GLASANJE...

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Ivanche

#1 GLASANJE...

Post by Ivanche »

Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
Sad ce uskoro glasanje u Danskoj, jedva cekam :)
malizeleni

Post by malizeleni »

Sve sto su obecali na izborima zadnjih 5 godina, jos se nije desilo. U norveskoj mozes glasati na komunalnim izborima poslje 3 provedene godine u zemlji. Izbori za vladu poslje 7 ili kad dobijes drzavljanstvo. Na kraju, sve se svodi na olaksanje poreza (koje se jos nije desilo) i bolju i zajebaniju klima politiku(benzin i auta su i ovako i onako skupi, a znam da ce biti skuplje). Bash me interesuje sta to toliko iscekujes. Na ovim izborima sam glasao za komuniste, jedino mi njihove lazi zvuce uvjerljivo.
Ivanche

Post by Ivanche »

malizeleni wrote:Sve sto su obecali na izborima zadnjih 5 godina, jos se nije desilo. U norveskoj mozes glasati na komunalnim izborima poslje 3 provedene godine u zemlji. Izbori za vladu poslje 7 ili kad dobijes drzavljanstvo. Na kraju, sve se svodi na olaksanje poreza (koje se jos nije desilo) i bolju i zajebaniju klima politiku(benzin i auta su i ovako i onako skupi, a znam da ce biti skuplje). Bash me interesuje sta to toliko iscekujes. Na ovim izborima sam glasao za komuniste, jedino mi njihove lazi zvuce uvjerljivo.
haha...nema neka iscekivanja, ali me zanima ako pobjede socijalni demokrati sta ce biti sa svih ovih arapa sto ne mogu da dobiju azil...sto se tiche plata, imali smo finu povishicu...ne davno su se i medicinske sestre i pedagozi izborili za neku povishicu - ma generalno ekonomija je dobra...mada bi mogli ovaj glupi porez malo smanjiti - ja placam TOP skat...ebem im....grrrr
malizeleni

Post by malizeleni »

Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
Edoxxx

#5 Re: GLASANJE...

Post by Edoxxx »

Ivanche wrote:Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
Glaso bih i ja i to vrlo rado, da zivim u Danskoj ... al ođe nema boga da cu ikad glasati ...
StLouis

Post by StLouis »

Glasam obavezno.
water

Post by water »

hajmo curice hajmo djecaci:

http://www.desantisformayor.com/
Ivanche

Post by Ivanche »

malizeleni wrote:Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne?? :roll:
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Ivanche wrote:
malizeleni wrote:Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne?? :roll:
Naravno!

Za koga glasas, ako nije tajna :-D
callmethebreeeze

#10 Re: GLASANJE...

Post by callmethebreeeze »

Ivanche wrote:Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
da. puno. i ja jedva cekam glasanje u danskoj. cak i vasu politiku povremeno pratim i jako mi je drago sto je pia kod vas, a ne kod nas :D
Ivanche

#11 Re: GLASANJE...

Post by Ivanche »

callmethebreeeze wrote:
da. puno. i ja jedva cekam glasanje u danskoj. cak i vasu politiku povremeno pratim i jako mi je drago sto je pia kod vas, a ne kod nas :D
Uh..ma ako pobjedi onaj "Ny alliance"..ispada Pia..:) Ona jeste onako zajebana sto se tiche stranaca, ali u nekim stvarima se i slazem sa njom...
Ivanche

Post by Ivanche »

zlajaBHF wrote:
Ivanche wrote:
Naravno!

Za koga glasas, ako nije tajna :-D
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
danas

Post by danas »

Ivanche wrote:
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
bogo moj mili... :-) :-) :-)
Ivanche

Post by Ivanche »

jesi li u Dk? znas li o cemu se radi biseru moj?
danas

Post by danas »

Ivanche wrote:jesi li u Dk? znas li o cemu se radi biseru moj?
znam savrseno dobro o cemu se radi, jasno je sve iz tvog posta... ne samo meni, vec svima koji ga procitase... :wink:
Ivanche

Post by Ivanche »

Šeha wrote:Vjeruj mi da ne moram biti u Danskoj da vidim svu apsurdnost tvoje izjave.

(Da ne dodajem jos licemjerstvo i sebicnost.)

ah pa da :) znala sam da nesto fali ... aaa kad budes znao o cemu se radi javi mi se, ok?
Ivanche

Post by Ivanche »

danas wrote:
Ivanche wrote:jesi li u Dk? znas li o cemu se radi biseru moj?
znam savrseno dobro o cemu se radi, jasno je sve iz tvog posta... ne samo meni, vec svima koji ga procitase... :wink:
sta da ne volim arape? ne, ne simpatishem ih nesto ... jos nesto? :)
Ivanche

Post by Ivanche »

haha simpa si mi skroz :)
Saian

Post by Saian »

Ivanche wrote:
ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
jelde da smrde :) :roll: Ivanche kad istjeraju Arape, ko je sljedeci vonja najjache, sta mislish na sta ti tuknesh jednom Dancu
pitt

Post by pitt »

ljepote........a sve amerika najgora :D:D:D

nema vece pogani od nasih kosmopolita :D:D
Saian

Post by Saian »

Ivanche vrati se nismo mi Arapchad ne boj se mirisa :-) pitt voli mahnut kus- kusa :D, Ivanche ce plashit djecu " ne budesh li slush'o doci ce Abdul Ibn Adnan Malik i uzet' ti pos'o i radit za manje pare" :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pitt wrote:ljepote........a sve amerika najgora :D:D:D

nema vece pogani od nasih kosmopolita :D:D
jos kad postanu Danci :roll:
Post Reply