Frend zona

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MaliSale

#1 Frend zona

Post by MaliSale »

Imam "frendicu" pokusavao sam nesto 3 mjeseca al me odbijala, al preko poruka i kad pricamo na telefon vazda mi je okolo govorila kao da i ona zeli. Jednom mi izadjemo i kazem ti ja njoj da necu vise da se peglam i da moze zaboraviti da sam postajao. Ona ti mene zagrli i pocne da place ,nisam mogao vjerovat. Bilo mi je zao al tako sam odlucio i tako je i bilo. Poslije jedno 2 mjeseca nazovem ja nju nmg vam opisat kolko je bila sretna sto sam je nazvao. Dogovorimo se mi da izadjemo ja opet probam, opet nista. Onda sam prestao vise da pokusavam. Ostao sam s njom u jako bliskim odnosima pokusavajuci da ignoriram tu zelju da budem s njom ,al tesko mi ide. Ona meni kaze da me voli al bas puno, da nijednog momka nije voljela kao mene. Mada znam da ne zeli da bude samnom. Kad izadjemo drzimo se za rukice dok setamo kroz grad, grlimo se ,bude neki poljubac u obraz ali nista vise. Ja bi je probao poljubiti al vidim da ona to ne zeli. Dodje mi da opet prekinem s njom svaki odnos al mi nekako zao. Nez sta da radim. Novi sam ovdje. Dajte koji savjet ako nije problem :)
Zoya

#2 Re: Frend zona

Post by Zoya »

Ne pokusavaj nista. Cura te zeli za prijatelja. Kada bi ona ista vise zeljela zaskocila bi te u po' grada onda kad ste se drzali za ruke, ovako nista. Prihvati je kao prijatelja ako mozes i trazi dalje.
burek_in_space

#3 Re: Frend zona

Post by burek_in_space »

MaliSale wrote:Imam "frendicu" pokusavao sam nesto 3 mjeseca al me odbijala, al preko poruka i kad pricamo na telefon vazda mi je okolo govorila kao da i ona zeli. Jednom mi izadjemo i kazem ti ja njoj da necu vise da se peglam i da moze zaboraviti da sam postajao. Ona ti mene zagrli i pocne da place ,nisam mogao vjerovat. Bilo mi je zao al tako sam odlucio i tako je i bilo. Poslije jedno 2 mjeseca nazovem ja nju nmg vam opisat kolko je bila sretna sto sam je nazvao. Dogovorimo se mi da izadjemo ja opet probam, opet nista. Onda sam prestao vise da pokusavam. Ostao sam s njom u jako bliskim odnosima pokusavajuci da ignoriram tu zelju da budem s njom ,al tesko mi ide. Ona meni kaze da me voli al bas puno, da nijednog momka nije voljela kao mene. Mada znam da ne zeli da bude samnom. Kad izadjemo drzimo se za rukice dok setamo kroz grad, grlimo se ,bude neki poljubac u obraz ali nista vise. Ja bi je probao poljubiti al vidim da ona to ne zeli. Dodje mi da opet prekinem s njom svaki odnos al mi nekako zao. Nez sta da radim. Novi sam ovdje. Dajte koji savjet ako nije problem :)
Za pochetak, nemoj se klonirati. :D
betametazon

#4 Re: Frend zona

Post by betametazon »

MaliSale wrote:Imam "frendicu" pokusavao sam nesto 3 mjeseca al me odbijala, al preko poruka i kad pricamo na telefon vazda mi je okolo govorila kao da i ona zeli. Jednom mi izadjemo i kazem ti ja njoj da necu vise da se peglam i da moze zaboraviti da sam postajao. Ona ti mene zagrli i pocne da place ,nisam mogao vjerovat. Bilo mi je zao al tako sam odlucio i tako je i bilo. Poslije jedno 2 mjeseca nazovem ja nju nmg vam opisat kolko je bila sretna sto sam je nazvao. Dogovorimo se mi da izadjemo ja opet probam, opet nista. Onda sam prestao vise da pokusavam. Ostao sam s njom u jako bliskim odnosima pokusavajuci da ignoriram tu zelju da budem s njom ,al tesko mi ide. Ona meni kaze da me voli al bas puno, da nijednog momka nije voljela kao mene. Mada znam da ne zeli da bude samnom. Kad izadjemo drzimo se za rukice dok setamo kroz grad, grlimo se ,bude neki poljubac u obraz ali nista vise. Ja bi je probao poljubiti al vidim da ona to ne zeli. Dodje mi da opet prekinem s njom svaki odnos al mi nekako zao. Nez sta da radim. Novi sam ovdje. Dajte koji savjet ako nije problem :)
Prvi korak u pravcu rjesavanja problema si vec napravio a to je otvaranje teme. Sad uzmi procitaj sta od lektire za 8 razred, trebace ti a raspust ce proletit za sekundu...
stup metropola

#5 Re: Frend zona

Post by stup metropola »

Chandler se vratio u Dallas
MaliSale

#6 Re: Frend zona

Post by MaliSale »

betametazon wrote:
Prvi korak u pravcu rjesavanja problema si vec napravio a to je otvaranje teme. Sad uzmi procitaj sta od lektire za 8 razred, trebace ti a raspust ce proletit za sekundu...
hvala na savjetu. Inace procitao sam sve za osmi razred. Valjda mi nece raspust brzo proci posto mi je posljednji :(
KPNCTNJAH

#7 Re: Frend zona

Post by KPNCTNJAH »

MaliSale wrote:Ona meni kaze da me voli al bas puno, da nijednog momka nije voljela kao mene.
Normalno da nije kad te gleda k'o drugaricu...

Sljedeci put kad je vidis, probaj je pljunuti kroz zube... ako joj ne bude smetalo, znaci da hoce da budete nesto vise od prijatelja, a ako se naljuti, to znaci da se samo igrala s tobom i nije joj uopste stalo do tebe...
Zatamnjena stakla

#8 Re: Frend zona

Post by Zatamnjena stakla »

Pitaj je ima li?

Image
Capajebo

#9 Re: Frend zona

Post by Capajebo »

:cry: :mrgreen:
sheilak

#10 Re: Frend zona

Post by sheilak »

MaliSale wrote:hvala na savjetu. Inace procitao sam sve za osmi razred. Valjda mi nece raspust brzo proci posto mi je posljednji :(
:( izdrzi.
sherbett wrote:Ovo je mlitavi, garant :D
da, fakat. mali sale... :D :lol:
Brkooo

#11 Re: Frend zona

Post by Brkooo »

Zatamnjena stakla wrote:Pitaj je ima li?

Image

:lol: :lol: :lol: :lol:
MaliSale

#12 Re: Frend zona

Post by MaliSale »

sheilak wrote:
MaliSale wrote:hvala na savjetu. Inace procitao sam sve za osmi razred. Valjda mi nece raspust brzo proci posto mi je posljednji :(
:( izdrzi.
sherbett wrote:Ovo je mlitavi, garant :D
da, fakat. mali sale... :D :lol:
Hajte vi meni recite ko je taj mlitavi :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Frend zona

Post by Truba »

nakon mjesec dva
kažeš ili veza ili ništa

i kreneš svojim putem
sheilak

#14 Re: Frend zona

Post by sheilak »

MaliSale wrote: Hajte vi meni recite ko je taj mlitavi :D
ma to je jedan `vamo, ne znas ga ti. :D ali ne bi vjerovao... :lol:
hape

#15 Re: AW: Frend zona

Post by hape »

Znam da je malo offtopic, ali me strasno zivcira. Otkad je kod nas postalo moderno govoriti frend ili frendica? Ja bih se kladio da su tako prije purgeri pricali, a niposto mi u SA. Jaranica ili prijateljica, opleti momak. Cuj frendica.
Brkooo

#16 Re: AW: Frend zona

Post by Brkooo »

hape wrote:Znam da je malo offtopic, ali me strasno zivcira. Otkad je kod nas postalo moderno govoriti frend ili frendica? Ja bih se kladio da su tako prije purgeri pricali, a niposto mi u SA. Jaranica ili prijateljica, opleti momak. Cuj frendica.
u mom selu se kaze jos prijateljica :D , al rad foruma i ja podjoh spominjat "frendice" :D

inace moze se jos reci i "mazalica" :oops: :lol: :lol:
MaliSale

#17 Re: AW: Frend zona

Post by MaliSale »

hape wrote:Znam da je malo offtopic, ali me strasno zivcira. Otkad je kod nas postalo moderno govoriti frend ili frendica? Ja bih se kladio da su tako prije purgeri pricali, a niposto mi u SA. Jaranica ili prijateljica, opleti momak. Cuj frendica.
U pravu si ovo sto posto. Bio u Zagrebu 2 mjeseca pa valjda pokupio :D
Tirkiz

#18 Re: Frend zona

Post by Tirkiz »

probaj je pomaziti po guzi...uglavnom javi kako je proslo.
Ramzess Veliki

#19 Re: Frend zona

Post by Ramzess Veliki »

Gledaj ju u oči dok ti plače kao da je razumiješ, gurni joj ruku u gaće i ne vadi za žive glave. Vjeruj da pali. :D
Orgasmatron

#20 Re: Frend zona

Post by Orgasmatron »

Ako ti daje do znanja da ne zeli nista s tobom osim da budete prijatelji, odjebi to. Nemoš bit s nekom prijatelj, a da je samo gledaš kako češ je povalit. Smarat ces se bezveze, gubit ces vrijeme dok ti ona tamo prica kako je macku nahranila i kako joj se neki idiot upucava i sl. Imao sam zajebe s tim, tako da, oprobaj se jos jednom, ako i tad bude isto, daj joj nogu i to je to.

Just sayin'.
Kinaski

#21 Re: Frend zona

Post by Kinaski »

Budi uporan, dosadjuj joj... nagovorio je da izadjete pa je odvedi sebi u podrum. Mora upalit, ako ne upali onda joj se fakat ne svidjas :(
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22 Re: Frend zona

Post by Jimmy McNulty »

Trebam forumaše sa većim životnim i ljubavnim iskustvom od mene a da pri tome nisu sarkastični :D dakle trebam nemoguće.

Pisao sam davno o jednoj hanumici koja je osvojila moje srce :D Elem ukratko, prije godinu dana otprilike svidi mi se jedna đevojka na prvi pogled, kontam ovu vrijedi bolje upoznati i tako krenem ja da je bolje upoznam. Prvo smo bili ćao za ćao, pa smo počeli stidljivo prilazit jedno drugome, pa smo postali baš extra dobri jarani, pa smo išli na more zajedno pa što bi reko Ramiz Zmaj jarani do zla boga bili :D

Uglavnom nisam ništa poduzimao zbog specifičnosti situacije, imala je kao nekog momka mada je on bio ništa, naravno to tek kasnije sam saznao, onda je momčiluk ostavi i jbg uleti neki hajvan i ona se fkt zaljubi u njega i ovaj je ostavi nakon 2 mjeseca od čega još nije došla sebi.

Ja više nisam mogao izdržati i kažem kako se osjećam prije mjesec dana, naravno od nje su uslijedili tipični ženski izgovori zašto mi ne možemo biti zajedno tipa "da si barem ranije, vidim te samo kao jarana, trebao si ranije sve priznati, volim te ali prijateljski bla bla bla" ali jbg ja prekinem svaki kontakt. Poslije mjesec dana, tačnije sinoć, javi mi se i zove me da izadjemo da pričamo, nisam htio naravno pa smo pričali preko jbnog interneta, uglavnom neće da mi daje lažnu nadu što je pošteno od nje ali moli me ko Boga da ostanemo jarani i da se nastavimo družiti. Uglavnom nasrala mi se kako me voli, kako joj nedostajem, kako ne može preći preko toga da smo do neki dan bili toliko dobri a sad nula. Upravu i jest, nije bilo dana da se nismo čuli, sedmica u kojoj 2-3 puta se nismo vidjeli je bila promašena sedmica za oboje. Imali smo baš dobar odnos, sve je bilo tu osim poljupca (pravog ne ovih sranja u obraz) i sexa.

Elem da ne dužim, ja sam se pomirio sa činjenicom da nikad ništa neće bit i već sam se pomalo ohladio, ali da li je u ovom slučaju moguće nastavit prijateljstvo? Šta ako nastavim i vrate mi se sva osjećanja prema njoj? Moguće je i da totalno ohladim s druge strane i da i ja nju počnem tako gledati ali opt ja sam onaj nepopravljivi romantik, ne znam zaista.

Šta god da odlučim mislim da ću pogriješit, a istina je da mi ona nevjerovatno nedostaje, pa makar samo kao prijatelj. A bila je odličan prijatelj prema meni kad malo skontam, uvijek je bila tu za mene i uvijek me gurala i dostaa toga mi pomogla iako je poznajem tek godinu dana... da li ste bili u sličnoj situaciji, šta biste vi uradili, treba mi neutralno mišljenje jer sam još pod emocijama i želim razmišljanja hladnih glava.

Malo je i žalosno da su mi 23 god a da sam zglajzo ko neki tinejdžerčić i da nisam u stanju sam donijet odluku...
prog321

#23 Re: Frend zona

Post by prog321 »

Nikada nisam imao frendicu.
Jer sam uvijek u roku 24h koristio Ramin savjet. Ruku u gacice. :-D
Stjui

#24 Re: Frend zona

Post by Stjui »

Jimmy McNulty wrote:Trebam forumaše sa većim životnim i ljubavnim iskustvom od mene a da pri tome nisu sarkastični :D dakle trebam nemoguće.

Pisao sam davno o jednoj hanumici koja je osvojila moje srce :D Elem ukratko, prije godinu dana otprilike svidi mi se jedna đevojka na prvi pogled, kontam ovu vrijedi bolje upoznati i tako krenem ja da je bolje upoznam. Prvo smo bili ćao za ćao, pa smo počeli stidljivo prilazit jedno drugome, pa smo postali baš extra dobri jarani, pa smo išli na more zajedno pa što bi reko Ramiz Zmaj jarani do zla boga bili :D
ovaj hinjski pokušaj prilaska curi putem sprijateljavanja i presudi većini momaka koji se kasnije žale na tu famoznu frend zonu.a sami ste si krivi.znači,g.jimmy,sada je komotno možete voditi u ribe sa sobom i izvoditi pred njom gadosti koje nikad ne biste pred curom izvodili.tražili ste jarana,dobili ste jarana.evo prigodna slika:

Image

a evo i jedan moj stari komentar na istu temu da vam pomogne shvatiti u kakav ste se sos uvalili
Stjui wrote: teško. ja još nisam čuo za hepi end nakon što uletiš u pravu frendzonu. a za mene je prava frendzona kad djevojka nekog hudnjaka posmatra kao prikaz mrtve prirode i šalje ga po hljeb i uloške. može on njoj skinit velkog i malog medvjeda sa neba al nema tu hajra...
evo i jedna smiješna slika na temu:

Image

:lol:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#25 Re: Frend zona

Post by Jimmy McNulty »

Ma dobro, ja sam to u ovu temu stavio jer mi je bila nekako najprigodnija. Znam i sam da sam se glupo uvalio i da sam pogriješio odmah u startu. Problem je što sam se ja kroz ovu godinu dana totalno promijenio, tada nisam imao mrvicu samopouzdanja dok je sada već druga priča.

Mislim ono što mene zanima je da li vrijedi žrtvovati iskreno prijateljstvo jedne osobe zbog toga što ja još imam neka osjećanja prema njoj, danas čovjek ne može reći za puno ljudi da su mu pravi prijatelji, a kad se prisjetim svega ona je jedna od 2-3 za koju uvijek to mogu reći. Toliko puta mi je pomogla i bila tu za mene kad mi je bilo teško u životu, pa možda čak i više nego moji muški prijatelji, i to je ono što me privuklo.

Joj al' i ja mogu srat, ali sve se svodi na isto, da li od sebe odbaciti pravog prijatelja zbog toga što ja želim nešto više u ovom trenutku ili pak pokušati srediti nekako stvari, dozvati se vremenom i kraj sebe imati osobu na koju uvijek možeš računati.
Post Reply