Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
#1 Golman reprezentacije BiH
Nakon jučerašnje utakmice sa Španijom otvorila se rasprava ko je taj golman koji treba braniti za reprezentaciju, pa me zanima vaše mišljenje.
Evo, otprilike kako ih ja vidim:
Supić- vrlo brzo stekao simpatije navijača zbog nekoliko dobro odigranih utakmica u reprezentaciji, međutim po mom mišljenju Nemanja nema taj kvalitet da kontinuirano brani u prvoj postavi. Unatoč visini vrlo je nesiguran na istrčavanju, tajming mu je (skoro) katastrofa, a ne može se pohvaliti sa anticipiranjem kada lopta ide u prostor. Sasvim je ok na liniji i 1 na 1, međutim generalno svojom pojavom ne ulijeva neku sigurnost. Također mu ne ide u prilog status rezerve.
Begović - njega je najteže ocijeniti jer ga nismo mnogo gledali. Na osnovu jedne utakmice se moglo primijetiti da je dosta miran golman sa vrlo dobrim fizičkim predispozicijama. S obzirom da ima 21 godinu njegovo vrijeme će tek doći (za 5-6 godina). Prednost je da će odsad redovno braniti, iako ne prvoligaški.
Hasagić - vrlo rijetko griješi pri istrčavanju i ima super osjećaj za dubinske lopte, tj. faktički nekad igra libera i počisti lopte u prostor. Na liniji solidan, a mane su mu da je tek oporavljen i veoma sklon povredama, da se često lakomisleno poigrava s loptom i da s obzirom na dužinu staža u reprezentaciji nije dovoljno "glasan" pri komandovanju odbranom.
Moj izbor je zasad definitivno Keno, jer su čak i Konjić i Hibić govorili da je nenormalno lakše igrati u odbrani kad je Hasagić na golu. Nemanja mi je k'o Gušin mlađi brat, a Asmir tek treba da se dokaže.
Supić- vrlo brzo stekao simpatije navijača zbog nekoliko dobro odigranih utakmica u reprezentaciji, međutim po mom mišljenju Nemanja nema taj kvalitet da kontinuirano brani u prvoj postavi. Unatoč visini vrlo je nesiguran na istrčavanju, tajming mu je (skoro) katastrofa, a ne može se pohvaliti sa anticipiranjem kada lopta ide u prostor. Sasvim je ok na liniji i 1 na 1, međutim generalno svojom pojavom ne ulijeva neku sigurnost. Također mu ne ide u prilog status rezerve.
Begović - njega je najteže ocijeniti jer ga nismo mnogo gledali. Na osnovu jedne utakmice se moglo primijetiti da je dosta miran golman sa vrlo dobrim fizičkim predispozicijama. S obzirom da ima 21 godinu njegovo vrijeme će tek doći (za 5-6 godina). Prednost je da će odsad redovno braniti, iako ne prvoligaški.
Hasagić - vrlo rijetko griješi pri istrčavanju i ima super osjećaj za dubinske lopte, tj. faktički nekad igra libera i počisti lopte u prostor. Na liniji solidan, a mane su mu da je tek oporavljen i veoma sklon povredama, da se često lakomisleno poigrava s loptom i da s obzirom na dužinu staža u reprezentaciji nije dovoljno "glasan" pri komandovanju odbranom.
Moj izbor je zasad definitivno Keno, jer su čak i Konjić i Hibić govorili da je nenormalno lakše igrati u odbrani kad je Hasagić na golu. Nemanja mi je k'o Gušin mlađi brat, a Asmir tek treba da se dokaže.
- Dammme
#2 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Po mom mišljenju Keno je broj 1 ako uspije ući u formu do baraža, Supić 12, Begović 16 s tim da Begović ima najveći potencijal.alphonse kauders wrote:Nakon jučerašnje utakmice sa Španijom otvorila se rasprava ko je taj golman koji treba braniti za reprezentaciju, pa me zanima vaše mišljenje.
- Neelix
#3 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Nemanja
Begovica ne znam dovoljno,a imam osjecaj da ce brzo postati nas prvi golman. kako ljudi poslije jedne loshe utakmice sve zaborave brzo
nije to slucaj samo s njim.
- mrtva kokoš
#4 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
za sada keno... o begovicu ne mogu nis reci, ukupno 10 min. sam ga gledao na golu...
a sto se tice nemanje hmm ne znam sta da kazem hvala mu za sve do sada, ali kada ga vidim na golu
ulijeva mi nekakvu nesigurnost ni sam ne znam zbog cega, a da ipak znam to sam sinoc vidio ...
a sto se tice nemanje hmm ne znam sta da kazem hvala mu za sve do sada, ali kada ga vidim na golu
ulijeva mi nekakvu nesigurnost ni sam ne znam zbog cega, a da ipak znam to sam sinoc vidio ...
-
klixober
#5 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Sto se tice golmanskih kvaliteta,mislim da je Begovic nas najbolji golman,samo mu jos treba malo iskustva.
- zecko_kupuz
#6 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Taj Nemanja stalno nešto ulijeva. 
- do_tokija
#7 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
prije bi rekao kako ljudi dignu u nebesa nakon jedne utakmice jednog ispodprosjecnog golmana...Neelix wrote:NemanjaBegovica ne znam dovoljno,a imam osjecaj da ce brzo postati nas prvi golman. kako ljudi poslije jedne loshe utakmice sve zaborave brzo
nije to slucaj samo s njim.
- Dammme
#8 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
U utakmici protiv Belgije je primio 2. drugi gol iz penala, ne misliš valjda da je i to produkt njegove loše igre?
-
Alfa_Ze
#9 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Po meni tu nema neke velike raspave.Apsolutno je Keno tu u prednosti,dakle No 1.Sto se tice Supica uglavnom preovladava stav o njegovoj nesigurnosti.Tog sam i sam misljenja, i nebitno je mi je kako se neko zove.Ako Nemanja izbori mijesto u startnoj postavi prvoligasa iz Temisvara to ce biti i znak da se radi o dobrom i pouzdanom golmanu, u protivnom ce biti samo prolazna epizoda u nasoj repki kao i desetine fudbalera koji su kroz nju prodefilovali.
- rado_vidjen
#10 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Dobar je golman onaj koji u kontinuitetu drzi visok nivo i ulijeva sigurnost. Nije Buffon br. 1 u svijetu zbog dobrih odbrana u zadnjih 5-10-15 utakmica, nego zato sto frajer nije imo dva kiksa zadnjih 10 GODINA.
Supic odigra dvije dobre utakmice, pa se desi Iran. Opet nas zavara dvije-tri utakmice, pa se desi katastrofa kao sinoc.
Onakav strkljav, dovoljno mu je samo pucat nisku i to je sah-mat. A ono gdje bi terbao biti najbolji (u zraku) pokazalo se kao zabluda.
Realno, on je bio zaposlen samo protiv Turske. Protiv Belgije i Armenije se nije cestito ni zagrijao. Pokupio sto je mogao i to je to.
Znaci - Hasagic je trenutno br.1. Samo jos da krene branit svom klubu i vrati rutinu.
Begovic je projekat za buducnost, bitno je da skuplja iskustvo i brani u svom klubu.
(Sta bi dao da mogu stisnut rucku Royu Keanu
)
Supic odigra dvije dobre utakmice, pa se desi Iran. Opet nas zavara dvije-tri utakmice, pa se desi katastrofa kao sinoc.
Onakav strkljav, dovoljno mu je samo pucat nisku i to je sah-mat. A ono gdje bi terbao biti najbolji (u zraku) pokazalo se kao zabluda.
Realno, on je bio zaposlen samo protiv Turske. Protiv Belgije i Armenije se nije cestito ni zagrijao. Pokupio sto je mogao i to je to.
Znaci - Hasagic je trenutno br.1. Samo jos da krene branit svom klubu i vrati rutinu.
Begovic je projekat za buducnost, bitno je da skuplja iskustvo i brani u svom klubu.
(Sta bi dao da mogu stisnut rucku Royu Keanu
Last edited by rado_vidjen on 15/10/2009 19:10, edited 1 time in total.
- ElEjércitoDelEbro
- nellington
#12 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Koliko je to golova Nemanja primio protiv Irana?
Supic odigra dvije dobre utakmice, pa se desi Iran.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#13 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Normalno Begovic, nije mala stvar biti rezerva jednom od najboljih golmana Engleske lige
Kad sam bio na jednom treningu Nemanja je igrao napadaca za jednu ekipu
Toliko o Ciri i ozbiljnosti sa reprezentacijom. Umjesto da Begovica sad stavi na gol protiv Spanije, da vidimo i njega, Ciro stavlja Supica
Imam osjecaj da Ciro cesto namjerno nece da povuce neke logicne poteze da neki igraci ne bi super odigrali, pa kasnije bi mu bilo ofirno da ih stavi na klupu (Begovic, Stilic, Bajramovic...)
Kad sam bio na jednom treningu Nemanja je igrao napadaca za jednu ekipu
Imam osjecaj da Ciro cesto namjerno nece da povuce neke logicne poteze da neki igraci ne bi super odigrali, pa kasnije bi mu bilo ofirno da ih stavi na klupu (Begovic, Stilic, Bajramovic...)
- respo
#14 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
ja bi stavio begovica na go pa nek brani ionako su skoro svi gurnuti u vatru tako da nemaju puno iskustva sa reprezentacijom
kad se gradi ispocetka nek se gradi sva a ne djelimicno
kad se gradi ispocetka nek se gradi sva a ne djelimicno
- rado_vidjen
#15 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Nije Iran, vec sam mislio na onu utakmicu kad krenu hvatat laganu loptu pa mu prodje kroz nogenellington wrote:Koliko je to golova Nemanja primio protiv Irana?
Supic odigra dvije dobre utakmice, pa se desi Iran.
-
palermo
#16 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Keno, naravno. Samo je nekako (da se ogradim, meni) neljudski toliko omalovažavati čovjeka koji nam je u dobroj mjeri osigurao baraž. Ne gradi se na takav način reprezentacija.
- rado_vidjen
#17 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Keno je konsanta. Ulijeva sigurnost svojom pojavom. Ja sam miran i kad dribla pred nasim golom, jer znam da on to moze.
Cinjenica je da se Ciro sinoc kockao i pripremao Supica za baraz. Prica da je postedio Hasagica zbog zdravlja je perfidan supljak.
Cinjenica je da se Ciro sinoc kockao i pripremao Supica za baraz. Prica da je postedio Hasagica zbog zdravlja je perfidan supljak.
- Šibicar
#18 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Supa=Rupa..I otkad se na ovom forumu ne može iznjeti mišljenje
,pa valjda je zato napravljen,a ne da se brišu postovi koji se nekome ne svidjaju... 
Last edited by Šibicar on 15/10/2009 19:40, edited 1 time in total.
-
The Realist
#19 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ja sam isto za Kenu, ali Nemanju bih zvao stalno u reprezenatciju, toliko je zaslužio, a općenito nije bio uopšte loš, ustvari, onda kada je stvarno trebalo on je bio odličan.
-
ado-šampion
#20 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Supić jeste katastrofa pri istrčavanju, ja ne mogu da vjerujem kako golmana u kojem su 2 metra u njegovih 5 metara može nadskočiti trunto od 1,90 koji se ne može odići od zemlje, ali nije ni Hasagić bez mane kad je to u pitanju. Pogledajte samo golove protiv Turske u Istambulu. Supić makar ne ostane na liniji kad treba izaći... Elem, Hasagić je ionako prvi golman, tako Ćiro kaže, pa je rasprava bespredmetna.
-
gigant!
#21 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
ja bas neki dan kontam cojece do nedavno nismo imali dobrog golmana a sad imamo cak tri u zanosu pomisli trojica svjetske klase reko gledaj sad muke koga stavit na gol i onda se desi ovo sto se desi
- Dammme
#22 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
E pa majstore, ja s onako postavljenom odbranom ne bi neprijatelja pripremao za baraž. Odbrana preplašena kartonima, bez ijednog ozbiljnog starta, sa Muratom na beku gdje je vladao propuh, protiv 2. reprezentacije na svijetu i 1. u Evropi. E jes´ našao kad će ga pripremati!rado_vidjen wrote:Keno je konsanta. Ulijeva sigurnost svojom pojavom. Ja sam miran i kad dribla pred nasim golom, jer znam da on to moze.![]()
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#23 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
@Sibicar, ... prihvatio si uvjete prilikom prijavljivanja na ovaj forum. Time bi ti trebalo biti jasno da moderator ima ovlastenja da brise postove, a da ti ne saopstava razloge.Šibicar wrote:Supa=Rupa..I otkad se na ovom forumu ne može iznjeti mišljenje,pa valjda je zato napravljen,a ne da se brišu postovi koji se nekome ne svidjaju...
Evo, ... ipak cu i tebi i @elsaiku saopstiti. Tema je na podforumu fudbal/nogomet. Tema je tko je bolji golman i tko zasluzuje da brani za nasu reprezentaciju. Dakle, ... tko je od ove trojice najmanja "taraba".
To sto je Nemanja Supic Srbin, ... za vecinu onih koji ovdje dolaze da nesto procitaju, apsolutno je nevazno.
Prenesi ovo i @elsaiku, a ako se ne slazete i ako nastavite o njegovom Srpstvu, bit cete banovani.
- Neelix
#24 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
Ciro knows bestrado_vidjen wrote:Keno je konsanta. Ulijeva sigurnost svojom pojavom. Ja sam miran i kad dribla pred nasim golom, jer znam da on to moze.![]()
- Edin H.
#25 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović
ado-šampion wrote:Supić jeste katastrofa pri istrčavanju, ja ne mogu da vjerujem kako golmana u kojem su 2 metra u njegovih 5 metara može nadskočiti trunto od 1,90 koji se ne može odići od zemlje, ali nije ni Hasagić bez mane kad je to u pitanju. Pogledajte samo golove protiv Turske u Istambulu. Supić makar ne ostane na liniji kad treba izaći... Elem, Hasagić je ionako prvi golman, tako Ćiro kaže, pa je rasprava bespredmetna.
Ciro supljira kao uvijek.
Za njega je prvi golman bio Supic, mozda ga je i stavio sinoc da vidi kako ce se nositi protiv snaznih Spanaca, pa da skonta ko ce braniti u barazu. Da je Supic sinoc dobro branio siguran sam da bi branio i u barazu. Sada vec nije sigurno.
Mislim da se Ciro nadao pobjedi.
Treba pratiti formu, vidjeti ko ce braniti u svojim klubovima, pa na osnovu toga donijeti odluku.
Ipak najbolje je vjerovatno da brani Asmir, upalio je trik sa Nemanjom, pa mozda upali i novi golman u barazu.
Treba naravno pratiti i Keninu formu.
Supic ne bi trebao biti u konkurenciji dok ne pocne braniti za svoj klub.