Pa o tome se i radi. Cak da je sav vozni park takav, a da se smanji upotreba automobila, mi bi bili na konju.dresdener78 wrote:Autobusi su sa pogleda putnika odlični. Turci su ih sjajno remontovali, svaka čast i skidam kapu.The Realist wrote:Ako ništa, barem voze, redovniji puno postali, odlični unutra....
Opet puno manje zagađuju, nego da ih nema nikako pa se više automobili koriste.
Samo neka oni njih još pošalju dok se nekada na svoje noge ne stane, a.B.d.!
Ne pije vode neka priča o birokratskim normama EU u koju BiH neće ući najmanje još 15-20 godina zbog situacije kakva jeste. Uostalom pola onih ludih pravila i norma se rodi samo u korist korporacija koje naručuju legislativu za svoj što veći profit (zabrana klasičnih sijalica, norme za krivinu banana itd.).
Inače ja lično sam odrastao okružen autobusima koji su u to vrijeme imali normu EURO nula zarez ništa i živ i relativno zdrav jesam, preživio do danas.
Daleko veći problem nego 30 autobusa sa normom EURO 1 ili 2 jeste nekoliko DESETINA HILJADU automobila koji svaki dan zagađuju zrak u Sarajevu. Ima toliko tih automobila pošto javni saobraćaj ne radi.
Politika nam je toliko us*ana da se sve kritikuje, pa i ono sto popravi situaciju.