Frend zona

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Gabrielo

#26 Re: Frend zona

Post by Gabrielo »

Ne svidjas joj se. To da te vidi kao prijatelja je samo izgovor. Isto bi bilo i da si joj odmah stavtio do znanja da ti se svidja.
Gabrielo

#27 Re: Frend zona

Post by Gabrielo »

Stjui wrote: teško. ja još nisam čuo za hepi end nakon što uletiš u pravu frendzonu. a za mene je prava frendzona kad djevojka nekog hudnjaka posmatra kao prikaz mrtve prirode i šalje ga po hljeb i uloške. može on njoj skinit velkog i malog medvjeda sa neba al nema tu hajra...

Glupost. Da se vlazi na njega jedva bi docekala da zavrsi sa frendzonom. I ima slucajeva kad se iz prijateljstva rodi ljubav. Samo za to je potrebno da obe osobe osjecaju nesto vise.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Frend zona

Post by Truba »

Image
alijagoro

#29 Re: Frend zona

Post by alijagoro »

Jimmy McNulty wrote:Ma dobro, ja sam to u ovu temu stavio jer mi je bila nekako najprigodnija. Znam i sam da sam se glupo uvalio i da sam pogriješio odmah u startu. Problem je što sam se ja kroz ovu godinu dana totalno promijenio, tada nisam imao mrvicu samopouzdanja dok je sada već druga priča.

Mislim ono što mene zanima je da li vrijedi žrtvovati iskreno prijateljstvo jedne osobe zbog toga što ja još imam neka osjećanja prema njoj, danas čovjek ne može reći za puno ljudi da su mu pravi prijatelji, a kad se prisjetim svega ona je jedna od 2-3 za koju uvijek to mogu reći. Toliko puta mi je pomogla i bila tu za mene kad mi je bilo teško u životu, pa možda čak i više nego moji muški prijatelji, i to je ono što me privuklo.

Joj al' i ja mogu srat, ali sve se svodi na isto, da li od sebe odbaciti pravog prijatelja zbog toga što ja želim nešto više u ovom trenutku ili pak pokušati srediti nekako stvari, dozvati se vremenom i kraj sebe imati osobu na koju uvijek možeš računati.
Cim ona nadze nekog za ozbiljnu vezu ili se uda,to je drugarstvo gotovo ;-),bolje se na to navici onda ranije.
Ramzess Veliki

#30 Re: Frend zona

Post by Ramzess Veliki »

Jimmy McNulty wrote:....Ja više nisam mogao izdržati i kažem kako se osjećam prije mjesec dana, naravno od nje su uslijedili tipični ženski izgovori zašto mi ne možemo biti zajedno tipa "da si barem ranije, vidim te samo kao jarana, trebao si ranije sve priznati, volim te ali prijateljski bla bla bla" .... itd ...
Šta god da odlučim mislim da ću pogriješit, a istina je da mi ona nevjerovatno nedostaje, pa makar samo kao prijatelj. A bila je odličan prijatelj prema meni kad malo skontam, uvijek je bila tu za mene i uvijek me gurala i dostaa toga mi pomogla iako je poznajem tek godinu dana... da li ste bili u sličnoj situaciji, šta biste vi uradili, treba mi neutralno mišljenje jer sam još pod emocijama i želim razmišljanja hladnih glava.

Malo je i žalosno da su mi 23 god a da sam zglajzo ko neki tinejdžerčić i da nisam u stanju sam donijet odluku...
Tipično za te godine kad se sve idealizira.
Basic nepoznavanje situacije.
Žene odluke donose na dvominutnom poznavanju frajera, sva priča nakon dvije minute vodi u friend zonu.
Znači onaj blic efekat, prošao si ili nisi.
Kod žena je najbitnija tvoja samoreklama, predstavljanje sebe. U prvom trenu nije ni bitno da li glumiš ili ne. Prođeš dok te ne pročita. :D
Kod sebe ... eliminiši podsvjesnu želju da imaš ono što ti izmiče jer podsvijest je gadna ... mi se oko svega trudimo radi želje da imamo nedostupno jer nam se čini da su jabuke u komšije bolje, a nisu ... sve su iste.
Sad je želiš, ali da si je imao već tad nekad, bila bi to sasvim druga priča. Pročitana knjiga. Kad je jednom pročitaš pitaćeš se zašto si se trudio. :D
Ramzess Veliki

#31 Re: Frend zona

Post by Ramzess Veliki »

Jimmy McNulty wrote:Ma dobro, ja sam to u ovu temu stavio jer mi je bila nekako najprigodnija. Znam i sam da sam se glupo uvalio i da sam pogriješio odmah u startu. Problem je što sam se ja kroz ovu godinu dana totalno promijenio, tada nisam imao mrvicu samopouzdanja dok je sada već druga priča.

Mislim ono što mene zanima je da li vrijedi žrtvovati iskreno prijateljstvo jedne osobe zbog toga što ja još imam neka osjećanja prema njoj, danas čovjek ne može reći za puno ljudi da su mu pravi prijatelji, a kad se prisjetim svega ona je jedna od 2-3 za koju uvijek to mogu reći. Toliko puta mi je pomogla i bila tu za mene kad mi je bilo teško u životu, pa možda čak i više nego moji muški prijatelji, i to je ono što me privuklo.

Joj al' i ja mogu srat, ali sve se svodi na isto, da li od sebe odbaciti pravog prijatelja zbog toga što ja želim nešto više u ovom trenutku ili pak pokušati srediti nekako stvari, dozvati se vremenom i kraj sebe imati osobu na koju uvijek možeš računati.
I ... koji će ti vrag najbolje prijateljstvo sa djevojkama ??? To je neprirodna situacija.
Uhvati se muške ekipe, pive i kafane, sporta ... frendice su, kako je na ovoj gore fotki upisano, za geja. :D
ultima_palabra

#32 Re: Frend zona

Post by ultima_palabra »

Ne možeš nikako srediti stvari i dozvati se... uvijek ćeš razmišljati može li biti nešto više ("šta je mislila s onim što je rekla/napisala/uradila sinoć") i zaplesti se u istom krugu. Čak i da nju nešto prenese i započnete vezu, uvijek će ona u toj vezi biti šef jer su tako stvari postavljene od početka.

Ako si razvio samopouzdanje, testiraj ga i bildaj na drugim ženama. Dvadesete su za zajebanciju.
ferratilis

#33 Re: Frend zona

Post by ferratilis »

Što prije skontaš da muško i žensko ne mogu biti prijatelji, život će ti biti lakši.
Tomahawk11
Globalni moderator

#34 Re: Frend zona

Post by Tomahawk11 »

Na te stvari treba gledati iz svog ugla. Ovako je to kod mene bilo: svidja mi se djevojka i kad joj to iznesem na vidjelo, ako pocne recenicu: sve je to super, ali mozemo biti prijatelji...dovidjenja, prijatno. Sta ja imam biti s tobom prijatelj, svidjas mi se?! Da, kao sto ranije rece jedan forumas, to je kod djevojaka drugi nacin da ti kaze da joj se ne svidjas kao muskarac. A i ovo sto pisu da su zenski....frendovi, prijatelji, kako vec....gay tipovi....jbg, ima istine...ne mora biti da si gay, ali cuj svidjas joj se, al kao prijatelj. Hm, ja bih to rekao za djevojku, zenu, koja mi nije privlacna, koja me ne lozi. Ali opet, kako da pijem s njom kafu, ne svidja mi se :mrgreen: belaj.
Konkluzn: batali ti to prijateljstvo, to ti je karasevdah.
S4mpion

#35 Re: Frend zona

Post by S4mpion »

Batali, kakvo prijateljstvo, taj odnos bi bio neprirodan.

Ako želiš s djevojkom stupit u vezu, ne smiješ joj postat prijatelj. :mrgreen:
Stjui

#36 Re: Frend zona

Post by Stjui »

gospodine jimmy,imena pravih prijatelja vam stoje u rodnom listu.ja to tako gledam.sve ostalo je neka vrsta uzajamnog interesa,a družiti se sa djevojkom u koju ste zaljubljeni je mazohizam.opet,želim vam sreću i što brži izlazak iz "frend zone",a ako u tome ne uspijete,barem je priupitajte ima li kakve šanse da postanete "friends with benefits".ništa ne gubite time :D
ho oponopono

#37 Re: Frend zona

Post by ho oponopono »

...cuj frend zona, to izmislise povrsni da pokaraju frenda/frendicu pfff nabijem ih...ili ti je neko frend ili partner ovo prvo se ne kara a ovo drugo dakako! :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#38 Re: Frend zona

Post by Jimmy McNulty »

Ma upravu ste svi, i ja znam da tako treba postupit ali ko da gledam da ce me prije ili kasnije zednog prevesti preko vode.
dezurni_ucenik

#39 Re: Frend zona

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2015 12:01, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#40 Re: Frend zona

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 26/03/2015 12:01, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#41 Re: Frend zona

Post by dezurni_ucenik »

dezurni_ucenik wrote:Sve je dobro dok ne dodjes na ovaj level :-)

Image

Evo jedan poucan tekst sa Tarzanije

Suva zona – ja tebe gledam samo kao druga

Posted on 12. Nov, 2011 by Tarzanija Redakcija in Ženke

Ako preskočimo potpuno besmislenu raspravu o muško – ženskom prijateljstvu, dolazimo do zaključka da svaki čovek, pa čak i onaj koji je u stabilnoj vezi sa bombardinom od ribe, nosi u sebi želju da povali svoju poznanicu, bila ona ortakinja iz srednje ili šankerica u nekom od neuglednijih gradskih lokala. Ima tu i izuzetaka, ali to su već ribe koje se penju na šipku po Radovim gostovanjima, komentarišu ženske sise i dupeta u džejsajlentbobovskom maniru, i furaju tet Hilandara na levoj plećki. Glavno pitanje koje se ovde postavlja glasi: „ Kako smo na tekmi gde su nam bila neophodna sva tri boda izvukli samo jedan koji je nedovoljan za opstanak u ligi?“ iliti „ Kako sam završio slušajući o svim vrlinama i manama Caneta iz blokova, i to posle odlaska na neko smaračko sranje u Kolarcu, kada je po planu trebalo da budem na mestu tog istog Caneta?“ Gde se to čovek zajebe, koje pogrešne tastere pritisne, pa ostane samo drugar cavi kojoj je želeo da zavali onako teatralno, k’o Maradona Zvezdi onomad na Marakani?

Broj povaljenih pičaka: 0 Slovima: NULA

Dobrodošli u Frendzonu, očekivali smo vaš dolazak

Koji su to znakovi koji ti pokazuju da svu onu energiju koju si uložio u skupljanje muda za konkretan start preusmeriš ka nekom drugom pravcu, jer neće imati vajde? Ume da bude komplikovano, jer kada se lik naloži na ribu, često pogrešno interpretira njene reakcije, te razvijanje prisnog prijateljskog odnosa tretira kao napredak ka svom cilju. Riba jednostavno razlikuje svog jebača od lika koji će joj držati kišobran i slušati njena sranja ne dobijajući mnogo zauzvrat.

Jedan od očiglednih znakova je onaj kad riba nema potrebu da se viđa nasamo sa likom, već ga vucara po gajbama gde zajedno bleje sa propalim pijanim slikarom, kasirkom iz pekare Taze i čupavim studentom arheologije sa Vidikovca, pa se svi skupa kartaju, uživaju u opojnim sredstvima ili raspravljaju o starosedelačkoj teoriji. Još jedna od naznaka je i njeno konstantno napominjanje pozitivnih osobina ortaka koji bi da je pamprči, što se nikako ne odnosi na njegovo šmekersko bacanje magije ili dužinu masivne kurčine, već na dozu poverenja, bratski odnos, finoću i učtivost. Dakle da razjasnimo, smatra ga dobricom koji ne jebe. Finalni nivo Ferndzone, najviša tačka, jebena Đeravica, što za drugara pičkoželjnika svakako znači dno bez opcije pentranja nazad, jeste slušanje priča o privatnom životu nesuđene mu devojke, dakle njena šmekanja likova koji ispunjavaju kriterijume i njene avanture jahanja svakojakih tuđih kurčeva. E pa batice, ako si došao dovde, ti si apsolutni doživotni vladar Frendzone, obrn’o si igricu jednim žetonom i postavio hajskor. Da je frendzona Jagodina, ti bi bio jebeni Palma, sa sve Šopenom i Betovenom koji ti sviraju na uvce, i spuštanjem pandurskog helikoptera na stadion, istog helikoptera koji zajedno sa klincima iz okolnjih sela razduvava sva tvoja nadanja da ćeš izakati ribu sa kojom si se na sopstvenu nesreću sprijateljio.

Kako sam ovde zaglavio, kome pičku materinu?

Uzmimo da je pohod na pičku igra poput Super Maria. Od upoznavanja neke ribe akcijaš ima tri života, tri šanse, nekad proguta po neku pečurku, ispravi time koju grešku i doda sebi još malo vremena. Pravi džek prelazi nivo bez izgubljenog života. Pod prelaženjem nivoa smatra se preduzmanje direktnih poduhvata radi postizanja cilja, hladne glave, bez zenta. Ko previše čeka taj i ne dočeka, izgubi sva tri života upadajući u provalije i sudarajući se sa kornjačama, te postaje – a najčešće i ostaje – samo drugar.

Kao što rekosmo, previše oklevanja vodi ka neuspehu. Oklevanje proizilazi iz manjka samopouzdanja, manjak samopouzdanja vodi ka nedostatku pičke, a nedostatak pičke vodi ka još većem nedostatku samopouzdanja. To je taj začarni krug, karta za direktan let u ambis, odakle se teško izlazi čak i uz donaciju vlade Nemačke. Tako da, nek je za nauk, trčanjem oko dupeta i izigravanjem kera se dolazi do tačke pri kojoj se usvajaju sve obaveze koje muškarac ima u vezi, ali bez benificija zbog kojih i stupa u istu. Koliko god to poražavajuće zvučalo, ipak treba malo biti đubre – ne neka okultna demončina, ali treba se staviti u ulogu igrača podjebavača i kulera. Koliko god riba studirala književnost i koliko god delovala fino, pa čak i frigidno, pre će da zaglavi sa lokalnim lerdijem, nego sa dobrim Banetom koji je razume, pošteno šljaka kod nekih poganih privatnika, a kičma mu je iskrivljena od višegodišnjeg buljenja u Vorkraft. Bane svoju šansu dobija eventualno kad ovoj pripreti trideset i peta, a preko nje su već prešli svi kurčevi od lerdija do Svete molera, zajebanog vozača golfa dvojke sa nabudženom školjkom.

Mi se šetamo, al’ se ne rešetamo

Kada je već tako, ne ostaje mnogo raspoloživih opcija. Posle “ti si stvarno ekstra lik, do jaja si ortak, ali…” izlizane folirantske priče, zbog koje će neko sigurno jednog dana aktivirati bombu na Gazeli ili ući sa heklerom u Narodnu skupštinu, treba se ili povući ili ostati. Ostati znači u najvećoj meri živeti u iluziji da će se stvar promeniti, što čoveka zna da gurne u fazu učmalosti i pičkopaćeništva. Retko ko završi kao Čendler iz “Prijatelja”, a takvi slučajevi su useri Inzagi klase. Druga opcija znači pokidati uzicu i više se ne odazivati na Džeki. Jednostavno nastaviti dalje. Da na ovim prostorima ima sposobnih radnika koliko ima pristojno izgledajućih žena, Balkan bi bio industrijski najrazvijeniji region na svetu, Zastava bi držala 90 procenata akcija Mercedesa, a svetska banka bi svoje sedište smestila u Doboj. Tako da, glavu gore. Neka govna se moraju gutati, dok se druga mogu nabiti u lice onome ko ih je servirao.

Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/suva-zona-ja-t ... kao-druga/
pirpa

#42 Re: Frend zona

Post by pirpa »

MaliSale wrote:Imam "frendicu" pokusavao sam nesto 3 mjeseca al me odbijala, al preko poruka i kad pricamo na telefon vazda mi je okolo govorila kao da i ona zeli. Jednom mi izadjemo i kazem ti ja njoj da necu vise da se peglam i da moze zaboraviti da sam postajao. Ona ti mene zagrli i pocne da place ,nisam mogao vjerovat. Bilo mi je zao al tako sam odlucio i tako je i bilo. Poslije jedno 2 mjeseca nazovem ja nju nmg vam opisat kolko je bila sretna sto sam je nazvao. Dogovorimo se mi da izadjemo ja opet probam, opet nista. Onda sam prestao vise da pokusavam. Ostao sam s njom u jako bliskim odnosima pokusavajuci da ignoriram tu zelju da budem s njom ,al tesko mi ide. Ona meni kaze da me voli al bas puno, da nijednog momka nije voljela kao mene. Mada znam da ne zeli da bude samnom. Kad izadjemo drzimo se za rukice dok setamo kroz grad, grlimo se ,bude neki poljubac u obraz ali nista vise. Ja bi je probao poljubiti al vidim da ona to ne zeli. Dodje mi da opet prekinem s njom svaki odnos al mi nekako zao. Nez sta da radim. Novi sam ovdje. Dajte koji savjet ako nije problem :)
sta je frendica...
jao_situacije

#43 Re: Frend zona

Post by jao_situacije »

vidi jaro nisam čitao uvodni post mrsko mi je bilo ali otprilike znam o čemu se radi..
ugl. možeš provjeriti jesil joj samo prijatelj ako bude ljubomorna, kontaš..
tako je meni jedna za koju sam ja mislio samo da je prijateljica u po frke digla nos nešto kao naljutila se, ja ne kontam o čemu se radi 3 dana razmišljao šta sam pogrešno rekao uradio na kraju od njene jaranice saznam da me ne vidi samo kao prijatelja jer sam ja tada našao jednu zgodnu a njoj se pohvalio.
znači solucija ti je nađi neku zgodnu ako se naljuti znaš šta je u pitanju, ako se ne naljuti jebiga opet imaš ovu zgodnu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#44 Re: Frend zona

Post by Tomahawk11 »

Samo da priupitam, sta je sa onim filmovima, ono - ona i on raja, sex i tako to, al nista ljubav. Prema ovome, ispade da su ti filmovi ipak vise zanr naucne fantastike ili jos bolje - bajke.
yoda82

#45 Re: Frend zona

Post by yoda82 »

Tomahawk11 wrote:Samo da priupitam, sta je sa onim filmovima, ono - ona i on raja, sex i tako to, al nista ljubav. Prema ovome, ispade da su ti filmovi ipak vise zanr naucne fantastike ili jos bolje - bajke.
Star Wars tri puta realniji od tih filmova :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#46 Re: Frend zona

Post by Tomahawk11 »

yoda82 wrote:
Tomahawk11 wrote:Samo da priupitam, sta je sa onim filmovima, ono - ona i on raja, sex i tako to, al nista ljubav. Prema ovome, ispade da su ti filmovi ipak vise zanr naucne fantastike ili jos bolje - bajke.
Star Wars tri puta realniji od tih filmova :D
Znaci, ni u zanr naucne fantastike :mrgreen: Treba snimiti jedan sa realnim stanjem, bila bi to drama na kub.
gilla

#47 Re: Frend zona

Post by gilla »

Jimmy McNulty wrote:Ma upravu ste svi, i ja znam da tako treba postupit ali ko da gledam da ce me prije ili kasnije zednog prevesti preko vode.
Ne upuštaj se u to.
Prvo nadji kakvu drugu curu ali ono baš da se zblizite, nekoliko mjeseci hodate....onda eventualno možeš krenuti sa nekim ok poznanstvom sa ovom prvom ako je baš kvalitetna osoba. Vrlo vjerovatno ćeš biti ohlađen a bit će ova nova cura da te drži na distanci. Tako ne gubiš puno.

Možda je grize savjest a možda će te opet zeznuti, žensko živi za emociju, bez drame život nema smisao....
sedma_7

#48 Re: Frend zona

Post by sedma_7 »

Ramzess Veliki wrote:
Jimmy McNulty wrote:....Ja više nisam mogao izdržati i kažem kako se osjećam prije mjesec dana, naravno od nje su uslijedili tipični ženski izgovori zašto mi ne možemo biti zajedno tipa "da si barem ranije, vidim te samo kao jarana, trebao si ranije sve priznati, volim te ali prijateljski bla bla bla" .... itd ...
Šta god da odlučim mislim da ću pogriješit, a istina je da mi ona nevjerovatno nedostaje, pa makar samo kao prijatelj. A bila je odličan prijatelj prema meni kad malo skontam, uvijek je bila tu za mene i uvijek me gurala i dostaa toga mi pomogla iako je poznajem tek godinu dana... da li ste bili u sličnoj situaciji, šta biste vi uradili, treba mi neutralno mišljenje jer sam još pod emocijama i želim razmišljanja hladnih glava.

Malo je i žalosno da su mi 23 god a da sam zglajzo ko neki tinejdžerčić i da nisam u stanju sam donijet odluku...
Tipično za te godine kad se sve idealizira.
Basic nepoznavanje situacije.
Žene odluke donose na dvominutnom poznavanju frajera, sva priča nakon dvije minute vodi u friend zonu.
Znači onaj blic efekat, prošao si ili nisi.
Kod žena je najbitnija tvoja samoreklama, predstavljanje sebe. U prvom trenu nije ni bitno da li glumiš ili ne. Prođeš dok te ne pročita. :D
Kod sebe ... eliminiši podsvjesnu želju da imaš ono što ti izmiče jer podsvijest je gadna ... mi se oko svega trudimo radi želje da imamo nedostupno jer nam se čini da su jabuke u komšije bolje, a nisu ... sve su iste.
Sad je želiš, ali da si je imao već tad nekad, bila bi to sasvim druga priča. Pročitana knjiga. Kad je jednom pročitaš pitaćeš se zašto si se trudio. :D
:lol:
Post Reply