jutarnji wrote:Pa nista, nemoj da se opet ponovi, sta`s drugo?palermo wrote: šta Asmir kaže, naravno da hoću da branim, ali jebi ga ova dva zadnja puta nisam mogao.Šta ćemo onda ?
Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#1951 Re: Golman reprezentacije BiH
- jutarnji
#1952 Re: Golman reprezentacije BiH
palermo wrote: , pa jes, i još mu zaprijetiš da neće čokoladu dobiti ponovi li se još jednom...
buducnost, a opet ne mozes dozvoliti ni zajebanciju...kako god ne valja, na guzici smo.
- shalla
#1953 Re: Golman reprezentacije BiH
Ok, eto nek bude da je 2x bilo opravdano, ako se ponovi još jednom oduzima ti se BiH pasoš i više nikad nećeš braniti reprezentativne tekme i gotovo...
-
palermo
#1954 Re: Golman reprezentacije BiH
al haj priznaj da to pomalo izgleda smiješno.shalla wrote:Ok, eto nek bude da je 2x bilo opravdano, ako se ponovi još jednom oduzima ti se BiH pasoš i više nikad nećeš braniti reprezentativne tekme i gotovo...
Nego, eto na nekoj drugoj temi napisah, možda je begović stvarno pod pritiskom kluba, i možda klub shvata reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao neku skupinu klovnova koja mu ne može ništa.....i baš zbog toga je dobar ovaj zahtjev od strane Sušića za kaznom Stoke i Begovića. A ako Begović zaista hoće braniti za reprezentaciju, imat će priliku......šta sve ovaj narod nije opraštao, pa bi vala i ove dvije prijateljske utakmice
- shalla
#1955 Re: Golman reprezentacije BiH
Ma to ti je to jbg, zato i kažem da treba obaviti jedan detaljan razgovor sa Asmirom i objasniti šta se od njega očekuje i traži, prevažna je to pozicija da bi ga odjebali samo tako. Da je neki veznjak ili napadač prvi bih ja rekao ko ga jebe, pojaviće se brzo novi ali kad skontaš da je golmanska pozicija toliko osjetljiva (pitaj Engleze ili recimo Argentince šta bi dali za dobrog golmana)...palermo wrote:al haj priznaj da to pomalo izgleda smiješno.shalla wrote:Ok, eto nek bude da je 2x bilo opravdano, ako se ponovi još jednom oduzima ti se BiH pasoš i više nikad nećeš braniti reprezentativne tekme i gotovo...
Nego, eto na nekoj drugoj temi napisah, možda je begović stvarno pod pritiskom kluba, i možda klub shvata reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao neku skupinu klovnova koja mu ne može ništa.....i baš zbog toga je dobar ovaj zahtjev od strane Sušića za kaznom Stoke i Begovića. A ako Begović zaista hoće braniti za reprezentaciju, imat će priliku......šta sve ovaj narod nije opraštao, pa bi vala i ove dvije prijateljske utakmice
Neko je dobro napisao za godine, jbg sjetim se sebe sa 23 godine, đavola sam i ja donosio zrele odluke već ono, luda glava
- jutarnji
#1956 Re: Golman reprezentacije BiH
Ok, opravdano, ima smisla...palermo wrote:Nego, eto na nekoj drugoj temi napisah, možda je begović stvarno pod pritiskom kluba, i možda klub shvata reprezentaciju Bosne i Hercegovine kao neku skupinu klovnova koja mu ne može ništa.....i baš zbog toga je dobar ovaj zahtjev od strane Sušića za kaznom Stoke i Begovića.
E sad cu ja tvom fazonu, a sta ako on nakon kaznjavanja kaze zaboli me za reprezentacijom. Ili, najgora opcija,palermo wrote:A ako Begović zaista hoće braniti za reprezentaciju, imat će priliku......
javi se na poziv, mi ga ubacimo u prvi tim, utakmica biti ili ne biti, a on primi tri komada u 10 minuta a da se i
ne protegne?
-
palermo
#1957 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa nije zar da bi žalio za njim ako kaže zaboli me za reprezentacijom ?jutarnji wrote:E sad cu ja tvom fazonu, a sta ako on nakon kaznjavanja kaze zaboli me za reprezentacijom. Ili, najgora opcija,
javi se na poziv, mi ga ubacimo u prvi tim, utakmica biti ili ne biti, a on primi tri komada u 10 minuta a da se i
ne protegne?
A ova druga opcija je malo moguća, u principu ljud ne rade tako, ....a ako se desi, pa jebi ga, na njegovu dušu....
- shalla
#1958 Re: Golman reprezentacije BiH
I još nešto, davno sam negdje napisao da su engleski klubovi najveća đubrad što se tiče igranja za reprezentaciju, znam milion primjera raznih pritisaka prije ili žestokih prigovaranja nakon reprezentativnih tekmi...
- jutarnji
#1959 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa iskreno, danas sutra ako postane prvi golman Chelsea i u fudbalu bude ono sto je Ceh, jbg, bilo bi mipalermo wrote:Pa nije zar da bi žalio za njim ako kaže zaboli me za reprezentacijom ?
zao, isto kao sto nikad necu prezaliti tandem Dzeko-Ibrahimovic.
- Edin H.
#1960 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa evo recimo Daglish kaze sinoc da su malo podbacili zbog reprezentativnih prijateljskih utakmica.shalla wrote:I još nešto, davno sam negdje napisao da su engleski klubovi najveća đubrad što se tiče igranja za reprezentaciju, znam milion primjera raznih pritisaka prije ili žestokih prigovaranja nakon reprezentativnih tekmi...
-
palermo
#1961 Re: Golman reprezentacije BiH
shalla wrote:I još nešto, davno sam negdje napisao da su engleski klubovi najveća đubrad što se tiče igranja za reprezentaciju, znam milion primjera raznih pritisaka prije ili žestokih prigovaranja nakon reprezentativnih tekmi...
Razlog više da se traži da se kazni Stoke i Begović
- Murat Sabanovic
#1962 Re: Golman reprezentacije BiH
mislim da nisi ozbiljan kada dok ovo pises.. "seljak iz jablanice,izdajnik(hasan),papak(papac)jeza u ledja wrote:Ja ne vidim da je ko koristio te epitete?Murat Sabanovic wrote:...znamo koji je igrac seljak..koji je papak ...izdajnik...smrad itd....
najnovija uvreda je na temi S.SUSIC,na racun ibricica,a napisana je prije nekoliko dana.ovi gore epiteti,su mila majka kako je samo ibro "pocascen" bio...al'hajd' nema veze, ti ne vidis..
- zecko_kupuz
#1963 Re: Golman reprezentacije BiH
shalla wrote:Ok, eto nek bude da je 2x bilo opravdano, ako se ponovi još jednom oduzima ti se BiH pasoš i više nikad nećeš braniti reprezentativne tekme i gotovo...
- burek_in_space
#1964 Re: Golman reprezentacije BiH
Konkurenciju u klubu ce uvijek imati, jer rijetki su golmani koji imaju zabetonirano mjesto na golu uvijek (Casillas, Buffon, Kahn svojedobno i mozhda josh par njih...).quasar wrote: @burek
upravo cinjenica da jos uvijek ima konkurenciju dokaz je da nema osigurano mjesto. Ako ne bude branio u klubu reprezentacija nema ama bas nikakve koristi od njega.
O kojem to golu govoris? Doduse nisam pogledao svaku utakmicu Stoke-a da bih znao, ali to ne znaci da ne znam da citam, a citam da se oko Begovica vrte menadzeri velikih klubova, ali oko Kenana slabo ko. Meni je trziste mjerilo, a vi mozete govoriti da je Pjanic materijal za Chelsea, Miske za Schalkea, Ibra za Juventusa, ali trziste ne kaze tako.
Na trece tvoje pitanje vidi odgovor na pitanje za @and.
I opet vam se magli poenta. Opalili ste po covjeku a niste sacekali da on sta kaze, ili se pokusali staviti u njegovu kozu. On je golman sa 23 godine. Sa tim godinama samo si zakonski punoljetan, ali su ti jos mnoge ptice u glavi.
Ima pred sobom godine da stice iskustvo i da brani za reprezentaciju jos bar 12 godina,
Hasagic je po svemu zreo covjek sa 31 godinom i nema mu dalje odande. Kad mu istekne ugovor, slabo ce gdje naci novi angazman. Trebao bi biti stalozen, smiren, bez glupiranja i braniti jos 4-5 godina na tom nekom nivou. Onda ce poceti zbog godina i zasicenja da pravi greske sve vece i cesce.
Sta cemo za golmana za 4 godine? Bice neki novi Begovic jel? Hoce al u ....
Zato kazem vrijeme ce dati sve odogovore i meni i tebi druze inspektore Burek.
To shto se spominju menadzeri koji se vrte oko njega mozhe da znachi svashta, ali i nishta, bar dok se ne desi njegov transfer. A i ako se desi u npr. Chelsea, jasno je u kojem pravcu zheli da mu se razvija karijera. Nisam nikada selio ni Misketa niti ostale reprezentativce sa izuzetkom Dzeke u neke velike evropske klubove, jer niti se smatram struchnjakom po tom pitanju, niti zhelim da se provaljujem. Jedino je Dzeko svjetska klasa u nashoj reprezentaciji, i laik kao ja smije ruku u vatru staviti i sad kad mu ne ide onako kako bismo svi mi zheljeli, da ce on svoj put do zvijezda ipak pronaci.
Nisam nikakav inspektor, nego mi nije jasno kako se mozhe braniti neko uz obrazlozhenje da boljeg nemamo. Zar to nije jasna poruka nekom novom Begovicu da ce moci birati utakmice kako mu se digne taj dan, jer je svjestan da zavisimo od njega? Ako tebe to zadovoljava i ok si s tim, u redu, ali nemoj pravdati neodbranjivo.
Meni je drazhe da se zavede neki red u reprezentaciji, i da znam da ce tih 11 momaka izginuti na terenu, nego da mi dodje Begovic i brani preko one stvari jer nije siguran cheka li ga mjesto medju stativama zato shto je ishao braniti za svoju reprezentaciju.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1965 Re: Golman reprezentacije BiH
burek_in_space wrote:Meni je drazhe da se zavede neki red u reprezentaciji, i da znam da ce tih 11 momaka izginuti na terenu, nego da mi dodje Begovic i brani preko one stvari jer nije siguran cheka li ga mjesto medju stativama zato shto je ishao braniti za svoju reprezentaciju.
- shalla
#1966 Re: Golman reprezentacije BiH
BureČe, znaš da te poštujem i uvijek nam se mišljenja podudaraju ali sa ovim boldiranim se ne slažem nikako...burek_in_space wrote:Konkurenciju u klubu ce uvijek imati, jer rijetki su golmani koji imaju zabetonirano mjesto na golu uvijek (Casillas, Buffon, Kahn svojedobno i mozhda josh par njih...).quasar wrote: @burek
upravo cinjenica da jos uvijek ima konkurenciju dokaz je da nema osigurano mjesto. Ako ne bude branio u klubu reprezentacija nema ama bas nikakve koristi od njega.
O kojem to golu govoris? Doduse nisam pogledao svaku utakmicu Stoke-a da bih znao, ali to ne znaci da ne znam da citam, a citam da se oko Begovica vrte menadzeri velikih klubova, ali oko Kenana slabo ko. Meni je trziste mjerilo, a vi mozete govoriti da je Pjanic materijal za Chelsea, Miske za Schalkea, Ibra za Juventusa, ali trziste ne kaze tako.
Na trece tvoje pitanje vidi odgovor na pitanje za @and.
I opet vam se magli poenta. Opalili ste po covjeku a niste sacekali da on sta kaze, ili se pokusali staviti u njegovu kozu. On je golman sa 23 godine. Sa tim godinama samo si zakonski punoljetan, ali su ti jos mnoge ptice u glavi.
Ima pred sobom godine da stice iskustvo i da brani za reprezentaciju jos bar 12 godina,
Hasagic je po svemu zreo covjek sa 31 godinom i nema mu dalje odande. Kad mu istekne ugovor, slabo ce gdje naci novi angazman. Trebao bi biti stalozen, smiren, bez glupiranja i braniti jos 4-5 godina na tom nekom nivou. Onda ce poceti zbog godina i zasicenja da pravi greske sve vece i cesce.
Sta cemo za golmana za 4 godine? Bice neki novi Begovic jel? Hoce al u ....
Zato kazem vrijeme ce dati sve odogovore i meni i tebi druze inspektore Burek.
To shto se spominju menadzeri koji se vrte oko njega mozhe da znachi svashta, ali i nishta, bar dok se ne desi njegov transfer. A i ako se desi u npr. Chelsea, jasno je u kojem pravcu zheli da mu se razvija karijera. Nisam nikada selio ni Misketa niti ostale reprezentativce sa izuzetkom Dzeke u neke velike evropske klubove, jer niti se smatram struchnjakom po tom pitanju, niti zhelim da se provaljujem. Jedino je Dzeko svjetska klasa u nashoj reprezentaciji, i laik kao ja smije ruku u vatru staviti i sad kad mu ne ide onako kako bismo svi mi zheljeli, da ce on svoj put do zvijezda ipak pronaci.
Nisam nikakav inspektor, nego mi nije jasno kako se mozhe braniti neko uz obrazlozhenje da boljeg nemamo. Zar to nije jasna poruka nekom novom Begovicu da ce moci birati utakmice kako mu se digne taj dan, jer je svjestan da zavisimo od njega? Ako tebe to zadovoljava i ok si s tim, u redu, ali nemoj pravdati neodbranjivo.
Meni je drazhe da se zavede neki red u reprezentaciji, i da znam da ce tih 11 momaka izginuti na terenu, nego da mi dodje Begovic i brani preko one stvari jer nije siguran cheka li ga mjesto medju stativama zato shto je ishao braniti za svoju reprezentaciju.
Burazeru mene ne interesuje pogibija i častan poraz, mene interesuju pobjede, evropska i svjetska prvenstva... Samo za vrijeme prvog Muzurovićevog mandata se igralo iz nekog domoljublja (Danska 3:0 i sl) ali otada je prošlo 10-15 godina. Mislim, jebeš borbene igrače ako nemaju kvalitetu (Ibišević ti je savršen primjer), džaba bilo kojem igraču da mi svi vidimo da on grize po terenu ako mi na kraju zijanimo. Baljić npr, pa i Miske, nikad nisu nešto izgarali 110% ali brate to su igračine koje jedim potezom mogu riješiti tekmu...
Ili recimo nekad Savičević, frajer trčkarao po terenu, izgledalo svima da ga boli ćundara za koga igra a lik bio genijalac koji je postavio standarde za vezne igrače...
Ima još dosta primjera ali vjerujem da si skontao o čemu pričam...
Ne znam, možda griješim ali mene stvarno interesuje samo rezultat, uvijek bih prije u ekipi imao jednog Bolića i Baljića (kojima su itekako spočitavali da se ne bore) umjesto Ibiševića i Lulića...
- burek_in_space
#1967 Re: Golman reprezentacije BiH
@Shalla, interesuje i mene rezultat takodje, ali mi ili konkretno Pape ako sada popusti, stvara kontraefekat sto posto. Da je Begovic bar doshao i odradio jedan ciklus sa nama kao jedinica na golu, pa nas spashavao poraza, imao bih razumijevanja, ali to je chovjek koji nije josh kako treba ni upoznao svoje saigrache, a vec im pljuje u lice. Po meni, jednostavno ne ide takvo ponashanje.
- quasar
#1968 Re: Golman reprezentacije BiH
@burek,
inspektor si jer si se tako postavio, imaces jos pitanja? Ko kaze da ja zelim da ti odgovaram i na jedno?
Razumijes? Bez uvrede, Shalla rece dobro, do sada smo se ja i ti uglavnom slagali u svemu, i sve sto si ti igdje postavio, uglavnom bih i ja potpisao, zato sam ti ipak odgovorio.
Ovdje nikako da razdjelimo da se digla frka jer se nije odazvao na prijateljske utakmice.
Mozda je stvarno bio slab u vrijeme tekme sa Slovacima, ali ovo sranje kontra Mexika nije trebalo nikom osim Savezu.
Branim ga jer se ni ja ne bih odazvao ni Susicevom Susicu na ovu tekmu, kad imam raspored kao u EPL. Da je tekma bila u Europi, ok. Idi sjedi na klupi, kao da si kod kuce, navecer si opet u svom krevetu. Ali ovo sranje sa Atlantom je previse.
Covjek je jak na poziciji na kojoj nikad nismo imali dobar oslonac. Uvijek sam strepio od naseg golmana vise nego od napadaca. Sjetite se Guše, Dedica, itd. sami sebi davali golove. Da bi danas bio dobar fudbaler, ne trebaju ti samo krive noge nego i soli u glavi. Za golmane to posebno vazi. I kad smo nasli jednog koji je bio ponos Kanade, snimao reklame za Adidas, odlucio da se suoci sa pljuvanjem jer mijenja reprezentaciju, onda je i ovdje docekan isto. Koliko su sukobi izmedju selektora i igraca krivi za sve odlutale sinove? Mozda bi drugi selektor znao prici covjeku drugacije. Nismo svi isti, i necemo svi da jedemo g* ako ne moramo. Reprezentacija Asmiru ne treba, ali nama treba Asmir, i batalite tu pricu ko nece taj nam i ne treba. Nikad nigdje otici necemo i baraz ce nam biti najveci domet.
Kako kaze Shalla, dosta mi je casnih i necasnih poraza, izvucenih bodova protiv Albanije ili Etonije. Hocu da pobjedjujemo redom sve koje realno mozemo pobjediti, a da izvlacimo bodove od Spanije, Francuske, Engleske, Njemacke... Onda cemo negdje otici, ali baza od 2 miliona stanovnika nema taj luksuz da se odrice najboljih...
Za dvije godine Kenan nece biti ni u kakvoj formi, vec sad ima stomacic. Jadna nam majka ako spadnemo na nekog golmana iz premier lige BiH.
inspektor si jer si se tako postavio, imaces jos pitanja? Ko kaze da ja zelim da ti odgovaram i na jedno?
Razumijes? Bez uvrede, Shalla rece dobro, do sada smo se ja i ti uglavnom slagali u svemu, i sve sto si ti igdje postavio, uglavnom bih i ja potpisao, zato sam ti ipak odgovorio.
Ovdje nikako da razdjelimo da se digla frka jer se nije odazvao na prijateljske utakmice.
Mozda je stvarno bio slab u vrijeme tekme sa Slovacima, ali ovo sranje kontra Mexika nije trebalo nikom osim Savezu.
Branim ga jer se ni ja ne bih odazvao ni Susicevom Susicu na ovu tekmu, kad imam raspored kao u EPL. Da je tekma bila u Europi, ok. Idi sjedi na klupi, kao da si kod kuce, navecer si opet u svom krevetu. Ali ovo sranje sa Atlantom je previse.
Covjek je jak na poziciji na kojoj nikad nismo imali dobar oslonac. Uvijek sam strepio od naseg golmana vise nego od napadaca. Sjetite se Guše, Dedica, itd. sami sebi davali golove. Da bi danas bio dobar fudbaler, ne trebaju ti samo krive noge nego i soli u glavi. Za golmane to posebno vazi. I kad smo nasli jednog koji je bio ponos Kanade, snimao reklame za Adidas, odlucio da se suoci sa pljuvanjem jer mijenja reprezentaciju, onda je i ovdje docekan isto. Koliko su sukobi izmedju selektora i igraca krivi za sve odlutale sinove? Mozda bi drugi selektor znao prici covjeku drugacije. Nismo svi isti, i necemo svi da jedemo g* ako ne moramo. Reprezentacija Asmiru ne treba, ali nama treba Asmir, i batalite tu pricu ko nece taj nam i ne treba. Nikad nigdje otici necemo i baraz ce nam biti najveci domet.
Kako kaze Shalla, dosta mi je casnih i necasnih poraza, izvucenih bodova protiv Albanije ili Etonije. Hocu da pobjedjujemo redom sve koje realno mozemo pobjediti, a da izvlacimo bodove od Spanije, Francuske, Engleske, Njemacke... Onda cemo negdje otici, ali baza od 2 miliona stanovnika nema taj luksuz da se odrice najboljih...
Za dvije godine Kenan nece biti ni u kakvoj formi, vec sad ima stomacic. Jadna nam majka ako spadnemo na nekog golmana iz premier lige BiH.
- Edin H.
#1969 Re: Golman reprezentacije BiH
Dobar post quasarquasar wrote:@burek,
- jeza u ledja
#1970 Re: Golman reprezentacije BiH
Jos jednom.
Nije u pitanju SAMO izostanak protiv Meksika.
U pitanju su DVA IZOSTANKA ZA REDOM.
Da li mozete razluciti razliku?
Drugo.
Nije u pitanju njegova kvaliteta. Nije upitno ni da nam je neophodan. Ono sto je upitno da li bi igrac kojemu se ne igra za reprezentaciju branio na svom nivou kada reprezentacija igra?
Zar je to tesko shvatiti?
I trece,
Posto vidim shalla spominje. I ako ga "Susic odjebe za sva vremena", to ne znaci da ce on bukvalno biti odjeban, niti da mu iko ima pravo zauvijek zabraniti da igra za repku. Mislim ne znam od kud vam to (Cak spominjete i oduzimanje pasosa??!?
). Begovic je bosanski igrac i zauvijek ce to ostati.
E da i cetvrto.
SVAKOM strancu u Engleskoj je NEOPHODNO igranje za reprezentacije njihovih zemalja. SVAKOM igracu u svijetu je to plus na rezimeu. SVAKI igrac ima i materijalne koristi od igranja za reprezentaciju, a to POGOTOVO vazi za Englesku.
Ako ostavimo sav patriotizam po strani, zapamtite samo to.
I peto.
SVAKI igrac je OBAVEZAN odazvati se svojoj reprezentaciji, osim ako nije ozlijedjen, bolestan, itd. To su pravila medjunarodne federacije, a ne nas.
Evropski klubovi nas ovdje zajebavaju s jedne strane, a s druge nas lopovski savez, a onda mi ko blecci uperimo prst na igrace, na selektora, jedni na druge.
Sto se tice Begovica na kraju mislim da se vecina slaze. Tri izostanka - kapak. Susic je trebao jos jednom razgovarati sa njim. Mozda mu dati jos jednu sansu (mozda se to i desi?), no ako se ne odazove jos jednom - cao, do nekih drugih vremena. Nema tu sta dalje.
Ostavimo Susicu da se bavi tim zajebancijama. Nama je jedino bitno kakav ce biti konacan ishod.
Uostalom, nakon dvije tekme bez Asmira (nebitno koji su bili razlozi), inace nase rezerve do sada, moje licno misljenje da je svakako trenutno bolje da nam brani Hasagic, protiv Rumuna.
Nije u pitanju SAMO izostanak protiv Meksika.
U pitanju su DVA IZOSTANKA ZA REDOM.
Da li mozete razluciti razliku?
Drugo.
Nije u pitanju njegova kvaliteta. Nije upitno ni da nam je neophodan. Ono sto je upitno da li bi igrac kojemu se ne igra za reprezentaciju branio na svom nivou kada reprezentacija igra?
Zar je to tesko shvatiti?
I trece,
Posto vidim shalla spominje. I ako ga "Susic odjebe za sva vremena", to ne znaci da ce on bukvalno biti odjeban, niti da mu iko ima pravo zauvijek zabraniti da igra za repku. Mislim ne znam od kud vam to (Cak spominjete i oduzimanje pasosa??!?
E da i cetvrto.
SVAKOM strancu u Engleskoj je NEOPHODNO igranje za reprezentacije njihovih zemalja. SVAKOM igracu u svijetu je to plus na rezimeu. SVAKI igrac ima i materijalne koristi od igranja za reprezentaciju, a to POGOTOVO vazi za Englesku.
Ako ostavimo sav patriotizam po strani, zapamtite samo to.
I peto.
SVAKI igrac je OBAVEZAN odazvati se svojoj reprezentaciji, osim ako nije ozlijedjen, bolestan, itd. To su pravila medjunarodne federacije, a ne nas.
Evropski klubovi nas ovdje zajebavaju s jedne strane, a s druge nas lopovski savez, a onda mi ko blecci uperimo prst na igrace, na selektora, jedni na druge.
Sto se tice Begovica na kraju mislim da se vecina slaze. Tri izostanka - kapak. Susic je trebao jos jednom razgovarati sa njim. Mozda mu dati jos jednu sansu (mozda se to i desi?), no ako se ne odazove jos jednom - cao, do nekih drugih vremena. Nema tu sta dalje.
Ostavimo Susicu da se bavi tim zajebancijama. Nama je jedino bitno kakav ce biti konacan ishod.
Uostalom, nakon dvije tekme bez Asmira (nebitno koji su bili razlozi), inace nase rezerve do sada, moje licno misljenje da je svakako trenutno bolje da nam brani Hasagic, protiv Rumuna.
- psydelija
#1971 Re: Golman reprezentacije BiH
u anketi je asmir zauzeo ubedljivo prvo mesto sa 57% glasova i zato...
- luckylaka
#1972 Re: Golman reprezentacije BiH
Samo kazna za Begovica i stvar rjesena.Ovi koji brane Begovica ocito je da fudbal prate od juce.Ima li ko kakav primjer da je recimo neko u Njemackoj,Italiji,Engleskoj ...odbio doci na utakmicu.Ima al u qrcu.I ako ima zna se kakve su sankcije.Cuj odbio 2 puta doci.Ma mrs u p.m. pa da si br.1 u svijetu ne u nekom jebenom stouke.,,Paydelija,,valjda je Begovic pratio ovu anketu pa vidio da se bez njega ne moze pa se dao u zajebanciju sa reprezentacijom
-
Mustang1
#1973 Re: Golman reprezentacije BiH
Ima li kad da je Njemacka ,Engleska,Italija ...igrala svoju prijateljsku u tijeku sezone van Europe ?
- shalla
#1974 Re: Golman reprezentacije BiH
@ luckylaka
evo ja donekle branim Begovica a fudbal redovno pratim od evropskog 1988 (bili u "skoli u prirodi" u Krvavicama i svi morali biti u sobama, ja pobjegao da gledam finale i kad me uciteljica nije nasla u sobi popio sam snizeno vladanje
)...
Ne kontam ti argumentaciju nikako al eto, meni je drago da je repka gostovala u USA da ljudima malo razgali srca, nebitno to sto je sa aspekta priprema za Rumuniju ova tekma bila potrebna jednako ko ona protiv Rijeke...
evo ja donekle branim Begovica a fudbal redovno pratim od evropskog 1988 (bili u "skoli u prirodi" u Krvavicama i svi morali biti u sobama, ja pobjegao da gledam finale i kad me uciteljica nije nasla u sobi popio sam snizeno vladanje
Ne kontam ti argumentaciju nikako al eto, meni je drago da je repka gostovala u USA da ljudima malo razgali srca, nebitno to sto je sa aspekta priprema za Rumuniju ova tekma bila potrebna jednako ko ona protiv Rijeke...
- quasar
#1975 Re: Golman reprezentacije BiH
Rumuni su otisli na Kipar. Skupili se lijepo, Grcka, Svedska i Domacini i odigrali turnir u tri dana. Tri lagane tekme, isprobavanje svih kombinacija i rezervi, pucanje penala, itd.
Fakat je izbor Atlante bio katastrofa. Hajde da su skontali da ce popraviti kasu pa da na kraju sezone naprave turneju po USA. Odigraju turnir sa domacinima, Mexicom, Kanadom, mozda jos Kolumbijom, pa da imaju tri puta u 7 dana skoro pun stadion, rastale se lijepo, igracima daju neki bonus, ostane gomilica u kasi, a tim se uigra na razne varijante, spreman za finiš kvalifikacija i stvarno odlučujuće utakmice. Vjerovatno bi se i svi igraci rado odazvali. Ovako su napunili kasu Meksikancima i unijeli razdor u nasu reprezentaciju. Mozemo odmah da se pozdravimo sa kvalifikacijama.
Svi smo svjesni da su prijateljske utakmice reprezentacija vrlo nepopularne kod klubova. Znamo da tu postoje razne opstrukcije i mi nikad nemamo razumjevanje za to, vec uvijek smo spremni da dijelimo kazne i sankcije. To je cesto, najcesce, kontraproduktivno. Koliko cemo jos igraca otjerati jer su se nasle dvije tvrde glave? Opet ponavljam da me ne zanimaju igraci koji grizu zemlju i trce da obuku dres, vec samo najbolji koje je ova zemlja dala. Uraditi sta treba da se dovedu.
Asmir nije odbio kvalifikacijsku utakmicu pa da ga se proglašava izdajnikom, križa za sva vremena i sl.
Sa čovjekom treba razgovarati, neko reče da bi Pape pametnije uradio, da je otišao u Stoke i ručao sa momkom, i u četiri oka raspravio šta je problem. Ovako senzacijski naslovi i zluradi novinari se nasladjuju.
Dotle, dok se tako ne uradi, ja ću braniti momka od napada, jer ne znamo uopšte šta je po srijedi.
Fakat je izbor Atlante bio katastrofa. Hajde da su skontali da ce popraviti kasu pa da na kraju sezone naprave turneju po USA. Odigraju turnir sa domacinima, Mexicom, Kanadom, mozda jos Kolumbijom, pa da imaju tri puta u 7 dana skoro pun stadion, rastale se lijepo, igracima daju neki bonus, ostane gomilica u kasi, a tim se uigra na razne varijante, spreman za finiš kvalifikacija i stvarno odlučujuće utakmice. Vjerovatno bi se i svi igraci rado odazvali. Ovako su napunili kasu Meksikancima i unijeli razdor u nasu reprezentaciju. Mozemo odmah da se pozdravimo sa kvalifikacijama.
Svi smo svjesni da su prijateljske utakmice reprezentacija vrlo nepopularne kod klubova. Znamo da tu postoje razne opstrukcije i mi nikad nemamo razumjevanje za to, vec uvijek smo spremni da dijelimo kazne i sankcije. To je cesto, najcesce, kontraproduktivno. Koliko cemo jos igraca otjerati jer su se nasle dvije tvrde glave? Opet ponavljam da me ne zanimaju igraci koji grizu zemlju i trce da obuku dres, vec samo najbolji koje je ova zemlja dala. Uraditi sta treba da se dovedu.
Asmir nije odbio kvalifikacijsku utakmicu pa da ga se proglašava izdajnikom, križa za sva vremena i sl.
Sa čovjekom treba razgovarati, neko reče da bi Pape pametnije uradio, da je otišao u Stoke i ručao sa momkom, i u četiri oka raspravio šta je problem. Ovako senzacijski naslovi i zluradi novinari se nasladjuju.
Dotle, dok se tako ne uradi, ja ću braniti momka od napada, jer ne znamo uopšte šta je po srijedi.