svaka ti dalaparangal_ wrote:ti ne poznajes dobro psihologiju ljudi. ko ima potrebu da na fejsbuk postira slike koje govore o tome kako mu je super, nema veceg dokaza da mu nesto fali u zivotu. i nemas pojma kako su stvari tamo skupe, tj. kako je kondo u cikagu, tj. stan, krov nad glavom jebeno skup. ako hoces da je kvalitetan i na dobroj lokaciji. i sta se sve mora placati, odrzavanje, razna osigaranja, servisi, porezi i pizdarije. o drugim tekucim stvarima i kamatama na kredite da ne govorim. koliko me je skolovanje doslo, vecina ljudi bi se objesila sa takvim kreditom. jeftina je samo dzank hrana i skart odjeca i obuca i benzin. sve ostalo je neuporedivo skuplje. ja ovde jedem u najboljim restoranima bez razmisljanja koliko to kosta a u americi i sa takvom platom to nisam mogao da radim. ili recimo ako hoces da pojedes paradajiz koji ima neki ukus, to je nemoguce. kupis jabuku izgleda carobno zagrizes isto guma. cak i ono sto reklamiraju kao organsko povrce nema ukusa, i cini se genetski modifikovano.Indigont wrote:Ma kakvih 100.000, ili si lud sto si dosao nazad ili nesto tu ne stima.
Gledam ja slike sa fejsa od mojih rodjaka i svi zive ko carevi, pa cak i onaj koji je samo vozac. Nedavno putovao u Portugal sa zenom.
Mora se mnogo raditi ali ako oboje u braku rade, kroz godine mogu steci svasta nesto.
otiđi zivit tamo pusti se slika na fejsbuku.
EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
-
Lug
#351 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
-
parangal_
#352 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
ja bolje u bosni zivim sa 50 000 km nego u americi sa 100 000 usd.razonoda wrote:parangal_ wrote:nisam imao takvu platu deset godina... prvo sam morao da zavrsim srednju, pa faks, pa postdiplomski. radio sam par godina ali se ne isplati... skupo je sve. tj skupe su bitne stvari, a neki fiksni trskovi kolju...prog321 wrote: Ne razumijem.
Zivio si u Americi 10 godina i imao platu od 100 hiljada zelenchaka ? i odlucio da napustis ?
naravno, dosta zavisi u kakvim uslovima si odrastao i na sta si navikao.Ako je istina sto si ovo gore napisao, skolovao se i na kraju skontao da je zivot skup( STA LI SU BITNA STVAR) po tebi, ITD, prosto nevjerovarno.
SA tim $ se debelo LUKSUZNO ZIVI. Te UBLEHE pisi djeci.
-
parangal_
#353 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
svako ko je bio tamo i objektivan ovo ce ti reci. a ko je iskompleksiran pravice virtuelne bajke po fejsbuku.Lug wrote:svaka ti dalaparangal_ wrote:
ti ne poznajes dobro psihologiju ljudi. ko ima potrebu da na fejsbuk postira slike koje govore o tome kako mu je super, nema veceg dokaza da mu nesto fali u zivotu. i nemas pojma kako su stvari tamo skupe, tj. kako je kondo u cikagu, tj. stan, krov nad glavom jebeno skup. ako hoces da je kvalitetan i na dobroj lokaciji. i sta se sve mora placati, odrzavanje, razna osigaranja, servisi, porezi i pizdarije. o drugim tekucim stvarima i kamatama na kredite da ne govorim. koliko me je skolovanje doslo, vecina ljudi bi se objesila sa takvim kreditom. jeftina je samo dzank hrana i skart odjeca i obuca i benzin. sve ostalo je neuporedivo skuplje. ja ovde jedem u najboljim restoranima bez razmisljanja koliko to kosta a u americi i sa takvom platom to nisam mogao da radim. ili recimo ako hoces da pojedes paradajiz koji ima neki ukus, to je nemoguce. kupis jabuku izgleda carobno zagrizes isto guma. cak i ono sto reklamiraju kao organsko povrce nema ukusa, i cini se genetski modifikovano.
otiđi zivit tamo pusti se slika na fejsbuku.![]()
![]()
-
razonoda
#354 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
Fino , sto bi nasi rekli, SVAK ZNA SVOJE. Drago mi je da BIH nekog pobijedila. 
-
razonoda
#355 Re: EU kao suštinski i najveći neprijatelj Bosne i Hercegovine
P.s Jesi li vratio(otplatio) taj kredit?