Fudbaleri koji su presli na islam?
-
theTruePath
#1 Fudbaleri koji su presli na islam?
Zasto ima toliko puno fudbalera koji prihvacaju islam? Ribery,Anelka,Kanoute,Negouai,Scholl itd itd
Svako malo cujes kako je neki novi fudbaler "sav u islamu"
I ne samo fudbaleri,primjetio sam opcenito da "sportski ljudi" olako primjecuju islam? (tyson,muhamed ali) jel to nesto u islamu sto privlaci sportiste "macho" ljude ili?
I ne samo fudbaleri,primjetio sam opcenito da "sportski ljudi" olako primjecuju islam? (tyson,muhamed ali) jel to nesto u islamu sto privlaci sportiste "macho" ljude ili?
-
theTruePath
#2 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
za ove nisam ni znao:
Johan Djourou is a Swiss international footballer who plays for Arsenal.
Robin Van Persie dutch football (soccer) player who plays for arsenal , who converted to islam.
France Omar Troussier is a former French football (soccer) player and now a manager, who converted to islam.
Bruno Metsu is a French football manager. Bruno Metsu is a Muslim. He converted to Islam when coaching Senegal.
Johan Djourou is a Swiss international footballer who plays for Arsenal.
Robin Van Persie dutch football (soccer) player who plays for arsenal , who converted to islam.
France Omar Troussier is a former French football (soccer) player and now a manager, who converted to islam.
Bruno Metsu is a French football manager. Bruno Metsu is a Muslim. He converted to Islam when coaching Senegal.
- travar
#3 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Samo kvik kvešćn dok nije počelo raspravljanje AKA katanac: Šta je poenta teme?
- nosara
#4 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Nas i fudbalera 300 miliona...travar wrote:Samo kvik kvešćn dok nije počelo raspravljanje AKA katanac: Šta je poenta teme?
- HAVANA
#5 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Sace i manekenke...
- branimir stulic
#6 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Safet Susic...BAjro Zupic,
-
KPGS
#7 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Dželaludin Muharemović. Ali on nije više fudbaler.
- JThomas
#8 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
fadilj vokri.
- Zlata M.
#9 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
... moje pitanje : sta ti licno imas od toga sto je neko prihvatio islam ?theTruePath wrote:Zasto ima toliko puno fudbalera koji prihvacaju islam? Ribery,Anelka,Kanoute,Negouai,Scholl itd itd
( offtopic ... al' bice da ipak nije
- branimir stulic
#10 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Dzevad Prekazi... idemo dalje...
-
Mrs.Zurbrigen
#11 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
ima li ova tema smisla?
btw, otkad je mehmet scholl postao eksplicitan musliman... kolko se ja sjecam je on uvijek simpatizirao sa budizmom...
& u atomic cafeu ga se nije vidjelo bez pive...
btw, otkad je mehmet scholl postao eksplicitan musliman... kolko se ja sjecam je on uvijek simpatizirao sa budizmom...
-
nista novo
#12 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Cuo sam da ce i pevaljke iz Srbije uskoro 
-
sindzerveza
#13 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
ima i bezalkoholna pivaMrs.Zurbrigen wrote:ima li ova tema smisla?
a i uz pivu sa alkoholom mozes bit musliman.Piva ne izvodi iz vjere al je grijeh.NIje isto gresnik i nevjernik.Ni Isus nije nikad pio alkohol a 90% kriscanskih svestenika piju i ako kazu da slijede Isusa nek je mir na njega.
- lerdi
-
juventus
#16 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Kako ja vidim, naziv teme je "Fudbaleri koji su presli na islam", a vi većinom navodite fudbalere koji su od rođenja muslimani.
Last edited by juventus on 07/11/2010 13:18, edited 1 time in total.
- HAVANA
#17 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Radmilo Zivojinovic.
-
Frooteky
#18 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Koja je poenta ove teme glupa je fakat, sta trebali bi se zabezeknut i divit jer su muslimani ma vidi naši su brišite temu il otvarajte Fudbaleri Rimokatolici, Fudbaleri Pravoslavci, Fudbaleri Budisti i tako

-
theTruePath
#19 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
juventus wrote:Kako ja vidim, naziv teme je "Fudbaleri koji su presli na islam", a vi većinom navodite fudbalere koji su od rođenja muslimani.
Kanoute nije od rodjenja musliman vec katolik
bas zato sam i izbjegavao imena tipa dzeko,zidane,ibisevic itd i ako se oni nalaze na gotovo svim lista na google kad trazis "famous muslim players"
- nosara
#20 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
theTruePath wrote:juventus wrote:Kako ja vidim, naziv teme je "Fudbaleri koji su presli na islam", a vi većinom navodite fudbalere koji su od rođenja muslimani.
Kanoute nije od rodjenja musliman vec katolik![]()
bas zato sam i izbjegavao imena tipa dzeko,zidane,ibisevic itd i ako se oni nalaze na gotovo svim lista na google kad trazis "famous muslim players"
-
juventus
#21 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Thierry Henry
Većini javnosti nije poznata činjenica da je "Fudbalski Mozart" Musliman ali Thierry je u Londonu, dok je igrao za Arsenal, bio redovan gost džamije. Rođen je 17. augusta 1977. godine u Parizu. Spada među 5 najboljih fudbalera današnjice. Najbolji je golgeter francuske reprezentacije svih vremena i najbolji je golgeter londonskog Arsenala svih vremena. Trenutno igra za katalonskog giganta Barcelonu. Svaki gol proslavlja uzdignutim prstom što simbolizira Tewhid!
Frank Bilal Ribery
Trenutno je igrač Minhenskog Bayerna i slovi kao jedan od najboljih ofanzivnih igrača na svijetu. Kada je imao 3 godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio taj famozni ožiljak na licu po kojem je postao prepoznatljiv. Rođen je 1. aprila 1983. godine u Boulogne-sur-Mer u Francuskoj. Posredstvom njegove supruge Vahide koja je marokanskog porijekla Frakn je prešao u Islam, ljudi bliski njemu kažu da je Ribery to uradio zbog sebe, a ne zbog supruge i da je on veoma iskren Mumin. Dokaz svemu tome su njegove ispružene ruke i dova Allahu dž.š. koju uvijek uči prije svake utakmice! Izjava za jedne ugledne francuske novine:”Kao dijete provodio sam sve svoje vrijeme sa muslimanima. To je moj izbor. Niko mi nije rekao da to uradim. Ja radije zadržavam moje razloge za sebe.”
Robin van Persie
Rođen je 6. augusta 1983. godine u Rotterdamu (Holandija) od oca kršćana i majke kršćanke. Njegov put u Islam potpomogla je tada njegova djevojka koja je marokanskog porijekla, a sada i supruga. Jedan je od najperspektivnijih maldih igrača Europe, udarna poluga engleskog Arsenala i holandske reprezentacije. Njegova tržišna vrijednost trenutno je preko 20 miliona eura.
Frederick Kanoute
Ovaj tamnoputi špic fudbaler je svojim golovima FC Sevilli donio dva uzastopna trofeja pobjednika UEFA Kupa za 2006. i 2007. godinu. Na fudbalskom tržištu spada među najtraženije i najskuplje napadače.Takodjer na Sevillinim dresovima je sponzor bila kladionica 888 on je rekao da taj dres ence nositi.Dobio je dosta para da ga nosi i tim parama kupio dzamiju u Sevilli.
Arouna Kone
Napadački dvojac španske Seville sa Kanouteom čini ovaj fudbaler. Rođen je 11. novembera 1983. na Obali Bjelokosti. Negova realizatorska hladnokrvnost je impresionirala europske trenere. Poznat je po svom imidžu-frizuri.
Nicholas Anelka
Rođen je 14. Marta 1979. godine u Versailles (Francuska). U Francuskoj je 1998-99. godine proglašen za najboljeg mladog igrača. Igrao je za najveće europske klubove poput Paris Saint-Germaina, Arsenala, Real Madrida, Manchester City, Fenerbahce-a. Intresantna anegdota vezana za njega je ta kada je bio igrač Rela Madrida i kada je sa tim klubom osvojio Ligu Europskih Prvaka 2002. godine. Zbog tog uspjeha klub je bio pozvan u goste od Pape Ivana Paula II. Jedina 2 igrača koja su odbila otići na prijem kod pape su bili upravo Nikolas Anelka i naš Elvir Baljić koji je tada takođe bio član Real Madrida. Anelka je zvanično primio Islam 2004. godine i promjenio ime u Abdul-Selam Bilal.
Owen Hergrawes
Rođen je 20. Januara 1981. godine u Calgary-u, (Kanada). Informacija o njegovom prelasku u Islam se pojavila nedavno. Još nije zvanično potvrđena sa njegove strane niti negirana ali postoje osnovane špekulacije da je i on prihvatio Islam. Nalazi se među top 10 veznih igrača Europe. Nastupao je za Bayern Munchen, a od ove sezone je član Manchester United-a koji je za njega Bavarcima morao keširati 25 miliona eura. Član je engleske reprezentacije.
.....
Većini javnosti nije poznata činjenica da je "Fudbalski Mozart" Musliman ali Thierry je u Londonu, dok je igrao za Arsenal, bio redovan gost džamije. Rođen je 17. augusta 1977. godine u Parizu. Spada među 5 najboljih fudbalera današnjice. Najbolji je golgeter francuske reprezentacije svih vremena i najbolji je golgeter londonskog Arsenala svih vremena. Trenutno igra za katalonskog giganta Barcelonu. Svaki gol proslavlja uzdignutim prstom što simbolizira Tewhid!
Frank Bilal Ribery
Trenutno je igrač Minhenskog Bayerna i slovi kao jedan od najboljih ofanzivnih igrača na svijetu. Kada je imao 3 godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio taj famozni ožiljak na licu po kojem je postao prepoznatljiv. Rođen je 1. aprila 1983. godine u Boulogne-sur-Mer u Francuskoj. Posredstvom njegove supruge Vahide koja je marokanskog porijekla Frakn je prešao u Islam, ljudi bliski njemu kažu da je Ribery to uradio zbog sebe, a ne zbog supruge i da je on veoma iskren Mumin. Dokaz svemu tome su njegove ispružene ruke i dova Allahu dž.š. koju uvijek uči prije svake utakmice! Izjava za jedne ugledne francuske novine:”Kao dijete provodio sam sve svoje vrijeme sa muslimanima. To je moj izbor. Niko mi nije rekao da to uradim. Ja radije zadržavam moje razloge za sebe.”
Robin van Persie
Rođen je 6. augusta 1983. godine u Rotterdamu (Holandija) od oca kršćana i majke kršćanke. Njegov put u Islam potpomogla je tada njegova djevojka koja je marokanskog porijekla, a sada i supruga. Jedan je od najperspektivnijih maldih igrača Europe, udarna poluga engleskog Arsenala i holandske reprezentacije. Njegova tržišna vrijednost trenutno je preko 20 miliona eura.
Frederick Kanoute
Ovaj tamnoputi špic fudbaler je svojim golovima FC Sevilli donio dva uzastopna trofeja pobjednika UEFA Kupa za 2006. i 2007. godinu. Na fudbalskom tržištu spada među najtraženije i najskuplje napadače.Takodjer na Sevillinim dresovima je sponzor bila kladionica 888 on je rekao da taj dres ence nositi.Dobio je dosta para da ga nosi i tim parama kupio dzamiju u Sevilli.
Arouna Kone
Napadački dvojac španske Seville sa Kanouteom čini ovaj fudbaler. Rođen je 11. novembera 1983. na Obali Bjelokosti. Negova realizatorska hladnokrvnost je impresionirala europske trenere. Poznat je po svom imidžu-frizuri.
Nicholas Anelka
Rođen je 14. Marta 1979. godine u Versailles (Francuska). U Francuskoj je 1998-99. godine proglašen za najboljeg mladog igrača. Igrao je za najveće europske klubove poput Paris Saint-Germaina, Arsenala, Real Madrida, Manchester City, Fenerbahce-a. Intresantna anegdota vezana za njega je ta kada je bio igrač Rela Madrida i kada je sa tim klubom osvojio Ligu Europskih Prvaka 2002. godine. Zbog tog uspjeha klub je bio pozvan u goste od Pape Ivana Paula II. Jedina 2 igrača koja su odbila otići na prijem kod pape su bili upravo Nikolas Anelka i naš Elvir Baljić koji je tada takođe bio član Real Madrida. Anelka je zvanično primio Islam 2004. godine i promjenio ime u Abdul-Selam Bilal.
Owen Hergrawes
Rođen je 20. Januara 1981. godine u Calgary-u, (Kanada). Informacija o njegovom prelasku u Islam se pojavila nedavno. Još nije zvanično potvrđena sa njegove strane niti negirana ali postoje osnovane špekulacije da je i on prihvatio Islam. Nalazi se među top 10 veznih igrača Europe. Nastupao je za Bayern Munchen, a od ove sezone je član Manchester United-a koji je za njega Bavarcima morao keširati 25 miliona eura. Član je engleske reprezentacije.
.....
-
Mrs.Zurbrigen
#22 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
sindzerveza wrote:ima i bezalkoholna pivaMrs.Zurbrigen wrote:ima li ova tema smisla?
& u atomic cafeu ga se nije vidjelo bez pive...![]()
a i uz pivu sa alkoholom mozes bit musliman.Piva ne izvodi iz vjere al je grijeh.NIje isto gresnik i nevjernik.Ni Isus nije nikad pio alkohol a 90% kriscanskih svestenika piju i ako kazu da slijede Isusa nek je mir na njega.
mhm... nema bezahlkoholnog augustinera, sorry...
ima li negdje na netu stranica na kojoj fudbaleri otvoreno govore o religioznoj pripadnosti?
i jos jednom, sta je smisao ovog threada....
mislim, ribery - za mene momentano ozenjen tip koji se kurvao sa maloljetnicom... nije mi bas neki pozitivni primjer... nit za vjernika, nit kao covjek...
-
theTruePath
#23 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Mrs.Zurbrigen wrote:sindzerveza wrote:ima i bezalkoholna pivaMrs.Zurbrigen wrote:ima li ova tema smisla?
& u atomic cafeu ga se nije vidjelo bez pive...![]()
mhm... nema bezahlkoholnog augustinera, sorry...
ima li negdje na netu stranica na kojoj fudbaleri otvoreno govore o religioznoj pripadnosti?
i jos jednom, sta je smisao ovog threada....
mislim, ribery - za mene momentano ozenjen tip koji se kurvao sa maloljetnicom... nije mi bas neki pozitivni primjer... nit za vjernika, nit kao covjek...
Musliman ne prestaje biti musliman ako grijesi,alkohol pije vecina muslimana
a smisao ti pise gore na prvom postu,mozes otvoriti i o budizmu ali ja ne znam ni jendog da je presao na budizmus,a zato ih na islam ima par veoma poznatih lica
- Ahmmed
#24 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
Iako potpuno nesklon teorijama zavjere, ponekad, majke mi, pomislim da Rajko Vasić, glavom i bradom, otvara teme ne ovom podforumu

- JThomas
#25 Re: Fudbaleri koji su presli na islam?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... o_Buddhism
ne znaš jer te ne zanima, vrlo je jednostavno. a vid' ovdje faca i baja.
nije rajko vasić, on nema švedsku IP adresu...

ne znaš jer te ne zanima, vrlo je jednostavno. a vid' ovdje faca i baja.
nije rajko vasić, on nema švedsku IP adresu...