Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#2151 Re: Golman reprezentacije BiH
E moj sema, džaba krečiš... kad je u pitanju reprezentacija tu svako hoće da ima nekakvo mišljenje, pa makar i naopako 
- van Basten
#2152 Re: Golman reprezentacije BiH
hz__semir wrote:NETAČNO!!!s_bjelava wrote:Ja Begovica donekle i shvatam. Pape je, od pocetka selektorovanja, jasno dao do znanja da je Keno prvi golman, drugi mogu prismrditi samo ako je doticni povrijedjen ili bolestan. Nije stvorio zdravu konkurenciju i Begovic je, vjerovatno, zbog toga odlucio da izbjegne Atlantu. Da misli da ima sanse da skine Kenu sa gola mislim da bi se malo potrudio.
Sto cu ici preko bijela svijeta da sjedim na klupi i jos da izgubim mjesto u timu kad znam da necu igrati?
Trener mora biti i psiholog i diplomata, Pape treba jos da radi na tom segmentu svoga usavrsavanja da bi se moglo reci da je izrastao u vrhunskog trenera.
Iz svega ovoga napisanog moze se izvuci zakljucak da je istina negdje u sredini, krivi su i jedan i drugi i jedino civlizovanim dijalogom se ovaj slucaj moze rijesiti u korist BH reprezentacije.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na koji je to način Pape stavio do znanja da je Keno broj jedan? Pamćenje ti je kratko prijatelju, sjeti se malo šta je bilo na početku Papetovog mandata.
Haj' da vidimo hronološki kako je izgledala borba za jedinicu od dolaska Papeta.
- Prva utakmica, protiv Gane. Hasagić i Begović dobili po poluvrijeme. Gdje ti tu vidiš favorizovanje Hasagića?
- Iduće dvije utakmice, protiv Švedske i Njemačke. Begović branio jednu, Hasagić drugu utakmicu. Gdje ti tu vidiš favorizovanje Hasagića? Treba li uopšte spominjati koliko je komada fasovao prvi, a koliko drugi ili se bar toga sjećaš?
- Utakmica sa Katarom, generalna proba pred Luksemburg. Pozvani obojica i gle čuda, Begović "povrijeđen". Ovu smo tekmu izgleda svi zaboravili. I normalno, da uslijed njegove povrede morao je braniti Hasagić, koji je tako, po mom mišljenju, opravdano zacementirao poziciju jedinice, bar za predstojeće utakmice.
- Nakon Katara i "povrede" Begovića, logičan slijed je bio da u utakmicama sa Luksemburgom i Francuskom na golu stoji Keno. Koji je posao odradio poprilično solidno u obje utakmice.
- Dolazi Albanija, Hasagić pravi glupost (prvu u skoro deset godina nastupanja za reprezentaciju, kako se ja sjećam). Zbog povrede je zamijenjen na poluvremenu. Begović branio drugo poluvrijeme, nije ni imao posla.
- Slovačka. Hasagić još nikad od Albanije nije nastupao ni za klub, slijedi poziv Begoviću i prilika za njega da utvrdi mjesto jedinice na golu. Ipak Begović je u utorak na samrti. Vakcina ga uništi, ni na telefon se ne može javiti. To ipak nije bio problem, da u subotu brani za onu stoku ili kako mu se već zove klub.
- Meksiko. Nakon katarske "povrede" i slovačke "gripe", Begović ipak dobija još jedan poziv od Sušića, kojem sad zauzvrat stiže i meksička "sapunica". Gospođica Begović opet ima nekih smetnji (da nisu oni dani u mjesecu, čim toliko krije od javnosti) i zaboga ne može putovati, a objašnjenje za javnost je bila "izgubiće mjesto u prvih 11", samo me zanima od koga, kad je i drugi golman bio sa svojom reprezentacijom. Ako se pak boji onog trećeg, e vala jak mi je golman, nema šta...
- Rumunija. Ne mogu da vjerujem, da neki i nakon "povrede" i "gripe", a tek "sapunice" i dalje smatraju da u Zenici broj 1 treba zadužiti Begović, a ne Hasagić.
Dakle, u prve tri utakmice kod Papeta, Hasagić je branio 135 minuta, Begović također 135 minuta. A onda su krenule povrede, gripe i sapunice. Pa te molim da mi fino objasniš, na koji je to način Pape od starta svog mandata favorizovao Hasagića, a ne Begovića?
ja prosto uživam kad hz_semir i ja mislimo isto, jer znam da će dotični svo to razmišljanje uredno potkrijepiti neoborivim argumentima pa oponenti mogu samo skrušeno da se povuku iz diskusije ili da nastave galamiti bez rezona ikakva
-
BaileyS
#2153 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa Begovic je ljetos bojkotovao i Stoke, prijetio da nece braniti sto znaci da momak ima svoje posebne metode za rjesavanje problema
-
missko
#2154 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma golman je to, nisu mu sve na broju.BaileyS wrote:Pa Begovic je ljetos bojkotovao i Stoke, prijetio da nece braniti sto znaci da momak ima svoje posebne metode za rjesavanje problema
- Murat Sabanovic
#2155 Re: Golman reprezentacije BiH
tacno, ne branim ja begovica ni sekunde kada je u pitanju slovacka ...ukoliko je bolestan bio ,tro-minutni telefonski poziv i rijesiti stvar ... safet od preuzimanja reprezentacije,pa do danas NE ZNA ko mu je BROJ 1.BaileyS wrote:Pa Begovic je ljetos bojkotovao i Stoke, prijetio da nece braniti sto znaci da momak ima svoje posebne metode za rjesavanje problema
a i nakon rumunije NECE ZNATI .stvorio je sam sebi probleme oko najvaznije pozicije u timu.
- Murat Sabanovic
#2156 Re: Golman reprezentacije BiH
ma to sam i ja pisao ... savez zavadi navijace,safeta, a i same igrace ... al izgleda da na ovom forumu kada je"slucaj atlanta" u pitanju ,savez cist ko suza ... nece ljudi da gledaju ,sta se desava iza paravana...nece da postavljaju prava pitanja ... sljedece godine cemo isto putovati u neku daleku zemlja da bi munibu dzepove napunili ..a ta utakmica kao i protiv meksika,irana ,koreje nece imati nikakvog sportskog znacaja ...quasar wrote:Kad vidim sve sto ste napisali meni se samo cini da je tu neka spletka iz saveza.
Cuj Ibricicevu situaciju, pa i Asmir kaze da mu je savez odobrio izostanak...
Koji su ono lopovi, ne bi me nista cudilo.
bash smo se pripremili protiv rumunije ...
- veljaca
#2157 Re: Golman reprezentacije BiH
Murat Sabanovic wrote:sve bi bilo drugacije da je sa nasim savezom OK, ali posto nije ne mozemo mi igrace kriviti. ipak, ibro se zajebava po splitu,dzeko misli da ima dovoljno kredibiliteta,pa moze atlantu propustiti ...ja nisam nikoga vidio da napisa da je savez kriv,jer ugovara utakmice bez ikakvog smisla i to u sred sezone. moze spahic(ukoliko je istina) blatiti begovica,al zaboravlja da je prekrsio svoju rijec(peticija).medju samim igracima vlada sama netrpeljivost i neki igraci imaju privilegije ,sto je nedopustivo. nemamo mi puno igraca,a i dzeko nije ZVJEZDA kao sto neki misle....
Bogami lose vidis ....
- dzeno123
#2158 Re: Golman reprezentacije BiH
Begovic je vec sada bolji golman od Hasagica ali realno poslje svega bilo bi bruka ga staviti ispred Hasagica. Momak nas vec 2 ili 3 puta ispaljuje i kada bi ga stavili ispred Hasagica to bi bio samar u lice svim igracima koji su isli u Atalantu ali i tom Keni Hasagicu. Keni Hasagicu koji ima svojih bubica ali je uvijek bio uz nacionalni tim.
- Murat Sabanovic
#2159 Re: Golman reprezentacije BiH
hajde ,eto nadji komentar upucen na racun saveza kada je "atlanta" u pitanju ...svi su se okomili na begovica,ibicica,nadarevica ,pa i dzeka.veljaca wrote:Murat Sabanovic wrote:sve bi bilo drugacije da je sa nasim savezom OK, ali posto nije ne mozemo mi igrace kriviti. ipak, ibro se zajebava po splitu,dzeko misli da ima dovoljno kredibiliteta,pa moze atlantu propustiti ...ja nisam nikoga vidio da napisa da je savez kriv,jer ugovara utakmice bez ikakvog smisla i to u sred sezone. moze spahic(ukoliko je istina) blatiti begovica,al zaboravlja da je prekrsio svoju rijec(peticija).medju samim igracima vlada sama netrpeljivost i neki igraci imaju privilegije ,sto je nedopustivo. nemamo mi puno igraca,a i dzeko nije ZVJEZDA kao sto neki misle....
Bogami lose vidis ....
- veljaca
#2160 Re: Golman reprezentacije BiH
Ama, mrsko mi sada traziti ...Murat Sabanovic wrote:hajde ,eto nadji komentar upucen na racun saveza kada je "atlanta" u pitanju ...svi su se okomili na begovica,ibicica,nadarevica ,pa i dzeka.veljaca wrote:Murat Sabanovic wrote:sve bi bilo drugacije da je sa nasim savezom OK, ali posto nije ne mozemo mi igrace kriviti. ipak, ibro se zajebava po splitu,dzeko misli da ima dovoljno kredibiliteta,pa moze atlantu propustiti ...ja nisam nikoga vidio da napisa da je savez kriv,jer ugovara utakmice bez ikakvog smisla i to u sred sezone. moze spahic(ukoliko je istina) blatiti begovica,al zaboravlja da je prekrsio svoju rijec(peticija).medju samim igracima vlada sama netrpeljivost i neki igraci imaju privilegije ,sto je nedopustivo. nemamo mi puno igraca,a i dzeko nije ZVJEZDA kao sto neki misle....
Bogami lose vidis ....
Ja sam postavio bar dva na tu temu, a bilo ih je jos bar 4-5 ..... ( na temi o Selektoru ) ....
- Obuca9
#2161 Re: Golman reprezentacije BiH
Nemoj zajebavati. Ovaj gol ide na dušu Ibričiću, koji je ostavio svog čovjeka samog, ali Hasagiću ne. Pogledaj malo bolje, pa ćeš vidjeti da je Hasagić čekao ovog malog žgoljavog crnca da opali glavom (jer na njega je i išla lopta, drugo što je on fulio), kasnije je bilo kasno za novu reakciju.Neelix wrote:ne moramo ici daleko, - samo do utakmice u lisabonu. lopta leta kroz peterac a on ni da mrdne.
- jazzer
#2162 Re: Golman reprezentacije BiH
Najnovija vijest....
Niko me ne moze ubijediti da se razgovorom ova situacija nije mogla rijesiti. Gotivim Papeta ali
trebao mu je, ako je neophodno a mislim da jeste, otici i na noge i popricati sa njim. Jer Pape je tu od danas do sutra a Bega (je mogao) moze biti golman za narednih nekoliko ciklusa.
Sve skupa, zalosno...
Niko me ne moze ubijediti da se razgovorom ova situacija nije mogla rijesiti. Gotivim Papeta ali
trebao mu je, ako je neophodno a mislim da jeste, otici i na noge i popricati sa njim. Jer Pape je tu od danas do sutra a Bega (je mogao) moze biti golman za narednih nekoliko ciklusa.
Sve skupa, zalosno...
Web portal “Dnevni avaz” saznaje da je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić odlučio prekrižiti Asmira Begovića i da na njega više neće računati. Sušić ovu odluku još nije javno objavio, ali ovakav rasplet se mogao očekivati nakon događaja prije i nakon prijateljskog meča sa Meksikom.
Begović je dva puta odbio poziv na prijateljske utakmice. Protiv Slovačke se pravdao bolešću, a duel sa Meksikom je izbjegao iz straha da ne izgubi mjesto na golu Stoke Cityja.
Sušić je odmah tražio kaznu i reakciju FIFA-e kako bi se Begoviću zabranilo da brani za Stoke i najavio da ga neće zvati za meč sa Rumunijom.
Nedugo poslije se oglasio i kapiten reprezentacije Emir Spahić koji je dolio ulje na vatru izjavom “kako nas je Begović sve ponizio” misleći na članove reprezentacije BiH.
Iz Begovićevih izjava se može zaključiti kako je nezadovoljan tretmanom rezerve u reprezentaciji i misli da zaslužuje mjesto prvog golmana.
Begović je rekao kako mu je navodno neko iz NSBiH obećao da će sve biti u redu i da neće morati putovati u SAD na utakmicu sa Meksikom. Očito je da su ponovo u NSBiH proradili "gluhi telefoni" i da o ovome Sušić nije imao pojma, a Begović uzaludno povjerovao svom sagovorniku.
Njegovo razmišljanje ima smisla jer brani u jednoj od najjačih evropskih liga. Smatraju ga jednim od najtalentovanijih evropskih golmana kojem se predviđa velika karijera jer se za njega interesuju velikani engleskog nogometa poput Manchester Uniteda, Chelsea i Arsenala.
Sa druge strane reprezentacija je nešto više i sigurni smo da bi Begović uskoro postao prvi izbor selektora Sušića. Ali, način na koji se ponio je sigurno loš i zaslužuje kritiku, ali ne i odbacivanje.
Po našem mišljenju selektor Sušić se ne smije tako lako odreći Begovića i prekrižiti ga. Dugo je trajala borba NSBiH da dobije Begovića i da mu FIFA dozvoli nastup za BiH. Asmir je odbacio Kanadu i izabrao BiH pokazavši za koga želi da brani.
Begović je naša budućnost i najbolje za sve bi bilo da on i Sušić direktno kontaktiraju i riješe sve nesuglasice i probleme kako reprezentacija ne bi bila na gubitku jer bi ona svima trebala biti najvažnija.
Nadamo se da će do toga i doći i da će Sušić kroz razgovor sa Begovićem korigovati svoj stav i da će golman Stokea i dalje biti na raspolaganju reprezentaciji BiH.
- veljaca
#2163 Re: Golman reprezentacije BiH
jazzer wrote:Najnovija vijest....![]()
Sve skupa, zalosno...
Upravo nas je takav pristup i razmisljanje i dovelo ovdje gdje smo .. Selektor je ( dok obavlja tu duznost ) VAZNIJI i od Saveza a i od igraca ....
- jazzer
#2164 Re: Golman reprezentacije BiH
Vijesti se mijenjaju nevjerovatnom brzinom...
Papetov demantij za jedan sportski portal...
Necu vise prenosti vijesti...samo sto je stavis ona demantovana.
Papetov demantij za jedan sportski portal...
Pa grebes bilo koju sapunicu sta je ova oko Bega i Papeta.Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 21.02.11. 12:54.
Nakon što je u pojedinim medijima procurila informacija kako je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić prekrižio Asmira Begovića, oglasio se selektor Zmajeva, koji je ove navode nazvao "glupostima".
Asmir Begović nije se pojavio na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljski meč sa Meksikom u Atlanti, te je na sebe navukao ljutnju selektora, saigrača, ali i navijača.
Potom se pojavila informacija u medijima kako je Sušić odlučio potpuno zatvoriti vrata Begoviću u reprezentaciji, ali to ipak nije tačno. Na Begovića se računa u budućnosti.
"Nije završeno ništa! Kakva je to glupost ne mogu da vjerujem. Da su Begoviću zatvorena zauvijek vrata reprezentacije može tvrditi samo neko ko želi zlo našoj reprezentaciji", kaže Pape u razgovoru za SportSport.ba.
"Ljudi znaju da sam u Sarajevu i da me lako mogu kontaktirati i pitati za sve. Ja sasvim sigurno nikada nisam rekao da više nikad neću računati na Begovića. Golman koji ima 23 godine i koji ima ogroman potencijal može da bude na spisku protiv Rumunije, iako sam ja bio ljut na njega, kao i njegovi saigrači. Međutim, tvrdim da ni u jednom trenutku nisam definitivno prekrižio Begovića. Na njega računam", zaključo je Pape u razgovoru za SportSport.ba.
Necu vise prenosti vijesti...samo sto je stavis ona demantovana.
- Neelix
#2165 Re: Golman reprezentacije BiH
ma hajde, pa samo da se pruzio mogao je uhvatiti loptu i gola ne bi bilo. slazem se da je ibricic krivac za go, ali je hasagic krivac sto je doslo do te prilike za go. skace lopta po petercu a on je ne hvatahz__semir wrote:Nemoj zajebavati. Ovaj gol ide na dušu Ibričiću, koji je ostavio svog čovjeka samog, ali Hasagiću ne. Pogledaj malo bolje, pa ćeš vidjeti da je Hasagić čekao ovog malog žgoljavog crnca da opali glavom (jer na njega je i išla lopta, drugo što je on fulio), kasnije je bilo kasno za novu reakciju.Neelix wrote:ne moramo ici daleko, - samo do utakmice u lisabonu. lopta leta kroz peterac a on ni da mrdne.
- Obuca9
#2166 Re: Golman reprezentacije BiH
Gdje će se bolan pružiti, pa nije deset cenata od njega lopta bila. I nije mogoa krenuti na loptu, jer je bilo očekivano da će ovaj mali crnac zakačiti loptu glavom i šta bi bilo onda, Hasagić kreno na peterac, a prazan gol.
- Obuca9
#2167 Re: Golman reprezentacije BiH
Ovo ti zoveš vijest?jazzer wrote:Najnovija vijest....![]()
Sve skupa, zalosno...
Web portal “Dnevni avaz” saznaje da je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić odlučio prekrižiti Asmira Begovića i da na njega više neće računati. Sušić ovu odluku još nije javno objavio, ali ovakav rasplet se mogao očekivati nakon događaja prije i nakon prijateljskog meča sa Meksikom.
Begović je dva puta odbio poziv na prijateljske utakmice. Protiv Slovačke se pravdao bolešću, a duel sa Meksikom je izbjegao iz straha da ne izgubi mjesto na golu Stoke Cityja.
Sušić je odmah tražio kaznu i reakciju FIFA-e kako bi se Begoviću zabranilo da brani za Stoke i najavio da ga neće zvati za meč sa Rumunijom.
Nedugo poslije se oglasio i kapiten reprezentacije Emir Spahić koji je dolio ulje na vatru izjavom “kako nas je Begović sve ponizio” misleći na članove reprezentacije BiH.
Iz Begovićevih izjava se može zaključiti kako je nezadovoljan tretmanom rezerve u reprezentaciji i misli da zaslužuje mjesto prvog golmana.
Begović je rekao kako mu je navodno neko iz NSBiH obećao da će sve biti u redu i da neće morati putovati u SAD na utakmicu sa Meksikom. Očito je da su ponovo u NSBiH proradili "gluhi telefoni" i da o ovome Sušić nije imao pojma, a Begović uzaludno povjerovao svom sagovorniku.
Njegovo razmišljanje ima smisla jer brani u jednoj od najjačih evropskih liga. Smatraju ga jednim od najtalentovanijih evropskih golmana kojem se predviđa velika karijera jer se za njega interesuju velikani engleskog nogometa poput Manchester Uniteda, Chelsea i Arsenala.
Sa druge strane reprezentacija je nešto više i sigurni smo da bi Begović uskoro postao prvi izbor selektora Sušića. Ali, način na koji se ponio je sigurno loš i zaslužuje kritiku, ali ne i odbacivanje.
Po našem mišljenju selektor Sušić se ne smije tako lako odreći Begovića i prekrižiti ga. Dugo je trajala borba NSBiH da dobije Begovića i da mu FIFA dozvoli nastup za BiH. Asmir je odbacio Kanadu i izabrao BiH pokazavši za koga želi da brani.
Begović je naša budućnost i najbolje za sve bi bilo da on i Sušić direktno kontaktiraju i riješe sve nesuglasice i probleme kako reprezentacija ne bi bila na gubitku jer bi ona svima trebala biti najvažnija.
Nadamo se da će do toga i doći i da će Sušić kroz razgovor sa Begovićem korigovati svoj stav i da će golman Stokea i dalje biti na raspolaganju reprezentaciji BiH.
Najobičnija glupost. Mogu i ja ovako sjesti i nabadati bezveze, uradiće ovaj ovako, uradiće onaj onako. Nigdje nikakve izjave, nigdje nikakvog dokaza.
- Neelix
#2168 Re: Golman reprezentacije BiH
a bogati, ko je kriv sto nije bio blize lopti?hz__semir wrote:Gdje će se bolan pružiti, pa nije deset cenata od njega lopta bila. I nije mogoa krenuti na loptu, jer je bilo očekivano da će ovaj mali crnac zakačiti loptu glavom i šta bi bilo onda, Hasagić kreno na peterac, a prazan gol.
- cyprus
#2169 Re: Golman reprezentacije BiH
Po toj logici golmani su krivi za sve i jedan primljeni gol...Neelix wrote:a bogati, ko je kriv sto nije bio blize lopti?hz__semir wrote:Gdje će se bolan pružiti, pa nije deset cenata od njega lopta bila. I nije mogoa krenuti na loptu, jer je bilo očekivano da će ovaj mali crnac zakačiti loptu glavom i šta bi bilo onda, Hasagić kreno na peterac, a prazan gol.
- Neelix
#2170 Re: Golman reprezentacije BiH
naravno da nisu
ali u ovoj situaciji je golman morao bolje reagovati. ovo bi samo hasagic i dida primili.
- Bosanski_kralj
#2171 Re: Golman reprezentacije BiH
To protiv Portugala i ako je bila greška nije kardinalna.
Sjećam se da nas je njegovo driblanje koštalo jedino protiv Makedonaca u prijateljskoj utakmici na BP, još dok je Meho Kodro bio selektor. Stvarno bi trebao prestati sa takvim "izletima". Ostalo je manje - više OK kod Hasagića
Sjećam se da nas je njegovo driblanje koštalo jedino protiv Makedonaca u prijateljskoj utakmici na BP, još dok je Meho Kodro bio selektor. Stvarno bi trebao prestati sa takvim "izletima". Ostalo je manje - više OK kod Hasagića
- cyprus
#2172 Re: Golman reprezentacije BiH
I još 99% golmana, a i onaj 1% bi vjerovatno imo sreće...Neelix wrote:naravno da nisuali u ovoj situaciji je golman morao bolje reagovati. ovo bi samo hasagic i dida primili.
Pa Hasagić, ako ništa drugo, nad Begovićem ima prednost izlaska i hvatanja visokih lopti... kako bi tek Begović ovdje reagovo, ako Kenanu ovo pišeš ko grešku
Last edited by cyprus on 21/02/2011 14:03, edited 1 time in total.
- Neelix
#2173 Re: Golman reprezentacije BiH
upravo suprotni su procenti profesionalnih golmana koji bi odbranili ovako jednostavan centarsut kroz peterac.cyprus wrote:I još 99% golmana, a i onaj 1% bi vjerovatno imo sreće...Neelix wrote:naravno da nisuali u ovoj situaciji je golman morao bolje reagovati. ovo bi samo hasagic i dida primili.
Za Begovica ne znam, nisam Dzemila.
- cyprus
#2174 Re: Golman reprezentacije BiH
A za ostale profesionalne golmane jesi Džemila?Neelix wrote:upravo suprotni su procenti profesionalnih golmana koji bi odbranili ovako jednostavan centarsut kroz peterac.
Za Begovica ne znam, nisam Dzemilabtw ovo nije visoka lopta.
- Neelix
#2175 Re: Golman reprezentacije BiH
cyprus wrote:A za ostale profesionalne golmane jesi Džemila?Neelix wrote:upravo suprotni su procenti profesionalnih golmana koji bi odbranili ovako jednostavan centarsut kroz peterac.
Za Begovica ne znam, nisam Dzemilabtw ovo nije visoka lopta.