Glupost naivnog bosanca

Locked
Ras Al Ghul

#151 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Ras Al Ghul »

Martinez_ wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Martinez_ wrote:Fatmira malo pere paranoja a i jedini vid patriotizma koji poznaje je valjda otklon od komšije. U Srbiji Edin Avdić prenosi košarkaške derbije Zvezde i Partizana a toliko javnih ličnosti koristi ijekavicu
Beograd ne zna šta je rat, Sarajevo nije krenulo u Beograd sa tenkovima i ubijalo djecu, silovali žene, ubijali golobrade mladiće!Beograd je krenuo u Sarajevo sa tenkovima, i šarao ekavicu po Bosni gdje su nevine klali,silovali, pa i na Grbavici su tu ekavicu šarali, nemoj izjednačavti kontekst ijekavice u Beogradu, i ekavice u Sarajevu, to su dva svijeta različita!Daleko od toga da se slažem sa stavovima Fatmira!

Reci to Fatmiru on kaže da sve što je nezamislivo u Srbiji zamislivo je u Sarajevu. Dakle preporuči mu da sledeći tekst napiše otprilike ovako: ''istina je da se u Beogradu priča i ijekavica, istina je da se u Beogradu sluša i bosanska kako narodna tako i moderna muzika, ali znate, nije to isto, mi ne smemo slušati njihovo jer su nas ubijali a oni naše mogu''
Jel ti razumiješ bosanski jezik?Boli mene falus za Fatmirom i njegovim stavovima o ekavici!Ja sam tebi replicirao zato što izjednačavaš ekavicu u Sarajevu sa ijekavicom u Beogradu, a to se dvoje ne može porediti!Beograd je komandovao divljim četničkim plemenima koji su ubijali i silovali, žene, djecu, mladiće, starce i ispisivali fašističke parole i njihove pjesme na ekavici!Ispisivali su i fašističke parole na ekavici i na Grbavici gdje su isto silovali žene!Sarajevo nije komandovalo ubijanje po Beogradu i Srbiji, mi nismo pisali fašističke parole po Beogradu i nismo silovali žene, ubijali djecu,mladiće po Srbiji i Beogradu!I da, zgadila mi se i ćirilica radi četničkih fašističkih plemena koji su je koristili za svoje bolesne parole po čitavoj Bosni i Sarajevu!To ti poruči Fatmiru šta treba da piše, vidim da te tangira šta je napisao, mene boli falus za njim!I da svi oni koji slušaju Lepu Brenu koja se slikala u četničkoj uniformi u Brčkom i davala moral četničkim plemenima da nastave sa svojim fašizmom, te oni koji slušaju Cecu koja je ponosna na djela svog muža u ratu, te oni koju slušaju ostatak četničke estrade neka ih slušaju i dalje njima na obraz i na dušu, fašiste ne slušam!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#152 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Velkoski »

Mi smo generalno glup narod, mislim da stanje u državi dovoljno oslikava moju tvrdnju. :mrgreen:
JThomas

#153 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by JThomas »

ovdje je jedini princip "đe sam ja tu", korupcija u svakoj pori društva, od kupovine hljeba u granapu do najviših političkih organa. nema ovdje ni tržišta ni kapitalizma, nije se ovo s kapitalizmom srelo u putu.

al' ni to nije problem, problem je što se ne klanja... :lol:
snaga_znanja

#154 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by snaga_znanja »

JThomas wrote:ovdje je jedini princip "đe sam ja tu", korupcija u svakoj pori društva, od kupovine hljeba u granapu do najviših političkih organa. nema ovdje ni tržišta ni kapitalizma, nije se ovo s kapitalizmom srelo u putu.

I ne samo sto se ne klanja vec i sto se druzi sa anam onima... :lol:
cindrlimindrli

#156 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by cindrlimindrli »

Kako stvari stoje mjesto generalnog konzula u Chicagu ce ostati upraznjeno, prijavi se ako boga znas, steta da talenat
propada.
fatamorgana

#157 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by fatamorgana »

Woole Triwunovich wrote:Mi smo generalno glup narod, mislim da stanje u državi dovoljno oslikava moju tvrdnju. :mrgreen:
Pa piše nam i u naslovu teme da smo glupi, fino nam čo'ek rek'o, :wink:
StuttgartMania

#158 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by StuttgartMania »

jefferson wrote:
StuttgartMania wrote:Bravo za temu. Ovo se zove sindrom Sarajlijice.

Sarajlijica, ne samo sto se gnusa religije, on zeli da i drugima nametne svoje stavove. To je za njega primitivno. Sarajlijica obicno zivi u stanu koji je tito dao njegovoj porodici. Starog druga voli jednako ko oca, ako ne i vise. Sarajlijica svojoj djeci daje inostrana imena, jer se sarajlijica osjeca inferiornim, pa bi zelio bar da se na neki nacin priblizi zapadu.

Sarajlijica i dalje fura onu ko nas bre zavadi.. sarajlijica bi rusio dzamije, sarajlijici je zivot od carsije do marin dvora. Za Sarajlijicu je sve osim tog dijela drzave primitivno. Sarajlijice mrze nasu dijasporu.

Ovo je stari sindrom, koji se na svoje nacine javlja i u drugim gradovima. Od ex yu gradova, najvise ovakvih naravno ima u Beogradu, jer je tu najvise komunista i njihove dijece bilo smjesteno.

Sto se tice Bosne, najvise ovakvih naravno ima u Sarajevu, jer je tu najvise i bilo smjesteno komunistickog olosa.

Znate vi za njih.. to vam je ona komunisticka omladina.. haustor omladina sa betona..tvrdoglavo, bezobrazno, osiono.. ;-)
Jesil se odrekao BH drzavljanstva?
Ako nisi, de matere ti to uradi, skupit cemo pare putem neke akcije da platimo sve formulare i takse.

Nemam BH drzavljanstvo. Rodjen sam u Njemackoj.

Liga Rojalista wrote:Samo da pohvalim otvarača teme i samu temu.Nemoj se samo čuditi brojem negativnih komentara na tvoj račun,jer je klix odavno postao "ne bosanski" portal,gdje se slobodno populiše neki relativizam,neokomunizam,metropolizam i ostale ideologije koje mogu zaživjeti samo na 33% BIH i gdje se nekažnjeno za Bošnjake može reći da su narod od 1993.(Kao i na krstiarici rs.i na poskoku).
A ove čegevare i drugovi lenjini što ti pokušavaju skršiti temu nisu prvo nikakvi bosanci već zaostavština prošlog režima vjerovatno iz mješanih brakova koja žali za vremenom kad je mali Ahmo morao da zna za 10 da bi mu se upisala trica u knjižicu a Drug MIlan je mogao da zna i za 3 a upisala bi mu se petica, pa im sad neko kriv što su nesposobni i što im nema mame Jovanke i tate Duška u nekom VD. odboru da im sredi posao na guzove.Ta su vremena prošla..nažalost cijena koja je bila plaćena je velika.
Što se tiče teme,slažem se u potpunosti sa izrazom "glupi bosanac" što se inače naziva sindromom "balije".Mi smo odavno postali jedna indolentna amorfna masa sa kojom svak može da maše i radi šta hoće.Prije svega mislim na naše političare iz SDA.Ove iz SDP neću ni da spominjem,jučer su pokušajem usvajanja onog zakona pokazali svoje pravo lice.Da skratimo priču sve dok se naš narod Bošnjački ne počne ponašati odgovorno u svojoj vlastitoj zemlji mi ćemo i dalje biti taoci ovog nenormalnog stanja u kojem godine prolaze a ništa se ne mjenja.Međutim uvjeren sam da je naš narod počeo onako škiljavo da gleda kroz oči i da se polako budi, ovaj popis i koalicija prvi mart najbolji su dokazi za to.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Zaboravih dodati mjesane brakove u svoj post.

Jos i to.. i eto urbanog sarajlijice.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#159 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Velkoski »

'đe sam ja tu' i 'kako ću danas zavrnut' šta sa budžeta'..

8-)
Michio Kaku

#160 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Michio Kaku »

JThomas wrote:ovdje je jedini princip "đe sam ja tu", korupcija u svakoj pori društva, od kupovine hljeba u granapu do najviših političkih organa. nema ovdje ni tržišta ni kapitalizma, nije se ovo s kapitalizmom srelo u putu.

to je ta iluzija. kako ovo nije kapitalizam, nego je kapitalizam u luksebmurgu ili u austriji. ne kontas da jedan uslovljava drugi. neka zemlja mora biti kanalizacija da bi druga bila ljepo poplocan trotoar. isto kao sto svi ne mogu biti direktori banke, neko mora i da cisti hale. korupcija nije anomalja, nego je prirodno usađena u pravila igre.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#161 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by sabina1 »

Sarajlijica, ne samo sto se gnusa religije, on zeli da i drugima nametne svoje stavove. To je za njega primitivno. Sarajlijica obicno zivi u stanu koji je tito dao njegovoj porodici. Starog druga voli jednako ko oca, ako ne i vise. Sarajlijica svojoj djeci daje inostrana imena, jer se sarajlijica osjeca inferiornim, pa bi zelio bar da se na neki nacin priblizi zapadu.

Sarajlijica i dalje fura onu ko nas bre zavadi.. sarajlijica bi rusio dzamije, sarajlijici je zivot od carsije do marin dvora. Za Sarajlijicu je sve osim tog dijela drzave primitivno. Sarajlijice mrze nasu dijasporu.

Ovo je stari sindrom, koji se na svoje nacine javlja i u drugim gradovima. Od ex yu gradova, najvise ovakvih naravno ima u Beogradu, jer je tu najvise komunista i njihove dijece bilo smjesteno.

Sto se tice Bosne, najvise ovakvih naravno ima u Sarajevu, jer je tu najvise i bilo smjesteno komunistickog olosa.

Znate vi za njih.. to vam je ona komunisticka omladina.. haustor omladina sa betona..tvrdoglavo, bezobrazno, osiono.. ;-)
Halo , Prva štutgartska , kako ide , hoće li koji koncert "podrške za Bosnu" ?
Uvežite se sa drugom berlinskom i trećom austrijskom , nacrtajte nam granice pa mi idemo.
Optužite nas za "sindrome" , "bratstvo i jedinstvo" samo naprijed , lažite...
Ama uradite šta hoćete ali jedno nikada nećete moći....
Da nas natjerate da račune polažemo VAMA.
Last edited by sabina1 on 25/01/2014 19:10, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#162 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by snaga_znanja »

Nema drzavljanstvo i palamudi. :lol:
StuttgartMania

#163 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by StuttgartMania »

fatamorgana wrote:Pa piše nam i u naslovu teme da smo glupi, fino nam čo'ek rek'o, :wink:
Ja sam pregledao malo tvoje postove i eto recimo ne mogu se odati utisku da si ti ispao iz mjesanih brakova, jos ateista, jos sarajlijica. Gdje ces vise gdje ces bolje.

Sa onim preko granice bar znam na cemu sam. Znam da me mrzi i da bi me opet ubijao. Ali sa vama nikad nista ne znas. Jer ste promjenivi. I jos neko ima obraza da uporedjuje zlocine..

Hälööööööö DA ÜPÖÖÖÖÖREDUJE ZLOCINE!!!!

.
Cherry-Cherry

#164 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Cherry-Cherry »

cindrlimindrli wrote:
Kako stvari stoje mjesto generalnog konzula u Chicagu ce ostati upraznjeno, prijavi se ako boga znas, steta da talenat
propada.
Jesi biser :-) Ovo je za onog pamenjakovića što popljuva Sarajevo i sarajlijice.
snaga_znanja

#165 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by snaga_znanja »

StuttgartMania wrote:
fatamorgana wrote:Pa piše nam i u naslovu teme da smo glupi, fino nam čo'ek rek'o, :wink:
Ja sam pregledao malo tvoje postove i eto recimo ne mogu se odati utisku da si ti ispao iz mjesanih brakova, jos ateista, jos sarajlijica. Gdje ces vise gdje ces bolje.

Sa onim preko granice bar znam na cemu sam. Znam da me mrzi i da bi me opet ubijao. Ali sa vama nikad nista ne znas. Jer ste promjenivi. I jos neko ima obraza da uporedjuje zlocine..

.
Ko je tebe ubijao u Njemackoj? :lol:
Cherry-Cherry

#166 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Cherry-Cherry »

StuttgartMania wrote:

.
Možeš misliti ! Ni ne klanja, a jede svinjetinu 100 % ! Eeeee moj brOto :lol: :lol:
E jadan ti.
rajvoSa0

#167 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by rajvoSa0 »

StuttgartMania wrote:
jefferson wrote:

Jesil se odrekao BH drzavljanstva?
Ako nisi, de matere ti to uradi, skupit cemo pare putem neke akcije da platimo sve formulare i takse.

Nemam BH drzavljanstvo. Rodjen sam u Njemackoj.

Bolan, jesi ti ikad vidio Bosne uzivo na duze od 15 dana? S kim ja raspravljam..
cindrlimindrli

#168 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by cindrlimindrli »

tvsabina wrote:Halo , Prva štutgartska , kako ide , hoće li koji koncert "podrške za Bosnu" ?Uvežite se sa drugom berlinskom i trećom austrijskom , nacrtajte nam granice pa mi idemo.Optužite nas za "sindrome" , "bratstvo i jedinstvo" samo naprijed , lažite...Ama uradite šta hoćete ali jedno nikada nećete moći....Da nas natjerate da račune polažemo VAMA.
Sve i jedna je jaca od odreda za specijalne namijene "Parkusa". :D
rajvoSa0

#169 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by rajvoSa0 »

StuttgartMania wrote:

.

Malo ti se uzjebala tastatura :lol:

Isto si ko onaj pacenik iz skandinavije.. registrovao se na forum, prvo pitanje kako namjestiti tastaturu.. na kraju nije namjestio i onda sa slovima Å,Ö,Ä... pisao stotite i stotine postova :lol:

Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti. E moj pacenice, i ti i ostali Skandinavski i americki odredi.. koliko trebas biti udaren u glavu da raspravljas o ovome?
Alfons Kauders

#170 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Alfons Kauders »

StuttgartMania wrote:

.

brrrrr

ateista... strasno...

koji kurac onda zivis u njemackoj u kojoj je haman svaki drugi covjek ateista ili agnostik? idi u saudiju ili pakistan pa pametuj...
cindrlimindrli

#171 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by cindrlimindrli »

Cherry-Cherry wrote:
cindrlimindrli wrote:
propada.
Jesi biser :-) Ovo je za onog pamenjakovića što popljuva Sarajevo i sarajlijice.
Pa bi ga zbog toga trebalo ispisati iz BiH drzavljanstva?
basicm

#172 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by basicm »

Bravo za temu!

Sent from my iPhone using Tapatalk
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#173 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by sabina1 »

cindrlimindrli wrote:
tvsabina wrote:Halo , Prva štutgartska , kako ide , hoće li koji koncert "podrške za Bosnu" ?Uvežite se sa drugom berlinskom i trećom austrijskom , nacrtajte nam granice pa mi idemo.Optužite nas za "sindrome" , "bratstvo i jedinstvo" samo naprijed , lažite...Ama uradite šta hoćete ali jedno nikada nećete moći....Da nas natjerate da račune polažemo VAMA.
Sve i jedna je jaca od odreda za specijalne namijene "Parkusa". :D
Piše se "parkuša" , ni pisati o svojoj zemlji ne znate a pljujete po ljudima....
fatamorgana

#174 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by fatamorgana »

basicm wrote:Bravo za temu!
I autora! :lol:
Alfons Kauders

#175 Re: Glupost naivnog bosanca

Post by Alfons Kauders »

cindrlimindrli wrote:
Cherry-Cherry wrote: Jesi biser :-) Ovo je za onog pamenjakovića što popljuva Sarajevo i sarajlijice.
Pa bi ga zbog toga trebalo ispisati iz BiH drzavljanstva?
ne, vec radi urodjenog nedostatka inteligencije
Locked