telekoma "nisu monopolisti, već stvaraoci, koji su svojim radom stvorili respektabilan kapital, koji je RS dobro unovčila".

Najavio je da će Sindikat razmotriti sve pravne opcije u vezi sa legalitetom danas donijete Odluke Skupštine sindikata o raspodjeli dobiti.

Izvršni direktor za strategiju i razvoj u „Telekomu Srbije“ Predrag Ćulibrk kazao je da je kupac „Telekom Srbije“ za 30.maj zakazo potpisivanje ugovora sa Siti bankom, koja bi od 4. do 8.juna trebalo da uplati novac za kupovinu „Telkeoma Srpske“.

On nije mogao da odgovori na pitanje da li će srbijanski Telekom promijeniti ime „Telekoma Srpske“ u cilju širenja na teritoriju Federacije BiH, navodeći da se razmatra ideja o uvođenju nekog novog brenda, ali da još o tome nema konačne odluke.

(FENA)
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

narode,narode...
dok se vi prepucavate,zajedno sjede isti Hare,Mile i ostala svita i smije nam se u brk,mi sve bogatiji a narod gladniji i još nas i dalje hvale,ako iko može da im se suprostavi to je onda mladost,i to ona koju briga ko je ko nego šta je taj uradio za nas,pošto su ovi dans svi uradili samo za sebe i one koji nam napraviše pakao u ovih 15 godina dobro bi bilo da mladi jednom nađu zajednički jezik i da krenemo da gradimo ovu našu BiH,zamislite zemlju Njemačku da su svi oni fašisti na slobodi i da se oni dignu protiv svih onih koji ih osudiše,jel tako da ne možete ni zamisliti,e tako prestanite zamišljati i Bosnu i Hercegovinu sa ovima na vlasti,to su sve komunjare koje su još malo naučili od Hitlera i sad briga njih za mladost,za razvoj ,oni i dalje šire mržnju i to zbog jedne stvari,ako se otkrije istina,istina o svemu oni ne bi ni postojali,zato uzmimo stvar u svoje ruke i naprijed do slobodne nam BiH.
Post Reply