ja imam sve petice iz hemije i biologije,ali fizika nekako uvijek bude 3 na kraju,uz opci uspjeh 5...pa eto jedino me fizika moze zeznutminjonja wrote:sta se bolan sekiras, ja kontala sad ce tamo pisati 2,3,2antropolog wrote:ja sam sad 4. godina, i vec se polako pocinjem spremati za prijemni, znaci samo biologija![]()
![]()
uzeti cu sve knjige od 1 do 4 i naštrebat, uz prijemni gledaju se ocjene iz biologije, fizike, hemije i opci uspjeh
mene je malo strah zbog ocjena:
bio: 555
hemija:345
fizika:445
uspjeh uvijek odličan imam li šanse ako dobro spremim prijemni, cuo sam da je velika konkurencija![]()
![]()
![]()
ma ti si primljen, ne sekiraj se. posto sam pretpostavljala da cu biologiju upisati, sacuvala sam sve knjige i skripte koje smo koristili (smedja biologija za treci, dva prirucnika od nase profesorice-genetika i ekologija i ona stara prastara knjiga sistematike). bila sam nabavila i dva stara prijemna i prostudirala. to sam jednom procitala i nisam vise mogla uciti jer mi je cetvrti razred bio grozan. ne zbog skole i ucenja, nego zbog hiljadu nekakvih vannastavnih aktivnosti... tek bila dosla sa puta i nikako se nisam mogla nakaniti da ucim. kad sam dosla na prijemni i vidjela koliko raje ima, uhvatila me panika jer nisam ocekivala da je tolika navala tamo. kontala, jbg, nista od ovoga jer nit sam bila ucila za prijemni niti sam imala sjajne ocjene iz skole (bio 4445, fizika 4345, hemija 2445 tako nekako). jedan dan su se cekali rezultati i za to vrijeme sam sebe sam ubijedila da cu upisati francuski u drugom roku pa se sljedece godine prebaciti na biologiju. kad, zove mene jaranica i kaze da sam sesta na spisku![]()
genetika
- scientist
#26 Re: genetika
- antropolog
#27 Re: genetika
minjonja wrote:autor je moja, sad bivsa, profesorica biologije subhija kamenica. taj se prirucnik mogao prije nabaviti samo u mojoj skoli kao narudzba, ali sam vidjala i po drveniji da se prodaju. genetika je A5 formata, a ekologija A4 i toplo ti ih preporucujem. evo sad dok ucim citologiju, provirim malo u ove prirucnike da mi bude jasnije.antropolog wrote:i ja tako kontam ako ne budem primljen na genetiku na prvom roku idem na ruski i francuski na drugi rok, tamo uvijek ima mjesta![]()
ej zanima me samo ta dva priručnika, koji su pisci i kako si ih nabavila
hvala![]()
![]()
hvala potražit cu
- scientist
#28 Re: genetika
pa sta je s tom organskom evolucijom pa se ne da naucitchengaba wrote:Jer sam obavezno imao 3 - 4 ispita prije H&E, pa popizdim od knjige i ne izadjem na ispit...minjonja wrote: pa sto nisi izasao, jadan ne bio!! bezze sebi probleme pravite. uvijek treba pokusati, a vi u startu odustajete...ccc. kakvu bolan sliku stvaras ovim rijetkim slucajevima sto vole prirodne nauke?![]()
BTW, prosle godine od 9 apsolvenata, svih 9 je palo org. evoluciju![]()