gol-man wrote:gledao sam i ja, i mogu vam reci da sminker Brankovic nema sanse sa Dodikom. Covjek mu je redao jedno za drugim a ovaj nas je samo klimao glavom , i govorio jeste , jeste , tako je. Razgovor je prilicno bio normalan , i ono kad Dodik kaze za povratak , to 100% istina jer sam boravio u B.Luci par dana i navece hrpa stanova je prazna jer se ljudi ne zele vratiti iz inostranstva...tako je u 90 % BH gradova , sto bi se vracali u nesto gdje imaju samo stan i nista vise , i ostavili posao i slicno . Tako je i sa stanovnistvom Istocne Bosne , koji se NECE nikad vratiti tamo jer mu je bolje u Sarajevu , jer je tu nasao i posao i sredio zivot . A politicari mogu vracati starce i pricati i dalje kako se omladina ne zeli vratiti...Da budemo iskreni , nebih ni ja...
Hajde ne budali, sta da se vracaju i da slusaju "Boze Pravde", da pricaju na ekavici i da zive u sistemu koji ih je i istjerao, pobio i opljackao? Glupost je tavko sto i ocekivati. Poenta je ta sto je taj teritorij zapisan od strane Srba, a morali su ici u halu (Srbiju) pa ga tamo pisati, jer koliko god Bluka je srpska toliko je hrvatska i bosnjacka. Samo budala moze pristati na lazi pa reci da ce danas u Bluci jedan Bosnjak ili Hrvat imati ista prava kao Srbi, i ne samo to oni nece imati nikakva prava u genocidnom entitetu, da ne govorim o zaposljavanju ili cemu vec. Sta je sa naseljenim Srbima iz Hrvatske i kad ce oni doma, gdje god da im je? Sta kaze glasnovornik tezgarosa iz Laktasa o tome?
Dok god se ljiljani ne budu vijorili u centru Bluke, Bjeljine itd i dok god su oni zapisani kao srpski nema povratka i biti ga nece, a dok god nema prijeratnih stanovnika u genociditetu i dok god se ne poniste rezultati rata bilo gdje na tom genocidnom terenu NEMA BOSNE i ona moze samo biti san i to maltene neostvariv.
Ukinuti sve sto podsjeca da je taj dio Bosne eksluzivno srpski, samo ime genociditeta, imena ulica, imena dijelova gradova pa i imena samih gradova i svega ostalog promijenog od strane Radovana, Milosevica i njihovih piuna kao sto je Ronhil od 1991 do danas, zabraniti sve partije ukljucujuci SNSD, SDS i cetnicku partiju (i onako izmedju njih nema nikakve razlike), napraviti paritet u svim drzavnim sluzbama po formuli 1+1+1 pocev od najvisih do najnizih funkcija ukljucujuci u to sve oblasti, ponistiti privatizacije i pljacku, suspendirati svaki povlasten odnos sa Srbijom, vratiti naseljene Srbe tamo odakle su i dosli, uvesti efikasne kontrole ljudskih prava i tek onda reci ako se ljudi ne budu vracali da je to zato sto im je bolje na drugom mjestu. Ovo sto Ronhil prodaje moze prodati na laktaskoj pijaci. Ali moze laprdati kad ima kome.
Kad se je neki bosnjacki politicar iz Sarajeva se interesovao kako zive onih par staraca sto je ostalo od Bosnjaka u genocidnom entitetu? Naravno da ce biti tuke koje samo gledaju dok svercer laprda, laze i falsifikuje. Ne poznaju materiju o kojoj diskutuju i onda im mozes reci sta hoces oni ce klimati glavom.