Begović: Imao sam dobar razlog da ne idem u Atlantu
Odlučit ću šta ću i kako ću, ako do sankcija prema meni uopšte dođe. Sada ne želim razmišljati o tome, rekao je Begović
Begović tvrdi da je razgovarao sa selektorom Oglasio se i golman Stokea
Slučaj Asmir Begović još dugo vremena mogao bi biti sportska tema broj jedan u našoj zemlji. Čuvar mreže Stokea po drugi put oglučio se o poziv selektora Safeta Sušića, nakon čega je iz N/FS BiH pokrenut postupak pred FIFA.
Međutim, uprkos tome Begović je proteklog vikenda, uz misteriozna objašnjenja iz Engleske, branio za svoj klub. O nedolasku u Atlantu, naš golam nije želio previše pričati.
"Imao sam dobar razlog da ne dođem na utakmicu u Atlanti, ali to je između mene i selektora. Neću pričati o tome preko medija", zagonetan je mladi golman, kojem je karijera u Engleskoj na prvom mjestu.
Interes za njegove usluge pokazuju i najveći klubovi, kao što su Manchester United i Chelsea. Popularni Pape, osim što je pokrenuo inicijativu da se Begović suspenduje, nedavno je i zvao Asmira i pošteno ga 'naružio'. Ali navodno, nije mu prenijeo svoj plan da ga pošalje na tribine za kvalifikacioni duel sa Rumunima.
„Selektor mi ništa nije rekao, vjerovatno vi znate više od mene. Ali ja ću još odlučiti šta ću i kako ću, ako do sankcija prema meni uopšte dođe. Sada ne želim razmišljati o tome“ rekao je Begović i brzo nastavio, u strahu da će biti još nezgodnih tema:
„No comment! Moram prekinuti, evo imam poziv na drugoj liniji“, rekao je golman Stokea novinaru Sana, što je, očito bio providan trik da prekine, po njega neugodnu temu.