Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
JCecotto

#251 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by JCecotto »

Ja ovdje jedino ne razumijem polemiku oko "otici ili ne otici", a zivimo u zemlji koja do dan danas nije uspjela nabaviti niti jednu jedinu
vakcinu ( hedije ne racunam :izet: ).

Ili spominjanje ksenofobije u jednoj Njemackoj ili Francuskoj, a ono ti zivis u Bosni gdje svakih 5 metara neko na nekog upire prstom, samo zato jer nije iste vjeroispovjesti.
A nije ni vjera problem, dovoljno je "pogresno" ime. Iako mozda ta osoba nema vjerska uvjerenja, mozda joj je stari onako dao ime, po jaranu iz vojske...a mozda je iz "mijesanog" braka, itd.

Al hbga, trenutno se ta osoba nalazi u pogresnoj Mjesnoj zajednici.

Ovdje cak ni boja u koju si lakiran po rodjenju ne presudjuje :bih:
Last edited by JCecotto on 03/03/2021 20:31, edited 3 times in total.
moonca

#252 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

Bosna na samom vrhu po pitanju korupcije.. stanovnistvo-vecina -religiozno.. :zoka:
JCecotto

#253 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by JCecotto »

moonca wrote: 03/03/2021 20:30 Bosna na samom vrhu po pitanju korupcije.. stanovnistvo-vecina -religiozno.. :zoka:
Bravo
u-pet-deka

#254 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

moonca wrote: 03/03/2021 20:30 Bosna na samom vrhu po pitanju korupcije.. stanovnistvo-vecina -religiozno.. :zoka:

U mojim načinima na koji razumijem o životu, te dvije stvari idu rame uz rame.
moonca

#255 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

Drzava- kazu machena prema svom narodu- ma sve je to, u --pet deka.. :lol:
chupacabra

#256 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by chupacabra »

BH stanovnistvo se odseljava tamo gdje nisu konstitutivni i cini se gdje god nemaju konstitutivnost ili pravo glasa, svi zajedno odlicno zive.
cimara

#257 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by cimara »

Moji piče vani ima već 60-70 godina,ima ih na 3 kontinenta,ali niko nije u Njemačkoj...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#258 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Truba »

@chupacabra

Ma da...sunce ce se ugasiti za 4 5 milijardi godina nakon sto prozdre zemlju...nista u covjekovu zivotu nema smisla nismo trebali razbijati rimsko carstvo :lol:
Treba lec i umrijet jer postoji konstitutivnist samo kod nas :mrgreen:
exliberal-ex

#259 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by exliberal-ex »

Istinu govorim wrote: 03/03/2021 11:48

Nomen est omen.

Jedne prilike kad sam bio u Francuskoj hodam sa likom koji je navodno potomak neke aristokratske porodice, ono fin uglađen pravnik i prolazi kraj nas par gdje je on očigledno sa sjevera Afrike, a ona francuskinja i vode dijete. Govori on meni "Vidiš taj par ? " - "Vidim" -"Ono dijete, iako očigledno francuski državljanin i govori francuski i živi u Francuskoj nikad neće biti Francuz. Ti da dobiješ sutra državljanstvo bez da znaš riječi francuskog ćeš biti uvijek veći Francuz od njeg"

Djeca koja ne znaju ko su, ne znaju šta su sigurno da neće znati kuda idu. Ideja da se žrtvuje svoj identitet i ono ko si zarad integracije je u najmanju ruku smiješna, a u svakom slučaju za osudu. Vrlo brzo je se saznalo ko je nepoželjnog porijekla u Evropu prije 80 godina.

Ti Turci su savršen primjer kako dijaspora može koristiti svojim rođacima u matici, jer Angela Merkel (ili bilo ko drugi) mora razmišljat kako će njeni postupci biti viđeni u Turskoj, te prenijeti na glasače u Njemačkoj. Isto tako se pokazalo kako su Armeni Francuske doveli do toga da Francuska vrši pritisak i pokuša zaštiti Armeniju u skorašnjem ratu na Nagorno Karabakhu.

Pričam da kao društvo nedovoljno prozivamo i sramimo izdajice našeg naroda od Fikreta Abdića, pa do tih koji se odriču svoga identiteta
Ma mani mi te suplje nikad to djete nece biti francuz, ako taj tvoj "aristokrata" razmislja mislis da svi razmisljaju.
On razmislja tako jer se mozda boji da njegovoj guzici bude lose a sa druge strane vidjeli smo kako su evropljani otvorili vrata kad su izbjeglice iz Sirije provalili u EU, gdje su narodi sa nasih predjela izasli kad je kod nas bilo sranje.
Uostalom pokazi mi dio zemljske kugle gdje nema rasizma ili neke segregacije, pogledaj jebenu bosnu gdje te pocnu drugacije mjerit u zavisnosti kako se zoves a kamo sta drugo ?

Sta hocu s tim da kazem, kad se prica o zapadu uvijek se poziva na zapadni cinizam , licemjerstvo kojeg ima sto je cinjenica ...a onda pogledas vukojebine odakle dolaze ti sto najvise kritikuji pa vukovi bi se postidili da su iz tih predjela. Svi govore kako EU treba da se promjeni ali nedaj ti boze da pitas ove sto se bune da se oni prilagode...tad zadires u njihova ljudska prava ;-)

Sto se tice turske dijaspore, ako njemcima pukne film nogirat ce iz za 24 sata, mani mi price o tome da se njemci brinu o njima i njihovom misljenju ...njemci pokrenuli dva svjetska rata i oni ce da se brinu o nekim jebenim turcima.

Sa druge strane izdajice naroda, za tebe je Abdic izdajica, za dosta njih iz zapadne bosne on je i dalje "babo" uostalom ko odlucuje ko je izdajica a ko heroj..sda ?

A sto se tice izdaje identiteta...ko si ti da sramis nekog , sta si ti uradio tako vrijedno da mislis da imas pravo nekog kritikovat i uostalom kojeg idetiteta... bosnjackog/srpskog/hrvatskog ili sva tri ?
Hendrix

#260 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Hendrix »

u-pet-deka wrote: 03/03/2021 20:07 Vrlo je teško biti prihvaćen od strane lokalnog stanovništva. Možete imati kolege, komšije i slično, ali ipak može biti vrlo teško biti prihvaćen. Unatoč najboljim namjerama da se prilagodite prirodi u kojoj živite. S druge strane, i neki naši ljudi mogu biti vrlo teški. Razlozi za njihovo ponašanje mogu biti različiti i često ih je teško razumjeti. Vrlo je teško naći zdrav krug naših ljudi. Mnogi naši ljudi ovdje žive dvostruki život, puni su kompleksima koji sežu dalje od neposrednog razumijevanja kad objetivno gledamo.
To nije nista cudno, svi koji odu vani jednostavno upadaju u drustvo i socijalni zivot iz aviona. Tesko je uspostaviti kontakt pogotovo kako ides u starije godine. Ono ti bahnes odjednom i ocekujes da imas zivot i poznanstva kao sto si imao u Bosni gdje si odrastao? To ne fercera tako... pa ne bi ni kod nas. Sad da dodje neki svabo u tvoj komsiluk i jos prica bosanski sa nekim lijevim naglaskom... ko si ba ti? Koliko god bio prijatan ili uporan u nastojanju da se druzi s tobom, to nije to ba. Imas svoje drustvo godinama, decenijama... ko je sad ovaj lik? Nema pojma o lokalnim pricama, interesovanjima ono bukvalno crna ovca.

Mladjim je puno lakse kroz izlaske i nocni zivot opet upoznati ljude i uklopiti se... ali onima koji odu sa familijom vani je vrlo tesko imati neki socijalni zivot. Zapad je opet dosta zatvorenijeg mentaliteta i ne interesuju nikoga detalji koje mi ispitujemo svakog zivog "ciji si... ko ti je zena... odakle si...". Jednostavno ljudi imaju svoj zivot uspostavljen i ne upustaju nove ljude tek tako.

Jedino im preostaje onda da se druze s nasim ljudima iako mozda mentalitetom i ne pristaju jedni drugima ali eto imas zajednicki jezik i zajebancije. I tako godinama...decenijama i dobijes getoizaciju naroda. Arapi se drze sa arapaima... bosansci sa bosancima itd. Djeca koja odrastu u sistemu su vecinom zbunjena jer ne znaju cemu pripadaju realno i jos gori slucaj je kada ih roditelji tjeraju u getoizaciju i izolaciju a lafo ih doveli u tu drzavu da zive i imaju bolje prilike. Jedina sreca bosanske djece sto izgledaju kao i svaki Evropljanin i ako odrastu u zemlji i pricaju jezik kao i svi drugi bolje prolaze od recimo imigranata tamnije puti ili azijata.

Realnost zivota je da si sad tamo i zivis u tom sistemu, ne mozes biti bosanac i shvabo u isto vrijeme. Uvijek je jedno od toga lazna slika i pretvaranje.
moonca

#261 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

Hendrix wrote: 04/03/2021 02:04 Sad da dodje neki svabo u tvoj komsiluk i jos prica bosanski sa nekim lijevim naglaskom... ko si ba ti? Koliko god bio prijatan ili uporan u nastojanju da se druzi s tobom, to nije to ba. Imas svoje drustvo godinama, decenijama... ko je sad ovaj lik? Nema pojma o lokalnim pricama, interesovanjima ono bukvalno crna ovca.
Zasto ga ne bi prihvatio, zar ti nije simpatican taj naglasak, .... itd...ako je svabo, zbilja simpatican..mada , takvi mislim da ne postoje.. :lol: ali ,bilo ko drugi....sandzaklija npr...
... hm, ko to ima drustvo godinama.... postoji--no, nakon zenidba --drustvo se rasipa-- zena ne podnosi -ovoga/onoga.. i na kraju se drustvo svede na familiju... :zoka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#262 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by _BataZiv_0809 »

Pa prihvatis ga, neces ga puskom tjerat, ali on je za tebe ko lik iz vica, ne prihvatas ga ko sebi ravnog sigurno.
suspect_zero

#263 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by suspect_zero »

JCecotto wrote: 03/03/2021 20:25 Ja ovdje jedino ne razumijem polemiku oko "otici ili ne otici", a zivimo u zemlji koja do dan danas nije uspjela nabaviti niti jednu jedinu
vakcinu ( hedije ne racunam :izet: ).

Ili spominjanje ksenofobije u jednoj Njemackoj ili Francuskoj, a ono ti zivis u Bosni gdje svakih 5 metara neko na nekog upire prstom, samo zato jer nije iste vjeroispovjesti.
A nije ni vjera problem, dovoljno je "pogresno" ime. Iako mozda ta osoba nema vjerska uvjerenja, mozda joj je stari onako dao ime, po jaranu iz vojske...a mozda je iz "mijesanog" braka, itd.

Al hbga, trenutno se ta osoba nalazi u pogresnoj Mjesnoj zajednici.

Ovdje cak ni boja u koju si lakiran po rodjenju ne presudjuje :bih:

Ne upire se odavno više ko je koje vjere, zabavili smo se stvarnošću, koja nije nimalo lijepa.
Sada upiremo prste u lopove i kriminalce, ova nacionalistička propaganda dolazi još samo iz labrnja onih koje ta ista šuplja drži na vlasti.
JCecotto

#264 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by JCecotto »

Prihvatio bih, zasto da ne ...evo kod mene imamo kvartovsku kafanu, svakog doseljenika smo prihvatili, naravno ako je njemu bilo do druzenja.
I starijeg i mladjeg, pa i onog sto malo papi :), a imamo i par zetova stranaca ...

Jedino su ugrozene zene, jer im ne pase to "prihvacanje" u raju, ne ide vise niko kuci s posla :D
u-pet-deka

#265 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

Hendrix wrote: 04/03/2021 02:04
u-pet-deka wrote: 03/03/2021 20:07 Vrlo je teško biti prihvaćen od strane lokalnog stanovništva. Možete imati kolege, komšije i slično, ali ipak može biti vrlo teško biti prihvaćen. Unatoč najboljim namjerama da se prilagodite prirodi u kojoj živite. S druge strane, i neki naši ljudi mogu biti vrlo teški. Razlozi za njihovo ponašanje mogu biti različiti i često ih je teško razumjeti. Vrlo je teško naći zdrav krug naših ljudi. Mnogi naši ljudi ovdje žive dvostruki život, puni su kompleksima koji sežu dalje od neposrednog razumijevanja kad objetivno gledamo.
To nije nista cudno, svi koji odu vani jednostavno upadaju u drustvo i socijalni zivot iz aviona. Tesko je uspostaviti kontakt pogotovo kako ides u starije godine. Ono ti bahnes odjednom i ocekujes da imas zivot i poznanstva kao sto si imao u Bosni gdje si odrastao? To ne fercera tako... pa ne bi ni kod nas. Sad da dodje neki svabo u tvoj komsiluk i jos prica bosanski sa nekim lijevim naglaskom... ko si ba ti? Koliko god bio prijatan ili uporan u nastojanju da se druzi s tobom, to nije to ba. Imas svoje drustvo godinama, decenijama... ko je sad ovaj lik? Nema pojma o lokalnim pricama, interesovanjima ono bukvalno crna ovca.

Mladjim je puno lakse kroz izlaske i nocni zivot opet upoznati ljude i uklopiti se... ali onima koji odu sa familijom vani je vrlo tesko imati neki socijalni zivot. Zapad je opet dosta zatvorenijeg mentaliteta i ne interesuju nikoga detalji koje mi ispitujemo svakog zivog "ciji si... ko ti je zena... odakle si...". Jednostavno ljudi imaju svoj zivot uspostavljen i ne upustaju nove ljude tek tako.

Jedino im preostaje onda da se druze s nasim ljudima iako mozda mentalitetom i ne pristaju jedni drugima ali eto imas zajednicki jezik i zajebancije. I tako godinama...decenijama i dobijes getoizaciju naroda. Arapi se drze sa arapaima... bosansci sa bosancima itd. Djeca koja odrastu u sistemu su vecinom zbunjena jer ne znaju cemu pripadaju realno i jos gori slucaj je kada ih roditelji tjeraju u getoizaciju i izolaciju a lafo ih doveli u tu drzavu da zive i imaju bolje prilike. Jedina sreca bosanske djece sto izgledaju kao i svaki Evropljanin i ako odrastu u zemlji i pricaju jezik kao i svi drugi bolje prolaze od recimo imigranata tamnije puti ili azijata.

Realnost zivota je da si sad tamo i zivis u tom sistemu, ne mozes biti bosanac i shvabo u isto vrijeme. Uvijek je jedno od toga lazna slika i pretvaranje.
Potpisujem. Mada ovdje (bar u Danskoj) imate naših krugova koji su zatvoreni. Znači. i ako si naš, vrata nisu otvorena.
neko_sa_strane

#266 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by neko_sa_strane »

Stanovništvo religiozno i vrlo netolerantno prema onima koji to nisu. Upitna je i ta religioznost. Dio njih nema pojma o vjeri ali su ih uputili ili su članovi stranke te moraju "biti u vjeri" .
Istinu govorim
Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite

#267 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by Istinu govorim »

exliberal-ex wrote: 04/03/2021 00:49
Istinu govorim wrote: 03/03/2021 11:48

Nomen est omen.

Jedne prilike kad sam bio u Francuskoj hodam sa likom koji je navodno potomak neke aristokratske porodice, ono fin uglađen pravnik i prolazi kraj nas par gdje je on očigledno sa sjevera Afrike, a ona francuskinja i vode dijete. Govori on meni "Vidiš taj par ? " - "Vidim" -"Ono dijete, iako očigledno francuski državljanin i govori francuski i živi u Francuskoj nikad neće biti Francuz. Ti da dobiješ sutra državljanstvo bez da znaš riječi francuskog ćeš biti uvijek veći Francuz od njeg"

Djeca koja ne znaju ko su, ne znaju šta su sigurno da neće znati kuda idu. Ideja da se žrtvuje svoj identitet i ono ko si zarad integracije je u najmanju ruku smiješna, a u svakom slučaju za osudu. Vrlo brzo je se saznalo ko je nepoželjnog porijekla u Evropu prije 80 godina.

Ti Turci su savršen primjer kako dijaspora može koristiti svojim rođacima u matici, jer Angela Merkel (ili bilo ko drugi) mora razmišljat kako će njeni postupci biti viđeni u Turskoj, te prenijeti na glasače u Njemačkoj. Isto tako se pokazalo kako su Armeni Francuske doveli do toga da Francuska vrši pritisak i pokuša zaštiti Armeniju u skorašnjem ratu na Nagorno Karabakhu.

Pričam da kao društvo nedovoljno prozivamo i sramimo izdajice našeg naroda od Fikreta Abdića, pa do tih koji se odriču svoga identiteta
Ma mani mi te suplje nikad to djete nece biti francuz, ako taj tvoj "aristokrata" razmislja mislis da svi razmisljaju.
On razmislja tako jer se mozda boji da njegovoj guzici bude lose a sa druge strane vidjeli smo kako su evropljani otvorili vrata kad su izbjeglice iz Sirije provalili u EU, gdje su narodi sa nasih predjela izasli kad je kod nas bilo sranje.
Uostalom pokazi mi dio zemljske kugle gdje nema rasizma ili neke segregacije, pogledaj jebenu bosnu gdje te pocnu drugacije mjerit u zavisnosti kako se zoves a kamo sta drugo ?

Sta hocu s tim da kazem, kad se prica o zapadu uvijek se poziva na zapadni cinizam , licemjerstvo kojeg ima sto je cinjenica ...a onda pogledas vukojebine odakle dolaze ti sto najvise kritikuji pa vukovi bi se postidili da su iz tih predjela. Svi govore kako EU treba da se promjeni ali nedaj ti boze da pitas ove sto se bune da se oni prilagode...tad zadires u njihova ljudska prava ;-)

Sto se tice turske dijaspore, ako njemcima pukne film nogirat ce iz za 24 sata, mani mi price o tome da se njemci brinu o njima i njihovom misljenju ...njemci pokrenuli dva svjetska rata i oni ce da se brinu o nekim jebenim turcima.

Sa druge strane izdajice naroda, za tebe je Abdic izdajica, za dosta njih iz zapadne bosne on je i dalje "babo" uostalom ko odlucuje ko je izdajica a ko heroj..sda ?

A sto se tice izdaje identiteta...ko si ti da sramis nekog , sta si ti uradio tako vrijedno da mislis da imas pravo nekog kritikovat i uostalom kojeg idetiteta... bosnjackog/srpskog/hrvatskog ili sva tri ?
Taj aristokrata vjerovatno i razmišlja ko većina Francuza, ja svakako nemam ništa protiv tih stavova, jer Francuska je država Francuza.

Za sve normalne Bošnjake, bez obzira na vjersku, političku orijentaciju Fikret Abdić je izdajnik.

Ne sramim se ja njih, nego da ih se posramljuje, to je društveni mehanizam koji dovodi do toga da pripadnici tog društva funkcionišu u skladu sa vrijednostima koje to društvo nosi. Kada se taj mehanizam zablokira/ukloni dovodi se do toga da sve može.

A svakako govorim za bošnjački identitet, jer me ostali ne interesuju osim u onoj mjeri u kojoj smetaju razvoju bošnjačkog duha.
stubrijez

#268 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by stubrijez »

Ja pola zivota zivim neprihvacen u svojoj drzavi... sve sto je mogla drzava je uradila protiv mene, a sredina ko sredina dobro je dok slusas mocni glas bosnjackog razuma i begovskog stapa, u protivnom si sjeban. Mene ne mogu sjebati jer me boli kurac za ikog izvan moje uze porodice. kako u vilajetu tako i u inostranstvu. Jedina razlika je sto kada ti neko ugrozi tvoja ljudska, gradjanska, radna i ostala prava bilo gdje vani imas nekog da te zastiti a ovde nemas...
moonca

#269 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

Prihvacanje/ neprihvacanje,je subjektivan osjecaj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#270 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by _BataZiv_0809 »

Da se primijetiti. Tebe tjeraju sa 20 tema ali ti se ne das :D
moonca

#271 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by moonca »

:dajba:
...Nisam primjetila da me itko tjera, .. i -ja odem ..kad ja odlucim... :oops: :)
MorningStar

#272 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by MorningStar »

turgut wrote: 04/03/2021 21:00
netačno, stanovništvo je uglavnom nereligiozno
Netacno:
Bosnia and Herzegovina is a religiously diverse country. According to the census of 2013, Muslims comprised 50.7% of the population, while Orthodox Christians made 30.7%, Catholics 15.2%, 1.2% other and 1.1% atheist or agnostic, with the remainder not declaring or not answering the question. A 2012 survey found 54% of Bosnia's Muslims were non-denominational, while 38% followed Sunnism.
Doduse VehBiAj ima posebne norme za to sta znaci religiozan :D
maiya

#273 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by maiya »

turgut wrote: 04/03/2021 21:31
MorningStar wrote: 04/03/2021 21:05
turgut wrote: 04/03/2021 21:00

netačno, stanovništvo je uglavnom nereligiozno
Netacno:
Bosnia and Herzegovina is a religiously diverse country. According to the census of 2013, Muslims comprised 50.7% of the population, while Orthodox Christians made 30.7%, Catholics 15.2%, 1.2% other and 1.1% atheist or agnostic, with the remainder not declaring or not answering the question. A 2012 survey found 54% of Bosnia's Muslims were non-denominational, while 38% followed Sunnism.
Doduse VehBiAj ima posebne norme za to sta znaci religiozan :D
doduše nema vehbiaj, nego Allah, ali eto ako ti kažeš da su ljudi u Bosni dobri vjernici neka ti bude, a kako su dobri vidi se i oslikava na svakom društvenom polju.
Vehabije i prateći vokal su najmanji vjernici. Imam poznanika vehabije koji mi je jednom priznao da je ženi naredio da podveže jajnike - ja ono wtf šta mi to pričaš i pod dva gdje ćeš to uraditi?

Dotični nigdje ne rade a svi te bradonje imaju iznad pristojne količine novca koji dobivaju iz islamskih zemalja...tako da to možeš prekrižiti. Rodica mi je jedna otišla u vehabije a inače je nula. Drugo ne druže se sa "nama otpadnicima" mislim ne druže se nešto duboko (što nije sa mnom slučaj).

Najbolji muslimani su u Bosni i Hercegovini naše viđenje vjere je nešto najljepše i da naši djedovi nisu njegovali vjeru lijepo i umjereno islam ovdje ne bi opstao i eventualno bi se poubijali između sebe.
u-pet-deka

#274 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by u-pet-deka »

moonca wrote: 04/03/2021 17:03 Prihvacanje/ neprihvacanje,je subjektivan osjecaj.

Subjektivno ili ne da samo dam primjer 'našeg' lokalnog političara (lijevica) u Danskoj. Prema našim ljudima koji žive u opštini u kojoj ta osoba ima funkciju u vijeću, tvrde da je podjelio svojim ponašanjem naše ljude u istom gradu. Evo kako su ga Danci prihvatili kao političara. Njegov šef, gradonačelnik (iako je iz druge stranke - desnica) kritizirao je općenito Bosance. Istom tom 'našem' koji se rado petlja u sve, tako djeluje bar meni, je dodjelio ulogu predsjednika odbora za tržište rada i obrazovanje. U opštini od cca. 280 ljudi iz BiH i ukupno 460 ljudi iz bivše Jugoslavije, gdje oko 80 % u radnoj dobi je na socijali ili prima socijalnu penziju. Opština broji oko. 41.000 stanovnika. Izabran s 368 glasova (2017.)

Da li je prihvaćen ili govorimo o primjeru brutalnog javnog ponižavanja?

Važno je napomenuti da se političke funkcije u vijeću (osim gradonačelnika) ne plaćaju odnosno dužnost se obavlja pro bono.
detroit-mercy

#275 Re: Gdje se odseljava bh stanovništvo? 

Post by detroit-mercy »

u-pet-deka wrote: 05/03/2021 00:04
moonca wrote: 04/03/2021 17:03 Prihvacanje/ neprihvacanje,je subjektivan osjecaj.

Subjektivno ili ne da samo dam primjer 'našeg' lokalnog političara (lijevica) u Danskoj. Prema našim ljudima koji žive u opštini u kojoj ta osoba ima funkciju u vijeću, tvrde da je podjelio svojim ponašanjem naše ljude u istom gradu. Evo kako su ga Danci prihvatili kao političara. Njegov šef, gradonačelnik (iako je iz druge stranke - desnica) kritizirao je općenito Bosance. Istom tom 'našem' koji se rado petlja u sve, tako djeluje bar meni, je dodjelio ulogu predsjednika odbora za tržište rada i obrazovanje. U opštini od cca. 280 ljudi iz BiH i ukupno 460 ljudi iz bivše Jugoslavije, gdje oko 80 % u radnoj dobi je na socijali ili prima socijalnu penziju. Opština broji oko. 41.000 stanovnika. Izabran s 368 glasova (2017.)

Da li je prihvaćen ili govorimo o primjeru brutalnog javnog ponižavanja?

Važno je napomenuti da se političke funkcije u vijeću (osim gradonačelnika) ne plaćaju odnosno dužnost se obavlja pro bono.
Radi li ko sta u toj Danskoj :skoljka:
Ja da sam taj gradonacelnik, svima bi nogu u guzicu nabio.
Post Reply