Gradonačelnice, daj ostavku!

pipliček

#1 Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by pipliček »

Četri crna dana su iza nas. Grupa uličnih bandita osramotila je sve tradicije na koje je Sarajevo dosad bilo ponosno; oni su pogazili demokratiju, toleranciju, pravo da drugačije mišljenje i pravo na umjetnost. Međutim, medijska tišina u kojoj je to urađeno je nešto najgore što se ovdje doogdilo. Pitanje za našu gradonačelnicu glasi: Zašto ona nije došla da javno zaštiti učesnika festivala? Nijee, i zato bi, kad već Taji ne pada na pamet, trebala da podnese ostavku. To bi bio zakašnjeli ali moralan čin prve ličnosti grada. Da li će to ona učiniti?
Vozdra raja :-)

#2 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Vozdra raja :-) »

Kada je neko u Tuzli postavio potanje zasto se ne protestuje protiv Jasmina Imamovica usljed sve gore sigurnosne situacije u tom gradu, odgovor je bio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava. Naravno, takav odgovor je uslijedio zato sto je on iz SDP-a!

Pitam se, dali bi za sve i svasta Semiha bila optuzivana da je kojim slucajem ona iz SDP-a!?
chuchumbamayumbe

#3 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by chuchumbamayumbe »

A sto mi se ovdje obrisa post?!
delightful

#4 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by delightful »

opomena pred ban. kao sto ti vec rekoh, do sada bi trebao znati da se ova pitanja ne postavljaju na temi, nego preko pp-a.
pipliček

#5 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by pipliček »

Vozdra raja wrote:Kada je neko u Tuzli postavio potanje zasto se ne protestuje protiv Jasmina Imamovica usljed sve gore sigurnosne situacije u tom gradu, odgovor je bio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava. Naravno, takav odgovor je uslijedio zato sto je on iz SDP-a!

Pitam se, dali bi za sve i svasta Semiha bila optuzivana da je kojim slucajem ona iz SDP-a!?
Nije uopće dobra usporedba. Kada su vehabije napravile demostracije u Tuzli, Imamović je javno izašao i napao ih. Za mene ovdje nema veze da li je Semiha iz SDA, ona radi javni posao predstavlja sve graađane ovog grada i odgovorna je sve što se događa u glavnom gradu.
stochar

#6 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by stochar »

Vozdra raja wrote:Kada je neko u Tuzli postavio potanje zasto se ne protestuje protiv Jasmina Imamovica usljed sve gore sigurnosne situacije u tom gradu, odgovor je bio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava. Naravno, takav odgovor je uslijedio zato sto je on iz SDP-a!

prvo: ko je postavio u Tuzli to pitanje? (na kojem forumu, pressici, javnom dogadjaju...)

drugo: daj mi podatke prema kojima je sve gora sigurnosna situacija u Tuzli. (ja cu ti na svaki iz Tuzle dati najmanje 5 iz Sarajeva)

trece: ko je tom vrlom pitcu odgovorio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava?

unaprijed zahvalan,

stochar
Bistra_boza

#7 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Bistra_boza »

Gradonacelnica nije nadlezna za podnosenje ostavke.
Ostavka u mjesecu RAMAZANU bi bila uvreda.
Abacija

#8 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Abacija »

Bistra_boza wrote:Gradonacelnica nije nadlezna za podnosenje ostavke.
Uvreda kome, za koga, sta?
pipliček

#9 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by pipliček »

Za koga uvreda?
Pa dokle će više Ramazan biti pokriće za najcrnji primitivizam i jad naše politike?!?
Uostalom, i imamo gradonačelnicu ispod nivoa glavnog grada.
klixober

#10 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by klixober »

Pa gradonacelnica radi samo onako kako pise u Avazu.Ako Avaz kaze da je to provokacija za muslimane,ko je Semiha da misli drugacije...Doduse,oglasila se nakon nereda da to nije u redu,ali ni rijeci nije rekla za vrijeme hajke na fest,niti joj je palo na pamet da posjeti fest u znak podrske,barem nakon nereda.
O Taji da i ne govorim...on se skroz usutio,a za mene je jos negativnija licnost.
pipliček

#11 Re: Gradonačelnice, dajte ostavku!

Post by pipliček »

Zato treba izaći na izbore i srušiti tu koaliaciju (SDA, SBIH i njihovi koalicioni partneri - HDZ-eovi, SDS i SNSD). Treba glasati za SDP, Našu stranku, Liberale, SDU... Jedina šansa za ovaj grad i ovu zemlju je da izaberemo novu vlast.
U Sarajevu je sada prilika- jer ovisno od toga ko pobijedi u gradskim općinama, tako će se sutra napraviti i nova koalicija.
Imamo priliku da ovih dana srušimo i Taju, i Semihu, i Kolžu. i sav taj polusvijet koji nije dostojan da vodi ovaj grad i njegove općine.
mostarac

#12 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by mostarac »

nema potrebe za ostavkom gradonacelnice. Slijedi crvena smjena za 7 dana :D
milivoje

#13 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by milivoje »

Zivi bili pa vidjeli :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#14 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by pici »

Bistra_boza wrote:Gradonacelnica nije nadlezna za podnosenje ostavke.

nita onda,cekat ce mo poslije ramazana :D :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Truba »

dajte ljudi budite realni
njima su bitni samo glasovi

briga njih za manjinu

oni traze da se priklone većini gdje su glasovi
popajic

#16 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by popajic »

Postao/la Bistra_boza dana 28/09/2008 17:41
Gradonacelnica nije nadlezna za podnosenje ostavke.
Sta vam je jludi?! Ovo je skroz tacno ako se boldirano stavi pod navodnike.Ironicno!
Real Khan

#17 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Real Khan »

Nema potrebe da se otvara ovakva tema jer za par dana imate šansu direktno da date otkaz gradonačelnici (a ne da čekate ostavku) ili da nagradite njenu stranku za sve što je učinila u zadnje 4 godine u našem gradu. Ne zaboravimo da putem izbora sami biramo dragi građani ko će imati volan u rukama sljedećih 4 "Goodyears" :D
A što se tiče Taje, e nećemo mu ni pera moći odbiti na ovim izborima jer njegovi izbori padaju u Oktobru 2010. godine... Naime, on je na kantonalnom nivou pa se na ovim izborima ne sekira. Ne samo da se ne sekira, nego ga kao miša nigdje nema u javnosti. Mislim da će se skrivati sve do početka 2010. godine i početi svoju pokajničku demagogiju (u stilu: "ne znam šta mi je onda bilo da onako reagujem", "bili smo svi potreseni tragičnim događajima", i slične šupljike).
vjesticanametli

#18 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by vjesticanametli »

da da dogaĐŽajima planiranim van BiH ili kako ono samire konju bi u placenom oglasu...................a smrdiha ko smrdiha :x

ja im zelim da se raspadaju a da se ne mogu raspast :D stoka ogavna
Alfons Kauders

#19 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:

prvo: ko je postavio u Tuzli to pitanje? (na kojem forumu, pressici, javnom dogadjaju...)

drugo: daj mi podatke prema kojima je sve gora sigurnosna situacija u Tuzli. (ja cu ti na svaki iz Tuzle dati najmanje 5 iz Sarajeva)

trece: ko je tom vrlom pitcu odgovorio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava?

unaprijed zahvalan,

stochar
Postavljalo se to pitanje i ja sam radi tih prica i govorio na forumu da Semiha nema veze sa policijom, pa svi navalili na mene. Al' hajd ti nasim hajvanima objasni sta spada u ingerencije opstine, grada, kantona, federacije, drzave...

Gradonacelnik nema previse veze sa sigurnosnom situacijom, kao ni direktne odgovornosti za istu.

Sigurnosna situacija u TZ je, ako pogledas broj stanovnika, otprilike ista kao u Sarajevu... Nije nikakav problem naci 4-5 krivicnih dijela u SA za jedno u TZ, jer SA ima 3-4 puta vise stanovnika. Da je odnos 1:1, to bi znacilo da je u TZ 3-4 puta gore nego u SA.
callmethebreeeze

#20 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by callmethebreeeze »

gradonacelnicu, kao i sve druge javno licnosti, treba osuditi sto javno nije dala podrsku svojim sugradjanima koji su organizali jedan kulturni festiva, u skladu sa vazecim zakonima.
policija je trebala da cuva ucesnike festivala i nije u tome uspjela i njih treba kritikovati.
poslat je jasan signal javnosti: ako je siledzija dovoljno i ako su dovoljno nasilni, mogu raditi sta hoce.
zato bi mozda bolje bilo pricati sa minstrima policije, recimo.
Last edited by callmethebreeeze on 29/09/2008 15:22, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#21 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Alfons Kauders »

callmethebreeeze wrote:gradonacelnicu, kao i sve druge javno licnosti, treba osuditi sto javno nije dala podrsku svojim sugradjanima sto nije krsila zakone, ali ona, koliko sam ja shvatio, nema nikakve ovlasti. policija je trebala da cuva ucesnike festivala i nije u tome uspjela.
poslat je jasan signal javnosti: ako je siledzija dovoljno i ako su dovoljno nasilni, mogu raditi sta hoce.
zato bi mozda bolje bilo pricati sa minstrima policije, recimo.
zar ih je bilo "dovoljno" ? meni se cini, gledajuci snimke i fotke... da ih je bilo prilicno malo...

mup ih je mogao pobacati u miljacku, samo da je postojala volja da ih se pusti na njih... tako da mozda nije ni do policije, sigurno su mogli uraditi vise, ali pitanje je ko im je rekao da se postave onako pasivno i ne izvedu na ulicu jace snage koje bi mogle drzati rulju pod kontrolom...
callmethebreeeze

#22 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by callmethebreeeze »

Alfons Kauders wrote:
mup ih je mogao pobacati u miljacku, samo da je postojala volja da ih se pusti na njih... tako da mozda nije ni do policije, sigurno su mogli uraditi vise, ali pitanje je ko im je rekao da se postave onako pasivno i ne izvedu na ulicu jace snage koje bi mogle drzati rulju pod kontrolom...
to su samo neka u nizu pitanja koja treba postaviti nadredjenim tih momaka iz policije...
madner

#23 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by madner »

A sto bi to radili?
Dok protesti nisu postali nasilni bili su legitimni.
Banksy

#24 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Banksy »

Image
uvjek dobar gost

#25 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by uvjek dobar gost »

madner wrote:A sto bi to radili?
Dok protesti nisu postali nasilni bili su legitimni.
Madner-u nisi u pravu .. kad policija obezbjeđuje proteste il demonstracije.. postoji jedno jednostavno pravilo.. o razdvajanju strana koje imaju različit stav o bilo čemu. Recimo zamisli proteste radnika ispred vlade federacije.. i zamisli onda scenu da ministri i premijer im budu na dohvat ruke....

Puno je fula a mali izrazito malo odgovornosti...
Post Reply