Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

slusaj vamo

#3701 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

Corola wrote:
slusaj vamo wrote:Nije mu ova najveci minus, najveci mu je ona o borbi za baraz nakon zrijeba. A jos do tad kao prizeljkivao Francuze...

Drugi najveci minus su recimo Ibis i Ibro protiv Francuza, o pripremi tekme da ne govorimo. Valjda to nece ponoviti u Parizu.

Treci minus mu je igra nakon gola u Albaniji, te ostavljanje Hasagica na golu.

Cetvrti minus mu je nijemo posmatranje igre u Rumuniji. I tako dalje, i tako dalje.

Ova glupa izjava o golmanima mu je tek sedma, osma u ukupnom poretku.

Elem neise, sve sada zavisi od Pariza, samo da opet neku glupost ne izrekne ili ucini. Na loptu i bez pardona, pa sta bude nek bude.
U Jablanicu na kurs za trenera pa onda na konkurs za selektora i eto ti sansa da sve minuse marnes u pluseve.I tako dalje,i tako dalje.
Ovako presipanje iz supljeg u prazno.
Ako si ti zavrsio taj kurs u Jablanici, tebe cemo za sljedeceg. Nije fer preko reda.
luckylaka

#3702 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

slusaj vamo wrote:
luckylaka wrote:
slusaj vamo wrote:Nije mu ova najveci minus, najveci mu je ona o borbi za baraz nakon zrijeba. A jos do tad kao prizeljkivao Francuze...

Drugi najveci minus su recimo Ibis i Ibro protiv Francuza, o pripremi tekme da ne govorimo. Valjda to nece ponoviti u Parizu.

Cetvrti minus mu je nijemo posmatranje igre u Rumuniji. I tako dalje, i tako dalje.

Elem neise, sve sada zavisi od Pariza, samo da opet neku glupost ne izrekne ili ucini. Na loptu i bez pardona, pa sta bude nek bude.
Najveci minus mu je sto nas je doveo do baraza a neki predvidjali kolaps reprezentacije a drugi jos veci minus je sto smo trenutno na 22 mjestu a neki bi da budemo 122.Vidim i na srpskim i hrvatskim portalima nisu zadovoljni sto je PAPE selektor jer eto dovede BiH u baraz pa nas se ko malo boje.Da je Ciro selektor ne bi se Hrvati ni bojali ovako PAPE zvani PAPE-minus
Strasna logika. Samo je jos falilo da ovakvu generaciju ne dovede do baraza. Koliko se sjecam i taj Ciro nas dovede do baraza, a Hrvata tamo nije ni bilo. Uostalom, briga me za njihove frustracije, nek ih rjesavaju s Bilicem i Markovicima.
Cuj logika.Istina.Baraz je tu mozda i direktno e sad sto vama PAPE smeta to ipak treba rijesiti izmedju sebe.
slusaj vamo

#3703 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

Ne smeta mi ni sada niti mi je smetao kada je dosao. Medjutim, ovo pubertetlijsko okivanje u zvijezde selektora koji serijski pravi ocite greske mi pomalo fakat smeta, kao da je pokupio igrace s livade i naucio ih igrati fudbal. Jos kao, ja sam veci patriota od tebe, jer cu mu se dublje uvuci u zadnji trap. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.
Last edited by slusaj vamo on 08/10/2011 02:16, edited 1 time in total.
Edin H.

#3704 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Corola wrote:
Edin H. wrote:Cisti Spahin gol, zasmetao Asmiru, petlja se tamo gdje mu nije mjesto.
Valjda navikao sa Kenom :skoljka: , nije mu vjerovati.
Slijedeci put ce biti Borce Sredojevicev gol ni u kojem slucuju Begovice:-) :-)
Pa hajde ti reci sta je mogao uraditi - jedino je mogao skrsiti Spahica i izbiti loptu. I eventualno izbaciti Spahica iz tima u utakmici protiv Francuza.
Taman mu je to trebalo, ionako mu se ovaj naklatio na kosti. I to u momentu kada u krajnjoj liniji je bilo relativno nebitno da li cemo primiti gol.
luckylaka

#3705 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

slusaj vamo wrote:Ne smeta mi ni sada niti mi je smetao kada je dosao. Medjutim, ovo pubertetlijsko okivanje u zvijezde selektora koji serijski pravi ocite greske mi pomalo fakat smeta, kao da je pokupio igrace s livade i naucio ih igrati fudbal. Jos kao, ja sam veci patriota od tebe, jer cu mu se dublje uvuci u zadnji trap. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.
Jebi izvini ali izgleda da je tebi lakse crtati nego objasnjavati.PAPE pravi serijske greske i ovo nas u barazu,PAPE pravi serijske greske i evo nas za skoro 50 mjesta na list najbolji,PAPE pravi greske samo kod onih koji bi voljeli da PAPE usere motku(al nema od toga nista) i PAPE ce i dalje praviti greske bez obzira na rezultat.
slusaj vamo

#3706 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

luckylaka wrote:
slusaj vamo wrote:Ne smeta mi ni sada niti mi je smetao kada je dosao. Medjutim, ovo pubertetlijsko okivanje u zvijezde selektora koji serijski pravi ocite greske mi pomalo fakat smeta, kao da je pokupio igrace s livade i naucio ih igrati fudbal. Jos kao, ja sam veci patriota od tebe, jer cu mu se dublje uvuci u zadnji trap. Da nije zalosno, bilo bi smijesno.
Jebi izvini ali izgleda da je tebi lakse crtati nego objasnjavati.PAPE pravi serijske greske i ovo nas u barazu,PAPE pravi serijske greske i evo nas za skoro 50 mjesta na list najbolji,PAPE pravi greske samo kod onih koji bi voljeli da PAPE usere motku(al nema od toga nista) i PAPE ce i dalje praviti greske bez obzira na rezultat.
Hvala na pojasnjenju kako to izgleda u slikovnicama i citanju kasika preko interneta, ali u stvarnom zivotu to ipak fercera malo drugacije. Ne kontam jesi li fakat ovisan o tom Kuriru i Hrvatskom slovu pa zakljucke donosis na osnovu logike "ako oni nesto hvale, mora da je lose, ako nesto kude, mora da je dobro" ili slicno, kako to inace obicno rade pubertetlije. Ja ih ne citam, pa ti na tu temu ne mogu nista reci, niti me takvo rezonovanje zanima.

I Ciro je pravio greske, doduse uglavnom drugog tipa, pa nas sa manje igrackog iskustva i vecim supljinama na pojedinim pozicijama dovede do tog baraza. A realno, sa onakvom Spanijom u grupi, boilje nije ni moglo, za razliku od jedne nakon JAR-a poluraspadnute Francuske, koja nam jos leze vec u drugom kolu dok su jos relativno roviti (bas kao sto to i drugi timovi iz grupe dokazase), ali dzaba, Selektor je vec odlucio da mi to ne mozemo ni pod razno. Valjda jer je njihove tekme prije novog posla gledao, a za nase nije imao vremena.

Bilo bi odlicno da se napokon i kvalifikujemo na neko veliko takmicenje, tim za to imamo, pa sto se mene tice mozemo jos deceniju-dvije diskutovati koliko smo tamo dosli zahvaljujuci, a koliko uprkos Sajinim odlukama. U medjuvremenu bi i ti mozda uspio nasloziti sta vec u stvari tvrdis, jer jos jedan iole konkretniji post s tvoje strane ne vidjeh.

Sto se tice te FIFA-ine liste, slobodno provjeri kako ona fercera, koliko godina unazad ide, koje su to tekme u stvari, sta se sad racuna, a sta ne, pa javi da nastavimo na tu temu, jer je smijesno da nevezano cavrljas nesto protiv Cire, kao da bi to Saju opravdalo sve i da stoji, koji i ovako iz Kine ili gdje je vec, u tome ima dosta zasluge po tom tvom istom nazovi kriteriju ("ko je bio selektor kada se to desilo").
Point.

#3707 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Point. »

@slusaj vamo

Majke mi moje, kad covjek cita tvoje postove reklo bi se da si pokupio svu pamet svijeta i sve nesto cekam kada ces se pojaviti sa rjesenjem problema Bliskog Istoka, kada ces rijesiti krizu Grcke ekonomije, kada ces uspostaviti mir i primirje zaracenih strana u Libiji.

Dosta vishe pametovanja, svega ti. Za osam dana si nakupio 233 posta, u svakom od njih nastupas na arogantan nacin i posvadjo si se sa desetak ljudi. Mislim haj, vazda se nadje neki pametnjakovic sto voli da soli pamet ostalima, al ti si dosadio Bogu i narodu svojim upadima. Kako ti se da?

PS. Poselami Mikada Ciru.
luckylaka

#3708 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote:@slusaj vamo

Majke mi moje, kad covjek cita tvoje postove reklo bi se da si pokupio svu pamet svijeta i sve nesto cekam kada ces se pojaviti sa rjesenjem problema Bliskog Istoka, kada ces rijesiti krizu Grcke ekonomije, kada ces uspostaviti mir i primirje zaracenih strana u Libiji.

Dosta vishe pametovanja, svega ti. Za osam dana si nakupio 233 posta, u svakom od njih nastupas na arogantan nacin i posvadjo si se sa desetak ljudi. Mislim haj, vazda se nadje neki pametnjakovic sto voli da soli pamet ostalima, al ti si dosadio Bogu i narodu svojim upadima. Kako ti se da?

Ma dobro sto covjek pise al nidze veze sa vezom.Nesto ko fol Kurir,Ciro,Jar,Spanija a tema golman.I u Francuskoj ce braniti Begovic-provjereno
Corola

#3709 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Corola »

slusaj vamo wrote:
Corola wrote:

U Jablanicu na kurs za trenera pa onda na konkurs za selektora i eto ti sansa da sve minuse marnes u pluseve.I tako dalje,i tako dalje.
Ovako presipanje iz supljeg u prazno.
Ako si ti zavrsio taj kurs u Jablanici, tebe cemo za sljedeceg. Nije fer preko reda.
Nema potrebe ja sam zadovoljan ovim selektorom sa osam tvojih satro minusa,osiguranim barazom,borbom za prvo mjesto u zadnjem kolu.Rekordom minutaze u neprimljenim golovima repke,najboljim plasmanom ikada na FIFA tablici.izjednacenim rekordom zbira poena u jednim kvalifikacijama sa tendecijom da se taj rekord i popravi u zadnjem kolu itd.
A ti minusaj i dalje do mile volje :dance: :dance:
@Edine kod Begovica je ''gluhi telefona ''bilo i sa Papcom proslu tekmu pa ovom nisi hatorio :roll: .Jednostavno ne poznaje saigrace,niti poznaju oni njega.A suvise je riskantno i ulog je veliki da to skontaje u ovoj tekmi ili eventualno tri.
slusaj vamo

#3710 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

Vjeruj me da me boli milokliz kakav dojam ti i tih desetak ljudi imate, nit ste mi vi neki autoritet za to ko kome dosadjuje i sta/koliko treba pisati. Ako ti se ne cita, ne citaj, i rjeseno, i ja uglavnom preskacem tvoje postove.

Do sada svasta nesto napisaste na temu mog lika i djela, te umjetnickog dojma, a apsolutno nista konkretno na temu, pa jos i coporativno kao odlucujute ko pametuje a ko ne. Nije internet kasaba, prijatelju, al ti slobodno kako hoces.
slusaj vamo

#3711 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

luckylaka wrote:

Ma dobro sto covjek pise al nidze veze sa vezom.Nesto ko fol Kurir,Ciro,Jar,Spanija a tema golman.I u Francuskoj ce braniti Begovic-provjereno
Jadno, fakat. I ciru i te nazovi medije upravo ti spomenu kao nekakve super argumente, pa sad otkud oni tu. Bolje ti ide mahanje zastavama u prazno, nego bilo kakav vid argumentacije ili dijaloga, to ti moram reci.
Mustang1

#3712 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Ovo se zahuktalo pravo sada :D Idealno bi bilo ..ma sta idealno :D Da Begovic odbrani penal Francuzima i da nakon njegovog ispucavanja zabijemo :D
Point.

#3713 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Point. »

slusaj vamo wrote:

Vjeruj me da me boli milokliz kakav dojam ti i tih desetak ljudi imate, nit ste mi vi neki autoritet za to ko kome dosadjuje i sta/koliko treba pisati. Ako ti se ne cita, ne citaj, i rjeseno, i ja uglavnom preskacem tvoje postove.

Do sada svasta nesto napisaste na temu mog lika i djela, te umjetnickog dojma, a apsolutno nista konkretno na temu, pa jos i coporativno kao odlucujute ko pametuje a ko ne. Nije internet kasaba, prijatelju, al ti slobodno kako hoces.
Izvini, nisam se dobro izrazio. Nije da pametujes, nego prepametujes. Doso si ovdje ko padobranac, sa svojim mahalskim fole nadmocnim stilom i solis pamet u sve i jednom postu. Stani haveru, ako mislis da si glavni u svojoj kuci ovdje nisi. Otvorim temu o golmanima reprezentacije a sve sto citam je tvoj hvalospjev o Ciri (ko je on uopste) i blacenje Papeta. Pa sad ti supljiraj ko odskace od teme.
just principe

#3714 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

evo iscitah ovu i prethodnu stranicu i nista konkretno ne procitah osim da je provjereno da ce Begovic braniti...Mah meni je svejedno ko ce braniti samo da nastavimo ovaj niz bez primljenog gola, a ako bude tako gol/dva u mrezi pjetlica mora pasti..Mislim ne mora ali gledajuci nasu igru u prethodne 4 utakmice onda bice :dance:

Da ponovim nije bitno ko ce u Parizu braniti vazno je da nam odbrana fercera, a samim time i golmanu je lakse...Sve je do nase odbrane, u nju polazem najvise nade, ako odbrana zakaze onda nam ni 2 Casillasa na golu ne bi pomogla...Za vezu i napad ni najmanje brige, ubjedjen sam da ce carabnjaci na terenu nesto iskombinovati..Ok, to vjerovatno nece biti kao protiv Luxa ali ubjedjen sam da gol/dva u mrezi francuza pada :dance:
splend

#3715 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by splend »

valjda ce keno braniti u parizu, asmir je sinoc od luxemburga uspio gol da primi :mrgreen:
slusaj vamo

#3716 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by slusaj vamo »

Point. wrote:
slusaj vamo wrote:

Izvini, nisam se dobro izrazio. Nije da pametujes, nego prepametujes. Doso si ovdje ko padobranac, sa svojim mahalskim fole nadmocnim stilom i solis pamet u sve i jednom postu. Stani haveru, ako mislis da si glavni u svojoj kuci ovdje nisi. Otvorim temu o golmanima reprezentacije a sve sto citam je tvoj hvalospjev o Ciri (ko je on uopste) i blacenje Papeta. Pa sad ti supljiraj ko odskace od teme.
Ugasi onda kompjuter, stavi me na ignore, sta god hoces i ne citaj sto ti se ne svidja. Padobranac ovdje si ipak ti, jer tri posta napisa nista na temu, veze ni s fudbalom nema vec o meni, jos mi ti kakis o nadmocnom mahalskom stilu. Da su te u tvojoj mahali bar naucili citati,vidio bi da Ciru ja nisam prvi spomenuo, nego je on bio kao luckyjev argument. Hajde sada nazad iz Kaknja drkati na nekakav Lazio, nisi mi interesantan.
Point.

#3717 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Point. »

slusaj vamo wrote:
Ugasi onda kompjuter, stavi me na ignore, sta god hoces i ne citaj sto ti se ne svidja. Padobranac ovdje si ipak ti, jer tri posta napisa nista na temu, veze ni s fudbalom nema vec o meni, jos mi ti kakis o nadmocnom mahalskom stilu. Da su te u tvojoj mahali bar naucili citati,vidio bi da Ciru ja nisam prvi spomenuo, nego je on bio kao luckyjev argument. Hajde sada nazad iz Kaknja drkati na nekakav Lazio, nisi mi interesantan.
I sa ovakvim nacinom komuniciranja mislis da ce te neko uzeti za ozbiljno? E dijete, dijete slobodno nastavi tim putem, pa ces postati maskota foruma.

Topli pozdravi iz Kaknja. :)
xyzz3

#3718 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by xyzz3 »

samo bih predlozio da se ovo glasanje za golmana ponovi.

vecina ljudi su glasali prije nego je asmir napravio ono njesra od nepojavljanja na utakmice.
osim toga, i njemanja supic je na listi koji uopste danas nije aktuelan.

pitao bih odgovorne, dali je moguce ispocetka staviti glasanje pa da vidimo na cemu smo ??

poz'
just principe

#3719 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by just principe »

xyzz3 wrote:samo bih predlozio da se ovo glasanje za golmana ponovi.

vecina ljudi su glasali prije nego je asmir napravio ono njesra od nepojavljanja na utakmice.
osim toga, i njemanja supic je na listi koji uopste danas nije aktuelan.

pitao bih odgovorne, dali je moguce ispocetka staviti glasanje pa da vidimo na cemu smo ??

poz'
moguce je od moderatora ili od otvaraca ove theme @alfonsa kaudersa
Riddle

#3720 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Riddle »

Da se sad stavi nova anketa, Begovic bi bio jos ubjedljiviji. Nema potrebe.

Ako je ova informacija za Begovica bas provjerena, onda je onako kako smo i ocekivali. :thumbup: Sto se tice one izjave Susica kako ce mu Hasagic braniti kad god pozeli - ili se on pogresno izrazio ili smo mi pogresno shvatili. Vjerovatno oboje. Reprezentacija meni sad djeluje ozbiljnije nego ikad i nema sanse da cu povjerovati da takav cirkus postoji. A i najmanje nam sad treba ta rasprava pred ovako bitan mec.
xyzz3

#3721 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by xyzz3 »

@riddle,
pa ako ti znas sta ce vecina raditi onda mi pogodi jos neke investije koje imam,, pa da zaradim tih par milijardi..
ali samo ako si stvarno siguran,, ono 100% znas sta ce vecina da uradi.

evo ja imam rodjaka koji je glasao za asmira ,, i sad poslije onih nejavljanja, najvise bi volio da asmira izbace iz reprezentacije dok je ziv.
Riddle

#3722 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Riddle »

Joj sad me tjera da se i ja zauzmem za novu anketu. :lol: Care, Begovic je najbolji golman u nasem timu i svako ko zeli sve najbolje nasoj reprezentaciji ce glasati za njega. I ja sam imao cvrst stav da ne treba braniti kad se pricalo da je odbio da igra (cak sam mu i svasta nagovorio :lol: ), ali sad kad je situacija cista, dileme nema.
xyzz3

#3723 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by xyzz3 »

@riddle,

da je toliko bolji od hasagica, ja to ne vidim.
malo je bolji,, sasvim tanko malo.,. ali hasagiceva lojalnost i begovicev karakter,, to su dva razlicita svijeta.
moras malo sici sa stolice i popricat sa ljudima na ulici, da vidis sta misle danas o begovicu.
mora on trpiti konsekvence za svoje diletantno ponasanje, inace trener i reprezentacija gube respekt pred ocima obicnih ljudi.
Jeff Bingham

#3724 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Jeff Bingham »

xyzz3 wrote:@riddle,

da je toliko bolji od hasagica, ja to ne vidim.
malo je bolji,, sasvim tanko malo.,. a
ti si corav, provokator, ili ti je hasagic familija. nema cetvrtog.
xyzz3

#3725 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by xyzz3 »

@jeff,
smanji sa vredjanjima. isto bih mogao reci za tebe (i ostalih 5 dezurnih portira ovdje) u vezi begovica.
Locked