Feedback

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
TheMule

#526 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by TheMule »

Nije bilo sistematskih zlocina i terora, inace krscana ne bi ni bilo. Raznih pritisaka je bilo kroz stoljeca naravno zavisno od tog ko je sultan. Najbolji prvak je Zmaj od Bosne koji je trazio potpunu nezavisnost za sve ljude u provinciji. 1/3 armije su bili krscani, i naravno, pobjedio je na Kosovu, i bio legenda svim Bosancima.
basicm

#527 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by basicm »

Evo vidimo, lijep je video snimio za nas. Bravo skupljanje podataka!
Santina

#528 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by Santina »

sportsman wrote:Postovani,

potrebna mi je vasa pomoc. Svaka informacija je dobro dosla.

Naime, radi se o istaknutim muslimanima iz Bosne koji su osudili otomanske zlocine i teror nad krscanima (prventsveno pravoslavnim).

Ako neko ima/posjeduje neke linkove ili korisne informacije o istaknutim muslimanima iz Bosne iz bilo kog perioda (najbolje modernog perioda) koji su se odupirali ili bili protiv ili osudjivali otomansko ugnjetavanja pravoslavnih krscana u otomanskom carstvu, koji su osudili tzv. "danak u krvi" ili prisilan prelazak krscanskih djecaka na islam i odvodjenje na Portu da bi postali janjicari i koji su osudili transformaciju Aja Sofije iz pravoslavne katedrale u islamsku bogomolju neka mi taj link ili informaciju proslijedi. Bilo bi pozeljno da se nadje neki link na engleskom, ali moze i na bosanskom posto sam ja inace po struci anglista, pa nece biti problem to prevesti. Na njemackom moze takodjer.

Ovo radim na zahtjev eminentnog islamskog ucenjaka i filozofa Imrana Nazara Hoseina. Oni koji poznaju njegov lik i djelo, znaju zasto to cinim.

Unaprijed zahvaljujem,

Vas sportsman
"Eminentni islamski učenjaci i filozofi" ne skupljaju podatke po forumima. Upitaj šejha je li ovako radio i istraživanje genocida u Srebrenici, pa je zaključio da istog nije bilo.
moke_31

#529 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by moke_31 »

Izgleda da se šejh prodao za šaku ruskih "dolara". Trabunja po internetu u korist Srba i omalovažava i relativizira (djelimično i opravdava) genocid u Srebrenici.

Pogledajte ovaj sraman video https://www.youtube.com/watch?v=8OyLnL3gwQU

A ovaj video je pod nazivom Banja Luka Bosnia Conference By Sheikh Imran Hosein, mada nisam siguran da je ovo u Banja Luci snimano ili je najava za posjet Banja Luci.

https://www.youtube.com/watch?v=0yeyCeucH4g

Lik je totalno puko i trabunja bez ikakvog istraživanja, zanemaruje i negira zvaničnu historiju. Mrzi Otomansku imperiju i misli da su oni produžena ruka Dedžala koja je 500 godina ugnjetavala pravoslavcena Balkanu i šire i da je to bilo "sramno" i zaslužuje osudu, jer je njegova nova teorija da će muslimani i pravolavci činiti neku alijansu pred sudnji dan u borbi protiv dedžalovog zapada oličenog u NATO-u.

Ovo trabunjanje na ovim snimcima djeluje kao da mu ga je Dobrica Ćosić lično sastavio i doturio da on samo pročita. Ne bi me čudilo da mu spreme kakvu skripticu i za Banja Luku ako dođe.

Nevjerovatna količina sramne ignorancije, nepripremljenosti, negiranja čak i zvanične općeprihvaćene historije i presude suda U Hagu o Srebrenici od strane ovog kvazišejha je za nepovjerovati.

Ovo djeluje kao nekakva rusko-srpski kontra atak na zapad i NATO preko naših leđa, a što bi u konačnici moglo rezultirati još većom štetom po Bošnjake i širenje istine o Srebrenici i posljednjem ratu, prekrajanju historije Balkana unazad čak 500 godina itd.

Zar nam nije dosta naših domaćih izdajica tipa Babe i Kusturice i njihovih manje bitnih inačica pa nam samo i ovaj idiot treba kojeg, da stvar bude ozbiljnija, prate milioni ljudi u svijetu putem youtuba.

Treba pod hitno alarmirati svjetsku islamsku uleme da osude trabunjaja ovog kretena a sve nama prijateljske islamske države da zabrane njegova predvanja na njihovom teritoriju.
A1fa

#530 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by A1fa »

I ovaj pati od sindroma ,,Dzevad Galijašević'' 8) 8)
insomnia78

#531 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by insomnia78 »

kritichar wrote:Đe Husein, šta ima kod njega, ne javlja se?
REci mu da se javi nekad, i one maline da plati!
:lol: :lol: :lol:
zijancer

#532 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by zijancer »

treba shvatiti da je simpaticni cikica ljut na amerikance :-D
podsjeca malo na prenosnika
TheMule

#533 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by TheMule »

zijancer wrote:treba shvatiti da je simpaticni cikica ljut na amerikance :-D
podsjeca malo na prenosnika
Ti Arapi su tako dosadni sa Amerikancima i zavjerama. Imaju crno blago, a ne znaju kako da ga koriste.... I nas, kao i Palestince, bi bacili pod autobus samo da cak i usmeno naude zapadu :zzzz:
zijancer

#534 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by zijancer »

:? imran ima tragove bruklinskog naglaska, znaci nije zavjera u pitanju, nego pedala
zato je ljut na ameriku
zrakomlat

#535 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by zrakomlat »

Santina wrote:

Naime, radi se o istaknutim muslimanima iz Bosne koji su osudili otomanske zlocine i teror nad krscanima (prventsveno pravoslavnim).

Ako neko ima/posjeduje neke linkove ili korisne informacije o istaknutim muslimanima iz Bosne iz bilo kog perioda (najbolje modernog perioda) koji su se odupirali ili bili protiv ili osudjivali otomansko ugnjetavanja pravoslavnih krscana u otomanskom carstvu, koji su osudili tzv. "danak u krvi" ili prisilan prelazak krscanskih djecaka na islam i odvodjenje na Portu da bi postali janjicari i koji su osudili transformaciju Aja Sofije iz pravoslavne katedrale u islamsku bogomolju neka mi taj link ili informaciju proslijedi. Bilo bi pozeljno da se nadje neki link na engleskom, ali moze i na bosanskom posto sam ja inace po struci anglista, pa nece biti problem to prevesti. Na njemackom moze takodjer.

Ovo radim na zahtjev eminentnog islamskog ucenjaka i filozofa Imrana Nazara Hoseina. Oni koji poznaju njegov lik i djelo, znaju zasto to cinim.

Unaprijed zahvaljujem,

Vas sportsman
"Eminentni islamski učenjaci i filozofi" ne skupljaju podatke po forumima. Upitaj šejha je li ovako radio i istraživanje genocida u Srebrenici, pa je zaključio da istog nije bilo.
:thumbup:

@ Postavljač teme : Pa majke ti kako je tebe izabrao za istraživanje kad veze nemaš? Šta si mu naveo kao reference?
walk_M-A-N

#536 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by walk_M-A-N »

nalijepiste postavljača, zasluženo, tako mu i treba
posebno hvala Moketu na linkovima.
arzuhal

#537 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by arzuhal »

moke_31 wrote: Nevjerovatna količina sramne ignorancije, nepripremljenosti, negiranja čak i zvanične općeprihvaćene historije i presude suda U Hagu o Srebrenici od strane...
Na žalost...
Patriotska_Liga

#538 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by Patriotska_Liga »

Doš'o salonac da provocira hinjski, u salonskom stilu, bez ikakvog srama.

Evo ti materijal:

zrakomlat

#539 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by zrakomlat »

Što je ovaj @sportsman svestran jbt. Nema s kim nije u shemi. Al sve strogo po forumu traži.
http://forum.klix.ba/subvencija-solarne ... l#p8043990
...............

Naime, u kontaktu sam s jednom britansko-njemačkom kompanijom koja je pronašla pogodno tlo u BiH (Hercegovini) za proizvodnju ove obnovljive energije pa se žele informirati o istom.

Svaki savjet, informacija, uputa ili bilo kakva pomoć je dobro došla.

Lijep pozdrav
asker

#540 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by asker »

Jebo mu ja mater (Imranu)..................nekad sam ga gledo al davno je pogubio konce.
SmokingMan

#541 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by SmokingMan »

Novi ljubimac unutar srpskih interesnih krugova.

Image
zagortenej

#542 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by zagortenej »

ulema se prodaje za sitne pare. bas kao sto su se i uvijek prodavali i priklanjali režimu ili onom koji daje više. osim rijetkih koji su ostajali neutralni.
TheMule

#543 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by TheMule »

zagortenej wrote:ulema se prodaje za sitne pare. bas kao sto su se i uvijek prodavali i priklanjali režimu ili onom koji daje više. osim rijetkih koji su ostajali neutralni.
Ma kakva ulema bolan, nasi imaju svoju IZ, ne traba slusati nekog lijevog lika iz ko zna koje pecine
apoksiomen

#544 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by apoksiomen »

Osuda otomanskih zločina? Nikakav problem.

Ja se lično i u ime Osmanlija izvinjavam za otomanski zločin naseljavanja pravoslavnog stanovništva na granična i plodna područja BiH, gdje prije osmanske okupacije nisu živjeli. Posljedice ovog zločina su monstruozne i pokazale su se kroz naredna stoljeća. OK? :-D :-D :-D

Inače, dobar ovaj hodža pravo. Došao na konferenciju u Banjaluci u režiji Srđe Trifkovića koji je cijele knjige napisao protiv islama kao religije. Koji to normalan hodža sjeda s takvima za stol?
XXS

#545 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by XXS »

Googlaj Emir Kusturica pa ce ti se kazati.
indiana_nije_dzons

#547 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by indiana_nije_dzons »

jesu li i Armene bacali lavovima??
dragonz

#548 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by dragonz »

Unaprijed zahvaljujem,

Vas sportsman

U to doba Armeni su ubili preko 140 000 Muslimana/turaka, regrutovanje djece tj.slanje u vojsku i na školovanje je donosilo beneficije porodicama(dobijali su zemlju i dr.), Aja Sofija je predata Osmanlijama jer su oni imali pare za njeno održavanje jer do osvajanja Istanbula/Konstantinopolja je korištena samo par dana godišnje.
llull

#549 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by llull »

Znaci po vasem tumacenju nije bilo genocida nad jermenima ... Cisto me zanima... dajte ljudi da se ne zezamo ...
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#550 Re: Imran Hosein: Osuda otomanskih zlocina i terora nad krscanima!

Post by Woody »

I mene to živo zanima. Pogotovo što sam tu temu i postavljao na ovaj forum, pa je nešta ukinuše. Valjda nije bila preporučljiva, jebem ga... :?

Image

Dakle? Čekam...
Post Reply