EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post Reply
madner

#301 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by madner »

The 51st State wrote: 02/08/2020 14:44
madner wrote: 02/08/2020 14:40 LGBT pokret moze biti najgori i projekt masona/CIA/gustera. Niko ne mora podrzavati agresivne kampanje.

Samo se moraju postovati njihova gradjanska prava. Kao i prava drugih ideologija.
Ne bi bilo lose da krenu od kine i rusije, da vidimo kako to fercera kod njih, da ne zajebavaju ovu sirotinju po balkanu,

A vidicemo koliko ce se postovati gradjanska prava kad ekonomija pukne, sto je izgleda neminovno.
Pogresno to gledas, ima crta gdje te smatraju dio tima. Tu te tjeraju naprijed i u stvarima kojim se ljudim ne svidjaju. Dobro je dok tjeraju, problem je ako odustanu.

Ovo ce se ekonomski odbiti od glavu svim ostalima, ide sad reindustralizacija.
The 51st State

#302 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

madner wrote: 02/08/2020 18:32
The 51st State wrote: 02/08/2020 14:44
madner wrote: 02/08/2020 14:40 LGBT pokret moze biti najgori i projekt masona/CIA/gustera. Niko ne mora podrzavati agresivne kampanje.

Samo se moraju postovati njihova gradjanska prava. Kao i prava drugih ideologija.
Ne bi bilo lose da krenu od kine i rusije, da vidimo kako to fercera kod njih, da ne zajebavaju ovu sirotinju po balkanu,

A vidicemo koliko ce se postovati gradjanska prava kad ekonomija pukne, sto je izgleda neminovno.
Pogresno to gledas, ima crta gdje te smatraju dio tima. Tu te tjeraju naprijed i u stvarima kojim se ljudim ne svidjaju. Dobro je dok tjeraju, problem je ako odustanu.

Ovo ce se ekonomski odbiti od glavu svim ostalima, ide sad reindustralizacija.
O ovome bi se vrijedolo prodiskutovati na dezigniranom topiku.
exliberal-ex

#303 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by exliberal-ex »

The 51st State wrote: 02/08/2020 15:56 Zasto vi prosvjeceni ne pogledate statistiku o polozaju djece kod lgbt roditelja i ne probate izvuci nepristrasan zakljucak. Mozda bi prestali laprdati. Jos se usdjutete tradicionaliste smatrati ignorantnim.
de postavi mi tu statistiku, da vidim koji su rezultati ali i da vidim ko je uredjivao podatke

meni nije jasan taj strah...joj dva pedera/lezbejke ce se uzet...ispade brak nesto najsvetije na zemaljskoj kugli...a vamo gledamo kako se svaleraju svi i to je ok...necu da spominjem nasilje u porodici, alkoholizam itd.

druga stvar ta djeca koju usvajaju, odakle ona dolaze...odbacena od roditelja, zapustena, socijalni slucajevi...zar nije bolje dati im sansu da odrastu u normalnoj sredini nego da sama rastu po domovima?
ta ista poljska ce radije ostavit djecu po sirotistima gdje postoji velika sansa da ce biti izlozena svim vrstama nasilja ( fizicko i seksualno) od vrsnjaka ali i odgoijitelja ( u mnogim sucajevima katolickog klera koji je protiv homoseksualaca a sam kler je pun istih !) ....

ja znam zenu koja ima suprugu ( radio sam sa njom vise od 5 godina) ona uzima djecu iz sirotista i uzgaja ih do odredjene dobi kad ili odlaze da zive samostalno ili nastavljaju zivjet u drugim domovima. njih dvije su odgojile vise od 30 djece, svih boja i uzrasta. nedavno je bas postavila sliku gdje je imala proslavu sa svom tom djecom i bilo ih je vise od 50 na slici jer su se neka djeca ozenila/udala pa dosli sa svojim suprugama ( muzevima ) i njihovom djecom... zar je to pogresno, ko zna kako bi ta djeca zavrsila da nisu bili posvojeni od njih dvije
exliberal-ex

#305 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by exliberal-ex »

The 51st State wrote: 02/08/2020 19:01 Informisi se sam.
pa ti kazes da ima statistika...rekoh da vidim
ko je radio WHO? ...UN?...EU?..neka od njihovih organizacija ?
The 51st State

#306 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

exliberal-ex wrote: 02/08/2020 19:03
sta da ti kazem kad znas zenu :run:
exliberal-ex

#307 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by exliberal-ex »

The 51st State wrote: 02/08/2020 19:05
ja te opet pitam ti sam kazes da imaju istrazivanja...mozda ja grijesim...

zanimljivo je da medju ovim koji se najvise bune protiv pedera uvijek najglasniji oni koju su skriveni pederi...
The 51st State

#308 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by The 51st State »

exliberal-ex wrote: 02/08/2020 19:10

zanimljivo je da medju ovim koji se najvise bune protiv pedera uvijek najglasniji oni koju su skriveni pederi...
Imaju proguglaj.

Ko se buni protiv pedera?
MorningStar

#309 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

exliberal-ex wrote: 02/08/2020 19:10

I medju ovim sto kao brane prava istih ja mislim da sve nacisti fasisti leze :lol:
MorningStar

#310 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

exliberal-ex wrote: 02/08/2020 19:00
The 51st State wrote: 02/08/2020 15:56 Zasto vi prosvjeceni ne pogledate statistiku o polozaju djece kod lgbt roditelja i ne probate izvuci nepristrasan zakljucak. Mozda bi prestali laprdati. Jos se usdjutete tradicionaliste smatrati ignorantnim.
de postavi mi tu statistiku, da vidim koji su rezultati ali i da vidim ko je uredjivao podatke

meni nije jasan taj strah...joj dva pedera/lezbejke ce se uzet...ispade brak nesto najsvetije na zemaljskoj kugli...a vamo gledamo kako se svaleraju svi i to je ok...necu da spominjem nasilje u porodici, alkoholizam itd.

druga stvar ta djeca koju usvajaju, odakle ona dolaze...odbacena od roditelja, zapustena, socijalni slucajevi...zar nije bolje dati im sansu da odrastu u normalnoj sredini nego da sama rastu po domovima?
ta ista poljska ce radije ostavit djecu po sirotistima gdje postoji velika sansa da ce biti izlozena svim vrstama nasilja ( fizicko i seksualno) od vrsnjaka ali i odgoijitelja ( u mnogim sucajevima katolickog klera koji je protiv homoseksualaca a sam kler je pun istih !) ....

ja znam zenu koja ima suprugu ( radio sam sa njom vise od 5 godina) ona uzima djecu iz sirotista i uzgaja ih do odredjene dobi kad ili odlaze da zive samostalno ili nastavljaju zivjet u drugim domovima. njih dvije su odgojile vise od 30 djece, svih boja i uzrasta. nedavno je bas postavila sliku gdje je imala proslavu sa svom tom djecom i bilo ih je vise od 50 na slici jer su se neka djeca ozenila/udala pa dosli sa svojim suprugama ( muzevima ) i njihovom djecom... zar je to pogresno, ko zna kako bi ta djeca zavrsila da nisu bili posvojeni od njih dvije
Uzgaja ih u saksijama jel ? :lol: Koliko to uzme godisnje pa je stigla 30 oro odgojiti.
Bloo
Globalna šefica

#311 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

Foster homes...
HarTar

#312 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by HarTar »

I love Poland :mrgreen:
zubi

#313 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by zubi »

Ma smo lupa, cuj dovoljno je pogledati statistiku... a kad mu kazes de da vidimo tu statistku, e onda je informise se sam, proguglaj :D

Dakle pojma nema kakva je statistika, samo napamet prica...
MorningStar

#314 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

zubi wrote: 02/08/2020 20:45
Ma smo lupa, cuj dovoljno je pogledati statistiku... a kad mu kazes de da vidimo tu statistku, e onda je informise se sam, proguglaj :D

Dakle pojma nema kakva je statistika, samo napamet prica...
Statistika je ocito tvoje drugo ime jer sa covid podforuma samo ta rijec te moze privuc - ko mamac :D to imas neki program koji registruje - statistika,virus,respirator,covid pa cim neko napise ti na sa padobranom :D :lol:
zubi

#315 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by zubi »

MorningStar wrote: 02/08/2020 20:47 Statistika je ocito tvoje drugo ime jer sa covid podforuma samo ta rijec te moze privuc - ko mamac :D to imas neki program koji registruje - statistika,virus,respirator,covid pa cim neko napise ti na sa padobranom :D :lol:
Aha, sve si pogodio...

Nego, vidim tebe tamo nema, nisi vise glasan kao ranije... doslo iz guzice u glavu, pa sad prpa, a?

A posto se i ti razumijes u ovu problematiku i opasnosti kad pederi usvajaju djecu, de nam i ti razbaci te podatke...
MorningStar

#316 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

zubi wrote: 02/08/2020 20:59
MorningStar wrote: 02/08/2020 20:47 Statistika je ocito tvoje drugo ime jer sa covid podforuma samo ta rijec te moze privuc - ko mamac :D to imas neki program koji registruje - statistika,virus,respirator,covid pa cim neko napise ti na sa padobranom :D :lol:
Aha, sve si pogodio...

Nego, vidim tebe tamo nema, nisi vise glasan kao ranije... doslo iz guzice u glavu, pa sad prpa, a?

A posto se i ti razumijes u ovu problematiku i opasnosti kad pederi usvajaju djecu, de nam i ti razbaci te podatke...
Dosadilo toliko a sulude mjere ukinute dakle ne interesuje me taj dio foruma :D

Cuj razumijes u problematiku - ovdje se vodi diskusija i razmjena misljenja - statistika , broj umrlih,vaskrslih,novozarazenih,starozarazenih,sa koliko metara te kapljica u oko moze pogoditi statisticki sanse kolike su ako neko kihne tj. Statistika je tvoj fah :D
zubi

#317 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by zubi »

MorningStar wrote: 02/08/2020 21:03 Cuj razumijes u problematiku - ovdje se vodi diskusija i razmjena misljenja - statistika , broj umrlih,vaskrslih,novozarazenih,starozarazenih,sa koliko metara te kapljica u oko moze pogoditi statisticki sanse kolike su ako neko kihne tj. Statistika je tvoj fah :D
A ne, nije bila u pitanju samo razmjena misljenja, kolega je decidno rekao, citiram:
pa hajde da pogledamo i izvucemo nepristrasne zakljucke, mozda neko i primjeni misljenje... ja recimo mislim da je puno strasnije da dijete odrasta u sirotistu nego da ga odgajaju dva roditelja istog spola i mislim da ako to dijete odraste u takvom domu, gdje ce mu pruziti ljubav i paznju, totalno je svejedno kojeg su pola roditelji...

Ali eto, ako imaju neku podaci koji opovrgavaju takav stav, bujrum, da vdimo...
Last edited by zubi on 02/08/2020 21:12, edited 1 time in total.
R A V E N

#318 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by R A V E N »

Ponovo ova tema, koja se mogla sažmiti u prethodne iste po tematici, a usput i Božo Vrećo u paketu može ići.

Nego šta je sa Božom Vrećom, da li još stiže novac iz Sojdinavije?
R A V E N

#319 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by R A V E N »

I pitanje za neke: zašto želite ući u EU? Da li imate konkretnu korist koja vas čeka ili ste na Federalnom Dnevniku "čuli da je tamo dobro"?
MorningStar

#320 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by MorningStar »

R A V E N wrote: 02/08/2020 21:15 I pitanje za neke: zašto želite ući u EU? Da li imate konkretnu korist koja vas čeka ili ste na Federalnom Dnevniku "čuli da je tamo dobro"?
Eu fondovi - a da bi dosli do eu moramo urediti sudstvo,tuzilastvo,zakonodavstvo,boriti se protiv korupcije itd itd, u sustini kad odradis ono sto traze vec je dobro a fondovi dodju kao budali samar - a mi smo premali ionako nismo nezavisni-suvereni tako da nas niko nece nista pitati kao sto i sad ne pitaju :D
exliberal-ex

#321 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by exliberal-ex »

MorningStar wrote: 02/08/2020 19:58
Uzgaja ih u saksijama jel ? :lol: Koliko to uzme godisnje pa je stigla 30 oro odgojiti.
koliko ja znam ima u prosjeku po 4 djece , vecina ih ostane kod nje par godina, ako su mladji ostanu duze
ona je sad u penziji i jos uvijek to radi a pocela je kad je bila dosta mlada...pa sad kontaj

ona je profesionalni pisac za bolnice i non for profit tako da moze da radi od kuce sto joj omogucava da se onda brine o toj djeci
dale cooper

#322 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by dale cooper »

dumpa wrote: 02/08/2020 05:06
dale cooper wrote: 01/08/2020 20:12 Fundamentalna prava i slobode svake jedinke su neki od osnovnih I najvrijednijih postulata demokratije. Ovi poljski gradovi to flagrantno
krše. Logično da će EU na takve stvari reagovati i sankcionisati ih.
A pri tome nije logično da reaguje na uništavanje ljudskih života u brojnim drugim primjerima.

Hajde da nakratko proširimo temu. Što ne reaguje npr na legalizovanu trgovinu ženama?
Evo meni su žene svetinja, kao majke, kao sestre, kao temelj porodice...

Gdje su tu "fundamentalna prava i slobode svake jedinke" kao "neki od osnovnih I najvrijednijih postulata demokratije" ako znamo da u EU možeš otići i kupiti seks sa ženama kao što kupiš flašicu vode? I oni će reći - to je uz njihov pristanak. Ali neće reći da su to često žene-djeca iz rasturenih brakova, iz slučajeva porodičnog nasilja i silovanja, djevojčice i djevojke kojima nije omogućeno da se obrazuju i zasnuju porodice, djevojke i žene koje imaju cijenu. Preskoči se čitav horor, gdje je društvo duboko zaglibilo u cjelini, pa se poštivanjem prava predstavi pravo očajnog da bude iskorišten za podvođenje raznim propalicama. Eto mi smo kao zajednica pustili da te siluju, osiromaše, zaglupe, ali hej - možemo te svi jebati, budi sretna, imaćeš zdravstveno i topli obrok. :-) Zabavno, zar ne? :-)

Eto svjesno navodim primjer gdje nije riječ o ilegalnom, zabranjenom, zanemarenom, da nije slučaj da EU ne odobrava, nego su fino to zakonima odredili da ženu možeš iznajmiti kao konja za jahanje. Zašto je prostitucija legalna ako je neizbježno povezana sa kriminalom i kršenjem prava? Zašto to aminuju i EU i zaštitnici ljudskih i ženskih prava i crkva? Ali ne aminuju da neka tamo poljska opština za koju niko u svijetu nije čuo eto baš i nije za to da im se promovira iskrivljena vrijednost? It's funny, isn't it? :-)
Kakva bolan legalizovana trgovina ženama? :-) Gdje je to legalno? :roll: Proguglaj malo i naći ćeš niz odluka i zakonskih regulativa
donesenih od strane EU koji se bavi trgovinom ljudima u svrhe seksualnog eksploatisanja.

Druga stvar, trgovinu ženama ne treba miješati sa zakonski regulisanom prostitucijom. Svako ima pravo izbora čime će se baviti,
a pojedine zemlje su legalizacijom prostitucije to zanimanje doveli u stroge zakonske okvire sa svim pravima i obavezama koje
pojedinac mora ispunjavati da bi se time bavio, štiteći time žene (ali i muškarce) koji su seksualni radnici.

To koji je njihov background, socijalni status i razlozi do kojih su doveli da se time bave je sasvim drugi par cipela.

A ono što je (ili nije) po nečijim vrijednostima je opet treći par cipela. Ne gledamo na sve stvari istim očima i nemamo svi istu mjeru
vrijednosti.
Bloo
Globalna šefica

#323 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

Ja bih ukinula i tu vrstu prostitucije :D
Kaznjavala svodnike i korisnike :mrgreen:
dale cooper

#324 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by dale cooper »

Bloo wrote: 02/08/2020 22:34 Ja bih ukinula i tu vrstu prostitucije :D
Tu se ne slažemo. Ko si ti da mi zabraniš da prodajem svoje tijelo ako to želim? :oops: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#325 Re: EU ucjenjuje evropske gradove zbog anti-LGBT stavova

Post by Bloo »

dale cooper wrote: 02/08/2020 22:38
Bloo wrote: 02/08/2020 22:34 Ja bih ukinula i tu vrstu prostitucije :D
Tu se ne slažemo. Ko si ti da mi zabraniš da prodajem svoje tijelo ako to želim? :oops: :mrgreen:
Samo nisi naisao na pravu osobu da od tebe napravi cestitu zenu :oops:
Post Reply