Golman reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko treba biti prvi golman reprezentacije?

Nemanja Supić
54
8%
Asmir Begović
392
62%
Kenan Hasagić
156
24%
neko drugi
35
5%

Total votes: 637

Baron_Samedi

#2201 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baron_Samedi »

Evo pomalo...

BOJKOT! :mrgreen:

Kidam u horizontalu.
Obuca9

#2202 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
Dammme wrote:
ultima_palabra wrote:Nema tu krivice golmana... on vidi 3 protivnička igrača u 16 metara i sva trojica su dobro čuvana od njegovih saigrača... to što Ibričić odjednom odlučuje da pusti svog čovjeka Hasagić stvarno nije mogao predvidjeti.
Pa vidi @ultima, kao što rekoh, njegov udio u krivici za ovaj gol maksimalno je 10%. Ali golmanska je praksa da se na ovakve centaršuteve izađe bar jedan korak. Tako se skraćuje ugao (prvoj dvojici portugalaca) i povećavaju se šanse da golmanu lopta ne šeta po petercu. Naravno Keno nije niti Bufon, niti Čeh, a i takvim golmanima su se znali dešavati puno gori golovi od ovog.

Zaključak: Da je bilo prostora za bolju intervenciju, bilo je. Da je Keno uradio ono što je u njegovom maksimalnom dometu, uradio je. Ako se doda kako nas je vadio u Zenici, onda bi stvarno bilo previše, zamjeriti mu ovih eventualnih 10% krivice za ovaj gol u Lisabonu.
Zaboravljaš da je umalo ovaj igrač na prvoj stativi dotakao loptu... da je on krenuo korak naprijed, a ovaj skrenuo loptu prema golu ovdje bi se skupila teroristička grupa koja bi ga išla tražiti po Stambolu ;-)
Upravo o tome ja govorim sve vrijeme. Ova lopta je išla na Liedsona i on je trebao zakačiti (malo mu je falilo), Hasagić je to čekao, zato je i ostao na liniji. Nakon što je Liedson promašio loptu, ona je prošla pored dvojice naših igrača i došla do Portugalca, kojeg onaj treći naš nije čuvao, tako da je apsurdno reći da Keno snosi krivicu za ovaj gol.
Obuca9

#2203 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Baron_Samedi wrote:Edine ba, sta je ono, poceo si pisat eseje? :D Nisam te nikad vidio onako raspisanog. Susha te inspirise. :D

Lakapo. Jeste da sam ga ja tjerao vec poslije Katara. ( i stojim pri tome. to je bio idelan momentum i zadnja prilika) Ali neka. Evo mu zadnje sanse da se izvadi. Necemo kvarit atmosferu i mir. Ali ako ne dobije Rumune - zna se. PRTI!

Sto se tice golmanske pozicije, nikako ne mogu naci prevelike zamjerke na Hasagicev racun. (pogotovo za Portugal) Sto se mene tice, mogao bi biti jedinica za Rumune. Medjutim, ako se radi o dilemi o covjeku koji ce trajat mozda do jeseni, i perspektivnom golmanu, koji bi mogao branit 4-5 ciklusa - i tu zna se. Sreca Sajina pa je stao na loptu. U pocetku je djelovalo da ce zamandalit vrata Begovicu. (koji, dakako, snosi dobar dio krivice)
Pusti se ti Sušića i Begovića, nego de ti nama reci je li se Capello napokon odlučio ko će mu biti jedinica?
ultima_palabra

#2204 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Treba im 11 Wilsherea na terenu :-D
Baron_Samedi

#2205 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Baron_Samedi »

hz__semir wrote:
Baron_Samedi wrote:Edine ba, sta je ono, poceo si pisat eseje? :D Nisam te nikad vidio onako raspisanog. Susha te inspirise. :D

Lakapo. Jeste da sam ga ja tjerao vec poslije Katara. ( i stojim pri tome. to je bio idelan momentum i zadnja prilika) Ali neka. Evo mu zadnje sanse da se izvadi. Necemo kvarit atmosferu i mir. Ali ako ne dobije Rumune - zna se. PRTI!

Sto se tice golmanske pozicije, nikako ne mogu naci prevelike zamjerke na Hasagicev racun. (pogotovo za Portugal) Sto se mene tice, mogao bi biti jedinica za Rumune. Medjutim, ako se radi o dilemi o covjeku koji ce trajat mozda do jeseni, i perspektivnom golmanu, koji bi mogao branit 4-5 ciklusa - i tu zna se. Sreca Sajina pa je stao na loptu. U pocetku je djelovalo da ce zamandalit vrata Begovicu. (koji, dakako, snosi dobar dio krivice)
Pusti se ti Sušića i Begovića, nego de ti nama reci je li se Capello napokon odlučio ko će mu biti jedinica?
Hart je zacementiran.

Vratimo se temi...
LSD

#2206 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

Ovaj gol protiv Albanije najbolje pokazuje sve mogucnosti Hasagića...ko fol postavio neki živi zid i covjek mu zabi gol u njegov ugao jer glupan stoji na sredini gola...pa koji ce mu qrac onda živi zid :? šta ga je ikako postavljao. mogao je i bez njega stati na sred gola...i naravno nije se ni pomakao sa mjesta, refleksi ko u mrtvog konja :x ...to je šipadova fosna i to tvrdim vec godinama.
ultima_palabra

#2207 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Ovaj gol protiv Albanije najbolje pokazuje sve mogucnosti Hasagića...ko fol postavio neki živi zid i covjek mu zabi gol u njegov ugao jer glupan stoji na sredini gola...pa koji ce mu qrac onda živi zid :? šta ga je ikako postavljao. mogao je i bez njega stati na sred gola...i naravno nije se ni pomakao sa mjesta, refleksi ko u mrtvog konja :x ...to je šipadova fosna i to tvrdim vec godinama.
95% krivica odbrane za ovaj gol... kad ti 10 igrača naskače kroz peterac golman tu nema šanse, tu mora odbrana reagovati.
Gledaj Casillasa kakva je fosna ;-)
LSD

#2208 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Ovaj gol protiv Albanije najbolje pokazuje sve mogucnosti Hasagića...ko fol postavio neki živi zid i covjek mu zabi gol u njegov ugao jer glupan stoji na sredini gola...pa koji ce mu qrac onda živi zid :? šta ga je ikako postavljao. mogao je i bez njega stati na sred gola...i naravno nije se ni pomakao sa mjesta, refleksi ko u mrtvog konja :x ...to je šipadova fosna i to tvrdim vec godinama.
95% krivica odbrane za ovaj gol... kad ti 10 igrača naskače kroz peterac golman tu nema šanse, tu mora odbrana reagovati.
Gledaj Casillasa kakva je fosna ;-)
Jest i Casillas ovdje primio pacerski gol, ali ga je frajer ufatio na spavanju...nije ocekivao šut,niti je postavljao živi zid...desi se i najvecim golmanima i jbg.
A gledaj Hasagića i njegovog gola, naravno da se ocekuje šut cim je postavio živi zid...ali nije sam sebe postavio na kontra stranu od živog zida...i što je najžalosnije u njegovu stranu mu lik zavuce gol.
Casillas se barem bacio i uljepšao gol :D ova fosna zakovana za liniju na sredini gola :shock: pa ni da se pomakne barem...i to mu mrsko :x
extraordinary

#2209 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom, dok donosite zaključke da je Kenin gol u Albaniji. Kad su tri ili četiri igrača u kaznenom prostoru išli glavama na loptu, i nijedan je nije zakačio, kako je Keno mogao znati gdje treba? Da je otišao na onu stranu, a neko od Albanaca glavom dirao loptu pa ona otišla u gol, Keno bi ispao debil jer ne zna pročitati putanju lopte. Odbrana je bila katastrofalno postavljena, najmanje dva Albanca nisu bila uopšte markirana.
ultima_palabra

#2210 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Jbg, ovaj Albanac je više centrirao nego šutao, onako sporo se ne šuta na gol. Za golmana su ono najgore lopte, pa Juninho je karijeru napravio na ovome... ide u gol, ako kreneš na nju a skrene je neko ispao si bekan itd...
Tarik19

#2211 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Tarik19 »

extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom, dok donosite zaključke da je Kenin gol u Albaniji. Kad su tri ili četiri igrača u kaznenom prostoru išli glavama na loptu, i nijedan je nije zakačio, kako je Keno mogao znati gdje treba? Da je otišao na onu stranu, a neko od Albanaca glavom dirao loptu pa ona otišla u gol, Keno bi ispao debil jer ne zna pročitati putanju lopte. Odbrana je bila katastrofalno postavljena, najmanje dva Albanca nisu bila uopšte markirana.
Upravo tako ali sta mozes kad dobar dio nasih navijaca ocito nevole Hasagica pa tako jedva docekaju novu priliku da ga blate.
Harrre

#2212 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Harrre »

Mislim da je Keno puno bolji, begovic je talenat pravi ali trenutno nije bolji od Kene. Ono objektivno.

Mozda za jedno 3-4 godine bude bolji, ali se on jos pure mora najesti.
jeza u ledja

#2213 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom,.
.[/quote]

Zna se ko brani kad se igra s rajom. :D
romanovero

#2214 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by romanovero »

jeza u ledja wrote:
extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom,.
.
Zna se ko brani kad se igra s rajom. :D[/quote]
jasno je ko dan :thumbup:
Hasagic je igrao cetiri istorijske utakmice,Danska-primio gol,ispali Srbija-primio gol,ispali Portugal-primio po gol,ispali
Obuca9

#2215 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Obuca9 »

Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
cyprus

#2216 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

hz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
Pa jest, nije dobro ispucavo :D . Da je na njegovom mjestu bio Kahn, a na Bolićevom Elber, gdje bi nam kraj bio :oops:
ultima_palabra

#2217 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Znao sam da je trebalo staviti Chucka Norrisa na gol u tim istorijskim utakmicama...
romanovero

#2218 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by romanovero »

hz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurno
cyprus

#2219 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

romanovero wrote:
poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurno
Anbilivabl :-)
Edin H.

#2220 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
romanovero wrote:
Anbilivabl :-)
Fair enough :oops:
extraordinary

#2221 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by extraordinary »

Sve više mislim da je Asmir Begović mrtvi prosjek. Već je fulio 3-4 prilike da osvoji Premiership, prvo sa Portsmouthom, kasnije i sa Stoke City-em. Nemojte ga samo braniti, jer realno onako, imao je priliku da dokaže da nije mrtvi prosjek, nije uspio, doviđenja i prijatno. :x
veljaca

#2222 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by veljaca »

romanovero wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa naravno da ima mladjih i boljih ( sto bi rekla moja komsinica B.V ) .... Ali mladji, bolji golmani nemaju drzavljanstvo BiH i ne mogu braniti za nasu Repku ....
Hasagic je za klasu iznad Begovica ( po onome sto je do sada pokazao ). Mozda, mozda u buducnosti Begovic bude bolji , ali sada to definitivno nije ...

:sax:
cyprus

#2223 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by cyprus »

extraordinary wrote:Sve više mislim da je Asmir Begović mrtvi prosjek. Već je fulio 3-4 prilike da osvoji Premiership, prvo sa Portsmouthom, kasnije i sa Stoke City-em. Nemojte ga samo braniti, jer realno onako, imao je priliku da dokaže da nije mrtvi prosjek, nije uspio, doviđenja i prijatno. :x
Pih, ove sezone je imao više od 20 prilika da se izdigne iznad prosjeka u Stokeu, ali avaj, on je primio više od 20 golova... :oops: Ima mlađih i boljih, bla bla :-D
romanovero

#2224 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by romanovero »

cyprus wrote:
extraordinary wrote:Sve više mislim da je Asmir Begović mrtvi prosjek. Već je fulio 3-4 prilike da osvoji Premiership, prvo sa Portsmouthom, kasnije i sa Stoke City-em. Nemojte ga samo braniti, jer realno onako, imao je priliku da dokaže da nije mrtvi prosjek, nije uspio, doviđenja i prijatno. :x
Pih, ove sezone je imao više od 20 prilika da se izdigne iznad prosjeka u Stokeu, ali avaj, on je primio više od 20 golova... :oops: Ima mlađih i boljih, bla bla :-D
izdigao se ,Sorensen mu je zamjena
romanovero

#2225 Re: Golman reprezentacije BiH

Post by romanovero »

veljaca wrote:
romanovero wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pa naravno da ima mladjih i boljih ( sto bi rekla moja komsinica B.V ) .... Ali mladji, bolji golmani nemaju drzavljanstvo BiH i ne mogu braniti za nasu Repku ....
Hasagic je za klasu iznad Begovica ( po onome sto je do sada pokazao ). Mozda, mozda u buducnosti Begovic bude bolji , ali sada to definitivno nije ...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:run:
Locked