"God bless America!" - said Reis-ul-Ulema

Locked
mostarac

Post by mostarac »

_BosanaC wrote:
eh hajdemo sad postaviti logicno pitanje: Da li je bolje sto smo se "dozvali tobe" makar i uz ovakve zrtve ili bi bilo bolje da smo ostali citavi a bratstvo-jedinstveni

Nikad ovi sa slike i njihovi puleni iz koalicije nisu izasli, pa ni jula 1995. godine, a evo ejub nam to upravo pokaza i jos pazi usudjuje se nekome reci da je bolestan
Bitno je da 'smo se' tobe dozvali :D I vratili korjenima svojim Islamskim, cukundjedskim :D Sad znamo da cemo biti nagradjeni za to na ONOM svijetu, a za ovaj nas boli qrac :D
take joint and fly :D
a vidi ih bola sto su nam sJatki i cakani :D
Braca prava s jednim jedinim dusmaninom, a zna se kojim :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mostarac wrote:
_BosanaC wrote:
eh hajdemo sad postaviti logicno pitanje: Da li je bolje sto smo se "dozvali tobe" makar i uz ovakve zrtve ili bi bilo bolje da smo ostali citavi a bratstvo-jedinstveni

Nikad ovi sa slike i njihovi puleni iz koalicije nisu izasli, pa ni jula 1995. godine, a evo ejub nam to upravo pokaza i jos pazi usudjuje se nekome reci da je bolestan
Bitno je da 'smo se' tobe dozvali :D I vratili korjenima svojim Islamskim, cukundjedskim :D Sad znamo da cemo biti nagradjeni za to na ONOM svijetu, a za ovaj nas boli qrac :D
Sve nesto kontam... Kako je Bogu kad ga na zemlji Reis predstavlja? :? Nije ni njemu lako garant... :-) :-) :-)
mostarac

Post by mostarac »

_BosanaC wrote:
mostarac wrote:
_BosanaC wrote: Bitno je da 'smo se' tobe dozvali :D I vratili korjenima svojim Islamskim, cukundjedskim :D Sad znamo da cemo biti nagradjeni za to na ONOM svijetu, a za ovaj nas boli qrac :D
Sve nesto kontam... Kako je Bogu kad ga na zemlji Reis predstavlja? :? Nije ni njemu lako garant... :-) :-) :-)
stvarno covjece upravu si. To je izbor zbog kojeg ce se bog morat pravdati pred narodom i biti pozvan na odgovornost :D
Bosanska ekipa u sve tri filijale mu je totalno zastranila i presla u konkurentske stranke :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mostarac wrote:
_BosanaC wrote:
mostarac wrote: take joint and fly :D
stvarno covjece upravu si. To je izbor zbog kojeg ce se bog morat pravdati pred narodom i biti pozvan na odgovornost :D
Bosanska ekipa u sve tri filijale mu je totalno zastranila i presla u konkurentske stranke :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:

Tacno tako... :D i Hvala Bogu na tome...a kad ti kucne cas za Ahiret svijet i kad ti Azrail pocne dusu cupat- shvatit ces koji je svijet ipak bitniji...Nadam se da nece biti kasno...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:

Tacno tako...i Hvala Bogu na tome...a kad ti kucne cas za Ahiret svijet i kad ti Azrail pocne dusu cupat- shvatit ces koji je svijet ipak bitniji...Nadam se da nece biti kasno...
Pravi mali vojnik :D A nece... Kad moze Celo biti sehid, ja onda komotno mogu biti odmah do Boga...
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

Reis je kod nas bio Imam u Cikago kad sam mladja bila. Sjecam se njega i mogu samo pozitivno o njemu :)
Last edited by MadamPiaNo on 04/07/2007 09:52, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

MadamPiaNo wrote:
Bosanski_Amerikanac wrote:ali ko ga nije upoznao i o njemu pise gluposti treba da se zastidjeti. A sto se cuditi kada je nekom izvor vijesti Oslobodjenje. 8)

Zalosno je da se pojedinci sa njim ismijavaju. Ali to je uvijek tako bilo. Ipak covjek vas moze kako naukom tako i respektom u mali dzep staviti.

Reis je kod nas bio Imam u Cikago kad sam mladja bila. Sjecam se njega i mogu samo pozitivno o njemu :)
uzmite ga nazad onda...
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:
_BosanaC wrote: Bitno je da 'smo se' tobe dozvali :D I vratili korjenima svojim Islamskim, cukundjedskim :D Sad znamo da cemo biti nagradjeni za to na ONOM svijetu, a za ovaj nas boli qrac :D
Tacno tako...i Hvala Bogu na tome...a kad ti kucne cas za Ahiret svijet i kad ti Azrail pocne dusu cupat- shvatit ces koji je svijet ipak bitniji...Nadam se da nece biti kasno...
Pravi mali vojnik :D A nece... Kad moze Celo biti sehid, ja onda komotno mogu biti odmah do Boga...
Nemoj biti tvrdoglavo celjade :D ....koliko puta moramo ponoviti da SAMO dragi BOG zna KO je sehid...i da mezarja...ono sta ljudi misle ili pricaju- ne nose ama bas nikakvu tezinu na onom svijetu...Na OVOM svijetu je Celo sehid a sta ce biti na ONOM - to ama bas niko od nas, smrtnika, ne zna...
Kontash? :D
MadamPiaNo

Post by MadamPiaNo »

mIRCerka wrote:
MadamPiaNo wrote:Reis je kod nas bio Imam u Cikago kad sam mladja bila. Sjecam se njega i mogu samo pozitivno o njemu :)
uzmite ga nazad onda...

Voljela bih kad bi opet bio Imam ovdje u Cikago :) A mislim da je vama vise potreban :)

Kao Reis :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

MadamPiaNo wrote:
mIRCerka wrote:
MadamPiaNo wrote:Reis je kod nas bio Imam u Cikago kad sam mladja bila. Sjecam se njega i mogu samo pozitivno o njemu :)
uzmite ga nazad onda...

Voljela bih kad bi opet bio Imam ovdje u Cikago :) A mislim da je vama vise potreban :)
pu pu pu gluho i daleko bilo......

Nama ne treba politicara vise, imamo ih na izvoz....kad umjesto mikrofona i kamere Reis bude imao tespih u ruci, mozda ga ljudi budu i postivali i voljeli kao REISa ne kao "naseg"....

Kad ne bude nosio svileno dzulbe i izgledao kao papa, kad obidje bolesnike BEZ reportera expressa, e onda mozemo pricati o njemu...
do tada, Reis je samo jos jedna politicka figura i nista vise....
i da, jos uvijek se nije POZABAVIO svojim poslom, jos uvijek nije ispunio svoje predizborno obecanje...
mostarac

Post by mostarac »

MadamPiaNo wrote:
mIRCerka wrote:
uzmite ga nazad onda...

Podnijecemo mi tu zrtvu za vas samo ga vodite :D

@amrino: ne odgovori ti meni na pitanje sreco :D
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:
MadamPiaNo wrote:
mIRCerka wrote:uzmite ga nazad onda...

Koje pitanje?
Ono logicno? :D
Odgovorih, odgovorih...malo iznad...citirao te BosanaC- pa onda slijedi moj odgovor ...o Ahiretu i Azrailu... :D
Poenta- kada si vjernik- mnogo bitniji ti je ONAJ svijet od OVOG...tako da tvoje pitanje ipak nije ...logicno... :D sreco :D
ejub

Post by ejub »

Stvarno mi je zao ovih par likova koji nikako da shvate u kom vaktu zive.
Zao mi ih je sto nemogu da prihvate da je proslo vrijeme kad se reis nije smio pojaviti na ulici a ne sta javno progovoriti
proslo je vrijeme kad se slalo po raznim otocima zbog sopstvenog misljenja
Proslo je vrijeme kad si se morao kriti tokom Ramazana
Proslo je vrijeme kad se mezilo svinjetinom u ime brastva i jedinstva

NEMA VISE TOG VAKTA ,NEMA ŠANSE DA BOSNJACI-MUSLIMANI PONOVO SE VRATE U TAJ STADIJ
KONACNO SU DOSLI TOBE I SVIDJELO SE TO ILI NE OVOM MALOM POSTOTKU
"KRITICARA" TAKO JE
VI I DALJE MOZETE DA SE LOMATATE ALI BEZ USPJEHA JER BOSNJACI SU POCELI MISLITI SVOJOM GLAVOM

POZDRAV
amrino

Post by amrino »

ejub wrote:Stvarno mi je zao ovih par likova koji nikako da shvate u kom vaktu zive.
Zao mi ih je sto nemogu da prihvate da je proslo vrijeme kad se reis nije smio pojaviti na ulici a ne sta javno progovoriti

NEMA VISE TOG VAKTA ,NEMA ŠANSE DA BOSNJACI-MUSLIMANI PONOVO SE VRATE U TAJ STADIJ
"KRITICARA" TAKO JE
VI I DALJE MOZETE DA SE LOMATATE ALI BEZ USPJEHA JER BOSNJACI SU POCELI MISLITI SVOJOM GLAVOM

POZDRAV
Amin :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
Koje pitanje?
Odgovorih, odgovorih...malo iznad...citirao te BosanaC- pa onda slijedi moj odgovor ...o Ahiretu i Azrailu... :D
Poenta- kada si vjernik- mnogo bitniji ti je ONAJ svijet od OVOG...tako da tvoje pitanje ipak nije ...logicno... :D sreco :D
samo da ti kazem sta je meni sejh Halil rekao: Ne daj dunjaluka za ahireta, ni ahireta za dunjaluka!

Znaci, bitna su oba svijeta i sretan je onaj koji uspostavi balans!

Ejube, nek se Reis bavi dzamijom, islamom, tespihom, sedzdom..
POLITIKU nek ostavi politicarima, a nek po tekijama kvoca Sulejmanu, Harisu i ostalim predstavnicima bosnjackog naroda.
Kontas ti sta ti govorim uopste?
Identicna poruka vazi i za kardinala.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
amrino wrote:
Koje pitanje?
samo da ti kazem sta je meni sejh Halil rekao: Ne daj dunjaluka za ahireta, ni ahireta za dunjaluka!

POLITIKU nek ostavi politicarima, a nek po tekijama kvoca Sulejmanu, Harisu i ostalim predstavnicima bosnjackog naroda.
Slazem se! - Kad bi vazilo i obrnuto---odnosno kad se politika ne bi mijesala u religiju...ali, nazalost, daleko smo mi od toga svjetlosnu godinu...
a za tu i takvu situaciju nije Reis kriv...on samo igra po nametnutim pravilima...Identicno vazi i za kardinala i za p....kako se zove....?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote:
Koje pitanje?

Slazem se! - Kad bi vazilo i obrnuto---odnosno kad se politika ne bi mijesala u religiju...ali, nazalost, daleko smo mi od toga svjetlosnu godinu...
a za tu i takvu situaciju nije Reis kriv...on samo igra po nametnutim pravilima...Identicno vazi i za kardinala i za p....kako se zove....?
jebemliga, ja onog pravoslavnog zovem AMFILOHIJE nikad da potrefim titulu...

:?

stao mozak :D:D:D

patrijarh
?

ma jok, to je titula ko papa...
amrino

Post by amrino »

Jel' paroh...nesta vako majke mi....al ne mogu da se sjetim da me ubijes :D
Ljudi- pomoc!!!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:
amrino wrote: Tacno tako...i Hvala Bogu na tome...a kad ti kucne cas za Ahiret svijet i kad ti Azrail pocne dusu cupat- shvatit ces koji je svijet ipak bitniji...Nadam se da nece biti kasno...
Nemoj biti tvrdoglavo celjade :D ....koliko puta moramo ponoviti da SAMO dragi BOG zna KO je sehid...i da mezarja...ono sta ljudi misle ili pricaju- ne nose ama bas nikakvu tezinu na onom svijetu...Na OVOM svijetu je Celo sehid a sta ce biti na ONOM - to ama bas niko od nas, smrtnika, ne zna...
Kontash? :D
Kontas li ti da ima ljudi kojima onaj svijet bas i nije prioritet? :D
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

amrino wrote:Jel' paroh...nesta vako majke mi....al ne mogu da se sjetim da me ubijes :D
Ljudi- pomoc!!!
Protojerej ??????
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ejub wrote:Stvarno mi je zao ovih par likova koji nikako da shvate u kom vaktu zive.

"KRITICARA" TAKO JE

POZDRAV
Nemoj me @ejube zaliti svega ti... Od kad su me poceli zaliti takvi kao ti zivot mi je u qrcu totalnom... Brini se ti za onaj svijet i uzivaj u ovome, ja se zaista iskreno nadam da uzivas, i ti i tvoji. Tebi je dobro, i to je bitno, a mene pusti da se brinem za sebe.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Svemirski_Jebach wrote:
kustah wrote:Porediti situaciju u Hrvatskoj i BiH, nije uredu. U BiH, u zemilji polu-primitivaca i ostrascenih ljudiu utjecaj Duhovnih lidera je velik. Oni svi su na istom zadatku,zavisno od strane kojoj pripadaju. Oni su poluge i ideoloski oslonaci.

Oni su: JAVNE LICNOSTI. Ako reis ode na Piramidu sunca,onda to nesto znaci.Takva posjeta ima tezinu i nosi poruku.

Vidis ja ocekujem! Ocekujem od reisa da trazi povratak na stanje iz 92,i da kaze sta misli o ubijanju Iracana od SAD!
ne provaljuj se...vrlo dobro znamo ko se raznosi i ubija zene i djecu po pijacama po iraku...

mani se floskula...

a iako nisam ljubitelj reisa, jer je licemjer i jer koketira sa vehabijama (koje je trebao odhebati prije 10 godina ili makar 5) ipak moram priznati da je ovo odlican potez, u interesu ocuvanja bosne kao multinacionalne i jedinstvene drzave, a sto je interes bosnjaka posebno.

Ovakav pozitivan stav i postovanje i podrska americi bez obzira koja je administracija u pitanju je pitanje nacionalnog bosnjackog interesa, pa cak i da kazem opstanka. U danasnjem svijetu amerika je bosnjacima jedini prijatelj i saveznik. Europa ce i dalje podrzavati hrvatsku, takodje i srbiju (vidimo kako ih guraju u EU iako nisu nista ispunili) plus sto srbiju sada gura i rusija koja se ponovo pokusava probiti kao super sila.

Vidimo sta su albanci dobili i to bas od amerike, dobili su od veresije gotovinu - od nicega su dobili drzavu - iskljucivo uz pomoc amerike, koju vole vise nego mater svoju, i naravno uz pomoc svog pametnog lobiranja. A mi smo od gotove drzave dobili nista.

I onda, danas, se nadju dusebriznici da pricaju kako mi trebamo nekome lekcije drzati - hej jebo te - o tamo nekom iraku, koji je u po rata u BiH podrzavao i ugoscavao Milosevica, Seselja i druge barabe kao sto je i onaj zlocinac bio i cija je nafta srpske tenkove pokretala po bosni. Naravno, ne kazem da je obicni narod kriv za to i sigurno nije, i zaista je stravicno ovo sto se desava ljudima u toj zemlji. Medjutim, svima je jasno ko ubija zene i djecu - zna se ko se raznosi po pijacama, po dzamijama i slicno. A to sigurno nisu amerikanci. Bez obzira na to sto je rat u iraku bio katastrofalna greska i sto se pokazao stravicnim - ipak je jasno ko ubija koga.

I prava adresa za kritiku ubijanja civila su cetvrti po bagdadu, faluji pa i teheranu - i hajd da vidim dusebriznike da upute kritiku na pravu adresu.

I znam da ce se naci mnogi kriticari reisa zbog ovoga poteza - i kako rekoh ne gotivim ga nimalo iz drugih razloga - ali ovaj je potez odlican i kamo srece da nastavi u tom pravcu da gradi prijateljstvo sa bracom amerima.

Bosnjaci ponovo ispadaju naivci, pola im drzave nestaje ili je nestalo, Dodik se zlobno smije i prijeti iz BL, drzava paralizovana - a oni pricaju o irackim civilima muslimanima koje opet, vidi ironije, ubijaju drugi muslimani samo malo drugaciji. Da budem jasan, daleko od toga da covjek treba biti ravnodusan prema poginulim civilima, zenama i djeci - boze sacuvaj - samo treba jasno reci ko ubija te ljude i zasto. NE ubija ih sigurno sto su muslimani.

Ali to je stara boljka, nemaju bosnjaci drzavotvorne svijesti i zato ce ih uvijek neko drugi handriti.
Bravo svemirac ! Odlicno napisano!

Ne obaziri se sta ovi ostali govore...

:)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
mIRCerka wrote:
amrino wrote:
Koje pitanje?

Cuj slaze se :D A gore amina :lol: :lol:

Liz liz liz 8-)
mostarac

Post by mostarac »

amrino wrote:
mostarac wrote:
MadamPiaNo wrote:

Koje pitanje?
znaci bolje da je poginuo toliki broj ljudi samo da se dozovemo tobe, nego da su zivi a da se nismo dozvali. E svaka cast :roll:
Locked