Eh... ta divna stara vremena!
-
Cober
Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...
Da li se iko sjeća serije sa radnjom iz Afrike, neki doktori i centar za životinje sa dobrim čoravim lavom Klarensom, koja je to serija i godina?
Da li se iko sjeća serije sa radnjom iz Afrike, neki doktori i centar za životinje sa dobrim čoravim lavom Klarensom, koja je to serija i godina?
-
JKG
Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...
- ja_cura_
tacno, serija se zvala "daktari" (ime doktora veterinara) a godina emitovanja je bila 90/91JKG wrote:Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...
-
talijan
mislim da je malo ranijeja_cura_ wrote:tacno, serija se zvala "daktari" (ime doktora veterinara) a godina emitovanja je bila 90/91JKG wrote:Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...
ako sam je ja gledao k'o dijete bice sedamdesete godine.
-
Cober
talijan wrote:mislim da je malo ranijeja_cura_ wrote:tacno, serija se zvala "daktari" (ime doktora veterinara) a godina emitovanja je bila 90/91JKG wrote: Godine emitovanja se ne sjecam, a mislim da se serija zvala "Daktari" ili tako nesto...
ako sam je ja gledao k'o dijete bice sedamdesete godine.
Neke davne sedamdesete su u pitanju, samo se baš ne sjećam radnje serije osim majmuna i dobrog čoravog lava..
-
Fox Mulder
Razroki lav se pojavio prvi put u filmu "Kudravi plašljivi lav" sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi. (I sada imam na VHS u snimak). Tada se zvao u filmu Klarens, sto mu je i pravo ime. Kasnije se taj lav pojavljivao i drugim filmovima. Serija za koju pitaš je Daktari i Dzon Vejn je u filmskoj verziji bio u glavnoj ulozi. Kasnije je 60 tih bila snimana i serija.Cober wrote:Dom Đuro Đaković je sada BKC, Bosanski kulturni centar, a ta serija sa Čkaljom i P.Vujisićem je "Kamiondžije": Kamion, šestoton, juri kao avion...
- Edin H.
Ne znam vala zasto ne pronadju u arhivama i puste nam Trinestigodisnjake i nastavak Djetinjstvo mladosti Vojislava Milasevica.kub lajkan wrote:A Jelenko? Pa Trinaestogodisnjaci...basta sljezove boje wrote:legendokub lajkan wrote:Prvo sto pamtim s televizije su Sandokan i Kapelski kresovi...![]()
![]()
![]()
nedavno je njemacki Kabel 1 reprizirao Sandokana i danas ga je super gledati. Ja se sjecam crnogorske serije Salajko i Kapetana Mikule Malog, Vlaka u snijegu, Vuka samotnjaka sa Slavkom Stimcem. Super je ona pjesma iz Vlaka u snijegu - kad se djecje ruke sloze sve se moze sve se moze. Inace sam bila fan Malog slagera sezone
Bas me inteesuje kako bi nam to sada izgledalo.
- Edin H.
Evo i Tajcimostarac wrote:http://www.youtube.com/watch?v=kzLpqDc2hEk
http://www.youtube.com/watch?v=0r57Y-wt4Z0
Odmah mi padne na pamet skandiranje Delija u Zagrebu