Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moimoi

#576 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by moimoi »

muha_sa wrote: 15/05/2025 18:06
moimoi wrote: 15/05/2025 17:39
muha_sa wrote: 15/05/2025 16:08
:lol: :kiss:

Nisam ja tu živio--ja sam drito kod Vijecnice a na Hošin brijeg sam dolazio zimi sa ligurama i slicurama pa se jarla bismila spušto niz padine velkog Alfakovca :D a tad nije postojAo tranzit vec uskotracna pruga iliti ćiro :D
A niz Dalmatinsku? Pricala mi stara da je bila mreza… da fata raju da ne izlete pred taJvan :D
Sjecam se kao kroz maglu da je bila mreža--al nisam tamo ligurAo :D Mi smo niz Kovače, Mline, Alfakovac veliki i mali--Colin potok.............. a bogme i na Trebevic pa sve do osmica i niz Širokacu do 7 brace.

Tad su velkacki snjegovi znali napadat :D -meni do prozora a u avliji pravili plazalo :D
Sa Trebevica smo znali i mi ali vikendom. Zicarom se popnemo, pa se spustamo na podguznjacima .. bili moderni vec jebiga, a odrasli pjehe. A onda na carsiju na cevape. Pa na traJvan nazad u selo (Otoku).
zikamu

#577 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by zikamu »

moimoi wrote: 15/05/2025 17:39
muha_sa wrote: 15/05/2025 16:08
dr_Evil wrote: 15/05/2025 16:05

Sto se nas tice bit ce poznat kao kraj gdje je zivio najdugovjecniji forumas :D
:lol: :kiss:

Nisam ja tu živio--ja sam drito kod Vijecnice a na Hošin brijeg sam dolazio zimi sa ligurama i slicurama pa se jarla bismila spušto niz padine velkog Alfakovca :D a tad nije postojAo tranzit vec uskotracna pruga iliti ćiro :D
A niz Dalmatinsku? Pricala mi stara da je bila mreza… da fata raju da ne izlete pred taJvan :D
Bila je mreza Dalmatinska/Titova, ali ponekad iz nekog razliga ne bi bilo mreze, pa su najhrabtiji (nisam bio jedan od njih 😊) stisnuli petlju i isli na "nevidjeno"...😂. Denali bi otic' niz Kulovica do bivse "Prosvjetine" knjizare na raskrscu sa J.N.A.
Doduse, u taj vakat bilo je trci, trci pa auto... Al' opet...
milojicabrzi

#578 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Ako se dobro sjećam, pokojni glumac Davor Janjić, bio je sa Dobrinje...

Almas Smajlović iz Erogenih zona je istaknuti Al'pašinac :)
propojeilijas

#579 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi
vicious

#580 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by vicious »

propojeilijas wrote: 21/05/2025 16:28 vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi
To dok se zabavljao sa gospođom koja je inače tu živjela :D
milojicabrzi

#581 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by milojicabrzi »

Heh, uvijek se sjetim pa me nasmije, anegdota pok. Marka Vešovića, koji je pisao kako je kad je došao u SA, sjedao na tramvaj na Skenderiji, pa kružio oko Vijećnice, do Filozofskog fakulteta, dugo mu trebalo da skonta da "presječe" do Predsjedništva, pa se spusti par stanica :)

Mislim da je pok. glumica Nada Đurevska, bila sa Koševskog brda, bilo je tu i još glumaca, mislim da su i Pjer i Jasna Žalica iz tog kraja.

Od ljudi iz muzičke branše, ostalo mi je u sjećanju da su braća Šaran, što vode bendove Skroz i Letu Štuke, negdje iz samog centra grada, Titova - Ferhardija, ili tu neke sporedne ulice...

Tu je negdje na početku Ferhadije bio i pok. Faris, nekadašnji bubnjar Zabranjenog pušenja i Siktera...šteta što je umro mlad prije par godina.

Mislim da je Elvis J. Kurtović, negdje gore iz ulice Koševo, pa prema KCUS-u, uglavnom taj kraj, odajle je i većina Nadrealista i New Primitivsa...
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#582 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by TojoOptics »

milojicabrzi wrote: 22/05/2025 11:40 Heh, uvijek se sjetim pa me nasmije, anegdota pok. Marka Vešovića, koji je pisao kako je kad je došao u SA, sjedao na tramvaj na Skenderiji, pa kružio oko Vijećnice, do Filozofskog fakulteta, dugo mu trebalo da skonta da "presječe" do Predsjedništva, pa se spusti par stanica :)

Mislim da je pok. glumica Nada Đurevska, bila sa Koševskog brda, bilo je tu i još glumaca, mislim da su i Pjer i Jasna Žalica iz tog kraja.

Od ljudi iz muzičke branše, ostalo mi je u sjećanju da su braća Šaran, što vode bendove Skroz i Letu Štuke, negdje iz samog centra grada, Titova - Ferhardija, ili tu neke sporedne ulice...

Tu je negdje na početku Ferhadije bio i pok. Faris, nekadašnji bubnjar Zabranjenog pušenja i Siktera...šteta što je umro mlad prije par godina.

Mislim da je Elvis J. Kurtović, negdje gore iz ulice Koševo, pa prema KCUS-u, uglavnom taj kraj, odajle je i većina Nadrealista i New Primitivsa...
Pjer Zalica je sa Ilidze. Preselio se u grad poslije rata. Nije vidio Koseva prije rata.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#583 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Pitar sa Kariba »

Sarani su zgrada preko puta pivare.
propojeilijas

#584 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

vicious wrote: 22/05/2025 10:59
propojeilijas wrote: 21/05/2025 16:28 vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi
To dok se zabavljao sa gospođom koja je inače tu živjela :D
i to se pika kao mjesto boravka :lol:
Post Reply