Imaju para, mislim ne oni, Vlada će to finansirati!neo7 wrote:Skretnica pokvarena...nemaju para da je poprave![]()
Gras all about
- fidoremilienko
#276 Re: Gras all about
-
kennann
#277 Re: Gras all about
Slažem se u pootpunosti.........Gras treba da propdane konacno......treba ga privatizirati ili poduzece dati u vlasnistvo vise firmi, podijeliti na cjeline......ovaj mjesec cini mi se je najgore....cekamo bus i po 1 i 30 min....novi tamvaji su skoro pa unisteni...za to je iskljucivo gras odgovoran jer sva ono raja koja ima kartu ne unistava imovinu...to najvise radi bagra koja nema karte....pogledajte one bijele tramvaje koji su donacija K.Holandije...ljudi su ih vozili 15 godina i dala nama na poklon, s obzirom na starost vozila ona izgledaju fenomenalno....mi smo ih unistili za šest mjeseci....cak su i kamere bile u tim tramvajima....cistacice u grasu kao da ne postoje......toliko radnika ima taj gras, a nista ne funkcionise...toliko cistacica vozila prljava, toliko revea opet se vecina vozi bez karte, toliko mehanicara vecina vozila je pokvareno itd itd itd.......SAMO STEČAJ.----
Dugogodišnje zataškavanje problema i apsolutna nesposobnost titulara (u ovom slučaju kantona) da preuzme odgovornost: ministarstvo prebacuje odgovornost na skupštinu, skupština na nadzorni odbor, nadzorni odbor na upravu, a uprava na ministarstvo;
Usluga koja se pruža je neadekvatna, a prihodi pokrivaju samo naknade radnicima i minimalno održavanje, a
za investiciono održavanje osnovnih sredstava i eventualnu nabavku novih uzimaju se krediti;
Uz to, postojeći pravni okvir (na pr. Zakon o nabavkama, Zakon o radu itd.) otežava poslovanje i daje brojne mogućnosti za malverzacije;
Posljedica je da korisnici koji bi od javnih preduzeća trebali da imaju najviše koristi (prenstveno studenti, đaci i penzioneri) koji trpe;
Dobro došli u čudesni svijet kapitalizma, sa svim specifičnostima ovog živopisnog regiona![/quote]
Dugogodišnje zataškavanje problema i apsolutna nesposobnost titulara (u ovom slučaju kantona) da preuzme odgovornost: ministarstvo prebacuje odgovornost na skupštinu, skupština na nadzorni odbor, nadzorni odbor na upravu, a uprava na ministarstvo;
Usluga koja se pruža je neadekvatna, a prihodi pokrivaju samo naknade radnicima i minimalno održavanje, a
za investiciono održavanje osnovnih sredstava i eventualnu nabavku novih uzimaju se krediti;
Uz to, postojeći pravni okvir (na pr. Zakon o nabavkama, Zakon o radu itd.) otežava poslovanje i daje brojne mogućnosti za malverzacije;
Posljedica je da korisnici koji bi od javnih preduzeća trebali da imaju najviše koristi (prenstveno studenti, đaci i penzioneri) koji trpe;
Dobro došli u čudesni svijet kapitalizma, sa svim specifičnostima ovog živopisnog regiona![/quote]
- cappy_tempo
#278 Re: Gras all about
ma gras je propo davno samo oni nisu svjesni toga,a dispeceri vode glavnu rijec u grasu pa tako se desi da autobus koji je vozio jednu relaciju dispecer ga prebaci na drugu bez obzira sto su vec 2 autobusa otisla na tu relaciju.
- Curve
#279 Re: Gras all about
Evo da odmah zorom GRASU da po spisku sve zaredam
mamicu im, koji k.... sam kupio polugodisnju kad svako malo moram taxiem prebacivat se puuuu
mamicu im, koji k.... sam kupio polugodisnju kad svako malo moram taxiem prebacivat se puuuu
- Eleonora
#280 Re: Gras all about
Ko je jutros zakasnio na posao, fax il skolu?!

-
saramara
#281 Re: Gras all about
Radi li ikakva vrsta prevoza moram se prebaciti iz Hrasna do Stupa ???
Hvala unaprijed na odgovoru
Hvala unaprijed na odgovoru
-
saramara
#283 Re: Gras all about
Ima li kakvo alternativno a da nije taksi ?madner wrote:Radi auto, biciklo i noge
- Filter
#284 Re: Gras all about
splav niz miljackusaramara wrote:Ima li kakvo alternativno a da nije taksi ?madner wrote:Radi auto, biciklo i noge
-
sarajev_o
#285 Re: Gras all about
Stoka,papci,doslje,kreteni...
Cesto prolazim pored grasa nisam vidio 2 pismene face.
Kartu im ne kupujem vec pola godine necu vise nikad.
Ako zurim nekad dam za komercijalu koja radi super ali samo zato sto se na njoj pare otimaju.
Garantujem da u grasu nema 10% pismenih ljudi.
Dabogda propali i svi gladni bili,iskustvom dobivenim tijekom godine nista im drugo ne mogu pozeliti.
Frapirao sam se kad mi je stari rekao da prije 20-30 godina svi radnici grasa su imali redovan sistematki,dress kod i svako prevozno strestvo je svaki dan bili ocisceno i oprano.
Rijesenje je ovo ali samo ovo.
Kompanija da ostane kakva jeste ali da se stoci da otkaz da se dovede tim mladih sposobnih ljudi koji ce to srediti za par godina.
ma ne znam frustriran sam maksimalno sto morma da tabanam svaki dan
Cesto prolazim pored grasa nisam vidio 2 pismene face.
Kartu im ne kupujem vec pola godine necu vise nikad.
Ako zurim nekad dam za komercijalu koja radi super ali samo zato sto se na njoj pare otimaju.
Garantujem da u grasu nema 10% pismenih ljudi.
Dabogda propali i svi gladni bili,iskustvom dobivenim tijekom godine nista im drugo ne mogu pozeliti.
Frapirao sam se kad mi je stari rekao da prije 20-30 godina svi radnici grasa su imali redovan sistematki,dress kod i svako prevozno strestvo je svaki dan bili ocisceno i oprano.
Rijesenje je ovo ali samo ovo.
Kompanija da ostane kakva jeste ali da se stoci da otkaz da se dovede tim mladih sposobnih ljudi koji ce to srediti za par godina.
ma ne znam frustriran sam maksimalno sto morma da tabanam svaki dan
-
saramara
#286 Re: Gras all about
Filter wrote:splav niz miljackusaramara wrote:Ima li kakvo alternativno a da nije taksi ?madner wrote:Radi auto, biciklo i noge
Sve u svemu puša izgleda
- Filter
#287 Re: Gras all about
nesto centrotrans pokusava da zakrpi, pogledajsaramara wrote:
Sve u svemu puša izgleda
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110927001#
- mire - ložač
#288 Re: Gras all about
Kako sam i nedavno na ovoj temi rekao, NESPOSOBNI SU!!! / MENTALITET - SJENICA I NIKŠIĆ /
Ako dnevno imaš garantovano preko 100.000 putnika pa nemaš čime platiti doprinose, OBJESI SE !!!!
Ja nisam kasnio zbog toga što zavisim od njih nego zbog pometnje koju su izazvali u gradu svojim štrajkom....
Radnici imaju pravo da štrajkuju i neka to rade, nadam se da će uprava vidjeti vrata.... ali sa druge strane...
A ova situacija je OTVORENI POZIV FINANSIJSKOJ POLICIJI I TUŽILAŠTVU

Ako dnevno imaš garantovano preko 100.000 putnika pa nemaš čime platiti doprinose, OBJESI SE !!!!
Ja nisam kasnio zbog toga što zavisim od njih nego zbog pometnje koju su izazvali u gradu svojim štrajkom....
Radnici imaju pravo da štrajkuju i neka to rade, nadam se da će uprava vidjeti vrata.... ali sa druge strane...
A ova situacija je OTVORENI POZIV FINANSIJSKOJ POLICIJI I TUŽILAŠTVU
- Curve
#289 Re: Gras all about
grasuEleonora wrote:Ko je jutros zakasnio na posao, fax il skolu?!![]()
![]()

-
Innovation
#290 Re: Gras all about
Plata 1400 KM ,topli obrok 12 KM. Zar se nemoze naci neki alternativni prevoz, sto bi rekli konkurencija? 
-
r_faruk
-
Innovation
#293 Re: Gras all about
Zar moze firma koja posluje sa gubitkom umjesto rezervnih dijelova zahtijevati isplatu nekoliko zaostalih regresa. Samo da smanje topli obrok na 8 KM imali bi ustede od 150 000 KM. Ovo je vec zezancija i inacenje. Ponavlja se isti film vec godinama. 
- ema_
#294 Re: Gras all about
Dok je ovaca... 
- dusa_raskopuša
#295 Re: Gras all about
Boze dragi, kol'ko sam zivaca samo izgubila ova 2-3 dana, zbog grasa. Sta su nam uradili, sta nam rade i sta ce sve da rade. Mogu samo rec', nek' nam je Bog na pomoci. 
-
The Realist
#296 Re: Gras all about
Danas opet nema autobusa za Boljakovo, a ovo je minimalno drugi put da je pokvaren od kraja štrajka, a ne znam je li bio još koji put, jer ga nisam koristio. Zanimljivo, oba puta je radio ujutro i onda se "pokvario".
Zanimljivo je da su na Otoci stavili revizora nas rednja vrata i ko ima kartu tu ulazi, a kod vozača oni koji nemaju, a mogu i oni koji imaju (logično). Kada sam ih ja molio da tako rade (tačnije, da bude jedan na zadnjim i da se onda fino prema sredini svi kreću i popunjavao mjesto) meni su rekli kako bi isto išlo sporo, jer je narod takav. Naravno, nije išlo sporo, išlo je puno brže ovako.... Ali šta reći za te intelektualce.
I da, žena nije htjela pokazati kartu, jer je bila ljuta pošto nije bilo busa za Boljakovo, OPET. Na to je revizor skoro krenuo u fizički obračun sa njom, uz poveliku drskost, te je žena na kraju pokazala kartu, jer se prepala da ovaj ne postane nasila.
Zanimljivo da meni niko kartu ne traži, ako ju ne odlučim pokazati, još im nešto opsujem uvijek pri ulazu, onako generalno i niko ništa (znam, da nije baš za pohvalu to psovanje, ali neka njima barem bude malo teži dan i neka se malo trznu, kad nakon onog štrajka, od tri odlaska u grad, dva puta mi nije bilo busa nikako, danas sam čekao trolejbus preko 20 minuta, a još je ljudi prije mene tu bilo i jako dugo čekalo trolu, a navodno im to radi 99%, nakon toga sam došao i naravano nema mog autobusa, te kada sam odličio čekati alternativu, trebam li uopšte spomenuti da sam i alternativu čekao dugo, a već je prije mene bilo ljudi na stanici koji su čekali....).
Ove dvije stvari mi je supruga ispričala, koja se nedavno vratila iz grada.
Zanimljivo je da su na Otoci stavili revizora nas rednja vrata i ko ima kartu tu ulazi, a kod vozača oni koji nemaju, a mogu i oni koji imaju (logično). Kada sam ih ja molio da tako rade (tačnije, da bude jedan na zadnjim i da se onda fino prema sredini svi kreću i popunjavao mjesto) meni su rekli kako bi isto išlo sporo, jer je narod takav. Naravno, nije išlo sporo, išlo je puno brže ovako.... Ali šta reći za te intelektualce.
I da, žena nije htjela pokazati kartu, jer je bila ljuta pošto nije bilo busa za Boljakovo, OPET. Na to je revizor skoro krenuo u fizički obračun sa njom, uz poveliku drskost, te je žena na kraju pokazala kartu, jer se prepala da ovaj ne postane nasila.
Zanimljivo da meni niko kartu ne traži, ako ju ne odlučim pokazati, još im nešto opsujem uvijek pri ulazu, onako generalno i niko ništa (znam, da nije baš za pohvalu to psovanje, ali neka njima barem bude malo teži dan i neka se malo trznu, kad nakon onog štrajka, od tri odlaska u grad, dva puta mi nije bilo busa nikako, danas sam čekao trolejbus preko 20 minuta, a još je ljudi prije mene tu bilo i jako dugo čekalo trolu, a navodno im to radi 99%, nakon toga sam došao i naravano nema mog autobusa, te kada sam odličio čekati alternativu, trebam li uopšte spomenuti da sam i alternativu čekao dugo, a već je prije mene bilo ljudi na stanici koji su čekali....).
Ove dvije stvari mi je supruga ispričala, koja se nedavno vratila iz grada.
-
Walter76
#297 Re: Gras all about
Neki dan se vozim trolejbusom i vidim kako ulazi nana sa unukom, mali ima mozda 7 godina. Ulaze na druga vrata trolejbusa i to zato sto je neko morao izaci na drugim pa ih je onaj papak od vozaca "morao" otvoriti. Izadje taj neki lik iz trole i ulazi prvo dijete pa nana za njim, a vozac zatvara vrata i ona lupise malog i to dobro, pade dijete poce plakati i jos jednog dedu lupise koji je ulazio. A jbt svi gledamo onako ljuti pa dodje ti da se zaletis na papka da ga izmedju onih vrata zaglavis i izmlatis.
Stvarno ne znam kako samo dopustaju vozacima da prodaju karte po 1.80km kada su one 1.60km. Mislim neki i ne znaju da vozaci kupe karte za 1.60 i prodaju za 1.80 pa imaju zaradu od 0.20km po karti. Imaju platu od 1000+ km i topli obrok od 12km. Pa neki inzinjeri imaju platu od 600km. Pa moja prijateljica profesor u skoli ima 800km. Vozaci imaju na dan nekih 20-30km provjerena informacija i to od jednog vozaca koji vozi u C zoni. Sta onda zarade vozaci koji voze u A zoni, to jest tramvaji, trolejbusi, busevi i sl.
I on je radi tih 0.20 km dabogda mu za lijeka trebalo da cijelu familiju lijeci, lupi malca i jos puno djece, starijih ljudi jer se to desava svako malo. Samo da se vrata zatvore i da moras otici na prva i kupiti kartu kod njega, iako nema revizora nekad. Pa nije cudo sto vozace biju, mlate, bodu i sta vec rade svaki dan. Ko ne bi mlatio stoku...
Ne znam jel se vama slicno desavalo...
Stvarno ne znam kako samo dopustaju vozacima da prodaju karte po 1.80km kada su one 1.60km. Mislim neki i ne znaju da vozaci kupe karte za 1.60 i prodaju za 1.80 pa imaju zaradu od 0.20km po karti. Imaju platu od 1000+ km i topli obrok od 12km. Pa neki inzinjeri imaju platu od 600km. Pa moja prijateljica profesor u skoli ima 800km. Vozaci imaju na dan nekih 20-30km provjerena informacija i to od jednog vozaca koji vozi u C zoni. Sta onda zarade vozaci koji voze u A zoni, to jest tramvaji, trolejbusi, busevi i sl.
I on je radi tih 0.20 km dabogda mu za lijeka trebalo da cijelu familiju lijeci, lupi malca i jos puno djece, starijih ljudi jer se to desava svako malo. Samo da se vrata zatvore i da moras otici na prva i kupiti kartu kod njega, iako nema revizora nekad. Pa nije cudo sto vozace biju, mlate, bodu i sta vec rade svaki dan. Ko ne bi mlatio stoku...
- dusa_raskopuša
#298 Re: Gras all about
zalosno, stvarno 
- Comrad
#299 Re: Gras all about
Mrzim gras, mrzim nas javni prijevoz, pocevsi od samih ljudi koji se u njemu voze (znaci svaki dan ces srest ili dzeparosa, prosjaka, klosara, iznervirane ljude - haos) do uposlenika u istom preduzecu. Da odmah to rijesim, da slucajno ko ne pomisli da branim te nehljebovice.Walter76 wrote:Neki dan se vozim trolejbusom i vidim kako ulazi nana sa unukom, mali ima mozda 7 godina. Ulaze na druga vrata trolejbusa i to zato sto je neko morao izaci na drugim pa ih je onaj papak od vozaca "morao" otvoriti. Izadje taj neki lik iz trole i ulazi prvo dijete pa nana za njim, a vozac zatvara vrata i ona lupise malog i to dobro, pade dijete poce plakati i jos jednog dedu lupise koji je ulazio. A jbt svi gledamo onako ljuti pa dodje ti da se zaletis na papka da ga izmedju onih vrata zaglavis i izmlatis.![]()
Medjutim, meni je zao tog djeteta i te nane, ali mi se moramo nauciti redu. Ulazi se na PRVA vrata, fino pise na njima ULAZ! Pa sto se pravimo ludi, kad odemo negdje nema sve se postuje, nema divljanja, a valjda kad si domaci opustis se. Unutra je takodjer nacrtano kako se treba kretati kad udjes, da se ne bi stvarale guzve i ko to postuje? Tu nije kriv radnik grasa, sto seljak ne moze da nauci gdje treba da udje i da ne stoji na vratima od carsije do dobrinje. Takodjer, mislim da se ta vrata zatvaraju automatski, ima laser i zbog tog lasera se cesto desava da trola ne moze da krene, jer neko stoji tu i vrata se ne mogu zatvoriti. S druge strane, grasovci dobro znaju kad su guzve i u tom slucaju trebaju fino posadit revizora na zadnja i prva vrata i pustati ljude.
Sto se tice karte, mislim da na njoj pise 1.80KM, ova za trolu. Za tramvaj je 1.60 na trafici, kod vozaca 1.80. Nigdje veze, ali je tako. Trafika mislim da ima na ilidzi i bascarsiji, bas ono pristupacno.
- kokuz_sa
#300 Re: Gras all about
nije da branim GRAS..al ima puno ovdje svega sto si napisao sto nigdje veze s vezom nema..Walter76 wrote:Neki dan se vozim trolejbusom i vidim kako ulazi nana sa unukom, mali ima mozda 7 godina. Ulaze na druga vrata trolejbusa i to zato sto je neko morao izaci na drugim pa ih je onaj papak od vozaca "morao" otvoriti. Izadje taj neki lik iz trole i ulazi prvo dijete pa nana za njim, a vozac zatvara vrata i ona lupise malog i to dobro, pade dijete poce plakati i jos jednog dedu lupise koji je ulazio. A jbt svi gledamo onako ljuti pa dodje ti da se zaletis na papka da ga izmedju onih vrata zaglavis i izmlatis.![]()
prvo boldirano
-vrata u trolebusu imaju senzore..i sama se zatvaraju ako se ne varan nakon 3sec posto senzor ne ocitava pokrete.
drugo boldirano
-kakvih bolan 20Kf da uzima vozac..
procitaj na karti koju ti vozac da cijenu..pise 1.80KM..to je cijena koju je formirao GRAS i karta u vozilu je uvijek skuplja..
tako da ovo sto si ti napisao je vala bruka nebuloza..sem ovo za vrata jer i mene su znala opalit..al opet znam da nije vozac kriv za to nego senzori koji su tako nariktani