Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Globus

#351 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Dammme wrote:
Globus wrote:
Neelix wrote:jelde, ni kod gola u lisabonu nije bio centarsut za bacit se i uhvatit loptu?
Ovo je istina ..Golman je ondje morao izletit bacit se na loptu bez obzira na sve ...golman kada krene ne smije se vracat na gol bez obzira na sve .. ako je kreno na loptu nek zavrsi a ne na pola da se vrati ...A imo je Hasagic takvih izlijetanja ..Njegova jedina greska koja nas je kostala je ovaj gol u Lisabonu ... a poslije toga me iznenadio .. A Supic me moze iznenadit samo u negativnom smislu on odbrane imao nije kako treba moze pricat ko sta hoce
Što se Kene tiče tu se slažemo, pogotovo u dijelu za koji kažeš "poslije toga me je iznenadio". Pretpostavljam da misliš na Zenicu. Jedna od njegovih najboljih utakmica u dresu reprezentacije.
Što se tiče Supića se ne slažem apsolutno. Pa ljudi je li dosta više pljuvati po čovjeku koji nam je valjao u 4 utakmice i imao jednu lošu protiv Španije(uz to i najnebitniju)? I on je jedan od igrača koji je osjetio kako Ćiro pravda poraze. Doživio je isto ono što je prije njega doživio Nadarević, a poslije njega Miske i Medunjanin. Možda on nije kvalitet za reprezentaciju i možda nikad više neće biti pozvan, ali pljuvati po njemu je bezveze.
Ma on u tim utakmicama nije imao suta prema golu na stranu moju zahvlanost njemu .. al on nije kvalitetan golman da smo mi imali srece u Portugalu koliko je Supic imao u tim utakmicama mi bi sad slavili :D (on je kriv jer je sve kredite istrosio :D :D )
Globus

#352 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Dammme

#353 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

Globus wrote:
Dammme wrote:
Globus wrote:Ovo je istina ..Golman je ondje morao izletit bacit se na loptu bez obzira na sve ...golman kada krene ne smije se vracat na gol bez obzira na sve .. ako je kreno na loptu nek zavrsi a ne na pola da se vrati ...A imo je Hasagic takvih izlijetanja ..Njegova jedina greska koja nas je kostala je ovaj gol u Lisabonu ... a poslije toga me iznenadio .. A Supic me moze iznenadit samo u negativnom smislu on odbrane imao nije kako treba moze pricat ko sta hoce
Što se Kene tiče tu se slažemo, pogotovo u dijelu za koji kažeš "poslije toga me je iznenadio". Pretpostavljam da misliš na Zenicu. Jedna od njegovih najboljih utakmica u dresu reprezentacije.
Što se tiče Supića se ne slažem apsolutno. Pa ljudi je li dosta više pljuvati po čovjeku koji nam je valjao u 4 utakmice i imao jednu lošu protiv Španije(uz to i najnebitniju)? I on je jedan od igrača koji je osjetio kako Ćiro pravda poraze. Doživio je isto ono što je prije njega doživio Nadarević, a poslije njega Miske i Medunjanin. Možda on nije kvalitet za reprezentaciju i možda nikad više neće biti pozvan, ali pljuvati po njemu je bezveze.
Ma on u tim utakmicama nije imao suta prema golu na stranu moju zahvlanost njemu .. al on nije kvalitetan golman da smo mi imali srece u Portugalu koliko je Supic imao u tim utakmicama mi bi sad slavili :D (on je kriv jer je sve kredite istrosio :D :D )
Reci mi samo kako i na kojoj je utakmici Supić potrošio sve kredite?
elSaik

#354 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by elSaik »

Neelix wrote:jelde, ni kod gola u lisabonu nije bio centarsut za bacit se i uhvatit loptu?
Ako bi kojim slučajem pogledao tu scenu (iako poučen iskustvom sa derbija pretpostavljam da vjerovatno i ne znaš kako izgleda situacija kod gola) vidio bi da je ubačena lopta išla na Portugalca koji je bio kod prve stative. Dakle lopta je bila namijenjena njemu i Keno je čekao na prvoj stativi. Pri letu lopte, taman kad ju je Portugalac trebao udariti glavom Keno skače lijevo ka golu da bi odbranio tu loptu. Međutim, kako igrač, zahvaljujući kečerskom zahvatu Nadarevića (čini mi se) ne uspijeva zakačiti loptu ona prolazi skroz na drugu stranu, Keno, dočekavši se od prvog skoka nema vremena da se baci i to je gol.

Naravno da je mogao odmah malo dalje izaći od linije, ali u tom bi riskirao da mu onaj prvi igrač zabije gol u bliži ugao. Pored Kene, još su dva odbrambena jednako glupo reagovala, ali njih niko ne spominje.

S druge strane, tvoj idol Supić je, samo u utakmici sa Španijom, primio golove iz golmanskog prostora, gol kroz noge, gol nakon pogrešnog izlijetanja, gol nakon pogrešnog neizlijetanja...

#355 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by profil »

elSaik wrote: Ako bi kojim slučajem pogledao tu scenu (iako poučen iskustvom sa derbija pretpostavljam da vjerovatno i ne znaš kako izgleda situacija kod gola) vidio bi da je ubačena lopta išla na Portugalca koji je bio kod prve stative. Dakle lopta je bila namijenjena njemu i Keno je čekao na prvoj stativi. Pri letu lopte, taman kad ju je Portugalac trebao udariti glavom Keno skače lijevo ka golu da bi odbranio tu loptu. Međutim, kako igrač, zahvaljujući kečerskom zahvatu Nadarevića (čini mi se) ne uspijeva zakačiti loptu ona prolazi skroz na drugu stranu, Keno, dočekavši se od prvog skoka nema vremena da se baci i to je gol.
Deprimirajuca je cinjenica da se ovo mora objasnjavati nekome.
Neelix

#356 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Neelix »

koliko napisanih gluposti da se opravda levat koji nije skocio kad je trebao skociti :roll:
Dammme

#357 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

Neelix wrote:koliko napisanih gluposti da se opravda levat koji nije skocio kad je trebao skociti :roll:
Ma možda i nisu gluposti, ali je problem što se na ovakav sličan način može opravdati svaki Supićev primljeni gol. Kao što sam jednom davno rekao najlakše je po golmanu udariti.
elSaik

#358 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by elSaik »

Dammme wrote:
Neelix wrote:koliko napisanih gluposti da se opravda levat koji nije skocio kad je trebao skociti :roll:
Ma možda i nisu gluposti, ali je problem što se na ovakav sličan način može opravdati svaki Supićev primljeni gol. Kao što sam jednom davno rekao najlakše je po golmanu udariti.
Ne može se opravdati svaki. Ne može nijedan. Supić da je toliko kvalitetan golman koliko ga branilac Radončića, Ušanovića, Ćire, Avaza i BHtelecoma, hvali, ne bi dobio otkaz nakon samo jedne utakmice i ne bi bio 4. golman u Temišvaru.
Neelix

#359 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Neelix »

hasagic je inace poznati kvalitet iz turske lige, nije primio nijedan go evo tri sezone, sto li pitam se :thumbup:

sto se tice ovog bijednog pokusaja diskreditiranja, pitam se, koji li medij ima obicaj tako pisati, a ti ga bas i ne volis?

imas tri puta da pogadjas.

k tomu ubacujes i izmisljene stvari da bi dokazao svoju poentu.

nisam siguran da ces pogoditi :)

sto su se djecurlija uzdigla otkako im babo "kupi" internet :roll: do juce u krevet pisalo, a sad bi da ga shvataju ozbiljno
elSaik

#360 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by elSaik »

Neelix wrote:hasagic je inace poznati kvalitet iz turske lige, nije primio nijedan go evo tri sezone, sto li pitam se :thumbup:

sto se tice ovog bijednog pokusaja diskreditiranja, pitam se, koji li medij ima obicaj tako pisati, a ti ga bas i ne volis?

imas tri puta da pogadjas.

k tomu ubacujes i izmisljene stvari da bi dokazao svoju poentu.

nisam siguran da ces pogoditi :)

sto su se djecurlija uzdigla otkako im babo "kupi" internet :roll: do juce u krevet pisalo, a sad bi da ga shvataju ozbiljno
:thumbup:
Neelix

#361 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Neelix »

ko mene kamenom, ja ga sigurno necu hljebom :D :thumbup:
elSaik

#362 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by elSaik »

Neelix wrote:ko mene kamenom, ja ga sigurno necu hljebom :D :thumbup:
Ja iznosim činjenice:

Braniš li Avaz i Radončića na svakoj fucking temi o domaćim medijima? Da.
Braniš li Ćiru koji je u talu i svakom prilikom hvali i brani Ušanovića? Da.
Braniš li BHtelecom, rodbinsko-stranačku utvrdu i simbol bošnjačke poslijeratne klerofašističke vlasti? Da.
Pljuješ li Hasagića samo zbog toga što je nekada u prošlosti branio za tebi mrski FK Željezničar, bez valjanog osnova, jer je očigledno da je daleko kvalitetniji golman od onog kojeg ti braniš? Da.

Djeca, kreveti, babo i pišanje nisu činjenice. To su izjave čiji je jedini cilj nadomjestiti ono što bismo zapravo trebali reći, a ne umijemo, i skretanje s teme usljed ne posjedovanja bilo kakvih argumenata. :)
Neelix

#363 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Neelix »

Braniš li Avaz i Radončića na svakoj fucking temi o domaćim medijima? Da. - Da
Braniš li Ćiru koji je u talu i svakom prilikom hvali i brani Ušanovića? Da. - Ćiru da. Ćiro je selektor, najbolji kojeg smo imali i kojeg realno mozemo dobiti. Njegovi odnosi sa NS me ne zanimaju, to nije u sklopu selektorskog posla. NS ne branim, kao što pokušavaš insinuirati.
Braniš li BHtelecom, rodbinsko-stranačku utvrdu i simbol bošnjačke poslijeratne klerofašističke vlasti? Da. - Ne. Branim kvalitet ADSL usluge, koji je daleko najbolji u drzavi, bez obzira sta tri ulice Logosofta govorile o tome. Uprava telecoma, zaposljavanje, sluzbenici, i druge stvari zbog kojih su rumeni nadrkani protiv te firme me apsolutno ne zanimaju. Zanima me s druge strane kad se iznose smijesne cinjenice, eto onolika firma ima nesto sto ce ukrast 2 3 4 marke od nekog "povecavajuci mu cifru na mjeracu" i slicne gluposti". Samo me zanima sto se meni za svo ovo vrijeme tako nesto nije desilo? Zato sto se znam zastititi.
Pljuješ li Hasagića samo zbog toga što je nekada u prošlosti branio za tebi mrski FK Željezničar, bez valjanog osnova, jer je očigledno da je daleko kvalitetniji golman od onog kojeg ti braniš? Da. - Ne. "Pljujem" ga zato sto je nikakav golman, koji je svojim glupostima kostao ljude zivaca, koji je jedan od najvecih krivaca za go u portugalu, i (ovo je tvoj argument) u kojeg su "isle lopte, pa je zato odbranio par suteva". I k tome ne brani u klubu tri puta duze od Supica.

Djeca, kreveti, babo i pišanje nisu činjenice. To su izjave čiji je jedini cilj nadomjestiti ono što bismo zapravo trebali reći, a ne umijemo, i skretanje s teme usljed ne posjedovanja bilo kakvih argumenata. :) - bez razmaka.
rado_vidjen

#364 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by rado_vidjen »

Mirne duse i ciste savjesti mogu reci: Kenan Hasagic je nas najbolji igrac u barazu

Nikakve on nema odgovornosti kod gola u Portugalu. Sto se tice driblinga, davno sam reko da sam potpuno miran kad to cini, jer vjerujem u njega. 8-)
michio

#365 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by michio »

Na golu reprezentacije ga vise neces gledati.
elSaik

#366 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by elSaik »

michio wrote:Na golu reprezentacije ga vise neces gledati.
A tome sigurno Supić neće biti razlog.
Dammme

#367 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Dammme »

Hebote, ovdje kad čovjek pokuša naći sredinu još više zakuha. Bolje da ja ne komentarišem više ništa na ovoj temi. Ja ne kontam kako ljudi ne kontaju da se po jednoj stvari mogu slagati, a po drugoj ne moraju, po trećoj mogu i tako od situacije do situacije. Evo moj lični primjer, na ovoj temi se slažem sa Neelix-om, a na temi o Ćiri i Misketu se nisam slagao sa njim. Na ovoj temi se ne slažem sa ElSaik-om, ali se slažem s njim na temi oko Ćire i Misketa. Znači ne idem sa predrasudama u startu prema bilo kome. Uostalom ovo je forum i svako ima pravo na svoje mišljenje. Najbolji je primjer onaj Bećir. Gdje li je on, čovjek nestao nakon što je napunio dvocifrene postove.
Edin H.

#368 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edin H. »

Doslo vrijeme da Begovic penzionise Jamesa :oops:
callmethebreeeze

#369 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by callmethebreeeze »

primi ga begovic iz penala.
estonija

#370 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by estonija »

callmethebreeeze wrote:primi ga begovic iz penala.
Penal jebi ga,skim igraju i dze on brani? :bih:
callmethebreeeze

#371 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

estonija wrote:
portsmouth, a igraju protiv man un.
estonija

#372 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by estonija »

callmethebreeeze wrote:
estonija wrote:
portsmouth, a igraju protiv man un.
Nas kengur ! :zjev:
Globus

#373 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Globus »

Primi ga Begovic iz penala jbg procito jest al ono 3 bufona ne odbranise a kamoli jedan Begovic :D
callmethebreeeze

#374 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

meni on izgleda skroz stabilno. evo sad dade i pmouth go iz penala. :)
Edin H.

#375 Re: Supić vs. Hasagić vs. Begović

Post by Edin H. »

Globus wrote:Primi ga Begovic iz penala jbg procito jest al ono 3 bufona ne odbranise a kamoli jedan Begovic :D

Buffon je taraba za Asmira :oops:

Steta sto ovo nije odbranio. Cijela Engleska bi pricala kako je odbranio penal Roonyju :(
Locked