Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koliko je vas forumasa zivjelo u vremenu kad se sa nestrpljenjem iscekivalo prikazivanje filma (mislim IV dio - "Blago Srebrenog jezera") u kojem su Pierre Brice kao hrabri Winnetou i Lex Barker kao Old Shatterhand, snimanog kod nas... i u kojem smo se mogli diviti scenama snimljenim u prekrasnim krajolicima Paklenice, na Plitvickim jezerima, na Kornatima (Srebreno jezero), te na rijekama Krki, Zrmanji i Cetini...
Eh... ta divna stara vremena!
__
Ostali clanovi glumacke ekipe su bili i Elke Sommer, Herbert Lom i Klaus Kinski...
Film nisam gledao, mislim Blago u srebrnom jezeru ali je knjiga fenomenalna i to je bila prva knjiga Karl May-a koju sam procitao. Vrmenom sam ih procitao sve, a sad nakon rata mi djeluju smjesno. Da nije rata mozda bi mi i sada imale smisla, ali za djecu su super stvar, a mozda za bosansku djecu i nisu, jer su ionako nafurani na ratni fazon
No_Comment wrote:Da li se itko sjeca mozda kultne serije,,Salash u malome ritu,,sa Slavkom Shtimcem (tada josh djecak)u glavnoj ulozi...
p.s. ovo nema nikakve veze sa Kusturicom...
!
Volim Salaš kraj Maloga rita, volim moja vojvođanska žita, a onda
Citajuci postove... vec na drugoj stranici tesko bi se ko prisjetio naslova tema.
Tema nije film ili Tv serije. Da sam o tom mislio otisao bih na podforum Film/TV. Da li se sjecate... tema je bila 'da li se sjecate vremena', u ovom slucaju sezdesete godine proslog stoljeca.
Vi kojima sjecanje ne prepoznaje to vrijeme jos uvijek zivog i raspjevanog Elvisa Presleya... otvorite temu sa sjecanjem na 'Milu-psa" vojnog.
Da se i za zelen bor uhvatimo, ovako svi zajedno, on bi se osusio... jadan i bor i mi skupa s njim.
Fair Life wrote:Citajuci postove... vec na drugoj stranici tesko bi se ko prisjetio naslova tema.
Tema nije film ili Tv serije. Da sam o tom mislio otisao bih na podforum Film/TV. Da li se sjecate... tema je bila 'da li se sjecate vremena', u ovom slucaju sezdesete godine proslog stoljeca.
Vi kojima sjecanje ne prepoznaje to vrijeme jos uvijek zivog i raspjevanog Elvisa Presleya... otvorite temu sa sjecanjem na 'Milu-psa" vojnog.
Da se i za zelen bor uhvatimo, ovako svi zajedno, on bi se osusio... jadan i bor i mi skupa s njim.
Kurac, ti probas na mala vrata skuzit koliko je jos starkelja na forumu. Konac sezdesetih... e - tad je jos na TV isao Karavan - Milana Kovacevica. Remember?
mosor1 wrote:Kurac, ti probas na mala vrata skuzit koliko je jos starkelja na forumu. Konac sezdesetih... e - tad je jos na TV isao Karavan - Milana Kovacevica. Remember?
mosor1 wrote:Kurac, ti probas na mala vrata skuzit koliko je jos starkelja na forumu. Konac sezdesetih... e - tad je jos na TV isao Karavan - Milana Kovacevica. Remember?
... i Mendo i Slanvica (Stanislava Pesic)
Stanislava Pesic je iz Pozorista u kuci, ovo je Slavica Fila.
mosor1 wrote:Mada moram priznat da mi je bila napetija Neda Arneric.
(jebote spore ove veze!!!)
Sjeca li se ko one antologijske scene iz filma,,Ko to tamo peva,,...
kada Paja i Mishko sa ostalima putnicima posmatraju kriomice mladence(Slavko Shtimac i Neda Arneric)kako vode ljubav u shumi...vice Neda Slavku,,polako budalo shta ti je.... ,,...
A medju posmatracima dijalog...kaze Mishko tati Paji,,Joj tata i ja bih radio ono...a Paja odgovara ...jooooj i ja bih sineee
mosor1 wrote:Nedavno sam skidao i nakon puno godina ponovo poslusao neke stare pjevace sto ih pamtim sa naseg starog radija marke "Jadran", onog sa zelenim okom.
Znas vec, Autobus Kalipso, Kad si kupim mali motorin, Marenda, Maskare, Veslaj,...
"Ne pali svetla u sumrak" jos zvuce mocno, meni je to jedna od nasih najboljih pop stvari.
Aferim za ovo !!
Kod mene bio "Toplica" RR NIS... a to zeleno oko smo zvali "magicno oko"..
Blizu. Dobro ti rade klikeri. Dr. Josip Kotnik je prenosio i komentirao za TV Zagreb spuštanje prvog covjeka na Mjesec, a i sve ostale svemirske dogadaje krajem 60-tih.
Bila je neka tema o prvom filmu kojeg se sjecamo. Prvi film koji me prestrasio je onaj "H8", N. Tanhofera, kad sam ga tih godina gledao na TV (iako je film 5-6 god. stariji od mene). Kad mlada Gabi Novak pjeva "Sretan, sretan put", onda se onaj autobus sjebe s kamionom.
(Takve bi filmove trebalo snimati o nasim ratnim zlotvorima, ono, kad ljudi danas normalno zive, idu na posao, a uvece im upadnu maskirani u kucu i odvedu ih u noc. Svaki neugodni detalj.)
Ej... Fair-i super tema i ovo je moj skromni doprinos...
U zimu 84' ili 85' ne sjecam se tacno, VIS Idoli su imali nezaboravni koncert u "Djuri". Ja mislim da je to bila promocia albuma odbrana i psljedni dani.
Pojava "new primitives" 84'-85'
Pusenje, Orkestar i Elvis su organizovali zajednicku svirku da bi skupili dovoljno raje da bi pokrili troskove u Trasi ili na Filozofskom.
Duca Markovic te iste godine najavjuje da je "hit meseca" Valenino iz Sarajeva sa pesmom "Volim te jos"
Od sredine '80ih pa do rata Sarajevo je bio centar i lider kulturnih desavanja na Balkanu !