Servisi su ono sto to auto jebe! I sto ti kazes imas osjecaj kao da BMW servisiras. Kod mene prijatelj ima Passata 1998 sa 110ks, koliko puta je zamjenio lafete i slicno, mogao je vozati BMW 750 V12 i jos da ima za gorivo
GOLF IV 1.9 tdi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nineac
Ja leko ali se nece servisa rjesiti ni na tom od 96kw, koji ima jos vecu mogucnost pucanja remena zbog brutalnog nacina razvijanja obrtnog momenta. To je po meni jedan od najboljih diesel motora ikad napravljenih, i definitivno je nekoliko stepenica bolji od samoga Golf-a IV kao auta, koji je nista vise nego prosjek klase, ali taj motor od 131 ks je iznadprosjecan. Medjutim, njegovih 310nm nakon 90.000km bi rasturio i remen i spanere na tom motoru.
Servisi su ono sto to auto jebe! I sto ti kazes imas osjecaj kao da BMW servisiras. Kod mene prijatelj ima Passata 1998 sa 110ks, koliko puta je zamjenio lafete i slicno, mogao je vozati BMW 750 V12 i jos da ima za gorivo
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa sta bude sa lafetom da je mijenja?
-
nineac
Pa nista Bobi, znas da je na tom passatu njima to mana. Zbog konstrukcije mora se kompletna mjenjati! Jer su i rame i kugla iz jednog djela. Medjutim, ono sto mene brine kod tog passata i Audija A4 do 2001/2000 godine jesto sto lafeta ako se ne zamjeni na vrijeme puca!
- Alfons Kauders
sto se tice servisa tu generaciju passata mogu samo dushmanu pozeljeti, al' eto narod, stoka ko stoka, navalili kupovat, misle jeftin polovnjak... elem, prednji ovjes-belaj, kocioni vodovi, climatronic, el. podizaci, unutrasnjost je lijepa na novom, a nakon nekoliko godina ljusti se sve... bezze... redovni servisi su skupi ko djavo, pogotovo pd dizeli i 1,8 i 1,8t benzinci...nineac wrote:Pa nista Bobi, znas da je na tom passatu njima to mana. Zbog konstrukcije mora se kompletna mjenjati! Jer su i rame i kugla iz jednog djela. Medjutim, ono sto mene brine kod tog passata i Audija A4 do 2001/2000 godine jesto sto lafeta ako se ne zamjeni na vrijeme puca!
-
tatoo
Narode, mali update. Servis za Golfa 4, 1.6, NA 60 000 kilometara kosta 360€ plus djelovi ako je sta skiknulo, pa vi vidite je li to kako nas narod kaze narodsko auto
. I dalje tvrdim da je autic OK ali da je bas ona prica "ima djelova na kiosku", to je bas i nije tako. A za 360 € placate servis i na nekim kolima vise klase.
- iceman ze
Vec kad smo kod servisa ja sam na G4 imao na 100 hiljada, i izasao me sa rukama negdje oko 400 KM (zupcasti remen, mikroremen, spaneri, vodena pumpa).
Pumpa se raparira tj. ti dobijes novu, a oni je uzmu a ti razliku doplatis.
E sad ako ces to da ti odrade u ASI onda na ovu cifru dodajte jos toliko tacnije ukupno 850 KM.
Ja sam dijelove u ASI kupio, a odradio mi moj majstor ugradnju i nemam problema nikakvih vec sam presao 25 hiljadarki.
Normalno da su dijelovi skupi za njega, nemozete ocekivati bas da ga ima na kioscima, ali posto je odrzavanje VW Bube recimo, bez obzira na godine ona mi je ako smijem reci dosla kao i odrzavanje G4.
Ovako lezajevi za tocak su bili u ASI 120 KM, medutim uzeo sam u Lezaj trejdu po 40 KM, njemacki proizvodac, vrte bez ikakvih problema....
Pumpa se raparira tj. ti dobijes novu, a oni je uzmu a ti razliku doplatis.
E sad ako ces to da ti odrade u ASI onda na ovu cifru dodajte jos toliko tacnije ukupno 850 KM.
Ja sam dijelove u ASI kupio, a odradio mi moj majstor ugradnju i nemam problema nikakvih vec sam presao 25 hiljadarki.
Normalno da su dijelovi skupi za njega, nemozete ocekivati bas da ga ima na kioscima, ali posto je odrzavanje VW Bube recimo, bez obzira na godine ona mi je ako smijem reci dosla kao i odrzavanje G4.
Ovako lezajevi za tocak su bili u ASI 120 KM, medutim uzeo sam u Lezaj trejdu po 40 KM, njemacki proizvodac, vrte bez ikakvih problema....
- iceman ze
presao je nesto vise od 100 hiljada, samo prednji su u pitanju bili, culi su se pa sam morao. Kod mene je 25 year edition model Golfa, pa sam dobio fabricke i 16 colne tockove, mislim da je ipak opterecenje bez obzira na deklaraciju proizvodaca, ali et sta ja znam kad bi i ovi vrtili priblizno toliko ja se ne bi bunio 
-
mirz@
Ja sam jucer prodao Golfa III 1997. godina TDI 110 KS, ima sve osim klime, za 10 500 KM.
E ako je to realna cijena onda nek ide sve u p.m.
I rekao sam vise VW meni u ruke nece.
Za 15 000 se moze uzeti auto oci da ti ispadnu i tri puta bolje od VW-a.
-
shadow
mirz@ wrote:Ja sam jucer prodao Golfa III 1997. godina TDI 110 KS, ima sve osim klime, za 10 500 KM.
sto ti nece u ruke, krivo ti sto si dobio vise nego zasluzujes?
-
mirz@
Nema meni biti sta krivo, nego kazem da ima tri puta boljih auta od VW-a, no naravno sve zavisi ko sta voli. Ja sam sa svojim Golfom bio prezadovoljan jer je ipak zvjerka prava, ali mu bilo vrijeme za prodaju, a nemam vise namjere uzimati VW, nego nesto drugo, najvjerovatnije nekog francuza.
-
LeKo
Sjetit ces se ti tog golfa i VW-a nakon prvog servisa ili kvara na francuzu, a kad ga budes htio mjenjati pocni prodavati 1g ranije od datuma kad mislis mjenjati auto, taman ces ga do tada prodati. Slazem se da ne mora biti VW al neka je shvabomirz@ wrote:Nema meni biti sta krivo, nego kazem da ima tri puta boljih auta od VW-a, no naravno sve zavisi ko sta voli. Ja sam sa svojim Golfom bio prezadovoljan jer je ipak zvjerka prava, ali mu bilo vrijeme za prodaju, a nemam vise namjere uzimati VW, nego nesto drugo, najvjerovatnije nekog francuza.
-
felix
Ma ne znam sta da ti kazem, osam godina star auto, 100 hiljada presao...
to su dobri motori. Mozda da je manje presao kilometara.
A zasto bas dizel? Za manje para mozes naci benzinca 1,6 101 ks koji je fenomenalan (ja ga vozim, ugradjen u trojku). Mislim da taj motor mozes naci povoljnije, a i benzinac je (turbo i velika kilometraza se i ne slazu bas).
Za te pare mozes kupiti audija a3 1,6 101 ks, koji je kavalitetniji, a i puuuno bolje izgleda. A i audi je
to su dobri motori. Mozda da je manje presao kilometara.
A zasto bas dizel? Za manje para mozes naci benzinca 1,6 101 ks koji je fenomenalan (ja ga vozim, ugradjen u trojku). Mislim da taj motor mozes naci povoljnije, a i benzinac je (turbo i velika kilometraza se i ne slazu bas).
Za te pare mozes kupiti audija a3 1,6 101 ks, koji je kavalitetniji, a i puuuno bolje izgleda. A i audi je
-
felix
A da, 14 000 km ces dati za auto.
Prevod 1000 km
registracija i osiguranje 500 km
Pocestni servis 200 km
Total: 15700 KM
Nov polo te dodje 16 000 (nema neke opreme, malo trosi ali je nov, prostran je...)
Golf jeste dobro auto. I sam ga vozima, ali brate mili precjenjen je. Taj golf je smece u njemackoj. Mojne se ljutiti ali fakat je precjenjen.
Prevod 1000 km
registracija i osiguranje 500 km
Pocestni servis 200 km
Total: 15700 KM
Nov polo te dodje 16 000 (nema neke opreme, malo trosi ali je nov, prostran je...)
Golf jeste dobro auto. I sam ga vozima, ali brate mili precjenjen je. Taj golf je smece u njemackoj. Mojne se ljutiti ali fakat je precjenjen.
- taxi_driver
100 marakacico x wrote:koliko kosta punjenje klime?
- taxi_driver
i usput imam passata tdi-a.do sad ni jedan veci kvar.da kucnem od drvo.sto se lafeta tice,do sada ih nisam mjenjao,a auto je 5 god staro.ja mislim da je sve zavisi od srece pri kupovini.kad uzimas polovno auto uvijek uzimas macka u vreci.inace,moj tip je vw.
-
ado-šampion
U Savi na stupup je proljetos bilo 60 KM.taxi_driver wrote:100 marakacico x wrote:koliko kosta punjenje klime?