- volim Luksemburg i Lihtenštajndumpa wrote: ↑02/08/2020 12:21Čekaj da sumiramo ovaj tvoj post, dakle mrziš:
- male zemlje (ljubitelj nadmoći velikih - pogubno za diverzitet ljudskog roda - dakle ne podnosiš različitosti);
- BiH i njen narod (možda kao rezultat nezadovoljstva završetkom rata, koji je trebao da ukine ovu ljepoticu sa svjetskih mapa, ali prc!);
- vjernike (ovo je nekako teški oblik primitivizma i atak na drugačije mišljenje, nesposobnost shvatanja da su ljudi stvoreni da budu različiti).
S tobom ne možemo nikako u Evropu, kontradiktorno je tvom zagovaranju da se resetujemo kao ljudska bića i postanemo robovi tih hohštaplera. A vidiš ja volim svaku našu specifičnost i zabole me što bi neki da budemo nešto što nismo. Hvala bogu što nismo svi isti.![]()
- sigurno je to, nema sta drugo biti
- ne mrzim vjernike, boze sacuvaj, samo smatram da je vjera potrošena ideologija koja sputava drustvo na putu napretka i prosperiteta (sto vise vjere to vise bijede, nasilja itd)
Iako vjernici i homoseksualci nisu moje potencionalno drustvo, zestoko branim elementarna prava jednih i drugih.