Golman reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- quasar
#1901 Re: Golman reprezentacije BiH
Mislim: imas golmana koji brani u drugoj turskoj ligi u nekakvom klubu koji je jucer osnovan, i imas golmana koji je standardni prvi golman u klubu iz sredine tabele u najjacoj ligi.
I treba nesto da probas?
I treba nesto da probas?
Last edited by quasar on 13/02/2011 18:54, edited 2 times in total.
-
Tarik19
#1902 Re: Golman reprezentacije BiH
Ako mislis na Hasagica, on brani standardno i odlicno u klubu koji je vec godinama u prvoj Turskoj ligi i koji se ove sezone bori za izlazak u Evropi dok je Begovic do prije par mjeseci grijao klupu, istina u Engleskoj ligi ali za vrlo slab klub u toj ligi.quasar wrote:Mislim: imas golmana koji brani u drugoj turskoj ligi u nekakvom klubu koji je jucer osnovan, i imas golmana koji je standardni prvi golman u klubu iz sredine tabele u najjacoj ligi.
I treba nesto da probas?
-
Mustang1
#1903 Re: Golman reprezentacije BiH
Ne boli mene sto Buric nije pozvan..Nego me boli sto ce i tebe zabolit kad u sljedecoj utakmici Hasagic bude driblo..i boli me sto svaki put slusam ista sranja nakon kvalifikacija "Malo nam je falilo bit ce bolje drugi put"Bosanski_kralj wrote:Zar tebe stvarno toliko boli što Burić nije dobijao pozive od Sušića za utakmice reprezentacije?Bubalo1 wrote:Mogul se gdje predat prijave i ja bih htio branit protiv Rumunije
-
Tarik19
#1904 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa nece valjda Hasagic biti glavni krivac ako neodemo na EP. 
- Lakat Jebić
#1905 Re: Golman reprezentacije BiH
sto ste se naklatili na hasagicevo driblanje. covjek jos nije zajeb'o, a i nece, vidi se da ima tehniku 
- luckylaka
#1906 Re: Golman reprezentacije BiH
Bojim se bana a rekao bi ti sta mislimquasar wrote:Od cijelog posta ti se uhvatio za ovo.
Drug, stvarno mislis da je BiH pasos, zastava, drzavljanstvo neka sreca? U bilo kojem segmentu? Covjek je vec bio odavno u Engleskoj kad je poceo braniti za nas. Nije mu trebao nas pasos.
Eto hvala ti sto si me informisao.
- quasar
#1907 Re: Golman reprezentacije BiH
Jeste na Hasagica mislim. Igra u klubu koji je osnovan 1990, Istanbul Buyuksehir. Moj lapsus je da je druga liga.
Jeste ima Hasagic sigurno mjesto prvog golmana kluba iz sredine tabele kojem treba 10 bodova da stigne do mjesta za UEFA ligu.
Znamo da se to nece dogoditi.
Begovic ima mjesto prvog golmana u 17 utakmica od 26 iz ove sezone u klubu u kojem pored njega brani i prvi golman danske reprezentacije, koji je ove sezone branio u 9 utakmica.
Meni ovdje ne treba nikakvo daljnje "probavanje".
Jeste ima Hasagic sigurno mjesto prvog golmana kluba iz sredine tabele kojem treba 10 bodova da stigne do mjesta za UEFA ligu.
Begovic ima mjesto prvog golmana u 17 utakmica od 26 iz ove sezone u klubu u kojem pored njega brani i prvi golman danske reprezentacije, koji je ove sezone branio u 9 utakmica.
- quasar
#1908 Re: Golman reprezentacije BiH
Pa posalji mi PM, buraz, pa reci sta mislis.luckylaka wrote:Bojim se bana a rekao bi ti sta mislimquasar wrote:Od cijelog posta ti se uhvatio za ovo.
Drug, stvarno mislis da je BiH pasos, zastava, drzavljanstvo neka sreca? U bilo kojem segmentu? Covjek je vec bio odavno u Engleskoj kad je poceo braniti za nas. Nije mu trebao nas pasos.
- jeza u ledja
#1909 Re: Golman reprezentacije BiH
Drugoj turskoj ligi? Hasagic je jedan od 3-4 najbolja golmana u Turskoj. Mozda to ne znaci puno, ali nije sufto kakvim ga ti predstavljas.quasar wrote:Mislim: imas golmana koji brani u drugoj turskoj ligi u nekakvom klubu koji je jucer osnovan, i imas golmana koji je standardni prvi golman u klubu iz sredine tabele u najjacoj ligi.
I treba nesto da probas?
Begovica kao nijednog drugog igraca ne mozes tek tako ubacivati u reprezentaciju, ako se ne odazovu na dvije prijateljske utakmice za redom. Tacka.
-
Mobile_Disco
#1910 Re: Golman reprezentacije BiH
Maicon je tad bio u takvoj formi da ga 3 Alvesa nisu mogli izbacit iz ekipe, sto se ne moze reci za Hasagica, ni ovu utakmicu, a ni prosle kvalifikacije.. Begovic se bori sa Sorensenom za mjesto u ekipi, i bolje sto nije isao kad bi ionako dobio poluvrijeme, jer selektor nije jos odlucio ko ce biti prvi golman!? Valjda po logici se ide, ako ne mozes uvidjeti necije kvalitete.. Al nejse, mislim da je ovo igra Susica da se opravda za krah (nedó Bog) u kvalifikacijamazecko_kupuz wrote:Jao mozgova mila majko. Eto, Begović je jedini mudar igrač na planeti, šta će koji .urac dolaziti kad vjerovatno neće igrati, ma ja.I onaj D.Alves je bio levat što je sve te mjesece dolazio i grijao klupu Maiconu, trebao je fino k'o pametan momak reći "hebite se vi, pa makar bili i Brazil, ja igram u Barci, ne treba meni ovo".
- jeza u ledja
#1911 Re: Golman reprezentacije BiH
Tebi ne treba. Tebi, koji ne znas u kojoj ligi igra Hasagic. Time si sam sebe diskvalifikovao iz daljnje diskusije, sto bi rekli forumasi.quasar wrote:Jeste na Hasagica mislim. Igra u klubu koji je osnovan 1990, Istanbul Buyuksehir. Moj lapsus je da je druga liga.
-
Tarik19
#1912 Re: Golman reprezentacije BiH
Ali ipak nemoze na osnovu toga reci da je jedan bolji od drugog. Begovic je u karijeri uspesniji od Hasagica ali, po mom misljenju, nije bolji. Samo je imao srece.quasar wrote:Jeste na Hasagica mislim. Igra u klubu koji je osnovan 1990, Istanbul Buyuksehir. Moj lapsus je da je druga liga.
- Edin H.
#1913 Re: Golman reprezentacije BiH
Postoji, ali ne mozes ucjenjivati igrace bezveznim utakmicama po Iranu i Americi da bi se napunila kasa Saveza.jeza u ledja wrote:Kako ces otjerati nekoga ko ionako nije tu?
Niti smo se odrekli Salihamidzica, niti Papca, niti Begovica.
Oni sami odlucuju o tome da nece vise da igraju, jednostavno neki ljudi nemaju zivaca niti karaktera da se nose sa uhljupima iz naseg saveza i sa svim onim sto reprezentaciju prati.
Tu je sam selektor haman pa nemocan.
No za sve postoji neka granica.
Pogotovo ne trenutno do sada jedinog igraca BiH koji je standardan u Premiershipu.
Naravno da je i mene iznervirao Begovic neodazivanjem, ali ipak se radi o prijateljskim utakmicama, a ova u Americi je i besmislena zbog duzine putovanja, osim za igrace koji ionako ne igraju ili sjede na klupi u svojim klubovima, cast momcima koji su igrali, a na koje se ovo ne odnosi. Nazalost nema ih puno.
Neigranjem igraca koje si naveo se gube kvalifikacije. Pa zar nije krajnji amaterizam i nepedagoski prozivati najboljeg golmana po novinama, ha, ha, neces braniti protiv Rumunije. A ko ce biti odgovoran ako tu utakmicu sa Rumunima izgubimo ili remiziramo? Je li on svjestan da se od njega ocekuje rezultat, a cilj je jasan nakon napravljenih kikseva - pozeljno 6 bodova, ali minimum 4 iz dvije utakmice. Safet tjera neki kapric, nije uopste pragmatican.
Umjesto prozivanja po novinama nista mu ne bi falilo da je nazvao Asmira poslije Slovacke, zazelio mu brzo ozdravljenje
Malo karikiram, ali sam iznenadjen strpljivoscu Begovica koji se jos uvijek nije obratio medijima sa nekom ala Ibricic izjavom - necu braniti dok je Pape selektor. Pa valjda je veci prekrsaj napravio Ibricic otvorenom ucjenom da se vise nece odazivati ako dobije kaznu, nego Begovic samim neodazivanjem na utakmicu u kome sudija dolazi iz zemlje protivnika i upropasti nam sav trud. Usput zasto Pape nije reagovao prije, a ne zalio se poslije utakmice zato sto je meksicki sudija svirao nepostojeci penal.
Last edited by Edin H. on 13/02/2011 19:17, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#1914 Re: Golman reprezentacije BiH
Sta ima veze sto nije odlucio ko ce biti prvi golman? Hasagic je prvi golman vec godinama.Mobile_Disco wrote:Maicon je tad bio u takvoj formi da ga 3 Alvesa nisu mogli izbacit iz ekipe, sto se ne moze reci za Hasagica, ni ovu utakmicu, a ni prosle kvalifikacije.. Begovic se bori sa Sorensenom za mjesto u ekipi, i bolje sto nije isao kad bi ionako dobio poluvrijeme, jer selektor nije jos odlucio ko ce biti prvi golman!? Valjda po logici se ide, ako ne mozes uvidjeti necije kvalitete.. Al nejse, mislim da je ovo igra Susica da se opravda za krah (nedó Bog) u kvalifikacijamazecko_kupuz wrote:Jao mozgova mila majko. Eto, Begović je jedini mudar igrač na planeti, šta će koji .urac dolaziti kad vjerovatno neće igrati, ma ja.I onaj D.Alves je bio levat što je sve te mjesece dolazio i grijao klupu Maiconu, trebao je fino k'o pametan momak reći "hebite se vi, pa makar bili i Brazil, ja igram u Barci, ne treba meni ovo".
Ako je Begovic opravdano izostao sada, da li je opravdano izostao protiv Slovacke? Koincidencija? Moguce.
Zato bih mu ja dao jos jednu priliku, no dat mu da igra protiv Rumunije, nakon sto je fulio dva zadnja okupljanja - vala ne moze, pa makar bio stoprocentno opravdan. Dati nekome ko fula prijateljske jer su daleko, da igra u prvom timu, mada se apsolutno nije dokazao kao reprezentativac, umjesto dugogodisnjeg reprezentativnog golmana, koji se redovno pojavljuje na okupljanjima - jednostavno ne ide. I Hasagicu je daleko, jos dalje, skoknut do Amerike.
-
michio
#1915 Re: Golman reprezentacije BiH
Imao srece... Dobro, mislim necemo sad.. Begovic bez po muke moze braniti u boljem klubu, ali imaju neke zackoljice sa ugovorom, odstetom i tako tim stvarima.
- Edin H.
#1916 Re: Golman reprezentacije BiH
Nema se tu sta probati, razlika izmedju Asmira i Kene, je otprilike kada bi se pitao da li treba Keno ili Seha da brani.jeza u ledja wrote:Sta ima veze sto nije odlucio ko ce biti prvi golman? Hasagic je prvi golman vec godinama.Mobile_Disco wrote:Maicon je tad bio u takvoj formi da ga 3 Alvesa nisu mogli izbacit iz ekipe, sto se ne moze reci za Hasagica, ni ovu utakmicu, a ni prosle kvalifikacije.. Begovic se bori sa Sorensenom za mjesto u ekipi, i bolje sto nije isao kad bi ionako dobio poluvrijeme, jer selektor nije jos odlucio ko ce biti prvi golman!? Valjda po logici se ide, ako ne mozes uvidjeti necije kvalitete.. Al nejse, mislim da je ovo igra Susica da se opravda za krah (nedó Bog) u kvalifikacijamazecko_kupuz wrote:Jao mozgova mila majko. Eto, Begović je jedini mudar igrač na planeti, šta će koji .urac dolaziti kad vjerovatno neće igrati, ma ja.I onaj D.Alves je bio levat što je sve te mjesece dolazio i grijao klupu Maiconu, trebao je fino k'o pametan momak reći "hebite se vi, pa makar bili i Brazil, ja igram u Barci, ne treba meni ovo".
Ako je Begovic opravdano izostao sada, da li je opravdano izostao protiv Slovacke? Koincidencija? Moguce.
Zato bih mu ja dao jos jednu priliku, no dat mu da igra protiv Rumunije, nakon sto je fulio dva zadnja okupljanja - vala ne moze, pa makar bio stoprocentno opravdan. Dati nekome ko fula prijateljske jer su daleko, da igra u prvom timu, mada se apsolutno nije dokazao kao reprezentativac, umjesto dugogodisnjeg reprezentativnog golmana, koji se redovno pojavljuje na okupljanjima - jednostavno ne ide. I Hasagicu je daleko, jos dalje, skoknut do Amerike.
- luckylaka
#1917 Re: Golman reprezentacije BiH
Prvo nisam ti nikakav,,buraz,, jer meni braca mogu biti samo oni kojima je sreca nositi BiH zastavu,pasos i biti drzavljanin BiH.Drugo napisao sam post prije,ne pitam se ja a da se pitam otjerao bi Begovica u tri picke materine.Ocito je da je glupson umislio da je neka zvijezda pa haj ,,ko jebe Papeta i BiH,mogu ja kad mi se hoce,,quasar wrote:Pa posalji mi PM, buraz, pa reci sta mislis.luckylaka wrote:Bojim se bana a rekao bi ti sta mislimquasar wrote:Od cijelog posta ti se uhvatio za ovo.
- jeza u ledja
#1918 Re: Golman reprezentacije BiH
Ali radi se o drugom uzastopnom "prekrsaju" Begovica. Cijela afera se zasniva na tome.Edin H. wrote:Postoji, ali ne mozes ucjenjivati igrace bezveznim utakmicama po Iranu i Americi da bi se napunila kasa Saveza.jeza u ledja wrote:Kako ces otjerati nekoga ko ionako nije tu?
Niti smo se odrekli Salihamidzica, niti Papca, niti Begovica.
Oni sami odlucuju o tome da nece vise da igraju, jednostavno neki ljudi nemaju zivaca niti karaktera da se nose sa uhljupima iz naseg saveza i sa svim onim sto reprezentaciju prati.
Tu je sam selektor haman pa nemocan.
No za sve postoji neka granica.
Pogotovo ne trenutno do sada jedinog igraca BiH koji je standardan u Premiershipu.
Naravno da je i mene iznervirao Begovic neodazivanjem, ali ipak se radi o prijateljskim utakmicama, a ova u Americi je i besmislena zbog duzine putovanja, osim za igrace koji ionako ne igraju ili sjede na klupi u svojim klubovima, cast momcima koji su igrali, a na koje se ovo ne odnosi. Nazalost nema ih puno.
Neigranjem igraca koje si naveo se gube kvalifikacije. Pa zar nije krajnji amaterizam i nepedagoski prozivati najboljeg golmana po novinama, ha, ha, neces braniti protiv Rumunije. A ko ce biti odgovoran ako tu utakmicu sa Rumunima izgubimo ili remiziramo? Je li on svjestan da se od njega ocekuje rezultat, a cilj je jasan nakon napravljenih kikseva - pozeljno 6 bodova, ali minimum 4 iz dvije utakmice. Safet tjera neki kapric, nije uopste pragmatican.
Umjesto prozivanja po novinama nista mu ne bi falilo da je nazvao Asmira poslije Slovacke, zazelio mu brzo ozdravljenje, pozalio se da nema kablovsku
, skupa pretplata na Sky da bi gledao utakmice Premiershipa, djeca drndaju po internetu, pa nije shvatio da je Asmir morao braniti protiv Albanije.
Malo karikiram, ali sam iznenadjen strpljivoscu Begovica koji se jos uvijek nije obratio medijima sa nekom ala Ibricic izjavom - necu braniti dok je Pape selektor. Pa valjda je veci prekrsaj napravio Ibricic otvorenom ucjenom da se vise nece odazivati ako dobije kaznu, nego Begovic samim neodazivanjem na utakmicu u kome sudija dolazi iz zemlje protivnika i upropasti nam sav trud. Usput zasto Pape nije reagovao prije, a ne zalio se poslije utakmice zato sto je meksicki sudija svirao nepostojeci penal.
Mozda oba puta ponaosob Begovicev izgovor zvuci logican, ali kada se to desava dva puta za redom onda se covjek zapita. Zar ne?
Sto se tice Susicevog peglanja preko medija, slazem se, oni su samo predstava za javnost. No ja medijima ne vjerujem, pa tako i ne znam s kim je, koliko i na koji nacin razgovarao Susic, te da li je mogao razgovarati sa svima s kojima je htio.
A ovo za Begovicevo "strpljenje"....ma daj molim te to je mentalitet "skinuo sam gace i naguzio se". Meni se licno gadi to titranje nekim nasim igracima, a povracanje po svemu sto nam radi drzava.
- quasar
#1919 Re: Golman reprezentacije BiH
Objasnio sam da je lapsus. I taj klub IstanbulBB nebitan je kao i Stoke. Govorimo o konkurenciji i izazovima koji se postavljaju pred golmana.jeza u ledja wrote:Tebi ne treba. Tebi, koji ne znas u kojoj ligi igra Hasagic. Time si sam sebe diskvalifikovao iz daljnje diskusije, sto bi rekli forumasi.quasar wrote:Jeste na Hasagica mislim. Igra u klubu koji je osnovan 1990, Istanbul Buyuksehir. Moj lapsus je da je druga liga.
Ok, izaci cu iz diskusije. Svake kvalifikacije ista prica. Ne valjaju selektori, ne valja Hasan, ne valja Miske, ne valja Papac, ne valja Asmir, pa sta onda valja?
Ne valja nas rezon da smo superiorni u svemu, a uvijek smo spremni da pljujemo po svojim ljudima. Mi smo saka jada sto se po svijetu razmilila sa prokletog Balkana. I uvijek se trijeznimo samo kad je prekasno.
Hajde ovako da postavimo stvar: Evo npr. ti, ja ili bilo ko neka je npr. inzenjer. Dobio si posao u dobroj firmi, ali nije ti sigurno mjeto jer imas jos dobrih inzenjera medju kolegama. Otvoreno je mjesto sefa, ali tu konkurise vas nekoliko. Imas solidne sanse. Tada te poziva Ministarstvo odbrane i kaze ti da moras u drzavnu sluzbu, vojska pravi neki most i treba im iskusan inzenjer za to. Odabrali su tebe. Most ce povezati selo sa ostatkom svijeta. U selu zivi pet stanovnika, ali tamo je i predsjednikova vikendica. Po zavrsetku posla, zakon ti garantuje povratak na radno mjesto sa kojeg si otisao.
Ti ces: 1. javiti se u vojsku, i odraditi patriotski dug, i vratiti se u firmu i slusati novoizabranog sefa koji je manje sposoban od tebe i sve ce uciniti da ukloni sebi konkurenciju, tj. tebe.
2: reci da imas svinjsku gripu i da ces se javiti cim pocne neki rat, ali da si sad sprijecen?
- Edin H.
#1920 Re: Golman reprezentacije BiH
U vezi ovoga zadnjega slazem se u biti jez, ali sta da se radi kada nam je izbor mali, imamo mozda 5, 6 kvalitetnih igraca.
- jeza u ledja
#1921 Re: Golman reprezentacije BiH
Pokusavam da te shvatim, ali stvarno ne kontam?Edin H. wrote:Nema se tu sta probati, razlika izmedju Asmira i Kene, je otprilike kada bi se pitao da li treba Keno ili Seha da brani.
-
Tarik19
#1922 Re: Golman reprezentacije BiH
Ja zamjeravam Begovicu sto se nada, barem mislim da se on nada, da ce uskoro postati prvi golman reprezentacije ali u meduvremenu namjerno propustava prilike da se dokaze i da pokaze svoj potencijal a nastavlja da misli ce on uskoro moci da se nade medu prvih 11 reprezentacije i to sve cesce i cesce.
-
Tarik19
#1923 Re: Golman reprezentacije BiH
Isto me tako smeta sto pojedini ljudi ovdje govore o Begovic i ponasaju se kao da je vec sada golman kalibra jednog Casillasa ili Buffona a o Hasagic kao da je on jedan obicni prosjecan golman kalibra nekog klubu iz trece lige Federacije BIH.
- quasar
#1924 Re: Golman reprezentacije BiH
Dobro, to buraz je u smislu da imas nesto licno meni da porucis, pa sam se i ja malo intimizirao za predigru...luckylaka wrote:Prvo nisam ti nikakav,,buraz,, jer meni braca mogu biti samo oni kojima je sreca nositi BiH zastavu,pasos i biti drzavljanin BiH.Drugo napisao sam post prije,ne pitam se ja a da se pitam otjerao bi Begovica u tri picke materine.Ocito je da je glupson umislio da je neka zvijezda pa haj ,,ko jebe Papeta i BiH,mogu ja kad mi se hoce,,quasar wrote:
Pa posalji mi PM, buraz, pa reci sta mislis.
A ko si ti da ocjenujes sta je meni cast? Ja sam dokazao svoj patriotizam na svaki nacin kad je trebalo i imam svako pravo da sad pljujem po ovom sra*nju koje mi prave drzavotvorni narodi.
- Edin H.
#1925 Re: Golman reprezentacije BiH
Samo iznosim svoje misljenje da bi Asmir mogao biti prevaga u nastupajucim utakmicama.jeza u ledja wrote:Pokusavam da te shvatim, ali stvarno ne kontam?Edin H. wrote:Nema se tu sta probati, razlika izmedju Asmira i Kene, je otprilike kada bi se pitao da li treba Keno ili Seha da brani.
Brani u najjacoj ligi i u dobroj je formi. Braniti u Premiershipu u odnosu na Tursku ligu, je slicno kao razlika izmedju biti standardan u Turskoj i u Premijer ligi BiH.
Ovim ne govorim da Keno nije dobar, pa i da nije bio talentovaniji golman od Asmira, ali konkurencija u fudbalu je nemilosrdna. Usput morali bi se zapitati i sta sa Misimovicem, ako uskoro ne pocne igrati.
Stare zasluge su za revijalne, a ne kompetitivne utakmice.