Super... Imaš li još ovakvih huškačkih tekstova?zakonpera wrote:Mnogi tih Bosnjaka u Bosni nema svog ponosa. Pogotovo u Sarajevu. Hoce da budu valjda cool evropljani? Recimo jednom prilikom sam pitao svoju rodicu zasto cita odredjenu "antimuslimansku knjigu" ona pocela o Cericu i Islamistima i o tome kako joj nece Ceric objasnjavati kako da zivi blablabla. Meni nista nije bilo jasno.
Odem kod svoje tetke, ona mi pocne pricato o periodu kada su bili u logoru. Znaci njezina mama. Pitan se, kada je njezina mama sve to prezivijela, kako joj vec kcerka, koja je odrasla u sarajevu moze razmisljati taki?
Kaze mi par dana ta ista rodica:Na sve ove dzamije trebamo petokrake nakaciti.
Meni to sve skupa kao nekom iz dijaspore nije bilo jasno. Rekoh u cemu je stvar?
Gledamo mi tako film, ulazi jedan Hrvat ciji je otac u predsjednistvu u stranci HDZ, pocne nesto da kroz salu spominje herceg bosnu, moje rodice samo sute.
Valjda je to cool u Sarajevu.
Dodjem ovdje na zapad. Izadjem sa obrazovanim jevrejom, zna mi objasniti svaki detalj jevrejske odbrambene industrije. Izadjem sa Turcinom, isto tako , da se primjetiti da ima, pored svakodnevnih ciljeva isto veci plan u kojem on sebi vidi u kontextu Turske nacije. Ne da je nacionalist ali je svjestan sebe.Svjestan je da bez Turske i organizovane Turske nacije njegova djeca nece moci odrasti u Turskoj kulturi vec ce biti asimilirani.
Ti mladi ljudi u sarajevu, obrazovaniji, su cesto u tom komunistickom fazinu. Mnogi nemaju ni vjeru ni naciju. Tako da od njih netreba neko cudo ocekicati. Bar je to mij dojam. Zive za te izlaske, za odlazak na more, nemaju disciplinu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj text sam prebacio sa druge teme od doticnog forumasa.
Samo bi doda ovaj naslov i rekao da si upravu covjece, pogodio si u sridu. Nikad mi ne biti jasan taj fenomen gluposti i zatupljenosti nekog urbanog covjeculjka iz Sarajeva grada koji ce zarad nekog suzivota pregaziti ponos i naciju, krv i genocid, vjeru i svaku svetost, i opet ce biti ubijan, protjerivan, silovan. Takvi inace imaju musimanska imena ali su odgajani u jugoslovenskom duhu. Ljudi moji kada ce vama biti jasno da je suzivot sa genocidasima nemoguc, ne zbog nas, niije do nas. Ubijali su nas i moze se sve ponoviti ako lekciju ne zapamtimo a kada cemo pameti doci moj glupavi narode.
Glupost naivnog bosanca
- cyprus
#76 Re: Glupost naivnog bosanca
-
Cybernetic
#77 Re: Glupost naivnog bosanca
A vidi, ti sebe dozivljavas kao "merhametli" Bosnjaka? Sto se tice ostatka, upravo to zelim reci. Blago tebi.zakonpera wrote:A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???
-
mefistofilis
#78 Re: Glupost naivnog bosanca
ili ja ne znam pisati ili ljudi ne znaju citati 
-
empirers
#79 Re: Glupost naivnog bosanca
Mene ovakve teme inace nerviraju,jer ovo je glupost,i ova rodica ne predstavlja ni 5% ljud,ma cak ni 1%
-
Bodkin
#80 Re: Glupost naivnog bosanca
[quote="zakonpera]
A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???[/quote]
Jeste, to hoce da kaze
Sent from my Lumia
A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???[/quote]
Jeste, to hoce da kaze
Sent from my Lumia
Last edited by Bodkin on 25/01/2014 13:54, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#81 Re: Glupost naivnog bosanca
empirers wrote:Mene ovakve teme inace nerviraju,jer ovo je glupost,i ova rodica ne predstavlja ni 5% ljud,ma cak ni 1%
Znas ti u sveckoj jelde
Sent from my Lumia
- Liga Rojalista
#82 Re: Glupost naivnog bosanca
A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???[/quote]zakonpera wrote:Covjek ti kaze da bi ti prdio istu pricu da si rodjen kao Srbin, samo o ugrozenosti Srba i nemogucnosti suzivota sa poturicama. Nauci citati, ali prije toga i razmisljati.
I samo jarane da ti kažem još nemoj se ljutit ali rodica ti je glupa.Nek ostavi tu knjigu i nek se ufati pite i kite.
-
empirers
#83 Re: Glupost naivnog bosanca
znam iz bosneBodkin wrote:empirers wrote:Mene ovakve teme inace nerviraju,jer ovo je glupost,i ova rodica ne predstavlja ni 5% ljud,ma cak ni 1%
Znas ti u sveckoj jelde
Sent from my Lumia
-
empirers
#84 Re: Glupost naivnog bosanca
I samo jarane da ti kažem još nemoj se ljutit ali rodica ti je glupa.Nek ostavi tu knjigu i nek se ufati pite i kite.[/quote]Liga Rojalista wrote:A hoces da kazes da sam rodjen kao Srbin nebi bio merhametli i naivni bosnjo vec cetnik ravnogorac i pricao o ugrozenosti srba sa guslama u ruci pjevao junacke pjesme o ubistvima golorukih muskaraca u Srebrenici, spaljivanje novorodjenceta u pionirskoj ulici u visegradu, nabijanje na kolac i kovanje na vrata muskaraca sa muslimanskim imenima i bacanje u Drinu, spaljivanje Bosnjackih sela i dzamija, silovanju muslimanki na Grbavici i brojnim drugim mjestima, granatiranju Sarajeva, snajperisanju Velusica i Pofalica gdje nema srpskog zivlja itd itd.. jel to hoces reci ???zakonpera wrote:Covjek ti kaze da bi ti prdio istu pricu da si rodjen kao Srbin, samo o ugrozenosti Srba i nemogucnosti suzivota sa poturicama. Nauci citati, ali prije toga i razmisljati.
- JThomas
#85 Re: Glupost naivnog bosanca
pa lijepo se vratite u domovinu, osnujete stranku i uzmete vlast, ili napravite revoluciju silom bez stranke. POKAŽETE NAM!
pređite sa tipkanja na djela, kad ste vi pametni i osvješteni, a mi što smo ostali u sarajevu glupi, neosvješteni, neokomunjare...
- fatamorgana
#86 Re: Glupost naivnog bosanca
Ma ovo mu je dupli nick, inače se pod nickom truepath zalaže kao protiv miješanih brakova a raja ga provalila da se zabavlja sa šveđankom ....Bodkin wrote:empirers wrote:Mene ovakve teme inace nerviraju,jer ovo je glupost,i ova rodica ne predstavlja ni 5% ljud,ma cak ni 1%
Znas ti u sveckoj jelde
- Kikibombona
#87 Re: Glupost naivnog bosanca
Kisha i Zakonpera
Cudi vas zasto je prisutna jugonostalgija?
Da ste zivjeli u onom sistemu, da ste bili zasticeni od nasilnika i imali sigurnu platu... Da sada zivite u strahu da vam neki siledzija ne napadne dijete, da zivite u bijedi i ocekujete kada cete totalno propasti...
Pitao bih vas onda!
Ovi osvjesteni nas pokradose majku im jebem!
Cudi vas zasto je prisutna jugonostalgija?
Da ste zivjeli u onom sistemu, da ste bili zasticeni od nasilnika i imali sigurnu platu... Da sada zivite u strahu da vam neki siledzija ne napadne dijete, da zivite u bijedi i ocekujete kada cete totalno propasti...
Pitao bih vas onda!
Ovi osvjesteni nas pokradose majku im jebem!
- Havatar
#88 Re: Glupost naivnog bosanca
Basvod wrote:Ode ti u filozofiju.JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
Covjek je to sto jeste.
Kad bi bilo kao sto ti govoris... onda ne treba voliti ni roditelje jer su te mogli roditi neki drugi ljudi 100 km istocnije... samo da su se potrefili.
- Panzer_Daddy
#89 Re: Glupost naivnog bosanca

Crvena petokraka,kraljevski znak,alijina vojska,varta....
Je li ovo glupost ili naivnost?
-
Juvelandia
#90 Re: Glupost naivnog bosanca
- Paranoid
#91 Re: Glupost naivnog bosanca
Ne zna se ovde šta je gore biti...šokac, dijasporac ili gazda jezdin ravnogorac. Svejedno, svi sjednu naqurčeni zbog svog stanja i odvale koju partiju tematske rasprave na forumu o onima koji ne spadaju u njihovo vrzino kolo.
Jebeš skupa psihijatrijska i banjska lječilišta...forum je "konza"!

oyhaaa..
Jebeš skupa psihijatrijska i banjska lječilišta...forum je "konza"!

oyhaaa..
- rajvoSa0
#92 Re: Glupost naivnog bosanca
zakonpera wrote:Mnogi tih Bosnjaka u Bosni nema svog ponosa. Pogotovo u Sarajevu. Hoce da budu valjda cool evropljani? Recimo jednom prilikom sam pitao svoju rodicu zasto cita odredjenu "antimuslimansku knjigu" ona pocela o Cericu i Islamistima i o tome kako joj nece Ceric objasnjavati kako da zivi blablabla. Meni nista nije bilo jasno.
Odem kod svoje tetke, ona mi pocne pricato o periodu kada su bili u logoru. Znaci njezina mama. Pitan se, kada je njezina mama sve to prezivijela, kako joj vec kcerka, koja je odrasla u sarajevu moze razmisljati taki?
Kaze mi par dana ta ista rodica:Na sve ove dzamije trebamo petokrake nakaciti.
Meni to sve skupa kao nekom iz dijaspore nije bilo jasno. Rekoh u cemu je stvar?
Gledamo mi tako film, ulazi jedan Hrvat ciji je otac u predsjednistvu u stranci HDZ, pocne nesto da kroz salu spominje herceg bosnu, moje rodice samo sute.
Valjda je to cool u Sarajevu.
Dodjem ovdje na zapad. Izadjem sa obrazovanim jevrejom, zna mi objasniti svaki detalj jevrejske odbrambene industrije. Izadjem sa Turcinom, isto tako , da se primjetiti da ima, pored svakodnevnih ciljeva isto veci plan u kojem on sebi vidi u kontextu Turske nacije. Ne da je nacionalist ali je svjestan sebe.Svjestan je da bez Turske i organizovane Turske nacije njegova djeca nece moci odrasti u Turskoj kulturi vec ce biti asimilirani.
Ti mladi ljudi u sarajevu, obrazovaniji, su cesto u tom komunistickom fazinu. Mnogi nemaju ni vjeru ni naciju. Tako da od njih netreba neko cudo ocekicati. Bar je to mij dojam. Zive za te izlaske, za odlazak na more, nemaju disciplinu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj text sam prebacio sa druge teme od doticnog forumasa.
Samo bi doda ovaj naslov i rekao da si upravu covjece, pogodio si u sridu. Nikad mi ne biti jasan taj fenomen gluposti i zatupljenosti nekog urbanog covjeculjka iz Sarajeva grada koji ce zarad nekog suzivota pregaziti ponos i naciju, krv i genocid, vjeru i svaku svetost, i opet ce biti ubijan, protjerivan, silovan. Takvi inace imaju musimanska imena ali su odgajani u jugoslovenskom duhu. Ljudi moji kada ce vama biti jasno da je suzivot sa genocidasima nemoguc, ne zbog nas, niije do nas. Ubijali su nas i moze se sve ponoviti ako lekciju ne zapamtimo a kada cemo pameti doci moj glupavi narode.
Hm... wait a second... i smell..............................
SKANDINAVSKA 101. BRIGADA!
- Styling
#93 Re: Glupost naivnog bosanca
Ovdje bi prvo trebalo ustanoviti ko je glup a ko naivan?
Postavljac teme ocigledno zivi u nekoj zapdnoj drzavi koja je prepuna raznih naroda i narodnosti (druzi se sa Jeverejima i Turcima) i iz sigurnosti svog doma postavlja temu o nemogucnosti suzivota sa Srbima u BiH. Zamolila bih postavljaca da ovu istu temu postavi na neki portal zemlje u kojoj zivi sa naslovom "Glupost naivnog...Svicarca...Austrijanca...Njemca" ili koga vec, i neka tamo pokusa govoriti o nemogucnosti suzivota sa Rumunima....Bugarima....Srbima...Albancima.. i inim koji zive u toj drzavi pa da vidimo koliko ce dugo trebati vlastima da ga uhapse zbog sirenja nacionalne netrpeljivosti i, mozda, rasizma.
Ovo je tema koju apsolutno treba ignorisati i pod hitno zatvoriti jer nije vrijedna paznje, pogotovo sto sam naslov implicira da smo mi ovdje glupi, sto je apsolutno uvrijedljivo.
Postavljac teme ocigledno zivi u nekoj zapdnoj drzavi koja je prepuna raznih naroda i narodnosti (druzi se sa Jeverejima i Turcima) i iz sigurnosti svog doma postavlja temu o nemogucnosti suzivota sa Srbima u BiH. Zamolila bih postavljaca da ovu istu temu postavi na neki portal zemlje u kojoj zivi sa naslovom "Glupost naivnog...Svicarca...Austrijanca...Njemca" ili koga vec, i neka tamo pokusa govoriti o nemogucnosti suzivota sa Rumunima....Bugarima....Srbima...Albancima.. i inim koji zive u toj drzavi pa da vidimo koliko ce dugo trebati vlastima da ga uhapse zbog sirenja nacionalne netrpeljivosti i, mozda, rasizma.
Ovo je tema koju apsolutno treba ignorisati i pod hitno zatvoriti jer nije vrijedna paznje, pogotovo sto sam naslov implicira da smo mi ovdje glupi, sto je apsolutno uvrijedljivo.
-
zakonpera
#94 Re: Glupost naivnog bosanca
Alijina vojska ???Panzer_Daddy wrote:
Tako je borce ARBIH, suverene i priznate Drzave zvao Đeneral Mladić .. toliko o tome ko zastupa relativizam rata, genocida i agresije.. ali u miru jako perfidno ali providni ste
- Havatar
#95 Re: Glupost naivnog bosanca
Ne govori o nemogucnosti suzivota sa Srbima nego da nam se predstavlja da moras da prestanes da budes musliman ako hoces da te neko ne smatra ekstremistom i da samo tako mozes da budes cool, kosmopolita, multietnicar itd.Styling wrote:Ovdje bi prvo trebalo ustanoviti ko je glup a ko naivan?
- Stjui
#96 Re: Glupost naivnog bosanca
nit jedno,nit drugo gospodine panzer. ta neće se na skupu antifašista vijorit trobojka genocidne paravojske ili ti šahara hrvatskih terorista.Panzer_Daddy wrote:
Last edited by Stjui on 25/01/2014 15:25, edited 1 time in total.
- damskot
#97 Re: Glupost naivnog bosanca
Turcin bi sutio kao popisan a Kurd mu pokazuje sestru sa kalasem u PKK na turskim planinama .. Onda nakon par godina turcin se prikljuci u sive vukove i otvori kafic pa prestane komunicirati sa kurdom i sad samo glavnom mahnu kad se vide . A zajedno odrasli ... ETO sta bi turcin .
U vecini se slazem s tobom samo mislim da su nam USTASE veci problem od Cetnika ...
-
cindrlimindrli
#98 Re: Glupost naivnog bosanca
Ja na slici vidim starijeg covjeka koji vjerovatno voli partizanske filmove.Panzer_Daddy wrote:
- HAVANA
#99 Re: Glupost naivnog bosanca
Ko je sad ovaj pacijent? Nije me dugo bilo,vidim isto sve. 
- Tesla10
#100 Re: Glupost naivnog bosanca
On je ovdje već jedno duše vrijeme. Vrijeđa Srebrenicu, psuje majke, širi mržnju među narodima i to radi sa mnogo uspjeha, balavac mali. Ali doći će i njegov kraj.HAVANA wrote:Ko je sad ovaj pacijent? Nije me dugo bilo,vidim isto sve.