ma može se pričati civilizirano. ali pošto kod nas kakvi smo strasti ključaju vrlo brzo, odmah se pretvori u katastrofu.musa_2004 wrote:DaysleepeR wrote:e ovo je tema samo za klanje
realno oko ovoga niko od ljudi uključenih u diskusiju ništa ne može promijeniti samo se bezveze ljudi svađaju
polako bolan.
zasto za klanje? sta se nesmije o necemu popricati i staviti u pitanje?
pogotovo sa pogledom kako je to u "urednijim" drzavama sredjeno pa bi se moglo nesto i preuzeti i nauciti.
naravno da od nas na forumu nemoze niko direktno nista promjeniti, ali nije razlog da se ne postavi to u pitanje.. i mozda jednog dana jedan politicar bude imao muda da to uzme kao temu za razmatranje
juče je izašla hutba reisa za zekat u kojoj on kaže da se neće primit zekat ako se ne uplati u IZ. a s druge strane nema šanse da se prati gdje bi te pare otišle. i koliko sam vidio na facebooku po statusima raja koja su vjernici su pravo ljuti zbog ovog.
kad bi vjernici finansirali svoje vjerske zajednice, vjeruj mi da bi ovi dobro pazili gdje će te pare otići. a i vjernici bi tražili da vide gdje su pare.
to je jedan funkcionalan način.
drugo je što kod nas strasti kako već rekoh ključaju pa ću ja dobit odgovor tipa "ma ja odmah vi o ukidanju vjere, ukinimo sve" itd. itd.
zato kažem tema osjetljiva, ne može se ništa promijeniti, samo se ljudi kolju međusobno