Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
madner wrote:A sto bi to radili?
Dok protesti nisu postali nasilni bili su legitimni.
Madner-u nisi u pravu .. kad policija obezbjeđuje proteste il demonstracije.. postoji jedno jednostavno pravilo.. o razdvajanju strana koje imaju različit stav o bilo čemu. Recimo zamisli proteste radnika ispred vlade federacije.. i zamisli onda scenu da ministri i premijer im budu na dohvat ruke....
Puno je fula a mali izrazito malo odgovornosti...
Stani, da li je iko povrijedjen na ulazu?
Postoje razna pravila, recimo da se mora najavit demonstracija pa se zna ko snosi odgovornost.
Ovako, ko ce meni zabranit da stojim kod ALU i po kojem osnovu?
Madner-u nisi u pravu .. kad policija obezbjeđuje proteste il demonstracije.. postoji jedno jednostavno pravilo.. o razdvajanju strana koje imaju različit stav o bilo čemu. Recimo zamisli proteste radnika ispred vlade federacije.. i zamisli onda scenu da ministri i premijer im budu na dohvat ruke....
Postoje razna pravila, recimo da se mora najavit demonstracija pa se zna ko snosi odgovornost.
pa, ako pljujes i agresivan si prema onim koji zele uci u taj alu, to bi moglo biti osnova za zAbranu.
nece dati ostavku upravo zbog takvih kao sto su grozd i dosta, koji podrivaju ovaj sistem
meni samo cudno, kad su se vec skupili zbog queer-ovaca, sto nisu zasli pa polupali kafice u kojima se toci alkohol...al' klinac, valja negdje zalomiti za bajram ili ih je strah da ce ih gazde obrijati i osisati na nulu heheh....
Vozdra raja wrote:Kada je neko u Tuzli postavio potanje zasto se ne protestuje protiv Jasmina Imamovica usljed sve gore sigurnosne situacije u tom gradu, odgovor je bio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava. Naravno, takav odgovor je uslijedio zato sto je on iz SDP-a!
Pitam se, dali bi za sve i svasta Semiha bila optuzivana da je kojim slucajem ona iz SDP-a!?
Nije uopće dobra usporedba. Kada su vehabije napravile demostracije u Tuzli, Imamović je javno izašao i napao ih. Za mene ovdje nema veze da li je Semiha iz SDA, ona radi javni posao predstavlja sve graađane ovog grada i odgovorna je sve što se događa u glavnom gradu.
A oni se svi usrali od straha sto ih Jasmin napada ha?
Znaci to je ono sto gradonacelnik/ca treba da uradi; izadje javno i napadne! Znaci to je to, to je njegov posao!?
U Tuzli nema protesta jer su nevladine organizacije u rukama SDP-a, pa nema ko sta da pokrene!
madner wrote:
pa, ako pljujes i agresivan si prema onim koji zele uci u taj alu, to bi moglo biti osnova za zAbranu.
Hoces reci da je zabranjeno pricati na ulici?
Kazem, dok nisu postali nasilni. Ako se neko osjecao neugodno, to nije stvar policije.
mene zanima da li bi policija dopustila grupici navijaca celika, da stoje pred tribinama gdje trebaju doci navijaci zelje ili sarajeva? koliko ja znam nije zabranjeno stajati pred tribinama.
callmethebreeeze wrote:
mene zanima da li bi policija dopustila grupici, recimo, navijaca, recimo celika, da stoje pred tribinama gdje trebaju doci, recimo, navijaci zelje ili sarajeva. koliko ja znam nije zabranjeno stajati pred tribinama.
Neće izgleda niko.. odnosno neče niko ko koristi druge argumente, dok jednom ne naletite odnosno dok ti drugi ne nalete na ljude koji koriste iste argumente.. meni samo nije jasno kako niko ne vidi da se ovim zalazi u neke druge dimenzije...
A što se tiče demonstracija.. pa niko se nije pojavio u 17.ooh na zakazanom mijestu...
callmethebreeeze wrote:
mene zanima da li bi policija dopustila grupici, recimo, navijaca, recimo celika, da stoje pred tribinama gdje trebaju doci, recimo, navijaci zelje ili sarajeva. koliko ja znam nije zabranjeno stajati pred tribinama.
Mislis da sprijecavaju dobacivanja?
ne, nego da sprijece krvoprolice. jer ne treba im puno da skontaju da moze biti frke, tako su isto mogli reci vehabosima da se odmaknu i dobacuju do zore.
callmethebreeeze wrote:
Mislis da sprijecavaju dobacivanja?
ne, nego da sprijece krvoprolice. jer ne treba im puno da skontaju da moze biti frke, tako su isto mogli reci vehabosima da se odmaknu i dobacuju do zore.
Ali nije bilo tu krvoprolica. Ljudi usli, policija osigurala, ljudi otisli.
Jedino da su angazovali vidovitu Dzemilu pa da su znali da ce ih pratit...
madner wrote:
cuj nije?! jesi li ti vidio slike sa otvaranja izlozbe, citao izvjestaje ocevidaca? da su tu drotovi pokazali zube mozda ne bi bilo mafijaskog presretanja taksija i premlacivanja ljudi po gradu.
madner wrote:
cuj nije?! jesi li ti vidio slike sa otvaranja izlozbe, citao izvjestaje ocevidaca? da su tu drotovi pokazali zube mozda ne bi bilo mafijaskog presretanja taksija i premlacivanja ljudi po gradu.
Ama zasta da su pokazali zube?
To vehabosi nemaju ljudska i gradjanska prava?
Nije bilo krvoprolica pred policijom, da ne?
Zasto su doticni morali pratit doticne, ako ne zbog straha od policije?
Argument postaje smijesan, policija je korektno uradila svoj posao, to sto bi neki htjeli malo policijske drzave kad im odgovara...
pipliček wrote:Onda u nedelju svi na izbore! Nek metla radi!
samo da svi izadju na veliko ciscenje...ah
zaboravih, kako se ono bira gradonacelnik/ca sarajeva? sta se moze uraditi da vise nikad se ne izabere osoba ovako slabe odgovornosti prema gradjanima?
steta sto ce sarajevo umjesto da bude ponosno na svoju prvu zenu gradonacelnicu zapravo da se srami iste
Gradonacelnica treba da da ostavku sto su Zenicani, navijaci Celika na Ciglanama dizali 3 prsta, treba da da ostavku zbog sinocnje tuce 2 mahalaca iz mahale, treba da da ostavku sto je dnevnik poceo u 19:31, a ne u 19:30h, treba da da ostavku sto Zeljo nije pobijedio Zvijezdu iz Gradadca i treba da da ostavku sto su i Sarajevo i Zeljo ispali iz Kupa BiH, sram da je bude!
pipliček wrote:Četri crna dana su iza nas. Grupa uličnih bandita osramotila je sve tradicije na koje je Sarajevo dosad bilo ponosno; oni su pogazili demokratiju, toleranciju, pravo da drugačije mišljenje i pravo na umjetnost. Međutim, medijska tišina u kojoj je to urađeno je nešto najgore što se ovdje doogdilo. Pitanje za našu gradonačelnicu glasi: Zašto ona nije došla da javno zaštiti učesnika festivala? Nijee, i zato bi, kad već Taji ne pada na pamet, trebala da podnese ostavku. To bi bio zakašnjeli ali moralan čin prve ličnosti grada. Da li će to ona učiniti?
Ma nece!!! Ne pada joj na pamet!
Jeste li vidjeli u Hrvatskoj. Covjeka pretukli u centru Zagreba, sutra smijenjen Ministar unutrasnjih poslova. Ko ce kod nas koga smijeniti
Pa zašto bi izašla i branila ih? Pa zar ne reče ona nedavno "oni se kao manjina moraju prilagođavati većini" (možda i griješim u vezi autora ovog citata)?
lopta wrote:Gradonacelnica treba da da ostavku sto su Zenicani, navijaci Celika na Ciglanama dizali 3 prsta, treba da da ostavku zbog sinocnje tuce 2 mahalaca iz mahale, treba da da ostavku sto je dnevnik poceo u 19:31, a ne u 19:30h, treba da da ostavku sto Zeljo nije pobijedio Zvijezdu iz Gradadca i treba da da ostavku sto su i Sarajevo i Zeljo ispali iz Kupa BiH, sram da je bude!
Hahahahahahahahahahha
Smijesno jako, i zrelo, nema govora.
Treba da podnese ostavku jer nije u stanju upravljati gradom u kojem se u tramvaju djeca ubijaju, vehabije plase djecu po vilsonovom i prebijaju goste Sarajeva po parkovima. Treba da podnese ostavku jer u njenom gradu djeca posipaju starice benzinom i pale ih, kulturna desavanja se otkazuju, a sponzoriraju se vjerska zbivanja i muziciranja kao da vjerske institucije ionako nemaju previse. Ma treba da podnese ostavku jer gradjani nisu zadovoljni i hoce da sansu daju nekome drugom, pa ako i on ne uradi nista, opet ce traziti ostavku, i opet, i opet dok neko ne stane u kraj ovom beznadju.
Zalosno je koliko ljudi malo poznaju ingerencije opstina, grada, kantona, federacije, drzave... Veze nemaju, ali ih to ne sprjecava da laprdaju. Meni firma isplacuje prilicno mali topli obrok, ja mislim da Komsic treba zbog toga dat ostavku! Mislim kad se vec optuzuje neosnovano...
lopta wrote:Gradonacelnica treba da da ostavku sto su Zenicani, navijaci Celika na Ciglanama dizali 3 prsta, treba da da ostavku zbog sinocnje tuce 2 mahalaca iz mahale, treba da da ostavku sto je dnevnik poceo u 19:31, a ne u 19:30h, treba da da ostavku sto Zeljo nije pobijedio Zvijezdu iz Gradadca i treba da da ostavku sto su i Sarajevo i Zeljo ispali iz Kupa BiH, sram da je bude!
Hahahahahahahahahahha
Smijesno jako, i zrelo, nema govora.
Treba da podnese ostavku jer nije u stanju upravljati gradom u kojem se u tramvaju djeca ubijaju, vehabije plase djecu po vilsonovom i prebijaju goste Sarajeva po parkovima. Treba da podnese ostavku jer u njenom gradu djeca posipaju starice benzinom i pale ih, kulturna desavanja se otkazuju, a sponzoriraju se vjerska zbivanja i muziciranja kao da vjerske institucije ionako nemaju previse. Ma treba da podnese ostavku jer gradjani nisu zadovoljni i hoce da sansu daju nekome drugom, pa ako i on ne uradi nista, opet ce traziti ostavku, i opet, i opet dok neko ne stane u kraj ovom beznadju.
Naravno da je nezrelo, jer zvuci kao tvoj i ini postovi. Kada naucis sta su ovlasti gradonacelnika onda nauci postaviti i pravu kritiku. Koji gradjani? Cetiri opstine koje daju vijecnike u gradsko vijece koje bira gradonacelnika ukupno broje cca 300.000 ljudi, a za smjenu gradonacelnika prikuplčjeno je oko 9.000 potpisa(bar tako rekose sinoc na FTV), sto bi bilo oko 2-3% ili tako nesto, jel tako?