pici wrote: ↑19/03/2020 09:03
ovo bi po najoptimisticnijim prognozama moglo potrajat tri mjeseca... znaci rigorozni karanteni, vojska i policija na ulicu (psiholoski efekat), zdravstveni radnici maksimalna zastita, zatvoriti sve sem prehrambrenih proizvoda, reduzirati kredite, racune, komunalije itd... privatnom sektoru odgoditi placanja poreznih obaveza i dat im podrsku u neotpustanju radnika, uhljebljeni sektor reducirat tople obroke, karte za prevoz i usmjeriti u socijalni i privatni sektor da se ne otpustaju radnici i da imaju makar minimalne plate, privatnicima koji otpuste radnika uvest rigorozan sistem placanja svega kad se ovo zavrsi cak im povecati i poreze 7nek se jebu kad su stoka) itd... ako se ne solidarisemo, svi ce mo propast.
izvini ako sam previse slobodan, ali, ako mogu pitati: sta i gdje ti radis?
mislis da onaj viskovic i nasi pojedinci cvile da se ne otpustaju radnici zbog samih radnika? garantujem ti da ne cvile zbog toga, nego sto ce opasti priliv sredstava u budzet, te ce se ti radnici prijaviti za naknadu, sto znaci manje love za vlastodrsce. jebe se njima za radnicima, a i sitnim "gazdama" . ako to nisi skontao i prije ove situacije, zao mi je.
sinoc sam pisao na glavnoj temi, pa se necu previse ponavljati, ali, moja 3 radnika su na godisnjem do kraja mjeseca, ako ne pocnemo sa radom do 01.04., idu na biro i naknadu. ne sto ja to zelim, nego MORAM uraditi. jel trebam mjesecno "bacati" preko 5.000 KM, da me neko na forumu ne bi nazivao supkom i stokom? prihodi su mi, bukvalno 0 KM, jer mi drzava ne dozvoljava rad i shvatam, u potpunosti, zasto je to tako. ali, ocekivati od mene da podnesem sav teret ove situacije, da bi me neko potapsao i pohvalio? pa, nisam lud. jel treba da glumim humanitarca i socijalnog radnika, pa da, ako ovo potraje 2-3 mjeseca, potrosim svu lovu koju imam, pa da i ja zavisim od te socijale sa biroa? momcima su, kad se ovo smiri, vrata otvorena i saglasni su sa svim ovim, jer znaju da ne vrtimo hiljadama maraka dobiti i da nemam negdje zastekanu vrecu para, pa sad kontam odrjesiti je ili ne.
a, ulozio sam mnogo vlastitog novca, vremena, truda... da radim to sto radim. do sada sam dva puta tonuo i kretao s 0, treci put necu, sigurno. taman "ispeko" zanat, platio tu skolu "zestoko" i sad se trebam prepeci. neka hvala.
dobro sinoc
@MorningStar rece, lahko je tudjim gloginje mlatit.