Glupost naivnog bosanca

Locked
zakonpera

#201 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by zakonpera »

Ovdje sve nekakvi placenici .. kolka vam je dnevnica pacenici ???
Bosnjo 50

#202 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Bosnjo 50 »

zakonpera wrote: Samo bi doda ovaj naslov i rekao da si upravu covjece, pogodio si u sridu. Nikad mi ne biti jasan taj fenomen gluposti i zatupljenosti nekog urbanog covjeculjka iz Sarajeva grada koji ce zarad nekog suzivota pregaziti ponos i naciju, krv i genocid, vjeru i svaku svetost, i opet ce biti ubijan, protjerivan, silovan. Takvi inace imaju musimanska imena ali su odgajani u jugoslovenskom duhu. Ljudi moji kada ce vama biti jasno da je suzivot sa genocidasima nemoguc, ne zbog nas, niije do nas. Ubijali su nas i moze se sve ponoviti ako lekciju ne zapamtimo a kada cemo pameti doci moj glupavi narode.
tvoj jebeni problem kao i svih Alijevaca/SDA-aovca čiji si očigledan primjerak što vam historija počinje od dolaska vašeg Alje na vlast
i što naciju Bošnjaka ISKLJUČIVO vežete za islam i muslimanstvo kao što je radio vaš gore spomenuti idol
za vas su ateisti najveće zlo, u vaše mozgove ne može da uđe da Bošnjak može biti i ateista, i to veći nego vi muslimani, kojima je vjera na prvom mjestu PA TEK ONDA nacija
zakonpera

#203 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by zakonpera »

.. da se vratimo na temu.

Iz ovoga svega se vidi kakva je slika licnosti jednog serokomunjare jugonostalgicara. Uvijek ista mantra u nedostatku argumenata a za sve je kriv Alija, Reis, IZ, SDA, Armija BiH. S druge strane agresivni ateizam i spdrnja sa vjerskim pitanjem i blabetanja o poslaniku Muhammedu s.a.v.s su dio svakodnevnice tih islamofoba.

Zakljucno: Nisu nama vise neprijatelji cetnicki i ustaski barbari iz okolnih plemena vec ljudi medju nama, jazavci i placenici koji rade po naloogu vrha koji se bori da vrati bosnjake na dno u kojem su bili u srboslaviji
salvatore paradise

#204 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by salvatore paradise »

Vrh tema :-D ... Mora biti jasno da smo bez vjere i nacije niko i nista. Samo i jedino kroz tu prizmu mozemo biti ljudi, ostvariti svoje potencijale i bla bla bla... Dvadeset i prvi vijek nam draga dolazi, a sreci nema traga. Kako bi i bilo kad zivimo s ljudima koji su valjda zaledjeni u srednjem vijeku i probudjeni pocetkom devedesetih.
Bosnjo 50

#205 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Bosnjo 50 »

na dno ćeš ti doći sa vehabijama, talibanima, degenericima koji eno idu u Siriju, jadniče

akd spomeneš Tita i NJEGOVU SFRJ digni dva prsta i ustani JER RETARDU da nejga nije bilo ne bi bilo ni SR BIH a time ni tvoj alijica nikad ne bi mogao da traži nezavisnost, jer jednostavno Bosne ne bi ni bilo, jer bi se vratila kurčeve Kraljevina Jugosalvije u kojoj je Bosna bila raskomadana na banovine, a Bošnjaci svedeni na vjersku marginalnu skupinu
u Titovoj SFRJ su povratili nacionalnost makar i pod nakaradnim imenom Muslimani, koje su namjerno poturili srbokomunjare

tvoj alija je obična budala koja je nanaijela više štete nego koristi, dovela mudžahedine i vehabije koji ubiju oca djevojčice od 12 godina jer ovaj tobože nije dao da je jedan kreten oženi

vama retardima je uzor ovakovo društvo
Osmogodišnjakinja preminula od povreda zadobivenih tokom prve bračne noći!

Osmogodišnja djevojčica po imenu Ruhan, iz plemenske oblasti Hard na sjeverozapadu Jemena, preminula je od unutrašnih povreda polnih organa zadobijenih tokom prve bračne noći sa pet puta starijim “mladoženjom”.

Prema izvještaju kuvajtskog dnevnika “Al Vatan”, preminuloj djevojčici su genitalije bile pocjepane i materica je napukla.

Kuvajtski aktivisti traže da se sudi mladoženji koji je kriv za njenu smrt, ali da se pokrene postupak i protiv djevojčicinih roditelja, koji su dopustili ovakav brak.

“Taj čovjek je životinja, i treba da bude strogo kažnjen za svoj zločin, kao i svi koji su taj zločin podržali”, piše bloger lista “Galf Njuz”, dok portal “Al Bavaba" izvještava da se u Jemenu četvrtina djevojčica udaje prije petnaeste godine.

Ova zemlja je u februaru donijela zakon kojim se kao minimalna starost za udaju određuje 17 godina, ali on je morao da bude povučen nakon žestokog napada konzervatinih poslanika, koji su ga osudili kao “neislamski”.

Prema izvještaju jemenskih humanitarnih organizacija, od sličnih unutrašnjih povreda je 2010, pet dana nakon svoje prve bračne noći, umrla i jedna trinaestogodišnja djevojčica prinuđena na ugovoreni brak.

Prema rezultatima svjetske studije objavljene u martu, zbog sve većeg siromaštva i svjetske krize broj djece u ugovorenim brakovima sve više raste. U strahu od prirodnih katastrofa, političke nestabilnosti i finansijske propasti, roditelji u ugovorenim brakovima vide izlaz za svoje ekonomski ugrožene porodice.

Prema podacim SZO, svakog dana se uda 39.000 djevojaka i djevojčica mlađih od 18 godina.

http://www.avaz.ba/globus/svijet/osmogo ... racne-noci
Last edited by Bosnjo 50 on 25/01/2014 21:25, edited 1 time in total.
Hajvan

#206 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Hajvan »

zakonpera wrote:.. da se vratimo na temu.

Iz ovoga svega se vidi kakva je slika licnosti jednog serokomunjare jugonostalgicara. Uvijek ista mantra u nedostatku argumenata a za sve je kriv Alija, Reis, IZ, SDA, Armija BiH. S druge strane agresivni ateizam i spdrnja sa vjerskim pitanjem i blabetanja o poslaniku Muhammedu s.a.v.s su dio svakodnevnice tih islamofoba.

Zakljucno: Nisu nama vise neprijatelji cetnicki i ustaski barbari iz okolnih plemena vec ljudi medju nama, jazavci i placenici koji rade po naloogu vrha koji se bori da vrati bosnjake na dno u kojem su bili u srboslaviji
evo ja sam BOŠNJAK sa dna kace, a nisam vjernik
i izraziti sam protivnik velikosrpske ideologije.
da mi pokušaš oduzeti slobodu odlučivanaja, djelovanja, kretanja ili napose i život i ti bi mi bio zakleti neprijatelj...

šta ćemo sad?!?
Martinez_

#207 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Martinez_ »

salvatore paradise wrote:Vrh tema :-D ... Mora biti jasno da smo bez vjere i nacije niko i nista. Samo i jedino kroz tu prizmu mozemo biti ljudi, ostvariti svoje potencijale i bla bla bla... Dvadeset i prvi vijek nam draga dolazi, a sreci nema traga. Kako bi i bilo kad zivimo s ljudima koji su valjda zaledjeni u srednjem vijeku i probudjeni pocetkom devedesetih.
Nacionalno jeste bitno, mada je Balkancima neophodna redefinicija nacionalnog. Naivni mali narodi su prihvatili odreći se nacionalnog u ime nekih globalnih vrednosti a velike nacije im se smeju i trljaju ruke.

Za religiozno nisam siguran koliko je i da li uopšte bitno u ovom kontekstu. Ustvari možda je i u sukobu sa nacionalnim. Mene zanima baš kako Bošnjaci spoje te dve stvari kad je poznato na bliskom istoku da što si privrženiji veri, manji si nacionalista a veći panislamista
zakonpera

#208 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by zakonpera »

- Klanjanje mesecu postojalo je u Arabiji od 2000 BC. Simbol tog paganizma je bio polumesec.
- U meki je bio bog pod imenom Hubal, koji je bio gospodar Kabaha.
- Taj Hubal je bio bog-mesec.
- Muhamedanske apologete tvrde da je bog-mesec Hubal bio na krovu Kabe 400 godina pre Muhameda. To je bio razlog da i u Muhamedanskoj sekti za simbol nastave da goriste paganski simbol polumeseca.
- Bog mesec je zvan "al-ilah".
- Muhamed je odbacio ime Hubal a zadrzao ime "allah".

Kraj price. Vise nije ni potrebno :lol: :lol: :lol:

Čitav vam je kuran i islam poziv na klanje i ubijanje kao i žrtve u krvi a naravno zna se ko traži žrtve u krvi sotona krvnik ljudski.

Naravno između ostalog muslimani su poznati kao jebači koza, kamila i ovaca :lol: :lol: :lol:[/quote]

ŽELIM TI DUG ŽIVOT I TEŠKU BOLEST DEGENERIKU
salvatore paradise

#209 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by salvatore paradise »

Martinez_ wrote:
salvatore paradise wrote:Vrh tema :-D ... Mora biti jasno da smo bez vjere i nacije niko i nista. Samo i jedino kroz tu prizmu mozemo biti ljudi, ostvariti svoje potencijale i bla bla bla... Dvadeset i prvi vijek nam draga dolazi, a sreci nema traga. Kako bi i bilo kad zivimo s ljudima koji su valjda zaledjeni u srednjem vijeku i probudjeni pocetkom devedesetih.
Nacionalno jeste bitno, mada je Balkancima neophodna redefinicija nacionalnog. Naivni mali narodi su prihvatili odreći se nacionalnog u ime nekih globalnih vrednosti a velike nacije im se smeju i trljaju ruke.

Za religiozno nisam siguran koliko je i da li uopšte bitno u ovom kontekstu. Ustvari možda je i u sukobu sa nacionalnim. Mene zanima baš kako Bošnjaci spoje te dve stvari kad je poznato na bliskom istoku da što si privrženiji veri, manji si nacionalista a veći panislamista
Nacionalno je glupost i to ljudi koji zive dobro i u uredjenim zemljama najbolje znaju. Za nacionalizam i vjeru se hvataju vecinom siromasi koji i nemaju bogznasta drugo da se uhvate... Svijet je tako velik, lijep i raznolik da je zaista smijesno zacahuriti se u svoju prciju i smatrati je posebnom po necemu. Zivite, hodajte, jebite, pijte, putujte... Koga boli kita za tako nebitne stvari poput nacije?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#210 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by japin_mutapi »

alija je car
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#211 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Chmoljo »

Havatar wrote:
Basvod wrote:
JohnnyS wrote:Ako su ti vjera i nacija temelj svega, to znači kako bi vjerojatno da si slučajno rođen stotinu-dvije-tri kilometara istočnije pričao drugu priču, po serbiancaffeu bi kukao kako su srbi se otuđili od otadžbine, da se ćirilica zanemaruje i da se trebaju okrenuti Svetom Savi. Eto koliko je glupo uzdati se u vjeru i naciju, jer je ne biraš, niti je zaslužiš, nego što te potrefi...
Ode ti u filozofiju.
Covjek je to sto jeste.
Kad bi bilo kao sto ti govoris... onda ne treba voliti ni roditelje jer su te mogli roditi neki drugi ljudi 100 km istocnije... samo da su se potrefili.
:thumbup:
vidi vas što se slažete rodi vas majka... :D

ah da... lock temi... banovi kad se izigram Skyrima :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#212 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Chmoljo »

Liga Rojalista wrote:
I samo jarane da ti kažem još nemoj se ljutit ali rodica ti je glupa.Nek ostavi tu knjigu i nek se ufati pite i kite.
a ti lopate. :D

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Liga Rojalista, empirers, StuttgartMania, zakonpera

:D :sax:
Locked