"Teorija svega"

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
toska

#1226 Re: "Teorija svega"

Post by toska »

Voddaa wrote: 13/09/2025 17:29
teodati wrote: 13/09/2025 14:41 Vidim sada da sam krivo napisao, eto kako mora biti, žurba, događa se.

0:2=0

0:0=2

2X0=0

"Mea culpa"!
0 : 2 = 0 :thumbup:

0 : 0 → lim (x → 0) (2x / x) = 2 :wink:

2 × 0 = 0 :thumbup:
sad se ovo vrti na dva pdf, a nisu ni nauka ni edukacija.

0:0 samo za sebe nikad ne može biti 2, ubacivanje formule sa limitima je nešto drugo.
bezveze natezenje.
Voddaa

#1227 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

toska wrote: 15/09/2025 00:58
teodati wrote: 13/09/2025 14:41 Vidim sada da sam krivo napisao, eto kako mora biti, žurba, događa se.

2X0=0

"Mea culpa"!

0:0 samo za sebe nikad ne može biti 2, ubacivanje formule sa limitima je nešto drugo.
bezveze natezenje.
Zato je tu :wink:, a ne :thumbup: ( :thumbup: znaci moze; :wink: mora se nategnuti).
Ne mozes Teo-u reci da nesto nije tacno; pa ako nista, mozemo ga malo pogurati. Primjetit ces da ne pise = nego → za “0:0”.

Za sve ostale je jednakost (ok izrazi), ali za ovaj 0:0 morali smo nekako nagurati da ipak Teo to moze objaviti (zato nije dobio palac gore :D - tako je u prvom osnovne kad uciteljica ne kriza nego mora lagano ukazati na greske). Moramo pomoci Teo-u kad ovo bude objavio da ne bude potpuni flop na prvoj “formuli”. Ako kazes da nesto nije tacno, odmah ces dobiti da matematicari ne znaju za najmanje vrijeme/prostor, kako je sve pocelo (“ali od pocetka”), itd…
nermin-z
Grijem se na: Pelet
Vozim: BMW E46
Horoskop: poma nemam

#1228 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

teodati wrote: 14/09/2025 12:34 A tebe su naučili u školi koliko točno smjerova prostora postoji iz jedne jedine točke, jel?
Mora da je to bio neki pametan učitelj, ispred svoga vremena, pa še kak.
Pa kad već znaš, u koliko, možeš ih ovdje iznijeti, sve smjerove prostora iz jedne točke, baš me zanima koliko ih znaš, zares, izvoli.
Da, učili su. Ne mene nego svakoga ko je išao u školu.
Prostor nema "smjer".
Kao što sam već rekao, ti nisi ni prošao pored škole. Živ bio.
Oprosti ali nebih više gubio vrijeme baveći se glupostima.
Dozer

#1229 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

To sam ga ja pitao 5x, sta je "smjer prostora", ali nikad ne dobih odgovor. :D
Voddaa

#1230 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

Dozer wrote: 15/09/2025 11:49 To sam ga ja pitao 5x, sta je "smjer prostora", ali nikad ne dobih odgovor. :D
Smjesno je, ali znam na sta misli (ne znam zasto sebi ovo radim :D).

Razmislja o kocki okruzenoj identicnim kockama sa svih strana i te kocke naziva “najmanjim prostorima”. To izbroji (kroz godine mukotrpnog rada :D) i dodje do rezultata 3^3 - 1 = 26. Ove tacke zove “najmanjim prostorima” koje nemaju velicinu (ne pitaj da ovo objasni niti pokusavaj objasniti da kocka nije tacka, niti da tacka nema dimenzije, a da kocka ima, itd…). Pravce iz centra srednje kocke do centara ostalih kocki Teo zove “smjer prostora”. Simpaticno razmisljanje, rekao bih bas djecije. Naravno, u skoli naucis zasto ovako nesto nema smisla kada pricas o tackama, kockama, pravcima i prostorima kao matematickim pojmovima, ali hajde, sta ces… Teo ce reci da on koristi unikatne metafizicke definicije koje niko osim njega ne zna, niti je iko znao… :D

Dozer

#1231 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

Nisam neki matematicar, ali sam skontao otprilike sta je njemu u glavi i zasto tvrdi da je nasa dimenzija kocka. Ali nije mi se dalo zadavati jer vidim da je on samo nabubao rijeci i pojmove, ali ne i da ih bas razumije, a onda je sebi u glavi poslozio nekakvu svoju teoriju.

Nije ni cudo sto o tome samo prica po internetu vec 14 godina :D
PixelDrifter

#1232 Re: "Teorija svega"

Post by PixelDrifter »

Dvojica forumasa, u svom prirodnom elementu, koje poznajemo, ucestvuju u komunikaciji na forumu.

Image
teodati

#1233 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

PixelDrifter wrote: 15/09/2025 15:42 Dvojica forumasa, u svom prirodnom elementu, koje poznajemo, ucestvuju u komunikaciji na forumu.

Image
Jel se to ateisti čude kako sve nastaje slučajno, samo od sebe? :-D
teodati

#1234 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

toska wrote: 15/09/2025 00:58

2X0=0

"Mea culpa"!

bezveze natezenje.
Ne samo da može biti 2, nego i bilo koji broj koji postoji, ali o tom potom.
teodati

#1235 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 15/09/2025 11:34
teodati wrote: 14/09/2025 12:34 A tebe su naučili u školi koliko točno smjerova prostora postoji iz jedne jedine točke, jel?
Mora da je to bio neki pametan učitelj, ispred svoga vremena, pa še kak.
Pa kad već znaš, u koliko, možeš ih ovdje iznijeti, sve smjerove prostora iz jedne točke, baš me zanima koliko ih znaš, zares, izvoli.
Da, učili su. Ne mene nego svakoga ko je išao u školu.
Prostor nema "smjer".
Kao što sam već rekao, ti nisi ni prošao pored škole. Živ bio.
Oprosti ali nebih više gubio vrijeme baveći se glupostima.
Prostor nema smjer, jel, ajde opet u školu, pa se onda javi, bez veze je raspravljati sa nekim tko osnovne pojmove ne razumije.

https://bs.wikipedia.org/wiki/Prostor

Kako bi objekti imali smjer ako to ne postoji u prostoru? :zid:

A što je onda ispred, iza, otraga, gore, dolje, lijevo, desno, to nisu smjerovi prostora nego što su onda?

"U kojem je smjeru Zagreb?" To isto nije smjer prostora kojim moraš krenuti da bi došao u Zagreb, a ne recimo u Beč, jel, nemaš ti pojma o pojmu o logici, ozbiljno. :lol:
teodati

#1236 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Haha, koje gluposti neki ovdje pišu, pa gdje može kocka biti najmanji prostor, gdje sam ja to igdje napisao, o nebo opri se. :lol:

Ok, kao autor "teorije svega", morati ću biti strpljiviji, mada je teško kada netko takve nebuloze piše, i još tvrdi da sam ja to napisao, a očito uopće ne shvaća što sam zaista napisao, ali neka.

"Strpljiv, spašen", se veli, ajde onda neka tako bude, e da. :thumbup:
Voddaa

#1237 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

teodati wrote: 15/09/2025 21:04 Haha, koje gluposti neki ovdje pišu, pa gdje može kocka biti najmanji prostor, gdje sam ja to igdje napisao, o nebo opri se. :lol:

Ok, kao autor "teorije svega", morati ću biti strpljiviji, mada je teško kada netko takve nebuloze piše, i još tvrdi da sam ja to napisao, a očito uopće ne shvaća što sam zaista napisao, ali neka.

Teo hajde priznaj da ovako zamisljas “najmanji prostor” i 26 “pravaca prostora”.

Imas li imena za svih 26? :D :D
Voddaa

#1238 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

Ovo sa prostorom i pravcima je jos jedna genijalnost :D
Isto kao i tvrdnja da prostor ima oblik…

Evo jos jednom da ponovimo gradivo:

Prostor nema pravac, vec se pravci definisu u prostoru.
Prostor nema oblik, vec se oblici definisu u prostoru.

nermin-z

#1239 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

teodati wrote: 15/09/2025 20:50
Prostor nema smjer, jel, ajde opet u školu, pa se onda javi, bez veze je raspravljati sa nekim tko osnovne pojmove ne razumije.

A što je onda ispred, iza, otraga, gore, dolje, lijevo, desno, to nisu smjerovi prostora nego što su onda?

"U kojem je smjeru Zagreb?" To isto nije smjer prostora kojim moraš krenuti da bi došao u Zagreb, a ne recimo u Beč, jel, nemaš ti pojma o pojmu o logici, ozbiljno. :lol:
Pobrkao si pojmove prijtelju. To je posljedica i neznanja i nerazumiievanja a dešava se kad umišljenost ljudima ne dozvoljava da razmišljaju i uče.
Prostor i smjer su potpuno različiti pojmovi (babe i žabe).
Na tvom primjeru Zagreba.
I Zageb je prostor, i od Beograda (koji je takođe prostor), se nalazi u smjeru zapada.
Udaljenost između dva ograničena prostora definiše smjer.
Ne može jedna kuća da ima smjer. Ali, dvije kuće (dva prostora) udaljene jedna od druge ga imaju (mada je i to pogrešno).
Ali je besmisleno objašnjavati jer ti ni ne razlikuješ pojmove.
Ono što je ispred, iza, otraga, gore, dolje, lijevo, desno su takođe prostori koji se nalaze u različitim smjerovima.
Rekao sam da neću više pa sam se ujeo za jezik. Sad zaista neću više odgovarati na gluposti.
Sa čovjekom koji se smatra ekstra pametnim a ne razlikoje pojmove prostor i smjer je zaista besmislena svaka rasprava.
Ovo bi dalje vodili iz još besmislenije u još besmisleniju raspravu.
Živi bio.
Last edited by nermin-z on 16/09/2025 06:33, edited 1 time in total.
nermin-z

#1240 Re: "Teorija svega"

Post by nermin-z »

Voddaa wrote: 15/09/2025 21:30
teodati wrote: 15/09/2025 21:04 Haha, koje gluposti neki ovdje pišu, pa gdje može kocka biti najmanji prostor, gdje sam ja to igdje napisao, o nebo opri se. :lol:

Teo hajde priznaj da ovako zamisljas “najmanji prostor” i 26 “pravaca prostora”.

Imas li imena za svih 26? :D :D
Samo nemoj da dodaš dijagonale. Pobrkaćeš broj.
apsidejzi

#1241 Re: "Teorija svega"

Post by apsidejzi »

A jos kad dodjete do teme vremena pa kad skonta da vrijeme postoji iskljucivo u prostoru te da van prostora ne postoji vrijeme. Eeeeeeee.
Dozer

#1242 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

teodati wrote: 15/09/2025 20:50 Prostor nema smjer, jel, ajde opet u školu, pa se onda javi, bez veze je raspravljati sa nekim tko osnovne pojmove ne razumije.

:zid:
Prostor je bezgranični trodimenzionalni opseg u kojem objekti i događaji imaju relativnu poziciju i smjer.
Tvoj link - https://bs.wikipedia.org/wiki/Prostor
Znaci - NEMA PROSTOR SMJER, tj. NE POSTOJI SMJER PROSTORA. Postoji samo smjer objekata u nekom prostoru.
To su smjerovi u kojima se ti mozes kretati u prostoru ili kroz neki prostor.
I opet - NIJE TO SMJER PROSTORA, nego smjer U prostoru. :zid:
Zagreb NIJE prostor nego objekat (preciznije gomila objekata) u prostoru. Prostor koji zauzima Zagreb, uzecemo kao 1 objekat, je njegova pozicija U PROSTORU. Zagreb se ne krece, tj. nema smjer kretanja, tj. prostor koji on zauzima nema smjer prostora, genijalac...
Last edited by Dozer on 16/09/2025 11:22, edited 2 times in total.
Dozer

#1243 Re: "Teorija svega"

Post by Dozer »

apsidejzi wrote: 16/09/2025 07:34 A jos kad dodjete do teme vremena pa kad skonta da vrijeme postoji iskljucivo u prostoru te da van prostora ne postoji vrijeme. Eeeeeeee.
Neka te... :lol:
apsidejzi

#1244 Re: "Teorija svega"

Post by apsidejzi »

:lol: :lol: :lol:
Hakiz

#1245 Re: "Teorija svega"

Post by Hakiz »

apsidejzi wrote: 16/09/2025 07:34 A jos kad dodjete do teme vremena pa kad skonta da vrijeme postoji iskljucivo u prostoru te da van prostora ne postoji vrijeme. Eeeeeeee.
I to vrijeme, je li se kreće u smjeru kretanja prostora ili suprotnom, okomitom, pod uglom, kako? :| :|
teodati

#1246 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

nermin-z wrote: 16/09/2025 06:26
teodati wrote: 15/09/2025 20:50

Pobrkao si pojmove prijtelju. To je posljedica i neznanja i nerazumiievanja a dešava se kad umišljenost ljudima ne dozvoljava da razmišljaju i uče.
Prostor i smjer su potpuno različiti pojmovi (babe i žabe).
Na tvom primjeru Zagreba.
I Zageb je prostor, i od Beograda (koji je takođe prostor), se nalazi u smjeru zapada.
Udaljenost između dva ograničena prostora definiše smjer.
Ne može jedna kuća da ima smjer. Ali, dvije kuće (dva prostora) udaljene jedna od druge ga imaju (mada je i to pogrešno).
Ali je besmisleno objašnjavati jer ti ni ne razlikuješ pojmove.
Ono što je ispred, iza, otraga, gore, dolje, lijevo, desno su takođe prostori koji se nalaze u različitim smjerovima.
Rekao sam da neću više pa sam se ujeo za jezik. Sad zaista neću više odgovarati na gluposti.
Sa čovjekom koji se smatra ekstra pametnim a ne razlikoje pojmove prostor i smjer je zaista besmislena svaka rasprava.
Ovo bi dalje vodili iz još besmislenije u još besmisleniju raspravu.
Živi bio.
Nemaš ti pojma o pojmu, izađeš iz kuće i ideš u smjeru recimo kazališta, što to znači, da postoji taj smjer u prostotu prema tom objektu, idi u vrtić da se naučiš logično razmišljati.

I pravac i smjer ponekad isto znače, recimo u kojem pravcu je Zagreb, ili u kojem je smjeru Zagreb, znači isto, tebi stvarno fali učenje što znače sve neki pojmovi, samo prijateljski savjet. I desno ili lijevo nisu prostori, već su prostori ono što se desno ili lijevo nalazi, istina da tamo postoje prostori, ali to lijevo i desno znači od neke točke, a onda to znači smjer prostora.

Znači kada ja kažem da si ti desno od mene, desno je po tebi prostor a što si onda ti? :zid:

I Ako se Zagreb nalazi u smjeru zapada od Beograda, u smjeru čega se to Zagreb nalazi zapadno od Beograda, jel, na što se taj smjer odnosi, na banane, ne možda na prostor u kojemu se nalazi, e pameti. :lol:

Haha, neverjetno, kako netko misli da je pametan a razmišlja gore od malog djeteta, ali nisi ti ni prvi a ni zadnji takav, e da. 8-)
teodati

#1247 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

A to kaže netko tko pojma nema kako prostor i vrijeme zbilja nastaju, i koja sve svojstva imaju, jer je postojalo vrijeme kada ni prostora ni svemira nije bilo, ali preteške su to misli za one koji nemaju veze sa logikom, samo kažem. :-D
teodati

#1248 Re: "Teorija svega"

Post by teodati »

Hakiz wrote: 16/09/2025 13:26
I to vrijeme, je li se kreće u smjeru kretanja prostora ili suprotnom, okomitom, pod uglom, kako? :| :|
Vrijeme ima samo jedan smjer kretanja osim u glavama nekih ljudi.
Voddaa

#1249 Re: "Teorija svega"

Post by Voddaa »

Teo, jesu li ovo sva imena 26 pravaca (iliti pravaca prostora) :D ?

Znaci ne moze se nista izmedju ovih pravaca postojati, je li tako? :mrgreen:

A onako usput:

Pravac je beskonacna linija bez pocetka i kraja koja pokazuje samo polozaj tacaka u prostoru.
Smjer je usmjerenje na tom pravcu koje odredjuje kretanje ili orijentaciju od prema.

Pravac nije isto sto i smjer! ;-)
PixelDrifter

#1250 Re: "Teorija svega"

Post by PixelDrifter »

ne uzima covjek pilule
Post Reply