Eh... ta divna stara vremena!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vingo

Post by Vingo »

Udala za se za pogresnog coveka ko da gledam... :D
barby02

Post by barby02 »

Bio kviz " Pet plus"
Cober

Post by Cober »

Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...

Da li se iko sjeća serije sa radnjom iz Afrike, neki doktori i centar za životinje sa dobrim čoravim lavom Klarensom, koja je to serija i godina?
JKG

Post by JKG »

Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...

Da li se iko sjeća serije sa radnjom iz Afrike, neki doktori i centar za životinje sa dobrim čoravim lavom Klarensom, koja je to serija i godina?
Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

JKG wrote:
Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...

Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...
tacno, serija se zvala "daktari" (ime doktora veterinara) a godina emitovanja je bila 90/91
talijan

Post by talijan »

ja_cura_ wrote:
JKG wrote:

tacno, serija se zvala "daktari" (ime doktora veterinara) a godina emitovanja je bila 90/91
mislim da je malo ranije
ako sam je ja gledao k'o dijete bice sedamdesete godine.
Cober

Post by Cober »

talijan wrote:
ja_cura_ wrote:
JKG wrote: Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...
mislim da je malo ranije
ako sam je ja gledao k'o dijete bice sedamdesete godine.

Neke davne sedamdesete su u pitanju, samo se baš ne sjećam radnje serije osim majmuna i dobrog čoravog lava..
Dori

Post by Dori »

Serija je snimljena nekad u '60-tim, ali bila je repriza kasnije...kraj '80 ili pocetak '90

Image
Fox Mulder

Post by Fox Mulder »

Razroki lav se pojavio prvi put u filmu "Kudravi plašljivi lav" sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi. (I sada imam na VHS u snimak). Tada se zvao u filmu Klarens, sto mu je i pravo ime. Kasnije se taj lav pojavljivao i drugim filmovima. Serija za koju pitaš je Daktari i Dzon Vejn je u filmskoj verziji bio u glavnoj ulozi. Kasnije je 60 tih bila snimana i serija.
spreca

Post by spreca »

Da li se sjecate filma Put oko svijeta sa M.P.Ckaljom i ako se ne upiskis dok gledas to je uspjeh.
Edin H.

Post by Edin H. »

kub lajkan wrote:
basta sljezove boje wrote:
kub lajkan wrote:Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...
legendo :) :-D :D

nedavno je njemacki Kabel 1 reprizirao Sandokana i danas ga je super gledati. Ja se sjecam crnogorske serije Salajko i Kapetana Mikule Malog, Vlaka u snijegu, Vuka samotnjaka sa Slavkom Stimcem. Super je ona pjesma iz Vlaka u snijegu - kad se djecje ruke sloze sve se moze sve se moze. Inace sam bila fan Malog slagera sezone :D
A Jelenko? Pa Trinaestogodisnjaci... :D
Ne znam vala zasto ne pronadju u arhivama i puste nam Trinestigodisnjake i nastavak Djetinjstvo mladosti Vojislava Milasevica.

Bas me inteesuje kako bi nam to sada izgledalo.
mostarac

Post by mostarac »

Edin H.

Post by Edin H. »

Evo i Tajci

http://www.youtube.com/watch?v=0r57Y-wt4Z0

Odmah mi padne na pamet skandiranje Delija u Zagrebu :D
Fair Life

Post by Fair Life »

spreca wrote:Da li se sjecate filma Put oko svijeta sa M.P.Ckaljom i ako se ne upiskis dok gledas to je uspjeh.
I Petre Prlickom...
Brunello

Post by Brunello »

No_Comment wrote:Da li se itko sjeca mozda kultne serije,,Salash u malome ritu,,sa Slavkom Shtimcem (tada josh djecak)u glavnoj ulozi...
Slavko Stimac, NAJJJJJveci antitalent sto se glume tice...... :(
Post Reply