EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Control panel

#51 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Control panel »

emra_a wrote:Turkiye

steta jedino sto je demirel izbacen,,ali kazu da je ovaj zamjenik takodjer talentovan i iskusan pa ne mora da znaci nista :)
ja mislim da im je to onaj golman kada su osvojilo ono trece mjesto. dobar je bio ali je u godinama.
Blade

#52 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Blade »

Teska utakmica... samo to mogu reci... I jedan i drugi tim imaju pred sobom fine ekipe, koje igraju timski i igraju na pobjedu !!!

Uglavom, rado cu gledati veceras, uz kospice i naravno smijeh koji ide uz nase komentatore ;)
Machiavelli

#53 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Machiavelli »

Teška utakmica, mislim da će Hrvatska pobjediti zbog bolje organizacije i taktike. Recimo 3:1 za Hrvatsku. Al' opet pobudalel' Turci ko protiv Češke, eeeeeee tu se vraćamo na prvi dio posta, Hrvatska će pobjediti zbog bolje organizacije i taktike. Naprijed susjedi, Naprijed VATRENI.

Moro' sam uraditi EDIT, da budem iskren, rezultat sam napisao 3:1 jer bi volio da vidim malo više golova, al' intuicija mi govori da ćemo vidit jedva jedan gol ko' protiv Austrije. I ovdje definitivno ne važi pravilo, pobjeđuje bolji. Viđosmo smo to sinoć u srazu Portugala i Njemačke.
rihakm

#54 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by rihakm »

Sto se licno utakmice tice mislim da nece biti puno problema za hrvate(mada bih volio da grijesim)jer kad fali 6 igraca iz prve postave to je VELIKI problem.U svakom slucaju navijam za turke i jos jedno 'cudo' :D
district-beg

#55 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by district-beg »

ma sta je ovo majko mila...sve prognoze da hrvatska pobjedjuje...ma nece ba, zasto bi pobjedila...dobili onako kako su dobili austrijICU, blijedo izdanje njemacke im diglo rep...ma losi su i puno su manje pokazali od turaka, koji su imali duplo jacu grupu! nisam uopste navijac turske, ne svidja mi se njihova igra, ja naviijao za portugal ebga, al fakat su jaci, brzi...bogami, stignut sa 0-2 do 3-2 za 15 minuta nije mala stvar...priznacemo svi da bi to tesko i brazilu poslo za rukom...prognoza: 2:1 za tursku
belissima

#56 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by belissima »

Naprijed Turci..... :dance:
Tomo82

#57 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Tomo82 »

Jes ba', Hrvatska imala laku skupinu........
A iz Turske skupine ono ispao prvi, onaj koji je turke razguzio uzduž i popreko?
Ajd pogodi iz čije su kvalifikacijske grupe oba koja su prošla na EP prošla i u četvrtfinale? Samo iz Hrvatske......(mi i Rusi)
Jesu ono Poljaci završili grupu ispred Portugala i Srba?
Jebote kad god Hrvatska nekog pobjedi ispadne da je suparnik imao loš dan....
Meho Kodro

#58 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Meho Kodro »

Capello uvjeren u pobjedu Bilić boysa: Hrvati su jako dobri i opasni

ENGLESKI izbornik Fabio Capello smatra da će Turci teško izaći na kraj s odlično organiziranom hrvatskom reprezentacijom u večerašnjem susretu.

Fabio Capello uglavnom se bavi praćenjem Hrvatske na Euru. Pratio je susrete uživo, a sve u cilju pripreme taktike za kvalifikacijske susrete za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010.

Jedan od najboljih svjetskih trenera, ako ne i najbolji, pun je hvale za hrvatsku igru te ne daje previše izgleda našim večerašnjim protivnicima Turcima. Uvjeren je da je Hrvatska i spremnija i kvalitetnija reprezentacija od Turske.

"Hrvatska je jako dobra. Imaju duh i igraju kao vrlo dobra momčad. Jako su opasni", rekao je Capello engleskom The Timesu.

Engleski mediji pišu posljednjih dana jako puno o Hrvatskoj, kako o odličnim igrama naše reprezentacije, tako i o mogućim prelascima hrvatskih igrača u premierligaške klubove ovoga ljeta. Čini se kako su nakon ispadanja s Eura vrlo ozbiljno shvatili s kim imaju posla te će nastojati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo izbjeći blamažu iz posljednjeg kvalifikacijskog ciklusa.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/cape ... 91839.aspx
Better Man

#59 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Better Man »

district-beg wrote:ma sta je ovo majko mila...sve prognoze da hrvatska pobjedjuje...ma nece ba, zasto bi pobjedila...dobili onako kako su dobili austrijICU, blijedo izdanje njemacke im diglo rep...ma losi su i puno su manje pokazali od turaka, koji su imali duplo jacu grupu! nisam uopste navijac turske, ne svidja mi se njihova igra, ja naviijao za portugal ebga, al fakat su jaci, brzi...bogami, stignut sa 0-2 do 3-2 za 15 minuta nije mala stvar...priznacemo svi da bi to tesko i brazilu poslo za rukom...prognoza: 2:1 za tursku
Itekako su više pokazali od Turske koja je drugu utakmicu se provukla na guzove, a i u trečoj su imali dosta sreće.
mostarac

#60 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by mostarac »

susret dvije najlosije odbrane prvenstva u kojem ce mnogo napadackiji stil igre turske nadam se odnijeti prednost :D
S druge strane volio bi hrvate protiv njemacke u polufinalu, cisto osvete radi i da im se pokaze da nisu dobili nego su Nijemci kretenskom logikom izvrsili samoubistvo :D
Mislim da bi to bilo nesto poput one tekme Argentina - SiCG ili Holandija - SiCG :D
Tomo82

#61 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Tomo82 »

mostarac wrote:susret dvije najlosije odbrane prvenstva u kojem ce mnogo napadackiji stil igre turske nadam se odnijeti prednost :D
S druge strane volio bi hrvate protiv njemacke u polufinalu, cisto osvete radi i da im se pokaze da nisu dobili nego su Nijemci kretenskom logikom izvrsili samoubistvo :D
Mislim da bi to bilo nesto poput one tekme Argentina - SiCG ili Holandija - SiCG :D
Ako pratiš nogomet, a znam da pratiš, znaš da Njemcima hrvatska igra ne odgovara nikako.... Od one krađe '96 naše su stalne mušterije.
Zapamti, ovi rezultati repke nisu slučajni, i poraz Švaba nije bio slučajan.....
I Hrvatska ne za **** 70 min pa se vraća u zadnjih 20...
Ako igramo za **** igramo za **** 90 minuta, a ako igramo dobro....

E da, i kad smo već kod loših obrana, koliko je golova Hrvatska dobila na prvenstvu?
Meho Kodro

#62 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Meho Kodro »

Terim: Kazim Kazim je bolji od Modrića, Rakitića i Kranjčara
KAZIM Kazim, pravog imena Colin Kazim Richards, rođeni je Londončanin, a pravo da nastupi za Tursku reprezentaciju izborio je zahvaljujući krvnoj liniji i odličnim nastupima za Fenerbahče u prošloj sezoni.

Odličnu sezonu u Turskoj Kazim je okrunio krasnim pogotkom u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Chelsea, što je bilo dovoljno da ga izbornik Fatih Terim pozove u reprezentaciju.

"Gol protiv Chelsea mi je najdraži u karijeri. Pogodak nosi težinu samim time što smo ostvarenu pobjedu poklonili svoji navijačima i čitavoj turskoj naciji", kazao je Kazim o pogotku koji mu je osigurao poziv u reprezentaciju.

Kazim je ulascima s klupe stvorio dodatni pritisak na posljednju liniju Švicarske i Češke

Na Euru je samo u prvoj utakmici u porazu protiv Portugala Kazim zaigrao od prve minute, dok je u susretima protiv Švicarske i Češke ulazio s klupe stvorivši tako dodatni pritisak, što se pokazalo presudnim kada se Turska u obje utakmice vraćala pred kraj drugog dijela, da bi na kraju pobjedila.

Terim: Kazim je bolji od svih hrvatskih veznjaka

Sljedeći susret protiv Hrvatske, danas u Beču, Kazim bi mogao započeti od početka, jer pokazuje visoku razinu forme.

"On je jako dobar igrač. Vrlo entuzijastičan, zna što želi i kako zajedno sa ekipom to ostvariti. Gotovo uvijek ostavlja srce na terenu i upravo on bi mogao donijeti prevagu u predstojećem susretu jer je bolji od svih hrvatskih veznjaka", kazao je o svom veznjaku izbornik Turske.
Twinklminkelson

#63 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Twinklminkelson »

lopta je okrugla :roll: moze se desit da i hrvatska prodje, haj znaj
district-beg

#64 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by district-beg »

Tomo82 wrote:Jes ba', Hrvatska imala laku skupinu........
A iz Turske skupine ono ispao prvi, onaj koji je turke razguzio uzduž i popreko?
Ajd pogodi iz čije su kvalifikacijske grupe oba koja su prošla na EP prošla i u četvrtfinale? Samo iz Hrvatske......(mi i Rusi)
ma boli me care i za hrvatskom i za turskom, ne volim nijedne...al igra ba nidje veze...ekipa koja onako odigra protiv austrije ne zasluzuje biti na prvenstvu...ja ovo govorim sa aspekta fudbala ne iz bilo cega drugog...po meni je turska vise pokazala i to je to...pa vidi njemacke sinoc..ono je sramota za fudbal..isto ko grcka na proslom prvenstvu...'bem ti fudbal kad ga svako igra
Tomo82

#65 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Tomo82 »

district-beg wrote:
ma boli me care i za hrvatskom i za turskom, ne volim nijedne...al igra ba nidje veze...ekipa koja onako odigra protiv austrije ne zasluzuje biti na prvenstvu...ja ovo govorim sa aspekta fudbala ne iz bilo cega drugog...po meni je turska vise pokazala i to je to...pa vidi njemacke sinoc..ono je sramota za fudbal..isto ko grcka na proslom prvenstvu...'bem ti fudbal kad ga svako igra

Ok, osoba koja usporedi sinoćnju igru Njemačke sa Grcima diskvalificira se za svaku ozbiljnjiju raspravu
mostarac

#66 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by mostarac »

Tomo82 wrote:
mostarac wrote:susret dvije najlosije odbrane prvenstva u kojem ce mnogo napadackiji stil igre turske nadam se odnijeti prednost :D
Ako pratiš nogomet, a znam da pratiš, znaš da Njemcima hrvatska igra ne odgovara nikako.... Od one krađe '96 naše su stalne mušterije. Jesu nas kantali za vrijeme Raicha, no sad im to vraćamo....
Zapamti, ovi rezultati repke nisu slučajni, i poraz Švaba nije bio slučajan.....
I Hrvatska ne igra zakurac 70 min pa se vraća u zadnjih 20...
Ako igramo zakurac igramo zakurac 90 minuta, a ako igramo dobro....

E da, i kad smo već kod loših obrana, koliko je golova Hrvatska dobila na prvenstvu?
Tu odbranu su napadale jadna i anemicna poljska, nemocna austrija i Njemacka koja je podcijenila hrvatsku. Hrvatska nije pokradena na onom Euru 96 iz jednostavnog razloga sto su Njemci bili cijeli susret bolji i gol bi sasvim sigurno usao, a i prekrsaj je diskutabilan je li bio, al eto. To da li Nijemcima hrvatska igra odgovara ili ne je smjesno, jer Hrvati su dobili Njemacku dva puta, a izgubili jednom. Poraz svaba je apsolutno slucajan na ovom EURU, slucajan od Hrvatske da se razumijemo, jer su usli u utakmicu sa mislju kako cemo - lako cemo a sa tom mislju ne mozes igrati protiv Veleza, a ne protiv ozbiljne ekipe. Dalje, Hrvatska igra odlicno 20 minuta, a tek onda igra za kurac 70 minuta i nosaju je vile i vilenjaci (slucaj Austrija) :D
Uostalom ova rasprava nema smisla, al eto. cinjenica je da hrvatska odbrana za ****, sto bi veceras mogli pokazati kahveci i drustvo. Ako ne, onda sasvim sigurno Balack i ekipa nece propustiti priliku za osvetom i da napune pletikosinu mrezu do vrha.
district-beg

#67 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by district-beg »

Tomo82 wrote:
district-beg wrote:

Ok, osoba koja usporedi sinoćnju igru Njemačke sa Grcima diskvalificira se za svaku ozbiljnjiju raspravu
ccc...sam ti sebe pasa diskvalifikuj! ko je vodio grcku do pobjede prosli put, odakle je taj covjek i kakvu je igru preferirao??? brazilski??? hajd sad, diskvalifikuj se, nemas sta ovdje traziti
mavcs

#68 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by mavcs »

Poluvrijeme 2-1 za Hrvate. Kraj utakmice 2-2. Prvi produzetak nista...drugi produzetak Turci daju go u 118. minuti.
Sanli Tuncay bi trebao da poludi veceras :) Samo mi je suhveli onaj golman Recber ba...Nekad je igrao kung-fu fudbal...
http://www.youtube.com/watch?v=vfFj7_WpQyY
Zwanziger

#69 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by Zwanziger »

district-beg wrote:
ne pricaj gluposti, cuj grcka ko njemacka. dali su tri gola portugalu u cetvrtfinalu, PORTUGALU U CETVRTFINALU. sumnjam da ce jos iko dati tri gola u preostala tri cetvrtfinala.
district-beg

#70 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by district-beg »

Zwanziger wrote: ma boli me care i za hrvatskom i za turskom, ne volim nijedne...al igra ba nidje veze...ekipa koja onako odigra protiv austrije ne zasluzuje biti na prvenstvu...ja ovo govorim sa aspekta fudbala ne iz bilo cega drugog...po meni je turska vise pokazala i to je to...pa vidi njemacke sinoc..ono je sramota za fudbal..isto ko grcka na proslom prvenstvu...'bem ti fudbal kad ga svako igra
ne pricaj gluposti, cuj grcka ko njemacka. dali su tri gola portugalu u cetvrtfinalu, PORTUGALU U CETVRTFINALU. sumnjam da ce jos iko dati tri gola u preostala tri cetvrtfinala.[/quote]
zahvaljujuci losoj koncentraciji odbrane portugala...i da su jos 5 out presli centar dali bi jos 5 golova, jer je portugalska odbrana izgledala katastrofalno...prema tome, njemacka nije pobjedila nego je portugal izgubio heh...ako me razumijes...
turska je dala 3 gola za 15 minuta hej, ZA 15 MINUTA 3 GOLA.... sta cemo s ovim??
mavcs

#71 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by mavcs »

Jesu, al portugal nije igrao odbranu nikako..Onaj Fereira k'o nadrogiran sinoc....
Njemci su trenutno losha ekipa realno...
medaaa

#72 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by medaaa »

ama jesu mi i bitni!! neka pobjedi bolji...
:bih: :bih: :bih:
mavcs

#73 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by mavcs »

Mogu li Turci dati Hrvatima 2 gola fore pa da odpocetka gledamo pravu tekmu!! :D:D

TURKIYE
rihakm

#74 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by rihakm »

district-beg wrote:ma sta je ovo majko mila...sve prognoze da hrvatska pobjedjuje...ma nece ba, zasto bi pobjedila...dobili onako kako su dobili austrijICU, blijedo izdanje njemacke im diglo rep...ma losi su i puno su manje pokazali od turaka, koji su imali duplo jacu grupu! nisam uopste navijac turske, ne svidja mi se njihova igra, ja naviijao za portugal ebga, al fakat su jaci, brzi...bogami, stignut sa 0-2 do 3-2 za 15 minuta nije mala stvar...priznacemo svi da bi to tesko i brazilu poslo za rukom...prognoza: 2:1 za tursku
Iz tvoje tastature u Bozije usi!!! :D
JohnnyS

#75 Re: EP26 ... 1/4 ... Hrvatska - Turska

Post by JohnnyS »

Očekujem pobijedu Hrvatske, po mogućnosti 3:1...
Locked