Glava u torbi
- manijak1
Jest ali da si u USA
međutim oni imaju prezentaciju broja tako da bi tvoj slučaj trebali
provjeriti 
- manijak1
Još nisam zvao
ali ............upravo bih pokušao 
-
Stari
Fair Life wrote:Mozda, ako se neko sjeca slucaja Ikanovic. Ubica vlastite porodice (zene i djece) u Ljubiji. Davno, davno je to bilo.
Ne vjerujem da je slucaj Naila iz Reljasa ...poznat siroj publici ovdje....bilo je to odvec davno i odvec tuzna stvar se desila...da bi je sad pretresali.....ja prvi recimo nikad nisam cuo za tu pricu...hajd Fair budi fair pa i ti reci da si je samo u prolazu ...zaboravio
- Fair Life
Kao nisi nikad za njega cuo, a ovamo Nail iz Reljasa. Eee, Stari stari ... Ja se dobro sjecam novinskog natpisa iz Arene.Stari wrote:Ne vjerujem da je slucaj Naila iz Reljasa ...poznat siroj publici ovdje....bilo je to odvec davno i odvec tuzna stvar se desila...da bi je sad pretresali.....ja prvi recimo nikad nisam cuo za tu pricu...hajd Fair budi fair pa i ti reci da si je samo u prolazu ...zaboravioFair Life wrote:Mozda, ako se neko sjeca slucaja Ikanovic. Ubica vlastite porodice (zene i djece) u Ljubiji. Davno, davno je to bilo.
Last edited by Fair Life on 23/09/2004 14:22, edited 1 time in total.
-
Stari
Fair Life:

Ja sam zaboravio ne samo taj clanak (reportazu-feljton), nego i clanke u Oslobodjenju, Borbi, Vijesniku ...nego i puno drugih svtari vezanih za tu tuznu pricu......sve to skupa zajedno sam zaboravio....i ti si jel de?Ja se dobro sjecam novinskog natpisa iz Arene.
-
margareta
- Fair Life
OSLOBODJENJE, 21.9.2004. wrote:Koga treba kriviti za sve cesce pucnjave po glavnom gradu BiH
Gotovo svaka kuca ima po pistolj, bombu...
Nakon posljednje pucnjave u centru Sarajeva, gotovo “pred nosom” kantonalne policije, postavlja se logicno pitanje o sigurnosti kretanja ovim gradom. Da li se mozemo kretati bez bojazni, a da ne pomislimo da se necemo naci ispred usta cijevi nekoga ko zeli sukobe rjesavati olovom? Da li bez straha mozemo pustiti napolje svoju djecu, sestre, bracu, ako znamo da skoro svaka kuca u Sarajevu ima barem po jedan pistolj ili bombu, a ponegdje i kalasnjikov, minobacac...
Uslovne kazne
Podsjetimo, Dejan Kramberger (18 god) ranjen je u Mis Irbinoj ulici, ispred Fis-a, u subotu, nedugo iza ponoci. Prethodno je otpratio kuci svoju djevojku, i vratio se da jos malo ostane s drustvom. Majka Dejana Krambergera tvrdi da su u medjuvremenu Dejanovi drugovi dosli u sukob sa starijim maloljetnikom, H.M., (17 god.). Nakon toga je H.M. otisao kuci, uzeo kalasnjikov, i vratio se da se sveti. “Dejanu nije bio namijenjen metak koji ga je pogodio. Tog decka nije ni cvokom udario”, dodaje majka ranjenog mladica. Dakle, meci su mogli zavrsiti i u bilo kom ko je te veceri bio ispred Fis-a... Iz policije tvrde da ce protiv starijeg maloljetnika biti podnijeta krivicna prijava zbog pokusaja ubistva i nelegalnog posjedovanja duge cijevi. Zatim rezignirano dodaju da gotovo niko koga su uhvatili da posjeduje ilegalno naoruzanje zbog toga nije lezao u zatvoru. U Tuzilastvu to potvrdjuju, objasnjavajuci da je za posjedovanje oruzja zaprijecena kazna od sest mjeseci do pet godina zatvora. Medjutim, u praksi sudije okrivljenim najcesce izricu kazne od tri mjeseca uslovno. U konkretnom slucaju, H.M. ce kao stariji maloljetnik, u skladu sa zakonom, biti smjesten iza resetaka (zakonom je limitirano da u maloljetnickom zatvoru osudjeni mogu biti do pet godina). U Tuzilastvu dodaju da je moguce da se krivicno djelo pokusaja ubistva, koje je H.M. pocinio, prekvalifikuje u nanosenje teskih tjelesnih povreda. Osim kazne koja je predvidjena za H.M., odgovarace i njegovi roditelji, i to zbog zakonom zabranjenog posjedovanja duge cijevi, ali i nebrige za ponasanje svog djeteta. Pomni analiticari poratnih desavanja u Sarajevu i u FBiH smatraju da problem postojanja nelegalnog oruzja u sarajevskim domovima ima politicku pozadinu. Naime, poslije rata, SFOR (tadasnji IFOR) zapoceo je sa akcijama prikupljanja oruzja. Medjutim, tome se tada usprotivio Alija Izetbegovic, javno iznoseci misljenje da je jos rano da Bosnjaci vrate oruzje (sto su mnogi u to vrijeme smatrali pametnim i opreznim potezom).
Samo SFOR
S obzirom na to da policija nije bila depolitizovana, tadasnji ministar MUP-a KS Ismet Dahic se nije smio tome pretjerano suprotstavljati. Cak se policijskom i vojnom vrhu sugerisalo da dio oruzja vrati, a drugi “sacuva” za slucaj novog sukoba na ovim prostorima. Medjutim, cudno je da od tada do danas gotovo da i nema politicke volje da se zaista stane u kraj posjedovanju ilegalnog naoruzanja. Pitanje je da li se na sastancima uzih krugova politickog i vjerskog vrha, sva tri naroda u BiH, razgovara o tome da se narod savjetuje da se oruzje vrati. Stice se utisak da je samo SFOR-u stalo da se provodi Zetva, te da bi se s tom aktivnoscu stalo ako bi SFOR digao ruke od toga...
D. PAVLOVIC
-
margareta
Ovo neču brisati. Nevjerovatno koliko se ozbiljno vrijeđaju a nigdje
ništa od svega.Davno sam postavila temu - kako suzbiti kriminal i korupciju ali je propala kao što ću i ja propasti i neka pokrepaju svi "građani" ove naučno fantastične tvorevine.
PS ovdje čovjek može doći kao u veliki nacionalni park, sa grupisanim životinjama u tri zajednice.
ništa od svega.Davno sam postavila temu - kako suzbiti kriminal i korupciju ali je propala kao što ću i ja propasti i neka pokrepaju svi "građani" ove naučno fantastične tvorevine.
PS ovdje čovjek može doći kao u veliki nacionalni park, sa grupisanim životinjama u tri zajednice.
- Mx
Hebo glavu, cuvaj torbu
?
.ebote pa svaki pojedinac danas u BH mora imati najmanje po jednu zolju ili jos bolje po jedan top
da se zastiti od kriminalaca u privatnom aranzmanu bas kao u Americi ili na zapadu. 
.ebote ovdje na zapadu danas svak svakog pokriva i cuva, ovo je totalna paranoja
jel ´vako
?
?
?
.ebote pa svaki pojedinac danas u BH mora imati najmanje po jednu zolju ili jos bolje po jedan top
.ebote ovdje na zapadu danas svak svakog pokriva i cuva, ovo je totalna paranoja
jel ´vako
Last edited by Mx on 23/09/2004 17:52, edited 1 time in total.
- Mx
margareta wrote:Ovo neču brisati. Nevjerovatno koliko se ozbiljno vrijeđaju a nigdje
joj sto me lijepo nasmija sa ovom naucnofantasticnom tvorevinom, vahahaha
Budi pozdravljena
- Mx
Magi,margareta wrote:Zasto sam te tako lijepo nasmijala ?Malgaleta,
joj sto me lijepo nasmija sa ovom naucnofantasticnom tvorevinom, vahahaha
Budi pozdravljena
Jeli zato što mi kčerka čeka transplataciju koštane srži u Italiji kao civilna žrtva ludila?
Za to vrijeme ja ovdje ko luda tipkam da se utješim, a tebi je nešto kao pa smiješno !?
izvini, izgleda da si me pogresno shvatila
ja sam se nasmijao nekim tvojim meni smjesnim komentarima.
Zao mi je zbog tvoje kcerke i tebe te situacije u kojoj se nalazite. Zelim tvoj kcerki da sto brze ozdravi kao i sve najbolje i najljepse tebi i tvoj porodici.
Lijep pozdrav
- JBT
Preporucujem citanje knjige "Bowling for Columbine" Michael Moore.
Obican covjek ima oruzje iz straha. Kriminalcu je to pribor za ostvarivanje zarade, a psihopati sredstvo za dolazak do vrhunca.
U Engleskoj, gdje su kazne za nosenje oruzja rigorozne, od vatrenog oruzja godisnje pogine 50-60 ljudi.
U USA, gdje su isti zakoni liberalniji, godisnje pogine preko 11 000 ljudi od vatrenog oruzja.
Obican covjek ima oruzje iz straha. Kriminalcu je to pribor za ostvarivanje zarade, a psihopati sredstvo za dolazak do vrhunca.
U Engleskoj, gdje su kazne za nosenje oruzja rigorozne, od vatrenog oruzja godisnje pogine 50-60 ljudi.
U USA, gdje su isti zakoni liberalniji, godisnje pogine preko 11 000 ljudi od vatrenog oruzja.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Žetva u mojoj općini:
Vratiš kašikaru - 2 KM po komadu.
Lično naoružanje, puška, pištolj... - 10 KM.
Sve ostalo, minobacač, mitraljez, PAM, PAT,... - nešto veća cijena.
Ako ima više toga, dolaze vozilom do kuće po arsenal.
Vratio sam svoju devetku, ostao nick!
Vratiš kašikaru - 2 KM po komadu.
Lično naoružanje, puška, pištolj... - 10 KM.
Sve ostalo, minobacač, mitraljez, PAM, PAT,... - nešto veća cijena.
Ako ima više toga, dolaze vozilom do kuće po arsenal.
Vratio sam svoju devetku, ostao nick!