Fudbaleri koji su presli na islam?

Rasprave o vjerskim temama.
theTruePath

#101 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by theTruePath »

pa tip nije presao na Islam,nije konvertirani musliman ,a to je tema ,zar ne :-D

ups,sorry :oops: :lol:
ljubav_aha

#102 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote:
lakse malo,vrlo dobro znas ,nisma nikad ismijavala vjernike jer vjeruju u Boga,ali i dalje ismijavam ovakav pristup isticanja islama i muslimanstva ,poput ove teme ,za koju takodjer tvrdis da nema svrhe ni koristi,uostalom,kako me ne opazis i ne kritikujes na drugim temama,vec iskljucivo na pdf religija,savjet:opusti se
Jer sam iskljucivo na ovom pdf-u, sto se tice sax foruma! :wink:
u redu,a ove zute :lol: postavljam na cijelom forumu :-D
BHF_Manijak

#103 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by BHF_Manijak »

ljubav_aha wrote:
BHF_Manijak wrote:
ljubav_aha wrote:
lakse malo,vrlo dobro znas ,nisma nikad ismijavala vjernike jer vjeruju u Boga,ali i dalje ismijavam ovakav pristup isticanja islama i muslimanstva ,poput ove teme ,za koju takodjer tvrdis da nema svrhe ni koristi,uostalom,kako me ne opazis i ne kritikujes na drugim temama,vec iskljucivo na pdf religija,savjet:opusti se
Jer sam iskljucivo na ovom pdf-u, sto se tice sax foruma! :wink:
u redu,a ove zute :lol: postavljam na cijelom forumu :-D
Dobro, nisam znao, ali vidim da se ovdje vecinom sa nekim ateistickim misljenjima slazes koji obicno idu kontra islama pa mi zato to upade u oci, ali nejse, nije to tema... :mrgreen: Ustvari i sta je tema?! :mrgreen:
jarancuga

#104 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by jarancuga »

ma nisu samo fudbaleri...
dovoljno je malo pogledati na youtube i ima se masa primjera gdje svijet prihvaca islam kao ideju vodilju...
od naucnika, profesrora, doktora, politicara pa cak i krscanskih ili jevrejskih vjerskih lica, itd...
jedno je sigurno...Allahova svjetlost prodire u srce i duse onima koji je zasluze i tu svjetlost ne moze niko ugasiti...
ljubav_aha

#105 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by ljubav_aha »

BHF_Manijak wrote:Dobro, nisam znao, ali vidim da se ovdje vecinom sa nekim ateistickim misljenjima slazes koji obicno idu kontra islama pa mi zato to upade u oci, ali nejse, nije to tema... :mrgreen: Ustvari i sta je tema?! :mrgreen:
moja misljenja jesu cesto puta protiv odredjenih stavova vjernika Islama i slicno,ili sukoba sa katolicima na temi o bibliji,ali to ne znaci da podrzavam ateizam i slicne grupe,moje misljenje je iskljucivo moje :-D
ljubav_aha

#106 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by ljubav_aha »

jarancuga wrote:ma nisu samo fudbaleri...
dovoljno je malo pogledati na youtube i ima se masa primjera gdje svijet prihvaca islam kao ideju vodilju...
od naucnika, profesrora, doktora, politicara pa cak i krscanskih ili jevrejskih vjerskih lica, itd...
jedno je sigurno...Allahova svjetlost prodire u srce i duse onima koji je zasluze i tu svjetlost ne moze niko ugasiti...
ima na youtube prelazak na katolicanstvo,hinduizam,budizam ...
arte.fakt

#107 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by arte.fakt »

ljubav_aha wrote:
jarancuga wrote:ma nisu samo fudbaleri...

da , i sta sad !?
Ridjobrki

#108 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by Ridjobrki »

Ovako, raja. Svakom muslimanu je drago čuti da je neko primio lslam pa to treba razumjeti. Još ako neko voli nogomet a gorljivi je vjernik to je onda fanatizam na kvadrat, i to treba razumjeti. Kada takav insan čuje da je neki poznat igrač odlučio svojim kopačkama krenuti Allahovom stazom to je njemu najveći gol u gostima koji se može postići!

I meni je kao nogometnom fanatiku i vjerniku-amateru drago takvo nešto čuti ali šta to mijenja? Apsolutno ništa. To nije dokaz superiornosti lslama nad drugim religijama niti će zbog toga svijet biti bolji. A meni će i dalje ćafir Zanetti koji je svojom igrom primjer igrača, svojom lojalnošću klubu i etikom primjer radnika, svojim humanitarnim radom primjer Čovjeka i odsustvom skandala primjer gospodina uvijek biti draži od brata Bilala Riberyja koji ganja malodobne kurave, ne poštuje svoj klub i folira ozljede kad nije zadovoljan statusom.
BHF_Manijak

#109 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by BHF_Manijak »

Ridjobrki wrote:Ovako, raja. Svakom muslimanu je drago čuti da je neko primio lslam pa to treba razumjeti. Još ako neko voli nogomet a gorljivi je vjernik to je onda fanatizam na kvadrat, i to treba razumjeti. Kada takav insan čuje da je neki poznat igrač odlučio svojim kopačkama krenuti Allahovom stazom to je njemu najveći gol u gostima koji se može postići!

I meni je kao nogometnom fanatiku i vjerniku-amateru drago takvo nešto čuti ali šta to mijenja? Apsolutno ništa. To nije dokaz superiornosti lslama nad drugim religijama niti će zbog toga svijet biti bolji. A meni će i dalje ćafir Zanetti koji je svojom igrom primjer igrača, svojom lojalnošću klubu i etikom primjer radnika, svojim humanitarnim radom primjer Čovjeka i odsustvom skandala primjer gospodina uvijek biti draži od brata Bilala Riberyja koji ganja malodobne kurave, ne poštuje svoj klub i folira ozljede kad nije zadovoljan statusom.
Mudro zboris...Samo ti se sa ovim zadnjim ne slazem! :mrgreen:
theTruePath

#110 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by theTruePath »

I ja se slazem sa svim osim sa zadnjim,to je to :D :D
XXS

#111 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by XXS »

LSD wrote:
XXS wrote:Fudbalska lopta je okrugla. Cak ni Allah ne moze predvidjeti kako ce se okrenuti.
Da moze, nebi bilo kladionica, bile bi samo molitve!

Sto se tice muslimana fudbalera, ipak oni robuju Fergusonu, Wagneru, Guardioli ...... itd.....kompletnim kjafirima :)
Ne samo da Allah zna kako ce se loptra okrenuti u toj sekundi (to je On znao i propisao joj tu putanju još u ezelu praiskonu) vec se ta lopta samo i iskljucivo Njegovom voljom uopšte okrece, kao i sve što se dešava i cijelom univezumu.Ali kako ces ti to znati, kad nisi ni knjige procitao o tome...vec je fol praviti zezanciji i cirkus sa stvarima o kojima pojma nemaš po forumima.
Zasto se onda sekiras oko moje zezancije jer je shodno tvojoj tvrdnji i moja zezancija praiskonska volja Allaha.
Nije do mene!
ljubav_aha

#112 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by ljubav_aha »

arte.fakt wrote:
ljubav_aha wrote:

da , i sta sad !?
pa da otvorimo takve teme :D
arte.fakt

#113 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?

Post by arte.fakt »

ljubav_aha wrote:
arte.fakt wrote:
ljubav_aha wrote:

da , i sta sad !?
pa da otvorimo takve teme :D
pa bujrum ... otvori temu i opeti :mrgreen: :sax:
Post Reply