Godine

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gospoda Ministarka

#26 Re: Godine

Post by Gospoda Ministarka »

badalpur wrote:Naučnici iz Ženeve su sproveli istraživanje i došli do zaključka da su najuspješnije one veze i brakovi u kojima je partnerka pet godina mlađa od partnera :)!! Samo naprijed, nauka vam ide na ruku :wink: za razliku od mene i ovog mog :(!!! ja sam šest godina starija :lol:!! Nas je nauka već osudila na propast!!
badalpur, nadam se da se neces uvrijediti ako te pitam nesto....
Naime, znam jednu djevojku koja je isto tako 6 godina starija od svog momka... znam da u ljubavi nema pravila... ali... kako djecak od 19 godina moze emotivno, intelektualno pa jbg i seksualno zadovoljiti djevojku od 25 godina?
Pitam samo da shvatim jedan par iz svoje okoline?
ssmmiilleeyy

#27 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Neko prije sazrije,sve zavisi od djetinjstva.

A što misliš da 19-ak ne može zadovoljiti djevojku od 30 god ??
Pikaboo

#28 Re: Godine

Post by Pikaboo »

Procitaj knjigu "Lolita" mozda se prepoznas :D
Gospoda Ministarka

#29 Re: Godine

ssmmiilleeyy wrote:Neko prije sazrije,sve zavisi od djetinjstva.

A što misliš da 19-ak ne može zadovoljiti djevojku od 30 god ??
Pa zato sto znam sebe ( a zene kao brze sazrijevaju) kako sam razisljala sa 19 ...
Imam brata njegovih godina, znaci 19 i znam kako on razmislja... to jest ne razmislja...
Zato sto mislim da je djevojka od 25 godina ipak malo zrelija, vise razmislja tako da vjerujem da joj treba pametan, zreo muskarac da je intelektualno zadovolji, treba joj odredena sigurnost emotivna... znaci da se ona sutra ne brine da li je on "izmomkovao", neznam da li sve ali ja bar zelim da znam da imam sposobnog muskarca pored kojeg cu se osjecati sigurno, takoder... biolski sat otkucava da je on spreman na zenidbu za 4-5 godina?
Kako ce njegova okolina reagovati na "staru snajku", svi znamo da je vama muskima merak uciti se na staroj koki, ali puno je veci merak ozeniti mladu....
Toliko kontra stavova ima a samo jedan za ... ljubav... koliko je zapravo to ljubav , konkretno muskarac 19 zena 25???
ssmmiilleeyy

#30 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Pa zato sto znam sebe ( a zene kao brze sazrijevaju) kako sam razisljala sa 19 ...
Imam brata njegovih godina, znaci 19 i znam kako on razmislja... to jest ne razmislja...
Zato sto mislim da je djevojka od 25 godina ipak malo zrelija, vise razmislja tako da vjerujem da joj treba pametan, zreo muskarac da je intelektualno zadovolji, treba joj odredena sigurnost emotivna... znaci da se ona sutra ne brine da li je on "izmomkovao", neznam da li sve ali ja bar zelim da znam da imam sposobnog muskarca pored kojeg cu se osjecati sigurno, takoder... biolski sat otkucava da je on spreman na zenidbu za 4-5 godina?
Kako ce njegova okolina reagovati na "staru snajku", svi znamo da je vama muskima merak uciti se na staroj koki, ali puno je veci merak ozeniti mladu....
Toliko kontra stavova ima a samo jedan za ... ljubav... koliko je zapravo to ljubav , konkretno muskarac 19 zena 25???[/quote]

OK,ako je već bio spreman dati joj 6 godina svog života onda je vjerovatno spreman biti uz nju u svakoj situaciji.
Imaš ti muškaraca od 25 koji razmišljaju kao 15-ci. Po tebi onda momci od 26 kojima brada još nije počela nicati su još dječaci ?? Opet ti kažem sve zavisi od ponašanja, moždanih vijuga. Ne znam na kojoj sam temi pročitao da se jedna forumašica udala za 40-njaka i razvela zbog toga jer je on svaku noć izlazio s društvom provodio se ...
Evo jedan primjer : Moj prijatelj ima 6 godina stariju djevojku,al stvarno su se nasli. Znaš ono kad odgovaraju jedno drugom. Puni su razumijevanja itd
A to kako će okolina reagovati na staru snajku, pa nije se udala za okolinu nego za njega :D
Kako bi okolina reagovala da je ona mlađa od njega 6 god. A to da se merak učiti na staroj koki,je samo predrasuda

Nisu svi isti :D

Šta je ljubav što se ona mlada zapalila na auto, na to koliko on troši dnevno ... Imal tu ljubavi ??
Gospoda Ministarka

#31 Re: Godine

@smillleeyyy...
Prvo, postoji odredena razlika izmedu veze on 19 ona 25 i veze on 27 ona 33... znas i sam koja razlika.
Druga stvar, neko ko ima 40 godina i jos uvijek bi da momkuje ima nekih ozbiljnih psihickih problema tako da ti je taj primjer bez smisla.. jer postoji nesto sto se zove sazrijevanje... 19 godina... bez obzira sto sam ja kao zensko tad imala "momaka" i po godinu i pol znam da sam bila miljama daleko od neke ozbiljne veze jer nisam bila zrela za bilo sto...
ssmmiilleeyy wrote:Kako bi okolina reagovala da je ona mlađa od njega 6 god.
Joj, pitanja... pa meni je potpuno normalna i logicna stvar da je on stariji od nje.
ssmmiilleeyy wrote:A to da se merak učiti na staroj koki,je samo predrasuda
To kazes ti a svi ostali muskarci se loze i zele da se uce na "staroj koki"
ssmmiilleeyy wrote:Šta je ljubav što se ona mlada zapalila na auto, na to koliko on troši dnevno ... Imal tu ljubavi ??
Ovdje ljubavi ima, pa bar prema parama... zreli su oboje (za pretpostaviti) oboje znaju sta zele pa idu ka tome.
ssmmiilleeyy

#32 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Opet ti prema sebi sudiš cijelom muškom rodu. Ima nas svakakvih.
Primjer je istinit eto potraži malo uglavnom se forumašica ( sa ovog site-a) jadila :D

Ako ti je normalno, da je on stariji od nje. Što ti smeta da ona bude starija od njega. Iskreno godine nisu toliko bitne ako oboje imaju razumijevanja jedno prema drugom.

Mogu i ja reći da se sve djevojke lože,na budžovane i slične njima. Mada sam siguran da nije tako :D

A ova što se loži na pare je pravo zrela. Bolje pokazati drugaricama kako joj Čiča ima keša kako vozi skupocjen automobil i tako to. A normalne momke ignorirati. Pa kad dodje 5 do 12 onda smo svi lafo fini i kukamo kako nema Finih momaka.
Imam dosta primjera sada već starih koka ( kako ih ti zoveš). Prije svaku noć drugi automobil dolazio,sada ih gledam čekaju trolu ili tramvaj( što kaže jedan moj prijatelj vidi što se ohrndala)
Gospoda Ministarka

#33 Re: Godine

ssmmiilleeyy wrote:Opet ti prema sebi sudiš cijelom muškom rodu. Ima nas svakakvih.
Da rascistimo, ja nisam od onih zena koja kaze da su svi isti i sl. generalizacije... ali sad sudim po godinama... ja sam bila dijete sa 19 (bez obzira sto sam uveliko sama sebe finansirala) a kao zene brze sazriju...mora proci odredeni period nakon puberteta da se upozna, sa 19 godina htio priznati ili ne to je dijete i nikako nije zrela licnost...
ssmmiilleeyy wrote:Ako ti je normalno, da je on stariji od nje. Što ti smeta da ona bude starija od njega. Iskreno godine nisu toliko bitne ako oboje imaju razumijevanja jedno prema drugom.
Ne, meni licno ne smeta, ja pokusavam da nadem smisao toga sta jedma zena od 25 godina vidi u djetetu od 19, jedva punoljetnom... normalno mi je da musklarac bude stariji od zene, zato sto zene ranije sazrijevaju i traze priblizno ili vise zrelu i sposobnu licnost. Zar mislis da djecak od 19 godina moze da ima razumjevanje za njenu potrebu da bude majka, za njene PMS-ove... s tim problemima zrela licnost nemoze da izade na kraj.
ssmmiilleeyy wrote:A ova što se loži na pare je pravo zrela. Bolje pokazati drugaricama kako joj Čiča ima keša kako vozi skupocjen automobil i tako to. A normalne momke ignorirati. Pa kad dodje 5 do 12 onda smo svi lafo fini i kukamo kako nema Finih momaka.
Imam dosta primjera sada već starih koka ( kako ih ti zoveš). Prije svaku noć drugi automobil dolazio,sada ih gledam čekaju trolu ili tramvaj( što kaže jedan moj prijatelj vidi što se ohrndala)
Pa ako ima 21 + godina i kaze ja hocu muskarca sa parama (punoljetna i po americkom zakonu, i nije to nikakva glupost) ja cu postovati njenu zelju bez obzira sto se ne slazem s tim jer je ona kao ZRELA osoba donijela tu odluku.
I kakve veze sad imaju te propale koke sa ovom temom??
Nadam se da ces u sljedecem posti da mi pomognes da shvatim sta zrela djevojka (ja se iskreno nadam) od 25 trazi sa jedva punoljetnim 19godisnjakom, ako je i dalje nista konkretno bolje nemoj...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#34 Re: Godine

Post by ladyblue18 »

Nigdje covjek ne procita toliko generalizacija i predrasuda kao na Sa-xu...strasno :-)
Ne daj Boze da se neko vodi prema "postulatima" forumasa, pa pola bi skoncalo sa spagom oko vrata. :roll:

Samo vi tako...fino je to bas. :-)
ssmmiilleeyy

#35 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Ne želim da diskutujem. Ti su upravu :-D
ssmmiilleeyy

#36 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Ista Carbon naljepnica, samo drugo auto :lol: :lol: :lol:

Ko se lozi na pare? Ili govoris uopsteno?[/quote]

Ministarka govori kako smatra ispravnom odlukom da djevojka od 19 voda čiču samo zato što on ima papir :sad:
Gospoda Ministarka

#37 Re: Godine

ssmmiilleeyy wrote:Ministarka govori kako smatra ispravnom odlukom da djevojka od 19 voda čiču samo zato što on ima papir :sad:
E moj ti... aj sto nemozes da shvatis sam vec neznas ni da procitas :roll:
Ministarka ce uvaziti i shvatiti djevojku od 21+ koja ima cilj i zna sta hoce od zivota, pa sta god to bilo... da to smatram ispravnim ne smatram ali razumijem i shvatam...vidim smisao. Nerazmumijem djevojku od 25 koja hoda s djetetom od 19 i ne shvatam... pitala sam da mi objasne... javljas se jedino ti s rekla-kazala argumentima...
ssmmiilleeyy

#38 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Vala i to što kažeš dok oni vode ljubav,ja o njima raspravljam :lol: :lol:
ssmmiilleeyy

#39 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Gospoda Ministarka wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Ministarka govori kako smatra ispravnom odlukom da djevojka od 19 voda čiču samo zato što on ima papir :sad:
Ministarka ce uvaziti i shvatiti djevojku od 21+ koja ima cilj i zna sta hoce od zivota, pa sta god to bilo... da to smatram ispravnim ne smatram ali razumijem i shvatam...vidim smisao. Nerazmumijem djevojku od 25 koja hoda s djetetom od 19 i ne shvatam... pitala sam da mi objasne... javljas se jedino ti s rekla-kazala argumentima...

Ćaskali smo o 19-cima to se odnosilo i na djevojke. Znači i ona je djevojčica zar ne ?
Gospoda Ministarka

#40 Re: Godine

ssmmiilleeyy wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

Ćaskali smo o 19-cima to se odnosilo i na djevojke. Znači i ona je djevojčica zar ne ?
Prvo cu ti reci ovo da zene puno prije sazrijevaju, i dalje je dijete sto je je... vec sam rekla nisu ameri ludi sto im je punoljetna osoba sa 21 g, dalje...NEOPRAVDAVAM TO , procitaj sta sam vec napisala... ne opravdavam to nikako... ali SHVATAM, vidim smisao.
Ne shvatam zenu evo molim badalpur da mi ona objasni sta zena od 25 godina vidi u djetetu od 19.
Smajli, eto ako se vec javljas ja te molim i da mi konkretno navedes primjer sta to ona moze imati od njega, da li je to extra lud sex, da li je to materijalna sigurnost, da li to otkucava njen bioloski sat pa si trazi dijete... objasni mi pa da pokusam da shvatim...Nemoj mi navoditi vise ove primjere bez ikakvog smisla, nemoj vise posttavljat ovakva pitanja na koja sam u prethodna 2 posta dala odg... odgovori ti meni.
ssmmiilleeyy

#41 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Baš bih volio da mi argumentiraš kako to djevojke zrelije razmišljaju od muškaraca ??

Ako se on njoj svidja,ako je on spreman oprostiti sve njene nestasluke i ostale gluposti koje dodju s vremena na vrijeme zašto se ne bi skontali :D Ako je već s njim onda je sigurno nešto privlači.Kao što i sama znaš danas je jako teško naći,partnera da bude uz tebe u dobru i zlu. Možda je ona baš životnog partnera našla u njemu.O tome više ne želim pisati TOČKA :razz:

(Smajli, eto ako se vec javljas ja te molim i da mi konkretno navedes primjer sta to ona moze imati od njega, da li je to extra lud sex, da li je to materijalna sigurnost, da li to otkucava njen bioloski sat pa si trazi dijete...)

Biološki sat otkucava s 26. Prvi put da i to čujem :D Šta sa onim zrelim muškarcima koji ne mogu baš svaku noć zadovoljavati dragu osobu,koji baš i ne mogu pružiti materijalnu sigurnost jel oni ne zaslužuju da budu voljeni.

Mislim da sam ti dovoljno odgovorio.

Ugodno mi je s tobom pisati :D :D :D
Gospoda Ministarka

#42 Re: Godine

ssmmiilleeyy wrote:Ako se on njoj svidja,ako je on spreman oprostiti sve njene nestasluke i ostale gluposti koje dodju s vremena na vrijeme zašto se ne bi skontali :D Ako je već s njim onda je sigurno nešto privlači.Kao što i sama znaš danas je jako teško naći,partnera da bude uz tebe u dobru i zlu. Možda je ona baš životnog partnera našla u njemu.O tome više ne želim pisati TOČKA :razz:
Smajli, ziv bio... opet pricas ono sto si vec rekao... a to je rekla - kazala , ljubav bla, bla, bla... ako vec mislis da je to u redu navedi mi vec nesto konkretno sto on a sta ona imaju od tog odnosa.
U ovoj vezi on 19, ona 25 jedini ko moze biti "nestasan" kao sto ti rece je on.
Haj ti fino razmisli, skontaj pa onda se javljaj...a do tad nek se javi neko sa konkretnim stavom.
kmirsad

#43 Re: Godine

Post by kmirsad »

Meni smješno... ovi neki što pokušavaju da kontriraju ministarki.... :roll: :roll: :roll:... traba him još malo.... tog nekog iskustva... načitah se gluposti žeščih... :D
Koga bi mi to napravili budaletinom... sebe... ili nekoga drugog... :D
Gospoda Ministarka

#44 Re: Godine

kmirsad wrote:Meni smješno... ovi neki što pokušavaju da kontriraju ministarki.... :roll: :roll: :roll:... traba him još malo.... tog nekog iskustva... načitah se gluposti žeščih... :D
Koga bi mi to napravili budaletinom... sebe... ili nekoga drugog... :D
Ahh moj Mirso... zna on da ima ta neka ljubav... al ne zna sta je to...
Aj se ti zaljubi u dijete od 19 godina od njega imas sira ramena... pa treba tu skole dok on nauci da se iskontrolise da ne svrsi na rijec "sex" :lol: pa onda... sta ti imas od djeteta koje nema za uzine a ne da snosi (bar pola troskova) izlazaka, pa aj se ti pojavi u masi ljudi s tim djetetom... nigdje muska markantnog da izgledas kao dama pored njega....
smijesno.
A za sve argument... ljubav... partner u zivotu... zadovoljstvo...kakvo???

Stari vuce, aj ti objasni majke ti mene ne uzimaju za ozbiljno. :)
Zoya

#45 Re: Godine

Post by Zoya »

Najljepse veze su mi bile one gdje su muskarci bili stariji od mene 7-10 godina :thumbup: Sa mladjima od sebe sam pokusala, ali mi je na kraju ispadalo smijesno i uvijek bi se sjetila one "ko s' djetetom spava ustane ispisan/popisan.

Procitah negdje da se ovo promjeni tjekom zivota, pa kad je zeni 40 + onda trazi mladje od sebe.. Sto li.. :D

Glede ovog "problema" 26- 19 godina, nista strasno, zavisi sta im je cilj, ako hoce da se tamburaju nije problem, ostalo :-)
xinu

#46 Re: Godine

Post by xinu »

kad cemo na tamburice? :D
Mis mekinjas

#47 Re: Godine

Post by Mis mekinjas »

Uh, ne da mi se čitati, koje su godine ovdje u pitanju, ako nema muškaraca 34+ ja odoh..... :run: :run: :run:
ssmmiilleeyy

#48 Re: Godine

Post by ssmmiilleeyy »

Meni ne bi smetalo da vidim,da ona ima 30 on 15 BMK. :D

Nemoj te pomisliti da nešto branim 19-ke, a moreš gledati i dugoročno kad tad će i on zaraditi jbm mu miša :D

Ministrice nadam se da nisi ljuta, meni ne smeta što se ljudi vole. Što pokušavaju i pokušavaju :D
xinu

#49 Re: Godine

Post by xinu »

Aura Perez wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Meni ne bi smetalo da vidim,da ona ima 30 on 15 BMK. :D

Nemoj te pomisliti da nešto branim 19-ke, a moreš gledati i dugoročno kad tad će i on zaraditi jbm mu miša :D

Ministrice nadam se da nisi ljuta, meni ne smeta što se ljudi vole. Što pokušavaju i pokušavaju :D
jest i kad on zaradi dovoljno njeno vrijeme ce da bude na izmaku, a on ce biti okruzen njenim nasljednicama, ostatak je poznat i skoro univerzalan. I na kraju se nasadis sa najboljim godinama utrosenim na njegovo sazrijevanje i izgradjivanje.

stara, a koliko je tebi godina? :D moze i pvt... :D

djelujes mi iskusno :-)
Gospoda Ministarka

#50 Re: Godine

Aura Perez wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Meni ne bi smetalo da vidim,da ona ima 30 on 15 BMK. :D

jest i kad on zaradi dovoljno njeno vrijeme ce da bude na izmaku, a on ce biti okruzen njenim nasljednicama, ostatak je poznat i skoro univerzalan. I na kraju se nasadis sa najboljim godinama utrosenim na njegovo sazrijevanje i izgradjivanje.
Upravo tako...i to i ako potraje.

Smajli, nisam ljuta... Boze sacuvaj... kad bise tako ljutila na svakoga s kim imam razlicito misljenje, znaci tude misljenje neznam koliko da je razlicito mogu uvaziti i posovat ako mi da argumente da ih postujem...ako ne shvatam da mi objasni pa da shvatim ... ne primam se previse na forum...
A ti smajli, meni se cini moras jos pure pojesti.
Post Reply