GLASANJE...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
lady midnight

Post by lady midnight »

basta sljezove boje wrote:vrlo zanimljiv fenomen - bosanske izbjeglice u novim domovinama glasuju za ekstremnu desinicu ... to me podjeca na tvrdnju kako su Kinezi u Engleskoj najveci protivnici doseljanju Kineza jer se boje konkurencije ... ako je Ivanche napravila vec takvu mrak karijeru u Danskoj mogla bi razmisliti sto bi bilo da je tada u Danskoj bila na vlasti ekstremna desnica ... bila bi taraba za Dansku. Ima u Njemackoj jedan "Ivanche", mozda se jednom sretnu u europskom parlamentu, ona Dankinja, on Svabo :lol:

http://de.wikipedia.org/wiki/Safet_Babic

malo vam je Musolinijeva unuka zeznula koaliciju :lol:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/071109046
pa zar nije kristalno jasno da se tip infiltrirao (izgleda da ima taj obichaj :D) u njemachku desnicu :D
otkad je doshao, njemachki nacisti jedan po jedan odlaze iz regionalnih upravnih odbora :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Saian wrote:Jel ono i Sogan na socijali u Danskoj :D :D :D :D , Ivanche, ako isprovociras Soggy-ja da se javi na forum sve ti je oprosteno :D :D :D
ma soggy se ushutio nesto :DD: da mu nisu dohakali :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

pitt wrote:
Saian wrote:Jel ono i Sogan na socijali u Danskoj :D :D :D :D , Ivanche, ako isprovociras Soggy-ja da se javi na forum sve ti je oprosteno :D :D :D
nije, soggy je na socijali u swe :D a nema ga, mozda se vratio u domaju :D
danas

Post by danas »

Ivanche wrote:opet, ne treba generalizirati, svaka cast izuzetcima - jedna od najboljih koleginica sa faxa je pakistanka...oh da udali su je prije 2 sedmice, vratili u Pakistan, a rodjena je u DK, nikad Pakistan vidjela nije...te stvari ne podrzavam, i zato imam mozda ovako misljenje o njima - a i zbog nekih drugih incidenata---vishe sam kriticna prema individualcima koji kvare prosjek drugima...normala valjda, rasista nisam
ne treba generalizirati, ali svaka cast izuzecima :lol: :lol: aj majko :lol:

a za ostalo -- samo cu citirati postovanog kolegu :D
rashomon wrote:
Čak, ta fraza "ja imam prijatelje crnce" kod ljudi s kojima se ja družim pali alarme u glavi, jer obično slijedi ono "ali" i odbrana sistema vrijednosti koji je čisti rasizam u samoj suštini...
pitt

Post by pitt »

Šeha wrote:
pitt wrote:
Da ne kupuje pidzamu i radno odijelo... gluho bilo :D :)
ama taj ti i ne izlazi iz pidzame :D:D
Saian

Post by Saian »

pih dze Ajvanche ode :oops: :roll: :D
tempora

Post by tempora »

Ivanche wrote:
zlajaBHF wrote:
Ivanche wrote: da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne?? :roll:
Naravno!

Za koga glasas, ako nije tajna :-D
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
Sta li ovo ono podrazumijeva pod slobodnom politikom glede stranaca? :?
lady midnight

Post by lady midnight »

tempora wrote:
Ivanche wrote:
zlajaBHF wrote: Naravno!

Za koga glasas, ako nije tajna :-D
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
Sta li ovo ono podrazumijeva pod slobodnom politikom glede stranaca? :?
eh moja tempora,
mozhe biti svashta...recimo pristup skupim parfemima (po chemu bi se onda ona razlikovala od arapa, ako bi i oni sebi mogli priushititi j'adore :-)), ili mozhda slobodu kretanja (kud ce stoka preko granice :-) ili u njenu blizinu, kad tako smrde :-)), ili slobodu korishtenja vlastitog jezika (ko ce trpiti ono gluturalno zavijanje u arapskom :-)) , ili mozhda iste shanse za zaposlenje kao i ona (da joj ne bi oteli posao :-))...

nagadjam, naravno, ali na ovo ti ga, uglavnom, dodje...
tempora

Post by tempora »

Strasna mi je pomisao, da narod, ( eto mi glupe pomisli :( ) koji je tako silno propatio od 90tih pa na ovamo i koji jos uvijek lize svoje rane, nista nije naucio iz svoje tragedije.Ako mu je vec bilo potrebno da uci kroz tragediju.Ali ovolika doza neodgovornosti prema proslosti,buducnosti i prema ljudskome rodu moze se prevesti samo kao inferiornost. :oops:

I kako se ljudi samo tako lako mogu uljuljati u misao intelekta, jer su zavrsili dva fakulteta, imaju dobar posao i voze dobro auto.Kao da je materijalno blagostanje pokazatelj ( a diploma izgleda vec odavno nije nista do puka materija) duhovnog prosperiteta.

I sjetim se nedavnog clanka, cijenjenog Hemona, u danima, koji je pisao o POTOMSTVU.I onome kako cemo se opravdati potomstvu, za sve ucinjene greske i za sve ono sto nismo ucinili, sto smo ostavili da prodje pored nas.
Ivanche ( kojoj izrevoltirana, na zalost rekoh "ono"-sto nisam smjela i nemam opravdanja, pa se ovim i izvinjavam duboko) je potomstvo za sebe.Potomstvo koje je dovoljno samo sebi i za koje se mozda (!?) ne treba boriti i truditi za bolju buducnost.I za boljeg covjeka.
Stoga mi Arap u ovom slucaju, postade blizi brat -jer je prijetnja ovom i ovakvom (opet) POTOMSTVU. :oops:
AenemA

Post by AenemA »

Steta sto se nijedan Bush jos nije kandidovao za predstojece predsjednicke izbore, nemam za koga glasati :D.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/07/2010 20:43, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

jest, krupica je, a ja bas kontam postoji li nasa rijec za griz :D

jelo je slicno bulguru. Treba ti poseban lonac, Couscoussière, slican loncu za Spaghette - iz dva dijela. U donjem dijeli se kuha povrce, a u gornjem "krupica". Couscous priprema se jako razlikuje od zemlje do zemlje, a i kvalitet same "krupice". Tuniska je narandzasta jer je boje sa tikvom, a alzirska je zuta, je je u njoj shafran. Marokanski je najbolji, jer ga prave sa harissom, odlicnim zacinom od chili papricica, korijandera, kima, luka i svacega. Kuskus najbolje ide sa merguez-kobasicama a dobar je i sa piletinom
Dajdo

Post by Dajdo »

basta sljezove boje wrote:jest, krupica je, a ja bas kontam postoji li nasa rijec za griz :D

jelo je slicno bulguru. Treba ti poseban lonac, Couscoussière, slican loncu za Spaghette - iz dva dijela. U donjem dijeli se kuha povrce, a u gornjem "krupica". Couscous priprema se jako razlikuje od zemlje do zemlje, a i kvalitet same "krupice". Tuniska je narandzasta jer je boje sa tikvom, a alzirska je zuta, je je u njoj shafran. Marokanski je najbolji, jer ga prave sa harissom, odlicnim zacinom od chili papricica, korijandera, kima, luka i svacega. Kuskus najbolje ide sa merguez-kobasicama a dobar je i sa piletinom
sram te bilo, i ti svasta znas... mora da se druzis s arapima ili ne do bog zalazis u njihove lokale... ili cak putujes u te zemlje... ccc!
bas si - kako ono - "ne nachitana" i "ne obrazovana".... oooj. :roll:
basta sljezove boje

Dajdo wrote:
basta sljezove boje wrote:jest, krupica je, a ja bas kontam postoji li nasa rijec za griz :D

sram te bilo, i ti svasta znas... mora da se druzis s arapima ili ne do bog zalazis u njihove lokale... ili cak putujes u te zemlje... ccc!
bas si - kako ono - "ne nachitana" i "ne obrazovana".... oooj. :roll:
cous cous nije neka egzotika, u Francuskoj ga zna napraviti svaka domacica :D

ali sto tek volem paki i indijsku kuhinju ... :lol:
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Glavni sastojci marokanskog cous-cousa

Janjetina
piletina
marquez kobasice
cous cous
paprika crvena friska ne susena
luk
tikvice
mrkva
suho grozdje
coriander
curcuma
sok od lisca narandje
ulje,so i biber

i sastojci i zacini koje neznam na bosanskom napisati

le ras el hanout
les pois chiches
le girofle,
les amandes
basta sljezove boje

to care :thumbup:

Ras el-Hanout je zacin, tocnije mjesavina zacina, ima u njoj i muskata, i anisa, i lavande, i djumbira, i kojecega

les pois chiches (ili Kichererbsen) se zove slanutak, ali ne znam gdje bi se mogao kupiti u Sarajevu

le girofle su karanfilici, koriste se i u Bosni kao zacin za kolace

les amandes su badem, bajami

ne znam je li se kod nas uopce mogu pronaci svi sastojci, tako da marokanski cous cous nije lako napraviti u Sarajevu :(
Ivanche

Post by Ivanche »

bila na putu...evo me sad opet :) kometari boli glava...a sto mi nesto "danas" zasmrdi... :lol:

pobjedishe opet venstre (za strance koji blage nemaju ko su venstre - lijeva stranka, nek se obrate google, a ne da bezze postavljaju pitanja i mjesaju se gdje im nije mjesto :) merci! ).... sta bi sa Nassirom? nesto se lize sa Venstre, il? nisam pratila nikako vjesti samo poruku dobila dok sam bila vani ko je pobjedio...a Pia leti uskoro skroz vani il sta? ok trebala bi ja malo googlati a ne sto ovoliko pitam :D hahaha... BUDITE MI POZDRAVLJENI DOBRI NARODE - sutra putujem opet, pa ne mogu pisati... pusaaaa
Post Reply