BOJKOT!
Kidam u horizontalu.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Upravo o tome ja govorim sve vrijeme. Ova lopta je išla na Liedsona i on je trebao zakačiti (malo mu je falilo), Hasagić je to čekao, zato je i ostao na liniji. Nakon što je Liedson promašio loptu, ona je prošla pored dvojice naših igrača i došla do Portugalca, kojeg onaj treći naš nije čuvao, tako da je apsurdno reći da Keno snosi krivicu za ovaj gol.ultima_palabra wrote:Zaboravljaš da je umalo ovaj igrač na prvoj stativi dotakao loptu... da je on krenuo korak naprijed, a ovaj skrenuo loptu prema golu ovdje bi se skupila teroristička grupa koja bi ga išla tražiti po StamboluDammme wrote:Pa vidi @ultima, kao što rekoh, njegov udio u krivici za ovaj gol maksimalno je 10%. Ali golmanska je praksa da se na ovakve centaršuteve izađe bar jedan korak. Tako se skraćuje ugao (prvoj dvojici portugalaca) i povećavaju se šanse da golmanu lopta ne šeta po petercu. Naravno Keno nije niti Bufon, niti Čeh, a i takvim golmanima su se znali dešavati puno gori golovi od ovog.ultima_palabra wrote:Nema tu krivice golmana... on vidi 3 protivnička igrača u 16 metara i sva trojica su dobro čuvana od njegovih saigrača... to što Ibričić odjednom odlučuje da pusti svog čovjeka Hasagić stvarno nije mogao predvidjeti.
Zaključak: Da je bilo prostora za bolju intervenciju, bilo je. Da je Keno uradio ono što je u njegovom maksimalnom dometu, uradio je. Ako se doda kako nas je vadio u Zenici, onda bi stvarno bilo previše, zamjeriti mu ovih eventualnih 10% krivice za ovaj gol u Lisabonu.
Pusti se ti Sušića i Begovića, nego de ti nama reci je li se Capello napokon odlučio ko će mu biti jedinica?Baron_Samedi wrote:Edine ba, sta je ono, poceo si pisat eseje?Nisam te nikad vidio onako raspisanog. Susha te inspirise.
![]()
Lakapo. Jeste da sam ga ja tjerao vec poslije Katara. ( i stojim pri tome. to je bio idelan momentum i zadnja prilika) Ali neka. Evo mu zadnje sanse da se izvadi. Necemo kvarit atmosferu i mir. Ali ako ne dobije Rumune - zna se. PRTI!
Sto se tice golmanske pozicije, nikako ne mogu naci prevelike zamjerke na Hasagicev racun. (pogotovo za Portugal) Sto se mene tice, mogao bi biti jedinica za Rumune. Medjutim, ako se radi o dilemi o covjeku koji ce trajat mozda do jeseni, i perspektivnom golmanu, koji bi mogao branit 4-5 ciklusa - i tu zna se. Sreca Sajina pa je stao na loptu. U pocetku je djelovalo da ce zamandalit vrata Begovicu. (koji, dakako, snosi dobar dio krivice)
Hart je zacementiran.hz__semir wrote:Pusti se ti Sušića i Begovića, nego de ti nama reci je li se Capello napokon odlučio ko će mu biti jedinica?Baron_Samedi wrote:Edine ba, sta je ono, poceo si pisat eseje?Nisam te nikad vidio onako raspisanog. Susha te inspirise.
![]()
Lakapo. Jeste da sam ga ja tjerao vec poslije Katara. ( i stojim pri tome. to je bio idelan momentum i zadnja prilika) Ali neka. Evo mu zadnje sanse da se izvadi. Necemo kvarit atmosferu i mir. Ali ako ne dobije Rumune - zna se. PRTI!
Sto se tice golmanske pozicije, nikako ne mogu naci prevelike zamjerke na Hasagicev racun. (pogotovo za Portugal) Sto se mene tice, mogao bi biti jedinica za Rumune. Medjutim, ako se radi o dilemi o covjeku koji ce trajat mozda do jeseni, i perspektivnom golmanu, koji bi mogao branit 4-5 ciklusa - i tu zna se. Sreca Sajina pa je stao na loptu. U pocetku je djelovalo da ce zamandalit vrata Begovicu. (koji, dakako, snosi dobar dio krivice)
95% krivica odbrane za ovaj gol... kad ti 10 igrača naskače kroz peterac golman tu nema šanse, tu mora odbrana reagovati.LSD wrote:Ovaj gol protiv Albanije najbolje pokazuje sve mogucnosti Hasagića...ko fol postavio neki živi zid i covjek mu zabi gol u njegov ugao jer glupan stoji na sredini gola...pa koji ce mu qrac onda živi zidšta ga je ikako postavljao. mogao je i bez njega stati na sred gola...i naravno nije se ni pomakao sa mjesta, refleksi ko u mrtvog konja
...to je šipadova fosna i to tvrdim vec godinama.
Jest i Casillas ovdje primio pacerski gol, ali ga je frajer ufatio na spavanju...nije ocekivao šut,niti je postavljao živi zid...desi se i najvecim golmanima i jbg.ultima_palabra wrote:95% krivica odbrane za ovaj gol... kad ti 10 igrača naskače kroz peterac golman tu nema šanse, tu mora odbrana reagovati.LSD wrote:Ovaj gol protiv Albanije najbolje pokazuje sve mogucnosti Hasagića...ko fol postavio neki živi zid i covjek mu zabi gol u njegov ugao jer glupan stoji na sredini gola...pa koji ce mu qrac onda živi zidšta ga je ikako postavljao. mogao je i bez njega stati na sred gola...i naravno nije se ni pomakao sa mjesta, refleksi ko u mrtvog konja
...to je šipadova fosna i to tvrdim vec godinama.
Gledaj Casillasa kakva je fosna![]()
Upravo tako ali sta mozes kad dobar dio nasih navijaca ocito nevole Hasagica pa tako jedva docekaju novu priliku da ga blate.extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom, dok donosite zaključke da je Kenin gol u Albaniji. Kad su tri ili četiri igrača u kaznenom prostoru išli glavama na loptu, i nijedan je nije zakačio, kako je Keno mogao znati gdje treba? Da je otišao na onu stranu, a neko od Albanaca glavom dirao loptu pa ona otišla u gol, Keno bi ispao debil jer ne zna pročitati putanju lopte. Odbrana je bila katastrofalno postavljena, najmanje dva Albanca nisu bila uopšte markirana.
.[/quote]extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom,.
Zna se ko brani kad se igra s rajom.jeza u ledja wrote:.extraordinary wrote:Izgleda da niko od vas nikad nije ni pokušao braniti kad igrate sa rajom,.
Pa jest, nije dobro ispucavohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurnohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
Anbilivablromanovero wrote:poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurnohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
Fair enoughcyprus wrote:Anbilivablromanovero wrote:poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurnohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
romanovero wrote:poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurnohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?
Pih, ove sezone je imao više od 20 prilika da se izdigne iznad prosjeka u Stokeu, ali avaj, on je primio više od 20 golova...extraordinary wrote:Sve više mislim da je Asmir Begović mrtvi prosjek. Već je fulio 3-4 prilike da osvoji Premiership, prvo sa Portsmouthom, kasnije i sa Stoke City-em. Nemojte ga samo braniti, jer realno onako, imao je priliku da dokaže da nije mrtvi prosjek, nije uspio, doviđenja i prijatno.
izdigao se ,Sorensen mu je zamjenacyprus wrote:Pih, ove sezone je imao više od 20 prilika da se izdigne iznad prosjeka u Stokeu, ali avaj, on je primio više od 20 golova...extraordinary wrote:Sve više mislim da je Asmir Begović mrtvi prosjek. Već je fulio 3-4 prilike da osvoji Premiership, prvo sa Portsmouthom, kasnije i sa Stoke City-em. Nemojte ga samo braniti, jer realno onako, imao je priliku da dokaže da nije mrtvi prosjek, nije uspio, doviđenja i prijatno.Ima mlađih i boljih, bla bla
veljaca wrote:romanovero wrote:poenta je u tome sto je imao 4 sanse da uradi nesto,da se izdigne iznad prosjeka i dokaze da je klasa.nije uspio ,hvala ,dovidjenja ima mladjih,boljih sigurnohz__semir wrote:Jel' Hasagić kriv i što smo mi na te četiri istorijske utakmice, dali sve skupa 1 gol?![]()
![]()
![]()
![]()
Pa naravno da ima mladjih i boljih ( sto bi rekla moja komsinica B.V ) .... Ali mladji, bolji golmani nemaju drzavljanstvo BiH i ne mogu braniti za nasu Repku ....
Hasagic je za klasu iznad Begovica ( po onome sto je do sada pokazao ). Mozda, mozda u buducnosti Begovic bude bolji , ali sada to definitivno nije ...