Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Moderator: O'zone

Locked
tandmand

#276 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by tandmand »

MaksprotivMarksa wrote: 20/03/2020 17:24
Heller wrote: 20/03/2020 15:15 Kako Lafat koristi priliku dok im nije sezona da otpusti zaposlene a sebi keš koji su mu u sezoni navukli ostavi. Još ako je moguće da mu država obaveze preuzme. :thumbup:

Drzava da placa, dobri Ado da inkasira, a radnike ko jebe, ali nemoj tako, znam ja Adnana, dobar momak, ne bi nikad uradio, kakvi rezoni dede mi, sve neke dobrice, suze trebamo svi roniti za eksploatatorima koji opet svoju guzicu cuvaju preko radnika, sve ce oni ovo naplatiti, narednih 5 godina ce biti uzmi ili ostavi, sta je, bila je kriza 😁
Privatnik da plaća, a dobri FADIL NOVALIĆ i njegovi uhljebi da inkasiraju a privatnike ko jebe.
Suze trebamo roniti za uhljebima koji opet svoju guzicu cuvaju preko privatnika, sve će oni ovo naplatiti od privatnika odmah ovaj mjesec i svaki sljedeći, privatnik imao prihoda ili ne. ...

Evo dobar prijedlog. Primjeniti u BiH.
MIROSLAV ŠKORO putem svog je Facebook profila objavio novu poruku vladi. Kaže da je dosta lažne solidarnosti.

"Evo, dok naši vrli zastupnici raspravljaju kako ćemo, imam ja prijedlog koji bi vrijedio za sve, uključujući njih, Vladu, predsjednike, bivše predsjednike, tajnike, uhljebe svih vrsta, kojekakve udruge i sve redom u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima i institucijama:

DOK NE PROĐE KRIZA, MINIMALAC ZA SVE!

Od toga treba izuzeti osjetljive socijalne skupine, trudnice i rodilje, kao i aktivne djelatnike u zdravstvu. Dosta je lažne solidarnosti koja se prelama preko leđa zaposlenih u privatnom sektoru. Toliko", poručio je Škoro.
MaksprotivMarksa

#277 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by MaksprotivMarksa »

Privatnici, autoritarnost i filofasizam, vazda izslo zajedno.

Novalic samo provodi politike modela koji je omogucio inim gazdama da na bazi eksploatacije zaradjuju milione, milijarde i trilione, ne vidim nijedan razlog da se spasavaju ine gazde, a ne radnici postupkom nacionalizacije, kada su pojedinici nedovoljni inovativni, kada su zaboravili da sposobnost pravi razliku, ne mozemo se kao drustvo baviti spasavanjem najmanje grupacije ljudi, oni su sada najstariji bolesnici sa gomilom komorbiditeta i nema potrebe na njih trositi resurse jer je gomili mladih ljudi potreban respirator, vrijeme je da ine gazde odu u zaborav, a da radnici nastave gdje su i stali.

Popisam ti se na Skoru fasistu i sve sto je ikada izrekao, sportski pozdrav 🤗
ExNihilo

#278 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by ExNihilo »

tandmand wrote: 21/03/2020 09:42
MaksprotivMarksa wrote: 20/03/2020 17:24
Heller wrote: 20/03/2020 15:15 Kako Lafat koristi priliku dok im nije sezona da otpusti zaposlene a sebi keš koji su mu u sezoni navukli ostavi. Još ako je moguće da mu država obaveze preuzme. :thumbup:

Drzava da placa, dobri Ado da inkasira, a radnike ko jebe, ali nemoj tako, znam ja Adnana, dobar momak, ne bi nikad uradio, kakvi rezoni dede mi, sve neke dobrice, suze trebamo svi roniti za eksploatatorima koji opet svoju guzicu cuvaju preko radnika, sve ce oni ovo naplatiti, narednih 5 godina ce biti uzmi ili ostavi, sta je, bila je kriza 😁
Privatnik da plaća, a dobri FADIL NOVALIĆ i njegovi uhljebi da inkasiraju a privatnike ko jebe.
Suze trebamo roniti za uhljebima koji opet svoju guzicu cuvaju preko privatnika, sve će oni ovo naplatiti od privatnika odmah ovaj mjesec i svaki sljedeći, privatnik imao prihoda ili ne. ...

Evo dobar prijedlog. Primjeniti u BiH.
MIROSLAV ŠKORO putem svog je Facebook profila objavio novu poruku vladi. Kaže da je dosta lažne solidarnosti.

"Evo, dok naši vrli zastupnici raspravljaju kako ćemo, imam ja prijedlog koji bi vrijedio za sve, uključujući njih, Vladu, predsjednike, bivše predsjednike, tajnike, uhljebe svih vrsta, kojekakve udruge i sve redom u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima i institucijama:

DOK NE PROĐE KRIZA, MINIMALAC ZA SVE!

Od toga treba izuzeti osjetljive socijalne skupine, trudnice i rodilje, kao i aktivne djelatnike u zdravstvu. Dosta je lažne solidarnosti koja se prelama preko leđa zaposlenih u privatnom sektoru. Toliko", poručio je Škoro.
Populizam nulte kategorije.

Ljigavi crnokošuljaš Škoro.
Russki

#279 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by Russki »

Rusenje kompletnog sistema je nesto sto se krije iza tzv korona virusa. Opet ponavljam, zivi bili pa vidjeli. Novi, ubrzani korak ka zadnjoj i finalnoj slagalici zvanoj Novi Svjetski Poredak.
MaksprotivMarksa

#280 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by MaksprotivMarksa »

Ko je na celu zavjere, jesu li masoni, gusteri, vlasi, ko je ?
Nadzorna_ploca

#281 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by Nadzorna_ploca »

Russki wrote: 21/03/2020 19:14 Rusenje kompletnog sistema je nesto sto se krije iza tzv korona virusa. Opet ponavljam, zivi bili pa vidjeli. Novi, ubrzani korak ka zadnjoj i finalnoj slagalici zvanoj Novi Svjetski Poredak.
Kad si tako siguran, reci nam kako cemo zivjeti.
Ako prezivimo dakako. :mrgreen:
King Theoden

#282 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by King Theoden »

Russki wrote: 21/03/2020 19:14 Rusenje kompletnog sistema je nesto sto se krije iza tzv korona virusa. Opet ponavljam, zivi bili pa vidjeli. Novi, ubrzani korak ka zadnjoj i finalnoj slagalici zvanoj Novi Svjetski Poredak.
Koliko plaćaju ti iz novog sv poretka?
Ako ću imati više nego sad, imaju moju podršku :thumbup:
p206

#283 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by p206 »

Nadam se da će nakon što ovo sranje prođe, veće zemlje svijeta zaprijetiti Kini sankcijama ukoliko ne zatvori sve one pijace i zabrani prodaju svega što gmiže. Mater im poganu.
Mada je to SF scenario.
aldinjo

#284 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by aldinjo »

Zanimljiv podatak bi mogao biti koliko će biti novih prijava na Biro za zapošljavanje KS do kraja ovog mjeseca. A o aprilu bolje i ne razmišljati. :run:
CikCikCikPogodi

#285 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by CikCikCikPogodi »

p206 wrote: 21/03/2020 22:20 Nadam se da će nakon što ovo sranje prođe, veće zemlje svijeta zaprijetiti Kini sankcijama ukoliko ne zatvori sve one pijace i zabrani prodaju svega što gmiže. Mater im poganu.
Mada je to SF scenario.
Pa vec ih je zakonski zabranila
sale07

#286 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by sale07 »

aldinjo wrote: 21/03/2020 23:30 Zanimljiv podatak bi mogao biti koliko će biti novih prijava na Biro za zapošljavanje KS do kraja ovog mjeseca. A o aprilu bolje i ne razmišljati. :run:
Banke trljaju ruke
BadSanta

#287 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by BadSanta »

https://www.youtube.com/watch?v=HZTuzdM ... GVqme5tw6g

Postavi cura na fb grupi kako dobi otkaz, radila valjda u second handu Jordan.
mali jomu

#288 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by mali jomu »

BadSanta wrote: 22/03/2020 01:11 https://www.youtube.com/watch?v=HZTuzdM ... GVqme5tw6g

Postavi cura na fb grupi kako dobi otkaz, radila valjda u second handu Jordan.

Telefoni zato i sluze, ja svoj ugasio, vise volim da mi direktno u oci kaze, jebiga svako trza bas od tog poziva, meni htjeli sve uvalit da se broji u godisnji odmor, umalo... ja ocekujem otkaz, na biro, ako ne onda mora da sam im neki posebno posebni nakav nekakav, ali u snovima kad sam sam sa sobom... :mrgreen:

to je tek krenulo... sedmica, dvije bit ce drama
jahh

#289 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by jahh »

http://www.centerforhealthsecurity.org/ ... nario.html

Za one sto pitaju ko stoji iza :). Ide prisilna vakcinacija sviju i čipiranje (https://id2020.org/ - firma iza koje stoji Microsoft i Gavi).
MMM1977

#290 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by MMM1977 »

Na cijelom svijetu 0.005% zaraženih a ekonomija se baca na koljena, besmisleno. Ako virus već ima veću smrtnost među bolesnim i starijim onda njih treba u izolaciju, za ostale mjere maksimalne zaštite i da se život odvija iole normalno.

Ovako ćemo imati nesagledive posljedice.
drag_gost

#291 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by drag_gost »

jahh wrote: 22/03/2020 06:24 http://www.centerforhealthsecurity.org/ ... nario.html

Za one sto pitaju ko stoji iza :). Ide prisilna vakcinacija sviju i čipiranje (https://id2020.org/ - firma iza koje stoji Microsoft i Gavi).
Jesi li siguran da je Digital ID = cipiranje?
p206

#292 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by p206 »

CikCikCikPogodi wrote: 21/03/2020 23:33
p206 wrote: 21/03/2020 22:20 Nadam se da će nakon što ovo sranje prođe, veće zemlje svijeta zaprijetiti Kini sankcijama ukoliko ne zatvori sve one pijace i zabrani prodaju svega što gmiže. Mater im poganu.
Mada je to SF scenario.
imas li neki tekst o tome, moze i na kineskom :)
CikCikCikPogodi

#293 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Morate skontati ljudi da ce ovo trajati uz puno srece tri mjeseca, ali neka realnost je pola godine. Sve ce do tada biti pod kljucem.
CikCikCikPogodi

#294 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

p206 wrote: 22/03/2020 09:24
CikCikCikPogodi wrote: 21/03/2020 23:33
Mada je to SF scenario.
imas li neki tekst o tome, moze i na kineskom :)
Potrazi na Daily Mailu. Ne mogu ja sad njihovih hiljadu vijesti listati.
aldinjo

#295 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by aldinjo »

CikCikCikPogodi wrote: 22/03/2020 09:33 Morate skontati ljudi da ce ovo trajati uz puno srece tri mjeseca, ali neka realnost je pola godine. Sve ce do tada biti pod kljucem.
Samo pola godine!? Kod nas bi već drugi mjesec moglo biti sve pod ključem što je privatno.
CikCikCikPogodi

#296 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

aldinjo wrote: 22/03/2020 11:42
    CikCikCikPogodi wrote: 22/03/2020 09:33 Morate skontati ljudi da ce ovo trajati uz puno srece tri mjeseca, ali neka realnost je pola godine. Sve ce do tada biti pod kljucem.
    Samo pola godine!? Kod nas bi već drugi mjesec moglo biti sve pod ključem što je privatno.
    Sta ces takva je situacija. Moramo se svi pomiriti sa tim.
    Johnny_x

#297 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by Johnny_x »

Ovi nasi iz vlasti nisu u stanju nikakav plan osmisliti, nesposobni su. Otkazi su vec krenuli, medjutim narod se dosta toga nakupovo, zalihe hrane su obezbjedjenje, pa ce tu mozda biti vise novca od PDV, ali kada dodje april i kada narod bude manje kupovo(ima zaliha od ovog mjeseca), kada bude manje novca od poreza prihoda, e onda ide neki kredit od MMF-a, da bi se pokrio deficit tj. da bi se mogle isplatit plate i regresi(ipak je ljeto, trebaju drzavni radnici otici na egzoticnu destinaciju). Para od poreza ce biti manje, a onda ce nam eksperstki timovi sastavljeni od Novalica, Viskovica i Tageltije predociti revolucionarno rjesenje za spas BH ekonomije, a to je povecanje PDV-a, prvo ce nam objasnjavati kako ce te pare ici u razvoj preduzetnistva, kako ce novac koristen za pomoc malim firmama, a u realnosti ici ce na plate i regrese. Samo ne znam kada ce povecanje PDV-a ici, da li prije izbora ili poslije, vjerovatno poslije. U nedjelju bi bili izbori, a vjerujem da ce se ovi u vec u utorak okupiti kako bi izglasali povecanje PDV-a.
    statixx

#298 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by statixx »

Predvidjam da ce javni dug BiH do kraja godine sa 12 mlrd skociti na 15 mlrd km. To ce mahom otici na socijalu i plate u javnom sektoru, a privreda ce dugo vremena da se oporavlja. Kao i ranije u zivotu ce nas drzati doznake iz inostranstva.
    babanovac

#299 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by babanovac »

statixx wrote: 22/03/2020 12:08 Predvidjam da ce javni dug BiH do kraja godine sa 12 mlrd skociti na 15 mlrd km. To ce mahom otici na socijalu i plate u javnom sektoru, a privreda ce dugo vremena da se oporavlja. Kao i ranije u zivotu ce nas drzati doznake iz inostranstva.
    Iz tvojih usta u Bozje usi. Tvoje vidjenje je optimisticno.
    Mislim da nema odliva vise u EU. Bice povratka iz RU. Porast nezaposlenosti i tamo. Ko je zadnji doso, prvi ide kuci.
    King Theoden

#300 Re: Ekonomski aspekti pandemije > RECESIJA

Post by King Theoden »

Koliko se para potrošilo u spašavanje banaka?
    Locked