Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#3601 Re: Golman reprezentacije BiH
Nešto je nogu povrijedio? Šteta, neće moći driblati protivničke igrače 
-
Corola
#3602 Re: Golman reprezentacije BiH
Ko kaze da nece,vjerovatno ce biti spreman za ove tekme.A kako Pape rece svima po jednaBosanski_kralj wrote:Nešto je nogu povrijedio? Šteta, neće moći driblati protivničke igrače
- libertyBiH
#3603 Re: Golman reprezentacije BiH
Od danas pa nadalje i ubuduce jedini golaman koji ce braniti je Begovic izuzev ako nije povrijedjen i tu se nema vise sta diskutovati..................Jasnooooo
-
Corola
#3604 Re: Golman reprezentacije BiH
Jeste k'o i u Stoke-tu.libertyBiH wrote:Od danas pa nadalje i ubuduce jedini golaman koji ce braniti je Begovic izuzev ako nije povrijedjen i tu se nema vise sta diskutovati..................Jasnooooo
- shalla
#3605 Re: Golman reprezentacije BiH
??Corola wrote:Jeste k'o i u Stoke-tu.libertyBiH wrote:Od danas pa nadalje i ubuduce jedini golaman koji ce braniti je Begovic izuzev ako nije povrijedjen i tu se nema vise sta diskutovati..................Jasnooooo
Misliš na rotaciju što Sorensen brani kup i evropu? Ako pratiš engleske klubove vidjećeš da to nije ništa neobično...
Evo ja nemam ništa protiv nek Keno brani prijateljske i ovakve tekme poput Luxemburga, Lihtenštajna i sl. a Begović ostale kvalifikacijske, jel pošteno
- slusaj vamo
#3606 Re: Golman reprezentacije BiH
begovic je odlican golman, to je bio i prije nekoliko godina. ono sto me pomalo zabrinjava je da se bas i ne primjeti tendencija sazrijevanja. ne znam sta je razlog tome, stoke, on sam ili kombinacija, ali valjda mu ovo nije plafon.
- shalla
#3607 Re: Golman reprezentacije BiH
Na šta konkretno misliš, na kakvo sazrijevanje? Mislim, hajmo realno, njemu su 24 godine, golmani pružaju najbolje partije nakon 27-28 godine (jbg malo je Casillasa koji od 20-e godine brani na vrhunskom nivou)...slusaj vamo wrote:begovic je odlican golman, to je bio i prije nekoliko godina. ono sto me pomalo zabrinjava je da se bas i ne primjeti tendencija sazrijevanja. ne znam sta je razlog tome, stoke, on sam ili kombinacija, ali valjda mu ovo nije plafon.
- slusaj vamo
#3608 Re: Golman reprezentacije BiH
Sve je to OK, mozda je "problem" sto je i sa 20 bio odlican. Medjutim, jednostavno ne primjetim da polako sazrijeva, jer tesko ce se to odjednom, preko noci, desiti kada napuni tih 28... Mozda od njega ocekujem previse, ali koncentracija mu relativno lako i precesto opada, procjene gdje, kada i kako "izletiti" mu jos uvijek sepaju, prekidi mu jos uvijek nisu jaca strana... Sto se ostalog tice, nema zamjerke, ali skoro pa je nije bilo ni prije tih nekoliko godina.shalla wrote:Na šta konkretno misliš, na kakvo sazrijevanje? Mislim, hajmo realno, njemu su 24 godine, golmani pružaju najbolje partije nakon 27-28 godine (jbg malo je Casillasa koji od 20-e godine brani na vrhunskom nivou)...slusaj vamo wrote:begovic je odlican golman, to je bio i prije nekoliko godina. ono sto me pomalo zabrinjava je da se bas i ne primjeti tendencija sazrijevanja. ne znam sta je razlog tome, stoke, on sam ili kombinacija, ali valjda mu ovo nije plafon.
- quasar
#3609 Re: Golman reprezentacije BiH
Ima tu i do kluba u kojem je, tj. defanzivnih zadataka i sposobnosti stopera. Onda i do trenera sa kojim radi.
Vjerujem da ce u dogledno vrijeme promijeniti sredinu, pa ce vjerovatno i drugacije sve to da izgleda.
Vjerujem da ce u dogledno vrijeme promijeniti sredinu, pa ce vjerovatno i drugacije sve to da izgleda.
- BHF_Manijak
#3610 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma to je obicno tako sa svim golmanima...I Casillasu su se mnogo vise kiksevi znali desiti sa 22-23 godine nego sad sa 28-29 godina, tako je i sa Kahnom bilo, a evo sad i sa Neuerom, sjecam se kad je tek pocinjo u Schalkeu odbrani 5 odlicnih prilika i onda ide paceerski gol, jednostavno to je tako sa mladim golmanima, zato je sad beton!shalla wrote:Na šta konkretno misliš, na kakvo sazrijevanje? Mislim, hajmo realno, njemu su 24 godine, golmani pružaju najbolje partije nakon 27-28 godine (jbg malo je Casillasa koji od 20-e godine brani na vrhunskom nivou)...slusaj vamo wrote:begovic je odlican golman, to je bio i prije nekoliko godina. ono sto me pomalo zabrinjava je da se bas i ne primjeti tendencija sazrijevanja. ne znam sta je razlog tome, stoke, on sam ili kombinacija, ali valjda mu ovo nije plafon.
Sto se Begovica tice, stvari koje nabraja "slusaj vamo" su vise stvari profila golmana nego mladosti i zrelosti, da se razumijemo, Begovic nikad nece znati te stvari koje ti opisujes, a sto?! Jer spada u kategoriju linijskih golmana, to nije nikakva kritika to je jednostavno tako, takav je npr i jedan od najbokjih golmana svih vremena bio, Kahn, dakle to ima veze sa profilom a ne toliko sa kvalitetom, dok je Lehman susta suprotnost bio, refleksi, linija, su mu slabije strane bile dok je na izlijetanjima odlican bio...Samo sto to recimo kod vrhunskih golmana kakav je Kahn, Buffon, Cech ne dolazi toliko do izrazaja, odnosno kod njih se ne vidid toliko taj nedostatak jer su haman podjednako kvalitetni i na liniji i na izijetanju, kazem gotovo kvalitetni jer ne postoji univerzalni golman, imaju dvije kategorije i to ce tako biti, kod Begovica se to jos osjeti kao veca razlika jer on nije Casillas, Kahn, Buffon i slicni, a ima potencijal da bude...Dakle da sumiramo, nije to nikakav nedostatk kvalitete vec profil golmana, na tome se moze poraditi da to bude gotovo podjednako kao sto i na liniji brani, kao gore pobrojani golmani, no uvijek ce biti jaci na liniji nego na izlijetanju...
- libertyBiH
#3611 Re: Golman reprezentacije BiH
To je pogled strucnjaka......... 
- BHF_Manijak
#3612 Re: Golman reprezentacije BiH
Strasna odbrana Begovica!!!

- USAblues
#3613 Re: Golman reprezentacije BiH
Strasna pravo....ispruzio se pravo....ovo bi momak sa rajfom samo pogledom popratioBHF_Manijak wrote:Strasna odbrana Begovica!!!![]()
![]()
asmir
- BHF_Manijak
#3614 Re: Golman reprezentacije BiH
Dobar danas, stavise odlican...Jedan gol iz penala, drugi 1 na 1, nemocan dakle kod golova...Imao 2-3 strasne odbrane, sve u svemu, u dobroj formi dolazi na okupljanje!USAblues wrote:Strasna pravo....ispruzio se pravo....ovo bi momak sa rajfom samo pogledom popratioBHF_Manijak wrote:Strasna odbrana Begovica!!!![]()
![]()
![]()
asmir
- kamen spoticanja
#3615 Re: Golman reprezentacije BiH
jel to nije odbranio penal ?
fakat ne kontam zasto ga susic uopste i poziva,frajer ne moze odbranit penal...onako povrijedjen keno brani za klasu bolje...nidje veze...

fakat ne kontam zasto ga susic uopste i poziva,frajer ne moze odbranit penal...onako povrijedjen keno brani za klasu bolje...nidje veze...
-
Corola
#3616 Re: Golman reprezentacije BiH
Bit ce obrnuto.shalla wrote:??Corola wrote:Jeste k'o i u Stoke-tu.libertyBiH wrote:Od danas pa nadalje i ubuduce jedini golaman koji ce braniti je Begovic izuzev ako nije povrijedjen i tu se nema vise sta diskutovati..................Jasnooooo
Misliš na rotaciju što Sorensen brani kup i evropu? Ako pratiš engleske klubove vidjećeš da to nije ništa neobično...
Evo ja nemam ništa protiv nek Keno brani prijateljske i ovakve tekme poput Luxemburga, Lihtenštajna i sl. a Begović ostale kvalifikacijske, jel pošteno
- BHF_Manijak
#3617 Re: Golman reprezentacije BiH
Po cemu majketi, vjecni kontrasu ovog foruma...
-
Corola
#3618 Re: Golman reprezentacije BiH
Po razlici u tenu.
O kontrastvu sve zavisi sa koje strane gledas.Cudi me da nisi opet koju izmigoljio kako su modri ugrozeni.
O kontrastvu sve zavisi sa koje strane gledas.Cudi me da nisi opet koju izmigoljio kako su modri ugrozeni.
- Riddle
#3619 Re: Golman reprezentacije BiH
Kad bi branio samo domace utakmice, bio bi najbolji golman na svijetu. 
- BHF_Manijak
#3620 Re: Golman reprezentacije BiH
Danas mu nista nije falilo, kako gore rekoh nije mogao kod golova nista a jos ih je i izvuao ubjedljivijeg poraza, skino 2-3 pravo dobre sanse!Riddle wrote:Kad bi branio samo domace utakmice, bio bi najbolji golman na svijetu.
@Corola po cemu bi to bio Kenan ispred Begovica tj da ovaj dobiva prilike protiv losijih selekcija, mislim da smo tu pricu davno apsolvirali tj ko je kvalitetniji golman...
- Edin H.
#3621 Re: Golman reprezentacije BiH
Prvi gol je iz penalaBHF_Manijak wrote:Danas mu nista nije falilo, kako gore rekoh nije mogao kod golova nista a jos ih je i izvuao ubjedljivijeg poraza, skino 2-3 pravo dobre sanse!Riddle wrote:Kad bi branio samo domace utakmice, bio bi najbolji golman na svijetu.
@Corola po cemu bi to bio Kenan ispred Begovica tj da ovaj dobiva prilike protiv losijih selekcija, mislim da smo tu pricu davno apsolvirali tj ko je kvalitetniji golman...
http://www.skysports.com/football/match ... 01,00.html
Save of the match: Asmir Begovic made a superb one-handed save to palm away Sinclair's goal-bound effort.
- Riddle
#3622 Re: Golman reprezentacije BiH
Nisam rekao da i ovako nije vrlo dobar. Stvar je u tome sto Stoke kuci prima tako malo golova i vrlo tesko gubi. Po samoj statistici bi se onda zakljucilo da je u pitanju vanserijski golman. 
- slusaj vamo
#3623 Re: Golman reprezentacije BiH
Jeste, ali da je Keno na njegovom mjestu on bi nulu cuvao i kod kuce i na strani...
Da javimo Tonyju da covjek bez veze ne luta i cupa kose, eno ga vec je skoro bez nje ostao?
Sad ozbiljno, malo je bezveze nipodistavati jednog ili drugog u tom duelu. Jeste doslo vrijeme za Asmira, ali i Keno je solidan golman, bio je i puno bolji nego sto je sada. Da je bogdo imao malo vise srece, ambicije i zeru manje naseg "lako cemo" mentaliteta, i njega bi sada gledali u nekom solidnom timu petice. A i Asmir ima jos pure pojest da bi mogao opravdati onako arogantno ponasanje.
Da javimo Tonyju da covjek bez veze ne luta i cupa kose, eno ga vec je skoro bez nje ostao?
Sad ozbiljno, malo je bezveze nipodistavati jednog ili drugog u tom duelu. Jeste doslo vrijeme za Asmira, ali i Keno je solidan golman, bio je i puno bolji nego sto je sada. Da je bogdo imao malo vise srece, ambicije i zeru manje naseg "lako cemo" mentaliteta, i njega bi sada gledali u nekom solidnom timu petice. A i Asmir ima jos pure pojest da bi mogao opravdati onako arogantno ponasanje.
-
Corola
#3624 Re: Golman reprezentacije BiH
Po cemu, ako ni po cemu po iskustvu,to jest poznavanju ove repke u dusu.Dok Begovic rasporedi igrace u prekidima ima da padnu minimalno par golova.Protiv imalo kvalitenije i ofanzivno nastrojene repke.Sega ga gledati kako brblja Papcu ili nekom drugom.Hasagic ih u dusu poznaje sve i jednog.Njegova je mana zdravlje nikako kvalitet sto neki hoce nazor da naguraju.Pa u Engleskoj su vazda najveci kikseri golmani bili.Lako mi je biti De Gea kad su Vidic i Ferninad ispred mene.I opet mu zavaljaju po par Piplickih golova.Sto u P.L,sto u takmicenjima preko La Mansa.BHF_Manijak wrote:Danas mu nista nije falilo, kako gore rekoh nije mogao kod golova nista a jos ih je i izvuao ubjedljivijeg poraza, skino 2-3 pravo dobre sanse!Riddle wrote:Kad bi branio samo domace utakmice, bio bi najbolji golman na svijetu.
- BHF_Manijak
#3625 Re: Golman reprezentacije BiH
Logika ti ne valja pet para...Cuj lahko je biti dobar golman kad imas odbranu, pa to je sve uzajamno povezano, logicno da najbolji brane i igraju u najboljim klubovima, nece Avdukica Manchester dovesti nego nekog mladog, dobrog i perspektivnog golmana koji ce biti klasa...Jel to treba umanjiti Casillasove zasluge kao jednog od najbolji golmana svijeta samo zato sto ima dobru odbranu?! Mislim nidje veze...U Engleskoj losi golmani?! Slazem se da kao nacija nemaju dobre golmane, ali u ligi reci da su loosi golmani je nidje veze takodjer, jesu li Van der Saar ili Cech losi golmani? Upravu si, jedina prednost Kene jeste iskustvo i poznavanje saigraca, i nista vise, to i jeste razlika, godinama tavori po prosjecnim klubovima u turskoj, pa bar da se probio do Fenera ili Besiktasa, ali jok, jesu li ga mozda treneri sikanirali pa mu nisu dali da napreduje? Begovic je za razliku od njega u jednoj od najjacih liga svijeta, i ne mozes reci da je on imo srecu sto je bio u dijaspori pa ga lakse bilo pronaci kao talenta, Begovic je iz Kanade doso ne zaboravimo, zemlja u kojoj fudbal predstavlja vaznost ko kod nas bocanje...A da se vratimo na pocetak, kazes uigranost sa odbranom, pa i taj isti Kenan se na pocetku uigravao sa odbranom, logicno jel, niko ne dodje sa automatskim poznavanjem odbrane, mora se vremenom upoznati, a kad ce ako nece sad sa svojih 24 godine, bolje prije nego kasnije, sta treba, kad bude imo 30 da ga na gol stavimo?!