Sa Trebevica smo znali i mi ali vikendom. Zicarom se popnemo, pa se spustamo na podguznjacima .. bili moderni vec jebiga, a odrasli pjehe. A onda na carsiju na cevape. Pa na traJvan nazad u selo (Otoku).muha_sa wrote: ↑15/05/2025 18:06Sjecam se kao kroz maglu da je bila mreža--al nisam tamo ligurAoMi smo niz Kovače, Mline, Alfakovac veliki i mali--Colin potok.............. a bogme i na Trebevic pa sve do osmica i niz Širokacu do 7 brace.
Tad su velkacki snjegovi znali napadat-meni do prozora a u avliji pravili plazalo
![]()
Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
-
moimoi
#576 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
-
zikamu
#577 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Bila je mreza Dalmatinska/Titova, ali ponekad iz nekog razliga ne bi bilo mreze, pa su najhrabtiji (nisam bio jedan od njihmoimoi wrote: ↑15/05/2025 17:39A niz Dalmatinsku? Pricala mi stara da je bila mreza… da fata raju da ne izlete pred taJvan![]()
Doduse, u taj vakat bilo je trci, trci pa auto... Al' opet...
-
milojicabrzi
#578 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Ako se dobro sjećam, pokojni glumac Davor Janjić, bio je sa Dobrinje...
Almas Smajlović iz Erogenih zona je istaknuti Al'pašinac
Almas Smajlović iz Erogenih zona je istaknuti Al'pašinac
-
propojeilijas
#579 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi
- vicious
#580 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
To dok se zabavljao sa gospođom koja je inače tu živjelapropojeilijas wrote: ↑21/05/2025 16:28 vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi
-
milojicabrzi
#581 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Heh, uvijek se sjetim pa me nasmije, anegdota pok. Marka Vešovića, koji je pisao kako je kad je došao u SA, sjedao na tramvaj na Skenderiji, pa kružio oko Vijećnice, do Filozofskog fakulteta, dugo mu trebalo da skonta da "presječe" do Predsjedništva, pa se spusti par stanica 
Mislim da je pok. glumica Nada Đurevska, bila sa Koševskog brda, bilo je tu i još glumaca, mislim da su i Pjer i Jasna Žalica iz tog kraja.
Od ljudi iz muzičke branše, ostalo mi je u sjećanju da su braća Šaran, što vode bendove Skroz i Letu Štuke, negdje iz samog centra grada, Titova - Ferhardija, ili tu neke sporedne ulice...
Tu je negdje na početku Ferhadije bio i pok. Faris, nekadašnji bubnjar Zabranjenog pušenja i Siktera...šteta što je umro mlad prije par godina.
Mislim da je Elvis J. Kurtović, negdje gore iz ulice Koševo, pa prema KCUS-u, uglavnom taj kraj, odajle je i većina Nadrealista i New Primitivsa...
Mislim da je pok. glumica Nada Đurevska, bila sa Koševskog brda, bilo je tu i još glumaca, mislim da su i Pjer i Jasna Žalica iz tog kraja.
Od ljudi iz muzičke branše, ostalo mi je u sjećanju da su braća Šaran, što vode bendove Skroz i Letu Štuke, negdje iz samog centra grada, Titova - Ferhardija, ili tu neke sporedne ulice...
Tu je negdje na početku Ferhadije bio i pok. Faris, nekadašnji bubnjar Zabranjenog pušenja i Siktera...šteta što je umro mlad prije par godina.
Mislim da je Elvis J. Kurtović, negdje gore iz ulice Koševo, pa prema KCUS-u, uglavnom taj kraj, odajle je i većina Nadrealista i New Primitivsa...
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#582 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Pjer Zalica je sa Ilidze. Preselio se u grad poslije rata. Nije vidio Koseva prije rata.milojicabrzi wrote: ↑22/05/2025 11:40 Heh, uvijek se sjetim pa me nasmije, anegdota pok. Marka Vešovića, koji je pisao kako je kad je došao u SA, sjedao na tramvaj na Skenderiji, pa kružio oko Vijećnice, do Filozofskog fakulteta, dugo mu trebalo da skonta da "presječe" do Predsjedništva, pa se spusti par stanica
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#583 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Sarani su zgrada preko puta pivare.
-
propojeilijas
#584 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
i to se pika kao mjesto boravkavicious wrote: ↑22/05/2025 10:59To dok se zabavljao sa gospođom koja je inače tu živjelapropojeilijas wrote: ↑21/05/2025 16:28 vajta jedno vrijeme bio u vili popper ugao hriste boteva brace eskenazi![]()