Sad ce uskoro glasanje u Danskoj, jedva cekam
GLASANJE...
-
Ivanche
#1 GLASANJE...
Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
-
malizeleni
Sve sto su obecali na izborima zadnjih 5 godina, jos se nije desilo. U norveskoj mozes glasati na komunalnim izborima poslje 3 provedene godine u zemlji. Izbori za vladu poslje 7 ili kad dobijes drzavljanstvo. Na kraju, sve se svodi na olaksanje poreza (koje se jos nije desilo) i bolju i zajebaniju klima politiku(benzin i auta su i ovako i onako skupi, a znam da ce biti skuplje). Bash me interesuje sta to toliko iscekujes. Na ovim izborima sam glasao za komuniste, jedino mi njihove lazi zvuce uvjerljivo.
-
Ivanche
haha...nema neka iscekivanja, ali me zanima ako pobjede socijalni demokrati sta ce biti sa svih ovih arapa sto ne mogu da dobiju azil...sto se tiche plata, imali smo finu povishicu...ne davno su se i medicinske sestre i pedagozi izborili za neku povishicu - ma generalno ekonomija je dobra...mada bi mogli ovaj glupi porez malo smanjiti - ja placam TOP skat...ebem im....grrrrmalizeleni wrote:Sve sto su obecali na izborima zadnjih 5 godina, jos se nije desilo. U norveskoj mozes glasati na komunalnim izborima poslje 3 provedene godine u zemlji. Izbori za vladu poslje 7 ili kad dobijes drzavljanstvo. Na kraju, sve se svodi na olaksanje poreza (koje se jos nije desilo) i bolju i zajebaniju klima politiku(benzin i auta su i ovako i onako skupi, a znam da ce biti skuplje). Bash me interesuje sta to toliko iscekujes. Na ovim izborima sam glasao za komuniste, jedino mi njihove lazi zvuce uvjerljivo.
-
malizeleni
Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
-
Edoxxx
#5 Re: GLASANJE...
Glaso bih i ja i to vrlo rado, da zivim u Danskoj ... al ođe nema boga da cu ikad glasati ...Ivanche wrote:Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
-
Ivanche
da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne??malizeleni wrote:Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
-
zlajaBHF
Naravno!Ivanche wrote:da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne??malizeleni wrote:Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
Za koga glasas, ako nije tajna
-
callmethebreeeze
#10 Re: GLASANJE...
da. puno. i ja jedva cekam glasanje u danskoj. cak i vasu politiku povremeno pratim i jako mi je drago sto je pia kod vas, a ne kod nasIvanche wrote:Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
-
Ivanche
#11 Re: GLASANJE...
Uh..ma ako pobjedi onaj "Ny alliance"..ispada Pia..callmethebreeeze wrote:da. puno. i ja jedva cekam glasanje u danskoj. cak i vasu politiku povremeno pratim i jako mi je drago sto je pia kod vas, a ne kod nasIvanche wrote:Zanima me da li glasate u zemlji o kojoj zivite? koliko vas zanima politika u zemlji kojoj ste...mene licno veoma i glasam odkako sam dobila drzavljanstvo.
-
Ivanche
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...zlajaBHF wrote:Naravno!Ivanche wrote:da...ali iskreno mislim da se brzo do te granice dodje...sranje haos. Ispade da radim za drzavu...ma da mi je odseliti negdje, imati dansku pasos i porez te zemlje u kojoj zivim...ovo se moze, zar ne??malizeleni wrote:Sto vise zaradjujes, to te vishe deru. Zar se ne zaracunava normalan porez do granice za "top skatt", i onda 50-60% za sve preko te granice.
Za koga glasas, ako nije tajna
- danas
bogo moj mili...Ivanche wrote:
nije tajna...samo iskreno nemam pojma...malo se dvoumim...ova ny allianca mi ne zvuchi loshe...ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
- Saian
jelde da smrdeIvanche wrote:
ma nebi volila ni previshe neku slobodnu politiku sto se tiche stranaca, sta cemo onda od arapa..nece se moci disati...
-
mamica papucarka
jos kad postanu Dancipitt wrote:ljepote........a sve amerika najgora:D:D
nema vece pogani od nasih kosmopolita:D