Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

User avatar
cyprus
Posts: 38224
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#276 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by cyprus » 14/10/2019 20:12

:lol: :lol:


Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#277 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 14/10/2019 20:16

Kod nekih samo podizanje prista izaziva smijeh. :izet:
Drago mi je da je Haznadar shvatio poruku F. Alispahica ali ovaj drugi Trangull nije. Zasto nije? To je slozeno pitanje jer zadire u domen njegove licnost.

1. Da li je BiH bar malo kriva za migrantsku krizu, ili prevedeno na srpski koji mnogi bolje razumiju, da li je BiH bila kolonizator: Afganistana, Pakistan, Bangladesa, Sirije i cijele Afrike ili su to bili oni koji ne dozvoljavaju dolazak migranta na njihove prostore, nego nama salju pare da migranti ostanu kod nas.
2. Da li se slanjem para i ostankom migranata u BiH rjesava migrantska kriza. Naravno da ne rjesava , pa zasto se onda salje novac za njihovo zadrzavanje u BiH i to iskljucivo na prostorima gdje zive Bosnjaci. Koji je krajnji cilj takvog evpropskog ponasanja.
3. Zasto nema kampova za migrante na prostorima Republike Srpske ili zamisljenje Herceg Bosne, nego sve salju u male bosnjacke sredine. Ako je to korisno i dobro, napravimo migrantske kampove po cijeloj BiH: u Banja Luci, Sirokom Brijegu, Posusju, Livnu, Bijeljini, Zvorniku, Gacku itd.
4. Zasto se Srbija rjesava migranata ali tako da ih salje u BiH a ne u Vojvodinu ili preko granice u Rumuniju, Madjarsku
5. Zasto Hrvatska vraca sve migrante u BiH i to iskljucivo u bosnjacku sredinu. Moze Evropa i njima poslati novac da ih zadrze u svojoj sredini.

Image

To nam govori da postoji neki plan medjunarodne zajednicei. Koji je to plan jos niko nije dokucio.

Da li u ovom VIDEU ima bilo kakav elemenat prekrisaja ili krivicnog djela.. Naravno da nema, jer covjek u svom komentaru postavlja mnoga pitanja na koja niko ne daje odgovor.
Da li su stanovnici Bihacai zadovoljni ovakvom politikom Evrope i bosansko-hercegovacke vlasti. Naravno da nisu i o tome je govorio i nacelnik Bihaca.
Galamu na ovom Forumu dizu oni koji ne zele migrante u svojoj sredini a Fatmir bas to trazi. Prevedeno na srpski "Usutkajmo Fatmira da vise ne prica jer ce nam doci migranti". To su mahom nasi istocni susjedi iz Rep. Srpske ( mogli bi ih naseliti na pusta mjesta u Podrinju) i nasi zapadni susjedi koji migrante ne zele na prostor zamisljenje Herceg Bosne iako i tamo ima puno pustih mjesta gdje bi mogli podici kampove i naseliti te krajeve. Svakako tu ima i iskompleksiranih Bosnjaka o cemu sam ranije govorio.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#278 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 14/10/2019 20:29

Na drugoj temi si za ovaj tekst tvrdio da ga Bošnjak nije mogao napisati. Sada ga pravdaš. Sve jasno.

https://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=1 ... #p15668444

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#279 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 14/10/2019 20:56

Onako kako si ga ti shvatio i nama prepricao rekao sam da inteligentan i obrazovan covjek a Fatimir je jedan od njih ne moze tako kazati. Sta nam to govori. Govori nam da ti nisi razumio procitano. Klasican primjer je tvoje pripricavanje procitanog teksta.
Da li u VIDEO ima elemenata prekrsaja ili krivicnog djela. Naravno da nema. Ne znam zasto pricas kad ne razumijes ono sto procitas. Pisi nam o osudjenim ratnim zlocincima i njihovim nedjelima, a ne o ljudima koji nisu kaznjavani ni osudjivani.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#280 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 14/10/2019 21:10

Ti si frajko odlijepio skroz.

De barem klikni na link i vidi šta si onda govorio, ne za nečiju interpretaciju, nego za doslovno Fatmirove riječi, iste koje sada braniš. Baš si loš lažov.
Haman2 wrote:Odlicno napisan propagandni tekst u reziji protagonista Velike Srbije. Stil i argumeniti tipicno srpski. Toliko povrsnosti i neukosti tesko mozes naci u nekom takstu kao sto je ovaj koga navodno napisa Mr. Fatmir Alispahic. Fatmir ne pise ovakve tekstove a posebno na ovako povrsan nacin.
Ja nisam ništa "vama prepričavao", samo sam rekao da Fatmir poziva na nasilje prema migrantima, što je tačno, i čak blago rečeno za ovaj Fatmirov citat sa njegove web stranice:
Komentar
Fatmir Alispahić: Bošnjaci moraju odmah početi napade na migrante!

Bošnjaci su pred ponorom najveće izdaje u svojoj historiji – jer ova izdaja vodi Bošnjake u nestanak, a hiljadugodišnju državu Bosnu pretvara u geografski pojam.
Šta se događa? Političko i vjersko liderstvo u Bošnjaka aktivno je uključeno u uvoz oko milion migranata u krajeve sa bošnjačkom većinom!
Islamska zajednica finansijski, hutbama, tekstovima i emisijama podstiče ovaj migrantski haos među Bošnjacima. Nekad će se saznati kako se dogodilo da se bošnjačko liderstvo nađe na istom zadatku sa velikosrpskim i velikohrvatskim razarateljima Bosne.
Uvoz agresivnih migrantskih hordi neminovno će rezultirati sukobom sa Bošnjacima, dakle, krvoprolićem, a što će poslužiti kao alibi za s&h secesionizam.
Zbog izdaje Bošnjaka, od strane otete i okupirane Islamske zajednice, od strane paralizirane SDA – Bošnjaci su momentalno poput kurbana: u totalnoj paralizi dočekuju vijest da milion migranata iz “prijateljske” Turske kreće prema Bosni.
Ima li spasa? Ima! Bošnjaci moraju razumjeti da su izdani i prodani – od svojih.
I moraju se braniti. Kako? Tako sto će odbiti poslušnost domacim izdajnicima, tako što će se samoorganizirati i – krenuti u napade na migrante. Te horde migranata treba mlatiti svim sredstvima, treba ih tjerati poput bijesnih kerova, treba im staviti do znanja da među nama neće živjeti – jer ćemo ih mlatiti, tjerati, progoniti – sve dok ne nestanu sa naše zemlje. Važno je početi napade na migrante iz najmanje dva razloga:
1. kako bi se otvorio proces njihovog povratka;
2. Kako bi onaj milion bijesnih Isilovaca u Turskoj saznao da ih u Bosni kod Bošnjaka čeka batina i progon, a ne dobrodošlica.
Koliko god ovo bilo okrutno, drugog rješenja nema. Bošnjaci moraju odmah početi napade na migrante! Oko toga nema kompromisa i nema polovičnih rješenja. Dok posljednji migrant ne bude protjeran sa naše zemlje – nema stajanja!
Toliko puta si uhvaćen u laganju i vrdanju da više nije ni iritantno nego smiješno.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#281 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 15/10/2019 14:09

Momcino, cije ti to tekstove nama prezentiras. Ja nikad nisam bio lazov. Stvar je u tebi sto ne razumijes procitano. To nije moj nego tvoj problem. Sve sto je Fatmir kazao u onom videu je tacno. Jos jednom procitaj sta sam ti napisao da ne ponavljam stalno iste price.

Danasnja izjava gradonacelnika Bihaca
GRADONAČELNIK BIHAĆA VANREDNO U SARAJEVU: "Nama je dogorjelo do nokata, napravit ćemo 'krajiški kamp' u Sarajevu"
Kazao je da je trenutno u Bihaću više od 6.000 migranata, iako Mektić tvrdi da ih je ukupno u BiH oko 4.000

Image

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas je u Sarajevu organizirao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o migrantskoj krizi u Bihaću.

Kako je kazao, došao je u Sarajevo sam, jer želi da pokaže da migrantska kriza ne postoji nigdje, osim u Bihaću i manjim dijelom u Velikoj Kladuši.

- Došao sam da kažem da je nama dogorjelo do nokata - kazao je Fazlić.

Osvrnuo se na izjave ministra sigurnosti Dragana Mektića, koji, kako kaže, minimizira migrantsku krizu. Kazao je da je trenutno u Bihaću više od 6.000 migranata, iako Mektić tvrdi da ih je ukupno u BiH oko 4.000.

-Od idućeg ponedjeljka prestat ćemo pružati usluge na Vučjaku, pustiti da kriza eskalira - kazao je Fazlić, kazavši da nemaju finansijsku podršku ni od koga, te da se grad sam bori sa ovom krizom.

Ako to ne natjera nadležne na reakciju, najavio je protest, odnosno organiziranje "krajiškog kampa" u Sarajevu. Kazao je i da Hrvatska i dalje vraća migrante u BiH.

- Ja sam podnio zahtjev Vijeću ministara da nam da nešto novca, marku nismo dobili - kazao je Fazlić.
NAPOMNA: Da li namjeravas i ovog covjeka proglasiti teroristom.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#282 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 15/10/2019 14:15

Nisam nikoga proglasio teroristom. Ne pričam o migrantskoj krizi, koja jeste problem, nego o pozivu na nasilje nad migrantima.

Tekst koji sam postavio, a u kom se poziva na nasilje nad migrantima je autorsko djelo Fatmira Alispahića, sa Web stranice "antimigrant.ba". Postavio sam i direktan link na tekst na tom sajtu.

U registru Web stranica, stranica "antimigrant.ba" se vodi kao vlasništvo Fatmira Alispahića, za šta takođe imaš link.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#283 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 15/10/2019 14:50

Tebi niko ne brani da mrzis Fatmira. Mrznja je tvoja osobna stvar. Meni takodje niko ne zabranjuje da ga mrzim ili cijenim, jer je to moja osobna stvar. Ipak tebi kazem da ne razumijes procitano, da sumnje prikazujes kao istinite tvrdnje.
“Raskrinkavanje” je već pisalo o anonimnom portalu “Antimigrant” koji je u potpunosti posvećen širenju mržnje prema migrantima, koji se u objavljenim člancima nazivaju “vojnicima terorističkog Isila”, “hordama alkoholičara i narkomana” i sl. Iako je sam portal anoniman, odnosno na njemu se ne nalaze nikakvi vlasnički niti urednički podaci, prema podacima Univerzitetskog tele-informatičkog centra, domenu “antimigrant.ba” zakupio je Fatmir Alispahić.
https://raskrinkavanje.ba/analiza/antim ... rali-tuzlu

Ko je vlasnik anonimnog portala. Ako se zna vlasnik portala, ako je to Fatmir onda portal nije anonimam. Ti prihvatas sve novo za gotovo. Danas su mnog portali a posebno anonimni u necijoj funkciji.
Bosnjaci su organiziraju aftar za migrante, mnogi ljudi im donose hranu, odjecu i obucu, a porodice sa malom djecom vode u svoj stan. Naravno, nije ovo masovna pojava ali ovakvih slucajeva ima dosta.
Ko mlati migrante i vraca u BiH, ko ih po ulasku iz Srbije u BiH prati sa dugim cijevima preko teritorije Rep. Srpske. Tebi prepustam da zakljucis, ko bi mogao biti anonimni vlasnik portala argumenti.
Ako se migranti smjestaju iskljucivo u bosnjacku sredinu, ako se osnivaju anonimni portali koji sire mrznju prema migrantima koji su iskljucivo na prostorima sa bosnjackom vecinom, da li mozes izvesti zkljucak, sta je cij takvog pisanja, ili da ti pomognem ko zeli sukob migranata i Bosnjaka.Da li su to Bosnjaci ili nasi istocni i zapadni susjedi.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#284 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 15/10/2019 15:03

Haman2 wrote:Tebi niko ne brani da mrzis Fatima. Mrznja je tvoja osobna stvar. Meni takodje niko ne zabranjuje da ga mrzim ili cijenim, jer je to moja osobna stvar. Ipak tebi kazem da ne razumijes procitano, da sumnje prikazujes kao istinite tvrdnje.
“Raskrinkavanje” je već pisalo o anonimnom portalu “Antimigrant” koji je u potpunosti posvećen širenju mržnje prema migrantima, koji se u objavljenim člancima nazivaju “vojnicima terorističkog Isila”, “hordama alkoholičara i narkomana” i sl. Iako je sam portal anoniman, odnosno na njemu se ne nalaze nikakvi vlasnički niti urednički podaci, prema podacima Univerzitetskog tele-informatičkog centra, domenu “antimigrant.ba” zakupio je Fatmir Alispahić.
Ko je vlasnik anonimnog portala. Ako se zna vlasnik portala, ako je to Fatmir onda portal nije anonimam. Ti prihvatas sve novo za gotovo. Danas su mnog portali a posebno anonimni u necijoj funkciji.
Bosnjaci su organiziraju aftar za migrante, mnogi ljudi im donose hranu, odjecu i obucu, a porodice sa malom djecom vode u svoj stan. Naravno, nije ovo masovna pojava ali ovakvih slucajeva ima dosta.
Ko mlati migrante i vraca u BiH, ko ih po ulasku iz Srbije u BiH prati sa dugim cijevima preko teritorije Rep. Srpske. Tebi prepustam da zakljucis, ko bi mogao biti anonimni vlasnik portala argumenti.
Ja ne mrzim Fatmira, isto kao što čovjek ne može mrziti govno. Mogu samo okrenuti glavu s gađenjem, i upozoriti druge da ne ugaze, što i sada radim.

Što se tiče portala, portal se smatra anonimnim jer na samom portalu nema informacija o tome čiji je. To ne znači da se ne može saznati ko je vlasnik. Svaka Internet domena mora imati vlasnika, i moraju biti javno dostupni podaci o kome se radi.

Postoji registar ".ba" domena, taj registar je javan, i održava ga državna institucija, Univerzitetski teleinformatički centar (UTIC) na stranici "nic.ba".

I prema tom registru, vlasnik domene "antimigrant.ba" je lično Fatmir Alispahić. Ako odeš na nic.ba i provjeriš vlasništvo domene antimigrant.ba, sam se možeš uvjeriti. Možeš čak vidjeti njegov kontakt e-mail, i pisati mu ako ti nešto nije jasno.

To većini ljudi i nije iznenađenje, jer portal redovno objavljuje sav njegov sadržaj vezan za migrante. Objavili su Fatmirov video s kojim se slažeš, objavili su i taj tekst za koji histerišeš da je podmetnut Fatmiru, iako ga je on uredno potpisao, nalazi se na sajtu čiji je on vlasnik (prema zvaničnom registru) i već 4 mjeseca nije ga demantovao.

I da, Fatmiru odgovara sukob Bošnjaka i migranata, i poziva na to. Zato što je četnik.

User avatar
cyprus
Posts: 38224
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#285 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by cyprus » 15/10/2019 15:05

Daj ba Tranquil, sa ovakvima nema diskusije... Lik je ko precrtan iz Ćopićeve Bašte šljezove boje, onaj što je tvrdio da je vuk zelen :D Ovakav nivo ignoracije činjenica značajno prevazilazi standardni trolerski nivo...

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#286 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 15/10/2019 15:15

Anoniman portal nema vlasnika. Ako ima vlasnika onda se zna cijije portal. Javno sirenje mrznje prema pripadnicima drugog naroda, rase ili vjere je krivicno djelo. Da je to tako kao sto ti kazes, onda bi udruzenje novinara ili tuzilasvo reagiralo, presavilo tabak pa bi se Fatmir nasao iza resetaka.
Porediti ljude kako ti cinis nije pozitivna moralna vrlina. To vise govori o tebi nego o Fatimiru.
U prezentiranom videu nema nista za osudu. Tebi se to samo cini, ne znam iz kojih razloga.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#287 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 15/10/2019 15:49

Kakav lik :lol:

Ponoviću: svaki portal ima vlasnika, samo se imena mogu više ili manje kriti. Prema zvaničnom registru ".ba" domena, vlasnik ove domene je Fatmir Alispahić, koliko god ti odbijao da prihvatiš realnost.

To što niko nije reagirao (što više govori o našem društvu nego o sadržaju i autoru) ne mijenja sljedeće činjenice: tekst postoji, potpisuje ga Alispahić, objavljen na sajtu čiji je zvanični vlasnik takođe Alispahić, i ništa od ovoga Alispahić nije demantovao ili negirao.

Deal with it 8-)

hAZNADAR
Posts: 11029
Joined: 09/01/2012 08:12

#288 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by hAZNADAR » 15/10/2019 15:51

De mi reci haman2 nesto drugo, 'nako me interesuje.

Jel po tebi OK da Bosnjak ozeni Srpkinju ili Hrvaticu? Mislim, ta djeca,.. na koju stranu naginju? Mensecini da nekako vise na onu drugu,... jbg kada nemamo ponosa ni kicme,.. Enivej, mjesani brakovi tebi OK ili bolje ne? :)

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#289 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 15/10/2019 20:07

Ovako trangull. O anonimnim portalima nema smisla diskutovati. Danas svako otvara portale i pise svasta. To rade pojedinci ali i politicke stranke i portali im mahom sluze za obracunavanje sa neistomisljenicima.
Ti meni pripisujes da sam kazao ovo ili ono a ja sam samo kazao da je Fatmir inteligentan i obrazovan i da ne vjerujem ( vjerovanje nije tvrdnja) da je mogao napisati kako "migrante treba napadati i ubijati" jer bi to bilo krivcno djelo. Jos sam ti kazao da Fatmir nije kaznjavan ni osudjivan za svoje pisenje a nije ni pocinio ratni zlocin kao mnogi drugi o kojima trebamo pisati. To su oni koji su naredjivali ubijanje civila, izvrsiocima raznih vrsta zlocina itd, itd.
Ti si se uhvatio za Fatmira po mom misljenju zbog toga jer on pogadja u sridu. Jednostavno identifikuje problem i o njemu prica a to su mahom zlocini koje su pocinili nasi sujedi. Naravno, tebi je to tesko slusati i citati. Dakle, pisimo o zlocincima i osudjujmo njihova nedjela. Kada Fatmir bude osudjen ili kazenjen za svoje pisanje, onda mozemo pisati i o Fatmiru.

Za komsiju Haznadara. Ne mozes naci dva ista covjeka, jer isto ne postoji. Dva brata od istih roditelja, jedan stariji a drugi mladji nisu isti iako su odrasli u istoj sredini (i sredina se mijenja) imali isti roditeljski odgoj ( i odgoj nije isti, jer roditelji sticu iskustvo) itd. Ovo pisem zbog toga sto je brak dosta komplikovan jer u njemu zivi muskarac i zena, od razlicitih roditelja, razlicitog odgoja, razlicite sredine itd, pa je normalno da ne mogu jednako ili priblizno jednako imati poglede na zivot i drustvi, odnose u porodici, familiji siroj i uzoj socijalnoj sredini.
Mjesoviti brakovi su slozeniji od ovih drugih. Pitas ko ce vise da kazem pokleknuti i prihvatiti tudju tradiciju, kulturu itd. To zavisi od licnosti, odgoja, sadrzaja obrazovanja, kompleksa koje neko ima, medjusobnoj ljubavi itd.
Molim Te dobro procitaj sta sam napisao i pokusaj to rastabiriti sam sebi, da ne izvrces moje tvrdnje i ne tumacis naopako ono sto sam napisao.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#290 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 15/10/2019 20:47

Paša, portal nije anoniman. Ništa na Internetu nije potpuno anonimno. Portal je, prema registru .ba domena registrovao Fatmir Alispahić 75000 Tuzla trećeg aprila 2019. Kao njegov fan, prihvati njegove riječi bez vađenja na anonimnost.

To što ga još niko nije tužio, to je dijelom zato što je BiH polufunkcionalna država, a dijelom zato što je Fatko zadnjih godina propao kao kauč, pa niko ni ne sluša njegova laprdanja osim manjeg broja likova na propadajućem forumu.

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10223
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#291 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by GandalfSivi » 16/10/2019 01:01

Nikada meni nece biti jasno kako neki ljudi brane ili osobu ili politiku ili neka stajalista bez obzira na sve. Jebote, je li fakat toliki problem priznati da nisi u pravu. Ode ba lik iz poricanja u ciste jezicke vratolomije samo da dokaze da je vuk zelen. Ne mozes sa svakim ni pokusaj konverzacije imati...

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10223
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#292 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by GandalfSivi » 16/10/2019 01:05

Haman2 wrote:
Mjesoviti brakovi su slozeniji od ovih drugih. Pitas ko ce vise da kazem pokleknuti i prihvatiti tudju tradiciju, kulturu itd. To zavisi od licnosti, odgoja, sadrzaja obrazovanja, kompleksa koje neko ima, medjusobnoj ljubavi itd.
Vidis, s ovim se mogu sloziti. U mladosti sam u dvije ozbiljne veze bio (jedna je cak i vjeridba bila), ali na kraju nisam mogao preci preko toga da su obje za zelju navijale. Na kraju se moradoh preseliti u Ameriku da ne bih vise tih problema imao...

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#293 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 16/10/2019 14:10

Sta vi zelite dokazati. Covjek nije osudjivam, nije cak ni kaznjavan, ali vi o njemu pisete kao o zlocinu, a ne prisete o presudjenim ratnim zlocincima iz redova svog naroda. Gdje je tu logika. Naravno da je nema.
Ako ne razumijes moj tekst koji sam napisao u odgovoru na Haznadarovo pitanje, nemas potrebe da ga komenatarises. Da bi mogao komentarisati napisano, moras znati kako se formiraju i mijenjaju stavovi o nekom problemu. Zakljucujes kao amater a vjerovatno mislis da si genije.

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#294 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 16/10/2019 14:55

:lol:

Tema je Fatmir pa pričamo o njemu, šta smeta? Sada makar kada si vidio da je Fatmir autor teksta kojeg si prije proglašavao za "velikosrpsku propagandu", ne bi bilo loše da čujemo tvoje revidirano mišljenje o tekstu i autoru?

Ali još nešto me zanima. Hajde na stranu što si navodno živio u Tuzli, a samo jednom vidio spomenik Tvrtku u centru :lol: i što pričaš da si Bošnjak, ali rado proglašavaš Bošnjake debilima, i što ti ponekad izleti "Izmet" umjesto "Ismet" :lol:

Ali želim da ti postavim samo ovo pitanje, vezano za tvoj citat na ovom linku:

https://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=1 ... #p15956734
Haman2 wrote:Jedno ratno banjalucko sjecanje.U kafic udje jedan Hazanadar meni nepoznat. Nakon 10-15 minuta dodje crveni kombi iz koga izadje nekoliko mladica. Jedan trici prema kaficu, udje u njega i ondah se vraca uz povike " evo jednog has balije".. Svi drugi potrcase prema kaficu, izvukose nekog mladjeg nizeg rasta debeljucu. Podgose mu kosulju preko glave i poce makljaza po ledjima a posebno bubrezima. Izostavljam dalji opis. Sutra vidim kako taj isti mladic dolazi ponovo kafic.
Kako to da ti, koji si "Bošnjak" i "musliman", sjediš u ratu u Banja Luci u kafiću ili pred kafićem u kom makljaju Bošnjake ("balije"), i to samo kao svjedok? Čovjek bi pomislio da bi i tebe možda namlatili, "po leđima, a posebno bubrezima", ali eto namlatiše samo jadnog tipa, koji se sutra opet pojavio u tom kafiću - kao i ti, uostalom.

Dakle kako si ti bio tu cijelo vrijeme, i na dan incidenta, i dan poslije, a samo su tog momka namlatili? Jesi li ti "nevidljivi Bošnjak", ili nisi ono za šta se izdaješ?

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#295 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 16/10/2019 16:13

Kao i i obicno proizvoljno zakljucucjes. Niti sam sjedio u kaficu, niti pred kaficem a posebno ne bih to cinio u ratnim uslovima. Tvoj proizvoljni zaklucak kao i obicno - odlika tvoje licnosti i tvog morala. Nisam napisao ni godinu ni datum kada se to dogodilo. Da bio sam u Banja Luci kad je poceo rat.
Ovaj drugi komentator je stari znalac sa Foruma. Voli da koristi rijec "izmet", pa je tako umjesto Izetbegovic uvijek pisao Izmetbegovic, sad nam prosiruje broj njemu dragih pojmova.
Nikom nisam duzan objasnjavati gdje zivim, gdje sam zivio itd. Ja sam Bosnjak i volim svoj narod sa svim njegovm pozitivnim i negativnim osobinama. Negativna osobina Bosnjaka je iskompleksiranost a to je posliljedica obrazovnog sistema u kome smo se skolovali. Prestani se predstavljati Bosnjakom kad si ortodoksni Srbin.
I jos jednom napomeninjem, otvarajte teme o presudjenim ratnim zlocincima i reda svog naroda pocevsi od osudjenih na dozivotnu robiju, do onih koju su sudjeni od 30-40 godina, pa onda onih od 20-30 godina, 10-20 godina itd. Pustite ljude koji nisu osudjivani a ni kaznjavani.
Last edited by Haman2 on 16/10/2019 16:16, edited 1 time in total.

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10223
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#296 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by GandalfSivi » 16/10/2019 16:16

Haman2 wrote:Sta vi zelite dokazati. Covjek nije osudjivam, nije cak ni kaznjavan, ali vi o njemu pisete kao o zlocinu, a ne prisete o presudjenim ratnim zlocincima iz redova svog naroda. Gdje je tu logika. Naravno da je nema.
Ako ne razumijes moj tekst koji sam napisao u odgovoru na Haznadarovo pitanje, nemas potrebe da ga komenatarises. Da bi mogao komentarisati napisano, moras znati kako se formiraju i mijenjaju stavovi o nekom problemu. Zakljucujes kao amater a vjerovatno mislis da si genije.
Daleko od toga da sam genije, ali nisam bas ni amater. Kakve veze ima je li lik osudjivan, ja ga ne tretiram kao zlocinca, samo kao kretena. Znam ga jos iz vremena kada je bio promaseni alternativac, na lose se droge furao pa ga prenijelo na fasizam. Budala samo trazi paznju, a relevantan je kao sobna grijalica. Jedino mi zanimljivo kako u dva posta pravis semanticke vratolomije da odbranis i njega i svoje misljenje o njemu.

Haman2
Posts: 3998
Joined: 09/12/2016 20:04

#297 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Haman2 » 16/10/2019 16:30

Image

I ja znam jednog uglednog Sarajliju. Svjevremeno je bio dekan Fakulteta politickih nauka. Puno cijenjen i uvazavan komunista. Kad je Ante Markovic osnovao Reformisticku stranku, on se odmah presalta i posta predsjednik Reformista BiH. Kad poce poslednji rat odmah zdimi na Pale i posta retoricar i cetnik tipa V. Seselja. U Beogradu pokusao zadrzati sarajevsku slavu ali tamo ga ne fermase ni za suhu sljivu. Ponudi se Dodiku za rad na Univerzitetu Banja Luka ali ga ni tamo ne primise. Sad nam nekad ugledna licnost Sarajeva mlati praznu slamu pisuci komentare na kojima bi mu pozavidio i savjetnik Draze Mihalovica.
Pa eto "postovane kolege" mozete otvoriti temu i o ovome dobronamjernom nacional-sovinisti isto onako kao sto otvarate o Fatmiru

User avatar
tranquil
Posts: 4572
Joined: 11/08/2007 00:55
Location: Mare Tranquillitatis

#298 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by tranquil » 16/10/2019 16:41

Haman2 wrote:Kao i i obicno proizvoljno zakljucucjes. Niti sam sjedio u kaficu, niti pred kaficem a posebno ne bih to cinio u ratnim uslovima. Tvoj proizvoljni zaklucak kao i obicno - odlika tvoje licnosti i tvog morala. Nisam napisao ni godinu ni datum kada se to dogodilo. Da bio sam u Banja Luci kad je poceo rat.
Ovaj drugi komentator je stari znalac sa Foruma. Voli da koristi rijec "izmet", pa je tako umjesto Izetbegovic uvijek pisao Izmetbegovic, sad nam prosiruje broj njemu dragih pojmova.
Nikom nisam duzan objasnjavati gdje zivim, gdje sam zivio itd. Ja sam Bosnjak i volim svoj narod sa svim njegovm pozitivnim i negativnim osobinama. Negativna osobina Bosnjaka je iskompleksiranost a to je posliljedica obrazovnog sistema u kome smo se skolovali. Prestani se predstavljati Bosnjakom kad si ortodoksni Srbin.
I jos jednom napomeninjem, otvarajte teme o presudjenim ratnim zlocincima i reda svog naroda pocevsi od osudjenih na dozivotnu robiju, do onih koju su sudjeni od 30-40 godina, pa onda onih od 20-30 godina, 10-20 godina itd. Pustite ljude koji nisu osudjivani a ni kaznjavani.
Pa ne znam tačno datum i godinu, ali znam da je bilo u ratu, jer si sam rekao "Jedno ratno banjalucko sjecanje". Takođe, ne znam gdje si sjedio, u kafiću ili pored, ali nisi bio u prolazu, nego si bio na licu mjesta dovoljno dugo (najmanje 10-15 minuta, po vlastitom priznanju) da upratiš i da je momak (kojeg ne znaš ali znaš mu prezime) ušao u kafić, i znaš da je i koliko vremena poslije došao kombi, znaš koje je boje kombi bio, bio si dovoljno blizu da čuješ sve što je rečeno... Tu si bio i idući dan... I sada nisi ponudio nikakvo objašnjenje otkud ti tamo toliko dugo i toliko blizu... Sve to je u najmanju ruku sumnjivo.

Usput da te potsjetim, ti si prvi potegnuo "Izmet", kada si to rekao za Ismeta Mujezinovića, evo ovdje:
Haman2 wrote:Da li je od Tvrtka pa do 1946.godine u Tuzli postajao neki velikan zasluzan za grad po necemu Izuzev Izmeta i Mese.
Veoma zanimljivo da je i Fatmir, poput tebe, opsjednut fekalijama, i veoma često ih je koristio u tekstovima, kako u Tuzla-Listu, tako i u Walteru. Valjda to ide uz takav tip ljudi :-)

Teme o ratnim zločincima postoje. Takođe, možeš otvoriti temu koju god hoćeš, pa i o tom "uglednom Sarajliji" kojeg kako sam kažeš "znaš" :!: (što ti znaš baš zanimljive ljude). Ali tebi je važnije da veličaš četničkog agenta Fatmira Alispahića.

Sociolog
Posts: 1592
Joined: 06/05/2008 17:44
Location: Sarajevo

#299 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by Sociolog » 16/10/2019 16:44

GandalfSivi wrote:
Haman2 wrote:Sta vi zelite dokazati. Covjek nije osudjivam, nije cak ni kaznjavan, ali vi o njemu pisete kao o zlocinu, a ne prisete o presudjenim ratnim zlocincima iz redova svog naroda. Gdje je tu logika. Naravno da je nema.
Ako ne razumijes moj tekst koji sam napisao u odgovoru na Haznadarovo pitanje, nemas potrebe da ga komenatarises. Da bi mogao komentarisati napisano, moras znati kako se formiraju i mijenjaju stavovi o nekom problemu. Zakljucujes kao amater a vjerovatno mislis da si genije.
Daleko od toga da sam genije, ali nisam bas ni amater. Kakve veze ima je li lik osudjivan, ja ga ne tretiram kao zlocinca, samo kao kretena. Znam ga jos iz vremena kada je bio promaseni alternativac, na lose se droge furao pa ga prenijelo na fasizam. Budala samo trazi paznju, a relevantan je kao sobna grijalica. Jedino mi zanimljivo kako u dva posta pravis semanticke vratolomije da odbranis i njega i svoje misljenje o njemu.
Jel istina da je kreten konzumirao droge i heroin???
U zadnjem defteru hefte spominje Amanet kako su Bosnjaci izdani i kako su sve oci bile/jos su u Erdoana jer je njemu ostavljena Bosna??

User avatar
GandalfSivi
Posts: 10223
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#300 Re: Fatmir Alispahic, predsjednistvo 2018

Post by GandalfSivi » 16/10/2019 16:55

Haman2 wrote:Image

I ja znam jednog uglednog Sarajliju. Svjevremeno je bio dekan Fakulteta politickih nauka. Puno cijenjen i uvazavan komunista. Kad je Ante Markovic osnovao Reformisticku stranku, on se odmah presalta i posta predsjednik Reformista BiH. Kad poce poslednji rat odmah zdimi na Pale i posta retoricar i cetnik tipa V. Seselja. U Beogradu pokusao zadrzati sarajevsku slavu ali tamo ga ne fermase ni za suhu sljivu. Ponudi se Dodiku za rad na Univerzitetu Banja Luka ali ga ni tamo ne primise. Sad nam nekad ugledna licnost Sarajeva mlati praznu slamu pisuci komentare na kojima bi mu pozavidio i savjetnik Draze Mihalovica.
Pa eto "postovane kolege" mozete otvoriti temu i o ovome dobronamjernom nacional-sovinisti isto onako kao sto otvarate o Fatmiru
Brkas teze, gubis se lagano. Postojanje jednog fasizma (ili idiotizma) niti objasnjava niti opravdava drugi. Ali hajde, 2+ na trud, sjedi, zasluzio si...

Post Reply