Gospodji gradonacelnici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zimomor

#76 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by zimomor »

sarajevo63 wrote:Iskrene čestitke za predstojeće praznike/blagdane, SFF. Hvala.
SFF Mubarek Olsun :mrgreen:
SanYava

#77 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by SanYava »

Amazonka27 wrote:Jedva cekam da Te vidim kako stancas u super-ultra-moderno-skupim cipelicama po novom zelenom trotoaru pa da ih fino izlizes i napravis slicure bas kao sto ja danas svoje upropastih, pa kad stadoh na asfalt razbih koljeno i zgulih nokte...sto i vama zelim...!
Ono je ubetonirani smirgl papir!

Moradoh ovo napisati jer se zakljuca tema, pa se nadam da ce neko od dezurnih uvlaciguza gospodje gradonacalnice prenjeti poruku vec pomenutoj!
:-x
Ja koliko vidim ti ne znaš hodati.
Prošla sam najmanje 30 puta preko trotoara, i zamjerke stvarno nemam.
I da, ovo ti nije Beč ili Beograd koji su ravni kao tepsiju u čijim ulicama možeš hodati na 12cm.
jennisjoplin

#78 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by jennisjoplin »

SanYava wrote:
Amazonka27 wrote:Jedva cekam da Te vidim kako stancas u super-ultra-moderno-skupim cipelicama po novom zelenom trotoaru pa da ih fino izlizes i napravis slicure bas kao sto ja danas svoje upropastih, pa kad stadoh na asfalt razbih koljeno i zgulih nokte...sto i vama zelim...!

Moradoh ovo napisati jer se zakljuca tema, pa se nadam da ce neko od dezurnih uvlaciguza gospodje gradonacalnice prenjeti poruku vec pomenutoj!
I da, ovo ti nije Beč ili Beograd koji su ravni kao tepsiju u čijim ulicama možeš hodati na 12cm.
prodji danas, vise nije zeleno ni lijepo vec ruzna sivo-crna-nekada zelena povrsina za patikanje :mrgreen:
SanYava

#79 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by SanYava »

jennisjoplin wrote:
SanYava wrote:

prodji danas, vise nije zeleno ni lijepo vec ruzna sivo-crna-nekada zelena povrsina za patikanje :mrgreen:
Normalno.
Kad Sarajlije sa Trebevića, Koševa i okolnih brda siđu u grad sa kilogramima blata na tenisicama, ne znam ni kako bi moglo ostati zeleno. :wink:
jennisjoplin

#80 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by jennisjoplin »

SanYava wrote:

prodji danas, vise nije zeleno ni lijepo vec ruzna sivo-crna-nekada zelena povrsina za patikanje :mrgreen:[/quote]

Normalno.
Kad Sarajlije sa Trebevića, Koševa i okolnih brda siđu u grad sa kilogramima blata na tenisicama, ne znam ni kako bi moglo ostati zeleno. :wink:[/quote]

zato postoje druge boje na kojima se manje vidi, i nisu to sarajlije sa trebevica, koseva i i okolnih brda, vec oni tvoji sto napravise ove nebodere gdje god viđeše zelenu površinu i pljuju zvake po trotuarima (ne moj pricati da pljuju i ove sarajlije sa brda - oni ni neznaju što je zvaka :mrgreen: ) 8)
SanYava

#81 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by SanYava »

jennisjoplin wrote:
SanYava wrote:

Normalno.
Kad Sarajlije sa Trebevića, Koševa i okolnih brda siđu u grad sa kilogramima blata na tenisicama, ne znam ni kako bi moglo ostati zeleno. :wink:[/quote]

zato postoje druge boje na kojima se manje vidi, i nisu to sarajlije sa trebevica, koseva i i okolnih brda, vec oni tvoji sto napravise ove nebodere gdje god viđeše zelenu površinu i pljuju zvake po trotuarima (ne moj pricati da pljuju i ove sarajlije sa brda - oni ni neznaju što je zvaka :mrgreen: ) 8)[/quote]

Kako misliš "ovi moji"???
Ja koliko sam upućena, moja obitelj nikakve nebodere nije napravila u Sarajevu, pa ni u Beču gdje živim.
Jadni naši "trotuari" dok je Sarajlija koji "neznaju" šta je "zvaka".
Amazonka27

#82 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Amazonka27 »

SanYava wrote:

Hoces li me ti molim te nauciti da hodam? Ja niti zivim u becu (kao ti) niti u u bg....sandale su ravne...nove...i sta ja tebi ima objasnjavati... trotoar zaobilazim dok nedodje vrijeme za martinke...a ti se shepuri koliko ti volja
SanYava

#83 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by SanYava »

Amazonka27 wrote:
SanYava wrote:

Hoces li me ti molim te nauciti da hodam? Ja niti zivim u becu (kao ti) niti u u bg....sandale su ravne...nove...i sta ja tebi ima objasnjavati... trotoar zaobilazim dok nedodje vrijeme za martinke...a ti se shepuri koliko ti volja
Ok, priznajem malo sam poletjela kad sam te napala.
Ali stvarno me zanima kako ti je uspjelo da oguliš koljeno i uništiš nokte još u ravnim sandalama :-)
Jedno jutro dok sam prolazila prkeo "zeleniša" sjetila sam te se i pokušala se namjerno poskliznuti da vidim jel ide.
Za čudo Bož'je, nije mi pošlo za rukom.
Amazonka27

#84 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Amazonka27 »

SanYava wrote: Ok, priznajem malo sam poletjela kad sam te napala.
Ali stvarno me zanima kako ti je uspjelo da oguliš koljeno i uništiš nokte još u ravnim sandalama :-)
Jedno jutro dok sam prolazila prkeo "zeleniša" sjetila sam te se i pokušala se namjerno poskliznuti da vidim jel ide.
Za čudo Bož'je, nije mi pošlo za rukom.
Nece mi biti mrsko ponovo napisati...
sandale nemaju klasicni dzon sa sarama i tral la la...obicne ljetne sandale sa dva kajsica...hodam po vrucem trotoaur i ocekujem varnice iz sandala (mozda sto je sloj bio nafrisko postavljen)...od hodanja mi se izglancaju sandale i kad sam sisla sa trotoara na asfalt, okliznem se...odnosno ja nogu na prijed...a sandala proklize ka nazad i zviznem koljenom i zagrebem nokte...a vidim i po postovima a i po reakciji ljudi koje poznajem...da nisam jedina...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#85 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by mIRCerka »

Ako lazem ja, ne laze FENA
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080916063

Grad Sarajevo
50.000 KM za nabavku jednoobraznih korpi za otpatke
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac posjetila je danas KJKP "Rad" i s direktorom Selimom Babićem potpisala Sporazum o nastavku realizacije projekta nabavke i postavljanja jednoobraznih korpi za otpatke na području Sarajeva.
Grad je s KJKP "Rad" u maju zaključio Sporazum za nabavku korpi za sitne otpatke za područje općine Novi Grad, koja nije bila obuhvaćena nabavkom 2007., a za što je izdvojeno 20.000 KM.

Predmet današnjeg Sporazuma je nastavak realizacije projekta i nabavka jednoobraznih korpi za područje sve četiri gradske općine, za šta je rebalansom budžeta izdvojeno dodatnih 30.000 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Ukupni iznosi koje je Grad izdvojio u 2008. godini su 50.000 KM.

Ovim novcem nabavljeno je 109 korpi za sitni otpad, koje se svojim dizajnom uklapaju u ambijent pješačkih zona.

"Ovo je značajan projekt koji Grad već nekoliko godina realizuje s preduzećem "Rad", a današnjim potpisivanjem Sporazuma osiguravamo da korpe za otpatke dobiju i ona područja grada u kojima su nedostajale. To je bila i želja građana Sarajeva koji su raznim anketama ukazivali na neophodnost većeg broja korpi za otpatke u gradu", kazala je gradonačelnica Borovac.

Direktor Babić je istakao da još postoji problem s vandalima koji uništavaju ove korpe, ali da u odnosu na raniji period postoje pomaci u podizanju svijesti da se one čuvaju.

Projekt nabavke jednoobraznih i prepoznatljivih korpi za sitne otpatke radi estetskog uređenja grada, podizanje nivoa javne higijene i odgovornijeg odnosa prema okolini pokrenut je 2007., a nastavljen i u 2008.

KJKP "Rad" preuzelo je obavezu provođenja postupka javne nabavke, postavljanja te održavanja korpi.

Lokacije na kojima će biti postavljene sve korpe za otpatke KJKP "Rad" će usaglasiti s općinama.

I ove godine projekt je podržala Općina Novo Sarajevo, koja je za nabavku novih korpi izdvojila 20.000, ali i Općina Vogošća s 15.000 KM.
(FENA)

ta
16.09.2008. u 16:36
Ako je ovaj broj korpi (109) istinit, onda je grad izdvojio za svaku korpu 458,71KM.... Da li vam se ovo cini preskupim? Mislim razumijem cijenu i do 100 KM i da je ovom gradu tih korpi potrebno vise, ali ovu cijenu ne razumijem. Cak i da je u tu cijenu ukkljucena instalacija koju ce platiti RAD-u a da bi ovi lakse obavljali svoj posao .... nek odma' neko zove Babu!
pozlacene ko...
16.09.2008. u 16:42
109 korpi za 50.000 km = 460 km po korpi..mora da su iz susjedne nam Aljaske ili negdje sa Himalaja.. dok je bosanaca bice i ovaca...ajjjj...fuuuuj...gla
sajmo raja glasajmo...i vicimo njihhaaaaaaa, meeeeehhheeeee, muuuuuuu....
sarajevo63

#86 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by sarajevo63 »

Dušo, nije skupo. Men' se čini da su Dodikove skuplje, a nisu za vanjsku uporabu. Možda i nisu skuplje, al pozdravljam pozdrav: njihhaaaaaaa, meeeeehhheeeee, muuuuuuu....
lopta

#87 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by lopta »

Generalno s obzirom na ovlastenja, dobro radi svoj posao. :thumbup:
Veci problem je po meni Vlada Kantona Sarajevo i sam Kanton.
sarajevo63

#88 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by sarajevo63 »

Problema je mnogo u mz, opštinama, kantonima, a vezano za gradonačelnicu: najjelakše mijenjati tekstove odluka, teško je sprovoditi zamišljeno. Ustvari radi se o tom što nas samo bombarduju nekakvim zakonima, a niš od njih. Za naš boljitak.
Ima gore od goreg, al ja nekako preferiram bolje od boljeg, stoga to pisanje o ovlaštenjima kod mene baš ne pije H2O.
kosmos

#89 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by kosmos »

Image
Da li je stvarno istina za Raifa? Molim ozbiljan odgovor.
The 51st State

#90 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by The 51st State »

kosmos wrote:Image
Sto, to bi ti pala u ocima :lol: , pa 90 % sda su bivsi komunisti.
zlatiborka

#91 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by zlatiborka »

kosmos wrote:Image
Vidi ovako, ako nije istina doticna bi vec tuzila novinara koji je to napisao i objavio....

A Raif Dizdarevic nije bio bilo ko, zna se koje je funkcije obnasao u bivsoj Jugi i BiH. Biti sefica njegovog kabineta isto tako nije mogao biti bilo ko, vec provjerena i pouzdana licnost. A Semiha je bila upravo to.

Daklem... :run:

Svaka cast gospodinu Raifu Dizdarevicu, ostao je vjeran svojem ubjedjenju i stavovima, ostao je covjek od karaktera. Njegov izbor je bio opredjelenje za KP i on se nije odrekao svog stava kad se promijenio sistem i kad su vjerski sluzbenici zajahali i anatemisali sve one koji se nisu priklonili njima. Semihica se lijepo snasla, kao i mnogi drugi prijasnji vlasnici crvenih knjizica. Samo se presaltala iz jednog pobjednickog tabora u drugi i usutila se o ovom dijelu njene karijere.

Ali ne lezi vraze, ona sada prica kako je morala kriti svoju vjeru. Niko nije morao kriti da je vjernik, niko. Hoce da ispadne mucenica, hajde da se dogovorimo da joj damo priznanje za pretrpljenu dusevnu bol u onim strasnim komunistickim vremenima.

Evo ja predlazem da je imenujemo dozivotnom gradonacelnicom Sarajeva, ha, zasto ne, pa sama je rekla da je ona majka naseg grada Sarajeva, a majka se postuje i slusa dok god je ziva.....

Ako treba pokrenucemo i peticiju sve za nasu dragu majku, mozemo tu i Taju ukljuciti, neka nam ga kako je dobar i fin.....nema niko takve roditelje kao sto imamo mi sarajlije....o kukala nam majka..... :mrgreen:

Hocu jos reci da je bilo casnih i postenih clanova KP i politicara za Titova i komunisticka vakta, jedan od njih je svakako i gospodin Raif Dizdarevic i gospodin Branko Mikulic, koji su mnogo ucinili za BiH.... :bih:

@kosmos, nemam pouzdanih informacija da li je doticna bila to sto novinar kaze, ali sam nastojala da ti dam logicno obrazlozenje, nadam se da se slazes da je tako......
:sax:
edin_Basket

#92 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by edin_Basket »

halo @sanyava fayoni sta ima, dje si pametnice, kad tako pises mora da si iz centra...centra hrasnice
Amazonka27

#93 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Amazonka27 »

Fakat se ne mogu sjetiti da su bilo kome branili da posti i sl...Ja se sjecam teta Mile koja je uvijek imala neko "crveno slovo" i tada nije htejla nista da radi...pa ni da hekla...Sjecam se da se jednom sastao Bajram, Bozic i Nova Godina i dobila sam 3 paketica...Sjecam se da su moje rodice isle u mekteb i da ih je hodja tukao...i da su vise ucile tu nego u skoli...Sjecam se da su se i tada dzamije pravile. Ali ne kontam od koga da se krijes? Tvoja dobra volja hoces li postiti ili ne...druga stvar sto su se neki stidjeli svoje vjere...pa kod kuce zovu babo a u gostima i na ulici kazu tata. Mada nevidim ni tu ikakvu vezu sa islamom. Tata je moj otac...i mogu ga zvati kako hocu i nisam manje muslimanka ako nekazem babo...
a posebno mi je "interesantno" kad pocnu ove javne licnosti pricati o postu i kako su oni docekivali ramazane i iftare....a cugaju svi u 16 i psuju i bludnice itd :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#94 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by pici »

U Dubrovniku u super luksuznom hotelu Rixos Libertas i na srednjevjekovnom brodu uz lagane dalmatinske pjesme Semiha je bila drag gost sa Brankovicem,Timurom i ostalom lopovskom svitom u režiji Uprave FDS-a koji su tom prigodom spiskali 50 000 KM :D .Sto rece nekad Djuro "Mi smo .BA prisiljeni ovo da gledamo" :D
Atrus

#95 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Atrus »

SDA je tumor koji treba hirurski odstraniti sto prije to bolje.
kosmos

#96 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by kosmos »

@zlatiborka "....@kosmos, nemam pouzdanih informacija da li je doticna bila to sto novinar kaze, ali sam nastojala da ti dam logicno obrazlozenje, nadam se da se slazes da je tako......"
Sa ovakvim nema nikakve logike, a sto je dio temelja za progres, mozda joj treba uputiti mail s tim pitanjem. Na kraju, nije se ona sama tu postavila nego drugi, viseg drustvenog "autoriteta" cijeneci njene moralne karakteristike.
Panthera

#97 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Panthera »

pici wrote:U Dubrovniku u super luksuznom hotelu Rixos Libertas i na srednjevjekovnom brodu uz lagane dalmatinske pjesme Semiha je bila drag gost sa Brankovicem,Timurom i ostalom lopovskom svitom u režiji Uprave FDS-a koji su tom prigodom spiskali 50 000 KM :D .Sto rece nekad Djuro "Mi smo .BA prisiljeni ovo da gledamo" :D
Nemojte tako, to je mozda bio team building sa sesijama brainstgorminga na temu trosenja jos 50.000 km na korpe sa pepeljarama, koje bi stajale uz one ukrasne od 50.000..a na to vrijedi potrositi i jos jednom 50.000 i jos da se to sve skonta.ja se iskreno nadam da je sesija bila uspjesna i da nam od silnog truda gradonacelnica nije zatrudnila...

A zeleni trotoari, e zivi bili pa vidjeli prvi snijeg i led...
Opcija 1. KJKP Rad ce odlopatat zeleno zastitni sloj zajedno sa ledom
Opcija 2. Snijeg ce se lijepo zaledit na povrsini zelenog i onda ce morati trositi jos 50.000 km dodatnih na sol...
zlatiborka

#98 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by zlatiborka »

kosmos wrote:@zlatiborka "....@kosmos, nemam pouzdanih informacija da li je doticna bila to sto novinar kaze, ali sam nastojala da ti dam logicno obrazlozenje, nadam se da se slazes da je tako......"
Sa ovakvim nema nikakve logike, a sto je dio temelja za progres, mozda joj treba uputiti mail s tim pitanjem. Na kraju, nije se ona sama tu postavila nego drugi, viseg drustvenog "autoriteta" cijeneci njene moralne karakteristike.
Da, sto kazes cijeneci njene moralne karakteristike..... :x

Upucivanje e-maila doticnoj bi bio promasaj po meni, zataskala je ona taj dio njene karijere jer joj sada to smeta, vec nam ostaje da se jave vjerodostojni svjedoci iz tog vremena....ja samo znam da je bila istaknuti omladinski aktivista KPJ u gimnaziji a njen suprug zamjenik sekretara KPJ u jednom prestiznom preduzecu, sada su k'o biva veliki vjernici i jos vece patriote.... :mrgreen:....(parola: prvo punimo svoje djepove, a sta ostane sice ide blentavim glasacima za SDA, a skoro nista ne ostane za sitnu buraniju).... :mrgreen:

Prelivoda je bilo i vazda ce ih biti, i ovakvih i onakvih, samo se ne mogu nacuditi da se Semke odvazila da rekne to sto je rekla u vezi njenog tajnog posta u Ramazanu. To me najvise cudi, zar ona misli da niko na dunjaliku ne pamti ta vremena a javljaju se na forumu i da ce je razvaliti k'o beba zvecku. :x
Last edited by zlatiborka on 21/09/2008 14:27, edited 3 times in total.
Amazonka27

#99 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Amazonka27 »

Panthera wrote:
pici wrote:U Dubrovniku u super luksuznom hotelu Rixos Libertas i na srednjevjekovnom brodu uz lagane dalmatinske pjesme Semiha je bila drag gost sa Brankovicem,Timurom i ostalom lopovskom svitom u režiji Uprave FDS-a koji su tom prigodom spiskali 50 000 KM :D .Sto rece nekad Djuro "Mi smo .BA prisiljeni ovo da gledamo" :D
Nemojte tako, to je mozda bio team building sa sesijama brainstgorminga na temu trosenja jos 50.000 km na korpe sa pepeljarama, koje bi stajale uz one ukrasne od 50.000..a na to vrijedi potrositi i jos jednom 50.000 i jos da se to sve skonta.ja se iskreno nadam da je sesija bila uspjesna i da nam od silnog truda gradonacelnica nije zatrudnila...

Opcija 2. Snijeg ce se lijepo zaledit na povrsini zelenog i onda ce morati trositi jos 50.000 km dodatnih na sol...

jos ako budu "pustali" boju imacemo sve ulice zelene...e onda nam se oho :D :run:
Panthera

#100 Re: Gospodji gradonacelnici

Post by Panthera »

Amazonka27 wrote:
Panthera wrote:

jos ako budu "pustali" boju imacemo sve ulice zelene...e onda nam se oho :D :run:
dobro boju nece pustati ali ce zato biti fraktura i povreda ko u prici...e sad zamisli rutu recimo ekonomski faks narodno pozoriste...a zima snijeg i led...i prolazi starac starica sa onog ko klizaliste do onog ko smirgl papir...juuuuhuuuuu..umri mushki...A ovo komentari iz Beca...djesiba.com...preseravaju se zastitnim slojem po trotoarima i rupa, polomljenih shahtov padajucih fasada i totalnog urbicida na svakom cosku...a para za pranje nikad manje...sve imas na stranici dezsbabec.com Amazonka razumijem da si se spotakla i pala.chak i meni zna zapeti gumeni djon na onom plocniku ....
Post Reply