Fikret (srebrena malina) i respiratori

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7901 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 24/10/2020 10:27

:lol: :lol: :lol:

Sjetilo se tužilaštvo nakon haj i haj vremena da Fikri malinaru oduzme mobitel, ma niste trebali, mogli ste grah il' kašike bacati sve bi vam se reklo:

Image


Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#7902 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 » 24/10/2020 15:05

Trebalo je za tužitelja uzeti kakvog Miletovog Srbina iz RS. :lol: :lol:

A kako je krenulo sa Coronom, fale nam i oni ventilatori što kupe prašinu.

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7903 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 24/10/2020 16:09

A kako protumačiti sve ovo osim sa dabogda narode pocrk'o.

Možda bi onda, al' i to je veliki upitnik, oni što prežive izašli na ulice i jebali majku kroz majku svim ovim lopovima.

DonieBrasco
Posts: 5514
Joined: 31/08/2016 16:09

#7904 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco » 24/10/2020 16:13

ima li neko ovaj avaz da nam uslika ili kratko napise vezano za malinara.

turgut
Posts: 537
Joined: 06/06/2020 19:41

#7905 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by turgut » 24/10/2020 16:22

problemnatravunu wrote:
23/10/2020 06:34
Hendrix wrote:
22/10/2020 23:22
Treba pustiti institucije da rade svoj posao... :roll:

I na kraju sta bude... "dabogda im za lijekova trebalo" rece penzioner dok daje zadnje pare od penzije za svoje lijekove. Meni je strasno kad vidim komentare ovog naroda koji se nada nekoj bozijoj pravdi, mi smo bukvalno nemocni da bilo sta uradimo osim da se nadamo nekoj pravdi iz nebesa. I onda uvijek ima ono najzadnje "nece mu te pare trebati na onom svijetu" i to je to. Pomirenje sa sudbinom da nas kriminialci gaze, bukvalno.
to je to, zato najviše korupcije i lopovluka i ima u društvima koja su "visokoreligiozna",
baciš stoki sitnog zuba priču o vjeri , Bogu, ovom kratkom i onom vječnom svijetu, i rokaj , kradi varaj, pljačkaj,
a raja samo proklinje "dabogda im za lijekova trebalo", "nece mu te pare trebati na onom svijetu" ....itd itd
a po čemu je to bosansko društvo visokoreligiozno?

User avatar
problemnatravunu
Posts: 9829
Joined: 26/10/2014 07:41
Location: Sarajevo

#7906 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by problemnatravunu » 24/10/2020 17:57

Mislim da se velika vecina izjasnila kao takva....

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7907 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 24/10/2020 19:15

Jbo majku kad ti bagra postane mjerilo za ostalo:

"Peticija za puštanje Batka iz pritvora: Kad mogu osumnjičeni u aferi “Respiratori”, što ne bi i on?"

Ono fakat, kod Batka cifra oko 600 hiljki kaemčića a kod ovih 10,53 miliona što ne umanjuje, da se razumijemo, eventualne Batkove grijehe.

Poruka je više nego jasna, pustili ste veće lopove na slobodu pa moRete valjda i ovog za ovu siću.

Nas korona treba satrat', da pomremo da nas više nema, nek' mlađarija nadam se još neiskvarena preživi i nek' sebi grade bolje društvo.

User avatar
vjesticanametli
Posts: 15780
Joined: 15/02/2008 09:31
Location: Sarajevo X

#7908 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by vjesticanametli » 24/10/2020 20:43

🤣🤣🤣

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7909 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 24/10/2020 22:06

DonieBrasco wrote:
24/10/2020 16:13
ima li neko ovaj avaz da nam uslika ili kratko napise vezano za malinara.
Evo druže šta Havaz piše:

"AFERA RESPIRATORI

Šta krije mobitel Fikreta Hodžića?

Ovakav, novi rasplet situacije, kako saznajemo, povezan je sa saslušanjem Asima Sarajlića - Ko je sve Hodžiću slao poruke, zašto Sarajlić ne da PIN.

Image

Tužioci Tužilaštva BiH tokom pretresa stana u sarajevskom naselju Stup oduzeli su mobitel Fikretu Hodžiću, osumnjičenom u aferi „Respiratori“ za pranje novca, saznaje „Avaz“ iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji.

Sudska naredba

Mobitel je oduzet uz naredbu Suda BiH. Hodžić je, podsjećamo, vlasnik kompanije „Srebrena malina“, koja je uvezla u aprilu 100 respiratora iz Kine u BiH po cijeni od 10,5 miliona KM, zbog čega je istragu i pokrenulo Tužilaštvo BiH.

Zanimljivo je da se Tužilaštvo BiH na oduzimanje mobitela Hodžiću odlučilo nakon pola godine. Ranije je u maju obavljen pretres njegovog stana, porodične kuće i službenih prostorija „Srebrene maline“ u Vogošći i Srebrenici. Tada su oduzete brojna dokumentacija i računarska oprema.

Oduzimanje mobitela Hodžiću nakon pola godine od prvog pretresa i hapšenja, kako tvrde naši izvori, povezano je sa saslušanjem Asima Sarajlića, delegata SDA u Parlamentu BiH.

Naime, Sarajlić je nedavno odbio dati tužiocima Tužilaštva BiH svoj mobitel, tačnije nije želio dati PIN, zbog čega su tužioci tražili da se uključi Sud i donese naredbu o tome, ali i na određeni način primorao Sarajlića, bez obzira na to što je svjedok, na saradnju. Ali Sud BiH se za sada još nije odlučio na to, jer nije određen zakonski rok.

Druge osobe

Sporno je šta je Sarajlić slao Hodžiću, a što tužioci bez mobitela ne mogu da otkriju. Zato je odlučeno da se oduzme mobitel Hodžiću. Bez obzira na to što je prošlo pola godine, ovakav potez Tužilaštva sada bi mogao istragu okrenuti i prema drugim osobama.
Tačnije, spisak osumnjičenih, kako smo i najavljivali, mogao bi biti uveliko proširen.

Blokirani računi

Hodžiću su sudskom naredbom ranije blokirani računi kompanije i ova odluka je i dalje na snazi. Mobitel je ranije oduzet, također, i Fadil Novaliću, federalnom premijeru koji je osumnjičen u ovoj aferi. Osumnjičen su i Fahrudin Solak, suspendirani direktor FUCZ-a, kao i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak.
"

'nači saznali smo haman pa ništa, et' tužilaštvo se konačno sjetilo uzeti telefon malinaru a ajkula Asim ih odjeb'o, i da mu uspiju uzeti fontele a sa čim se jelte sud haman ne slaže - saznaće ništa.

Mazanje očiju javnosti jer ovoliki amaterizam nije svojstven čak ni većini tzv. nerazvijenih zemalja, prođe i oktobar haman a optužnica nije podignuta, sjetili se šerloci s koje strane vjetar može eventualno puhati a i da su trebali izuzeti telefone, da nije tragično bilo bi i smiješno.

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7910 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 26/10/2020 13:05

:lol: :lol: :lol: :lol:

EKSLUZIVNO: PRESUĐEN ASIM SARAJLIĆ: Zbog odbijanja da otkrije tužiteljima "pin code", šifru mobitela koji mu je oduzet, Sud BiH kaznio ga sa 3 hiljade KM!!

"Saslušanje Asima Sarajlića u Tužiteljstvu BiH trajalo je neobičajeni dugo, više od šest sati, što je izazvala pravu paniku među njegovim stranačkim i poslovnim kolegama.

Sud Bosne i Hercegovine je, prema izvorima iz te pravosudne institucije, kaznio danas sa tri hiljade maraka kazne Asima Sarajlića, poslanika u Parlamentu Bosne i i Hercegovine i bivšeg potpredsjednika Stranke demokratske akcije zbog "prikrivanja dokaza". To je, zapravo, drugo ime za odbijanje Sarajlića da tužiteljima Tužiteljstva BiH koji rade na predmetu "Respiratori" ustupi tzv. pin code, odnosno šifru za "otvaranje" svog mobilnog telefona. Kao što smo već izvijestili, Asim Sarajlić je prije mjesec dana, 23. septembra, saslušan u Tužiteljstvu BiH u svojstvu svjedoka u predmetu "Respiratori". Tužiteljstvo BiH u slučaju nabavke respiratora iz Kine koji su plaćeni 10.5 miliona KM vodi istragu protiv premijera Federacije Fadila Novalića, direkora Federalne uprave Civilne zašie Fahrudina Solaka, direktora firme "Srebrena Malina" Fikreta Hodžića i Aleksandra Zolaka direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva.

Saslušanje Asima Sarajlića u Tužiteljstvu BiH trajalo je neobičajeni dugo, više od šest sati, što je izazvala pravu paniku među njegovim stranačkim i poslovnim kolegama. Čak se pronijela vijest da je Sarajlić tokom boravka u Tužiteljstvu pritvoren. No, to se nije desilo, ali se jeste desilo nešto prilično neuobičajeno za saslušanje svjedoka, a to je da su tužitelji zatražili od sudije za prethodni postupak da izda naredbu za oduzimanju mobilnog telefona svjedoka Sarajlića, što je i učinjeno u prisustvu pripadnika Agencije za istrage i zašitu BiH (SIPA-e).

Asim Sarajlić je prošlog ponedjeljka ponovo pozvan u Tužiteljstvo BiH, a informacije o novom saslušanju bile su nepotpune i kontradiktorne. Spekuliralo se da su on i njegov advokat odbili predati mobilni uređaj, što je bilo netačno, jer se aparat već nekoliko nedjelja nalazi kod tužitelja, ali ga ne mogu "otvoriti" i "izlistati" bez šifre, tj. pin coda, što je Sarajlić odbio otkriti. Nakon toga je od Suda BiH zatraženo da se svjedoka Sarajlića, kazni zbog "prikrivanja dokaza", što se danas desilo, Sarajlić je kažnjen sa tri hiljade maraka.

Prema informacijama, odmah nakon povratka Asima Sarajlića sa saslušanja u Tužiteljstvu BiH i vijesti da mu je oduzet mobitel nastala je opća panika među čelnicima Stranke demokratske akcije. Oni, uključujući i predsjednika Bakira Izetbegovića, najbolje znaju kakve su tajne, stranačke, državne, poslovne...pohranjene u telefonskom uređaju njihovog donedavnog potpredsjednika i moćnog šefa stranačke Kadrovske komisije, odnosno "prvog dok Bakira", kako je Sarajlić, osnovano, sebe predstavljao. Strah od "mračnih tajni Asimovog mobitela" i mogućnost da se iz njega "izvuku" mnoge nezakonitosti i kompromitirajući sadržaji po njega i SDA, po svemu sudeći će još dugo tresti i zabrinjavati vrh SDA, gotovo podjednako kao i strah od neukroćenog koronavirusa i rezultata predstojećih lokalnih izbora.
"

K'o što napisah, kino od države, helem razjasnili su nam barem misteriju Asimovog telefona, haman su ga oduzeli a nemaju nikoga ko bi ga mogao otključati :lol:, brani Asim pin životom a ovi k'o fol navaljuju i sud kažnjava, ma hajte se u pm.

User avatar
MorningStar
Posts: 6148
Joined: 22/11/2019 18:43

#7911 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MorningStar » 26/10/2020 13:24

Bas ce mu tesko pasti tih 3000 maraka kazne , :lol: .

User avatar
Dozer
Posts: 23236
Joined: 19/09/2008 10:14
Location: Zemlja maloumne ENV matrice...

#7912 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Dozer » 26/10/2020 13:25

Jadno je to tuzilastvo i murija kada nemaju IT strucnjaka koji ce uci u mobitel bez PIN-a. Odron....

A Asima su tako zestoko kaznili da ce mu se mantati do kraja zivota... Cuj 3.000 KM... :roll:

Ovaj cijeli slucaj se poceo zataskavati od momenta kada je objavljen prvi clanak o respiratorima. Ovome svjedoci i cinjenica da se ni mobiteli, ni privodjenja, niti bilo kakve druge radnje nisu odvijali mjesecima od pocetka afere. Tromost tuzilastva? Tjah...

Kako expresno uspiju osuditi nekoga radi par metara drva ili vrece krompira...? Tu kompletan pravosudni sistem funkcionise besprijekorno.
Ali, kada je slucaj ubistvo policajaca od strane auto mafije (koja je u talu s murijom i politikom), ili kada je slucaj dokumentovanog mita i korupcije najvise rangiranih ljudi u VSTV-u, ili kada je slucaj respiratora preplacenih 100x... e, tada sve traje i traje i traje....i traje... I na kraju pojede vuk magarca.

User avatar
jazzer
Posts: 5096
Joined: 20/12/2004 14:44

#7913 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by jazzer » 26/10/2020 13:40

Na kraju ce Fikro i Solak tuziti drzavu za povredu ugleda i casti i uzeti po jedno 100.000,00 KM.

User avatar
MorningStar
Posts: 6148
Joined: 22/11/2019 18:43

#7914 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by MorningStar » 26/10/2020 13:41

jazzer wrote:
26/10/2020 13:40
Na kraju ce Fikro i Solak tuziti drzavu za povredu ugleda i casti i uzeti po jedno 100.000,00 KM.
Solak je u hladovini lijepoj, plata kapa - nogice u plicaku :D

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7915 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 26/10/2020 13:44

Samo ulica ovo rješava, oni su toliko oholi da ih se živo jebe za zakone i sudove, mislim znaju da "njihovi" sjede tamo i da im ništa biti neće.

Nama bi malo bila dva Gola otoka da ih se sve smjesti na zaslužene robije, baš su k'o rak sa metastazama u svakom dijelu organizma.

User avatar
Dozer
Posts: 23236
Joined: 19/09/2008 10:14
Location: Zemlja maloumne ENV matrice...

#7916 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Dozer » 26/10/2020 13:47

Smao toljaga ovo moze rastjerati, i nista vise. Kakvi izbori i pi*de materine...

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7917 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 26/10/2020 14:04

Nikad ne reci nikad, u kakvoj smo krizi a činjenica je i da tonemo sve dublje i dublje, da sve ovo neće na "dobro" izaći. Bude li izbornih marifetluka i s obzirom da kakvi su "stručnjaci" u kriznim situacijama istjeraće oni nas na ulice htjeli mi to ili ne. Ovaj narod samo treba dovesti do toga da nema hljeba da jede a što će se i desiti ako ovi nastave vladati i eto ga na ulicama. Korona samo pogoduje svemu tome, bolesne nemaju gdje smjestiti a i onog koga smjeste taj se haman i od duše rastane. Meanwhile rHespiratori skupljaju vlagu u nakom skladištu a bolnice kao vape za istima, ljudi umiru i svaki novi dan je otprilike 10-ak porodica koje "okrenu" protiv sebe.

Naravno njih zaboli kurac i samo se smješkaju iz svojih udobnih jazbina, troše pokradenu lovu i koriste sistem da nam poruče svakodnevno da smo nebitni i da mogu da rade šta hoće.

Čisto sumnjam da su policijske pa i vojne strukture sposobne i voljne da ih spasu od gnjeva koji se akumulira sve više i više.

User avatar
Dozer
Posts: 23236
Joined: 19/09/2008 10:14
Location: Zemlja maloumne ENV matrice...

#7918 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Dozer » 26/10/2020 14:15

Jel' mislis da oni vec skoro dvije godine u muriju zaposljavaju gomilu balavurdije tek tako?
Sve je to njihov poslusnik, koji ce ih braniti po svaku cijenu jer misle da ce ostati bez posla ako se ovima nesto desi i ako vise ne budu na vlasti.

I ne samo murija, nego cca. 60% kompletnog admnistrativnog aparata misli isto tako. I zato i glasaju za njih.

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7919 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 26/10/2020 14:31

Dozer wrote:
26/10/2020 14:15
Jel' mislis da oni vec skoro dvije godine u muriju zaposljavaju gomilu balavurdije tek tako?
Sve je to njihov poslusnik, koji ce ih braniti po svaku cijenu jer misle da ce ostati bez posla ako se ovima nesto desi i ako vise ne budu na vlasti.

I ne samo murija, nego cca. 60% kompletnog admnistrativnog aparata misli isto tako. I zato i glasaju za njih.
Ma đaba im, bude li se izašlo na ulice prošli belaj će biti dječija emisija u odnosu na ono što će se desiti, Eugena mi moga.

User avatar
Dozer
Posts: 23236
Joined: 19/09/2008 10:14
Location: Zemlja maloumne ENV matrice...

#7920 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Dozer » 26/10/2020 14:50

Iz tvojih usta u Allahove usi...

DonieBrasco
Posts: 5514
Joined: 31/08/2016 16:09

#7921 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by DonieBrasco » 26/10/2020 15:28

Glup narod nista drugo ... opet ce isti uzeti izbore.

User avatar
Dozer
Posts: 23236
Joined: 19/09/2008 10:14
Location: Zemlja maloumne ENV matrice...

#7922 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Dozer » 26/10/2020 15:30

BH narod glup? Ma niiiije..otkud ti to ... :lol: :lol: :lol:

Novak20
Posts: 9472
Joined: 11/02/2014 18:55

#7923 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Novak20 » 27/10/2020 12:21

Dugo očekivani i hitno nabavljeni respiratori će konačno u funkciju.

Ne vjerujem da se netko ponudio da besplatno odradi posao montaže na današnji vakat. Nema džabe ni kod stare babe ali eto, recimo da ima.

Pasti će snijeg, pokriti će brijeg.

https://faktor.ba/vijest/pocinje-instal ... zda/102419
Počinje instalacija 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM koje je u aprilu uvezla Srebrena malina, potvrdio je za Faktor Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

- Krećemo s Goraždem gdje će biti instalirana dva uređaja, i to besplatno. Nakon što su propala dva tendera, odnosno niko nije bio zainteresiran za posao vrijedan 150.000 KM bez PDV-a, dobili smo ponudu firme Profesional Medic iz Beograda da instaliraju svih 100 respiratora, i to besplatno.

Oni u Bosni i Hercegovini imaju, tako da kažem, sestrinsku firmu Dre Medica iz Sarajeva. Raspitali smo se i dobili potvrdu da se radi o respektabilnim firmama u ovom sektoru. Ljudi iz beogradske firme kazali su nam da su tokom koronavirusa instalirali u Srbiji i Crnoj Gori više od 1.000 ovakvih uređaja. Za svaki instalirani uređaj u BiH izdat će uvjerenje, naglašeno je u dokumentu koji smo potpisali s njima. Kazali su nam da nemaju prevelike izdatke kada je ovaj posao u pitanju, jedino pogoršana epidemiološka situacija može utjecati na dinamiku instaliranja – kaže nam Kadribegović

User avatar
JThomas
Posts: 67504
Joined: 24/05/2008 15:01
Location: Sic semper tyrannis

#7924 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by JThomas » 27/10/2020 12:30

donacije se često (zlo)upotrebljavaju i kod uslovno rečeno normalnih postupaka javne nabavke. neko donira medicinski uređaj, kao on fin - ali repromaterijal i dozvolu za servisiranje u državi ili regiji ima samo on. i onda to prodaje za pare godinama kao jedini ponuđač. ne mora ni ići otvoreni postupak ako je ekskluzivni zastupnik, a u toj branši će najčešće biti.

User avatar
Billy The Pljuc
Posts: 1855
Joined: 06/02/2015 07:59
Location: Ni tam' ni vam'

#7925 Re: Fikret (srebrena malina) i respiratori

Post by Billy The Pljuc » 27/10/2020 13:08

Novak20 wrote:
27/10/2020 12:21
Dugo očekivani i hitno nabavljeni respiratori će konačno u funkciju.

Ne vjerujem da se netko ponudio da besplatno odradi posao montaže na današnji vakat. Nema džabe ni kod stare babe ali eto, recimo da ima.

Pasti će snijeg, pokriti će brijeg.

https://faktor.ba/vijest/pocinje-instal ... zda/102419
Počinje instalacija 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM koje je u aprilu uvezla Srebrena malina, potvrdio je za Faktor Mustafa Kadribegović, v. d. direktora Federalne uprave civilne zaštite.

- Krećemo s Goraždem gdje će biti instalirana dva uređaja, i to besplatno. Nakon što su propala dva tendera, odnosno niko nije bio zainteresiran za posao vrijedan 150.000 KM bez PDV-a, dobili smo ponudu firme Profesional Medic iz Beograda da instaliraju svih 100 respiratora, i to besplatno.

Oni u Bosni i Hercegovini imaju, tako da kažem, sestrinsku firmu Dre Medica iz Sarajeva. Raspitali smo se i dobili potvrdu da se radi o respektabilnim firmama u ovom sektoru. Ljudi iz beogradske firme kazali su nam da su tokom koronavirusa instalirali u Srbiji i Crnoj Gori više od 1.000 ovakvih uređaja. Za svaki instalirani uređaj u BiH izdat će uvjerenje, naglašeno je u dokumentu koji smo potpisali s njima. Kazali su nam da nemaju prevelike izdatke kada je ovaj posao u pitanju, jedino pogoršana epidemiološka situacija može utjecati na dinamiku instaliranja – kaže nam Kadribegović
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nije bilo ni sumnje da će pronaći način samo da ih tušnu u zdravstvene ustanove. Interesantno kako se sestrinska firma Dre Medical nije javila na tender i propustila priliku da zaradi i sad će kao za DŽ da isto urade, ovi iz Srbije ih uredno poturaju na održavanju nekih medicinskih aparata tamo. Inače imaju dozvolu/rješenje agencije za promet na veliko klasom II i ostalim nižim klasama medicinskih sredstava važeću do 01.03.2023. Ono što je interesantno jeste da je sjedište firme sa adresom po mapama tačno na mjestu fitnes kluba/teretane - šta li već, poznatijeg u narodu kao "široka ramena muda malena" tu na Dobrinji i neće mi biti mrsko prošetati i pokušati ih locirati, ko zna možda su negdje iznad, na nekom od spratova. Skladište im je u Radničkoj bb, lamela II, sprat I?????

Sha ka'e dobri naš Kadribeg, respektabilne firme i neJmaju izdataka a radiće besplatno. :lol: Ma hajte se u pm...

Post Reply