Džamija Ali-beg Budnje

Post Reply
DaffyDuck

#176 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by DaffyDuck »

Arc_Angel wrote:
Shahab wrote:
KemoM wrote:Pa neznam sto se cudite. Ovo je buducnost nase drzave sa SDA. Kakva Evropa i pm, njima je cilj ciganski sistem slican onim na bliskom istoku gdje koriste ime Boga da bi mogli raditi sta hoce.

Budnjo obogati se kradeci donacije i drzavnu imovinu, iskoristava nase sestre ali ipak je mnogima ovaj samoproglaseni beg dobar. Dzamija je dzamija da citiram jednog forumasa :-)

Te pare koje je mazno su bile namjerene za dzamiju i jedno 1000 kuca i istocnoj bosni, ali to SDA ne zanima.

Da smo normalna drzava Alija Budnjo bi zavrsio ko chauchesco. Ali jebes nas, nama je on dobar. Dobar je i nepismeni Esed Radeljas jer i on spominje ime Allaha. :oops:
Nedavno je u Sarajevu održano evropsko prvenstvo za juniore u džudou. Bili smo počašćeni privilegijom da gledamo mnoge kvalitetne borbe mladih boraca iz čitave Evrope. Bio je rekordan broj boraca i zaista je bio lijep ugođaj gledati mlade sportaše u živoj konfrontaciji. Borilačke vještine pogotovo džudo kod mladog čovjeka stvaraju karakter i fokusiranost. U eksploziji snage i vještine, dolazi do izražaja dragocjena i plemenita težnja za istinom koja vuče prema naprijed i prema boljem. Zar nije bilo lijepo biti dijelom dešavanja u kojem participiraju borci iz Njemačke, Austrije, Holandije, Turske, Italije, Rusije, gruzije, Francuske... nego biti zarobljen u živom blatu lokalizma i lokalnih primitivnih standarda i normi koji caruju u sarajevsko-zeničkoj kotlini, odnosno u SDA fildžanu. To je suština naše alternative...potpuna i iskrena integracija u evropsku zajednicu naroda. Trebamo sa gađenjem iza sebe ostaviti orijentalni ciganluk koji promoviše SDA, potpunu degradaciju i dekadenciju, u kojoj bahata koruptokracija gladnom i zatucanom narodu otvara džamije, parama od korupcije i kriminala. Koju perverznost i licemjerje simboliše pojava Ali bega Budnje, to je ujedno i najbolja poruka ovome narodu ko mu je kidnapovao prošlost ali i budućnost.
Ma dzabe im pisete.

ima nas nekoliko koji vidimo tu sliku onakvom kakva ona zaista jeste, ima nas nekoliko koji nikada nebismo kompromitirali.

Ali mi smo u ovoj drzavi manjina, i to je jednostavno tako. mi smo slobodarski umovi u podanickom narodu, a demokratija je vladavina vecine cak i onda kad je naopako.
Ocito je da je cigalnuk vecina, i sudeci po komentarima i vecini koja ga brani (njega i njemu slicne) bolje nismo ni zasluzili.
Paranoid

#177 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Paranoid »

KemoM wrote:
Paranoid wrote:
SDA bi mogla biti vlasnik, kao i ti...ako bi pokrio zaduženja kod inostranih i domaćih banaka..
Pa sto ostali nemaju hotele i auta vrijedna stotina hiljada maraka? Sto su banke izabrale polunepismenog Budnju da mu daju kredit da moze iskoristavati curice?

Jesil ti jedan od onih sto ga brani sto je musliman? Kao ono nema veze sto pokrao donacije bitno je da je izgradio dzamiju i da 1-2 godisnje ode na bajram namaz? Da spomene ime Alaha i halal zivot?

Buducnost :arrow: ciganski sistem iz arapskih zemalja. 2% populacije ce bit begovi koji ce se vozati bembarama po gradu dok ostali mole za 20KM da djeci kupe knjige za skolu. Primitivci poput samoproglasenog Bega Alije Budnje i samoproglasenog bozijeg poslanika Eseda Radeljasa ce bit bogovi koji se nesmiju kritikovati. Danas sutra ce neko digniti glas protiv ovih primitivaca sto iskoristavaju nase sestre pa ce ga nas nepismeni narod napasti; Ono: "Ko i sta si ti da pricas o Budnji" "On je nam izgradio dzamiju cafire jedan" itd.
Gdje sam ja napisao nešto u odbranu Budnje??

Ko kaže da i ostali nemaju hotele, firme, poslovne prostore, zgrade, vozne parkove itd..

Da nije bilo riječ o dzamiji koja takodje nije Budnjina, ne bi se ni spomenuo jer imamo toliko važnijih "Budnja" da nam on i njegovi propali poslovi i ne padaju na pamet.
KemoM

#178 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by KemoM »

Paranoid wrote: Da nije bilo riječ o dzamiji koja takodje nije Budnjina, ne bi se ni spomenuo jer imamo toliko važnijih "Budnja" da nam on i njegovi propali poslovi i ne padaju na pamet.
Koji vaznijih Budnja? Mislis na Bakira, vodju svi samoproglasenih begova?
Ramzess Veliki

#179 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Ramzess Veliki »

dustaban wrote:Vec vidim... odsad ce se petak zvati - budnji dan!
:mrgreen:
Ahahahahaha, dobar, dobar ... :mrgreen:
piljar

#180 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by piljar »

Ramzess Veliki wrote:
dustaban wrote:Vec vidim... odsad ce se petak zvati - budnji dan!
:mrgreen:
Ahahahahaha, dobar, dobar ... :mrgreen:

ko će dati ovaj prijedlog

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#181 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by VjecitiStudent »

Ima li kraja?
Kada su stanovnici naselja Plandište na Ilidži kod Sarajeva krenuli u izgradnju džamije, veliku darežljivost je pokazao Naser Kelmendi, glava albanske porodice koja se od dolaska u Sarajevo nakon rata često sukobljavala sa suparničkim klanovima.

Kelmendi je 2003. i 2004. godine na Plandištu kupio dvije kuće.

Kamen temeljac za džamiju u ovom naselju položen je u maju 2008. godine, a Kelmendi je među prvima donirao novac. Gradnjom džamije je rukovodio Nezim Halilović Muderis, zvaničnik Islamske zajednice. On nije želio govoriti o tome jer, kako je kazao, džamija nije službeno otvorena. Na internetskoj stranici Rijaseta piše da se džamija od 2010. godine koristi za obavljenje dnevnih molitvi i vjersku pouku djece.

Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu nije bio uključen u prikupljanje novca za gradnju, a sekretar ove institucije Esad Karahmet je kazao da je Kelmendi donaciju uplatio direktno firmi Rasno-Meka Company iz Sarajeva koja je gradila džamiju.

„Mi nikada nismo ništa tražili od njega. Nismo mu dali zahvalnicu jer nismo s njim izravno komunicirali“, objasnio je Karahmet.

Zamjenik direktora građevinske firme Esad Hasanović je kazao da je Kelmendi jedan od najvećih donatora džamije sa prilogom od oko 100.000 KM .

U vrijeme kada je dao donaciju za izgradnju džamije, protiv ovog kosovskog Albanca i njegovih sinova vođeno je više istraga zbog ubistva, oružanih obračuna i nasilničkog ponašanja, a njegov polubrat i dvojica sinova bili su osuđeni za nezakonito posjedovanje oružja i nasilničko ponašanje.

http://www.cin.ba/sumnjivi-kapital-na-vratima-raja/
MuaDib

#182 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by MuaDib »

VjecitiStudent wrote:Ima li kraja?
Kada su stanovnici naselja Plandište na Ilidži kod Sarajeva krenuli u izgradnju džamije, veliku darežljivost je pokazao Naser Kelmendi, glava albanske porodice koja se od dolaska u Sarajevo nakon rata često sukobljavala sa suparničkim klanovima.

Kelmendi je 2003. i 2004. godine na Plandištu kupio dvije kuće.

Kamen temeljac za džamiju u ovom naselju položen je u maju 2008. godine, a Kelmendi je među prvima donirao novac. Gradnjom džamije je rukovodio Nezim Halilović Muderis, zvaničnik Islamske zajednice. On nije želio govoriti o tome jer, kako je kazao, džamija nije službeno otvorena. Na internetskoj stranici Rijaseta piše da se džamija od 2010. godine koristi za obavljenje dnevnih molitvi i vjersku pouku djece.

Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu nije bio uključen u prikupljanje novca za gradnju, a sekretar ove institucije Esad Karahmet je kazao da je Kelmendi donaciju uplatio direktno firmi Rasno-Meka Company iz Sarajeva koja je gradila džamiju.

„Mi nikada nismo ništa tražili od njega. Nismo mu dali zahvalnicu jer nismo s njim izravno komunicirali“, objasnio je Karahmet.

Zamjenik direktora građevinske firme Esad Hasanović je kazao da je Kelmendi jedan od najvećih donatora džamije sa prilogom od oko 100.000 KM .

U vrijeme kada je dao donaciju za izgradnju džamije, protiv ovog kosovskog Albanca i njegovih sinova vođeno je više istraga zbog ubistva, oružanih obračuna i nasilničkog ponašanja, a njegov polubrat i dvojica sinova bili su osuđeni za nezakonito posjedovanje oružja i nasilničko ponašanje.

http://www.cin.ba/sumnjivi-kapital-na-vratima-raja/
Zaboravili su i Gašijeve vakufe :oops:
riki_brada

#183 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by riki_brada »

Image
Image
Image
Image
Image
dragonz

#184 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by dragonz »

Baš me briga za budnju, radeljaša i keljemendije(kako god da se preziva) ali da vas pitam:

1.Kako se vi osjećate dok hodate, ljubite se sa djevojkama, opijate, drogirate, izvodite cuke ili ste sve pobrojano prestali po Muslimanskom groblju koje su komunisti pretvorili u veliki park iako nisu povadili sve grobove i nišane ?

2.Kako se osjećate kada ulazite na ekonomski fakultet koji je otet od pravoslavne crkve ?

3.Je li vam ugodno živjeti u stanovima koje su oteli nacionalizacijom komunisti ljudima koji su to svojim znojem stekli ?

Imam ja još sličnih primjera ali razmislite prije odgovora jer njime ćete više reči o sebi i svome duševnom stanju nego o ovim što su to uradili.
Fabijo

#185 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Fabijo »

Tajkun i vlasnik hotelskog kompleksa na Ilidži Alija Budnjo svojom bahatošću i drskošću prevazišao je i stranačkog kolegu iz SDA Senaida Memića, koji je prije izvjesnog vremena prosipao silu nad građanima ovog sarajevskog naselja. Da stvar bude gora, Budnjo je incident napravio u vjerskom objektu, u džamiji u Sokolović-Koloniji.

Prema riječima šokiranih očevidaca, Budnji je navodno zasmetao način na koji je izvjesni mladić klanjao te ga je pokušao istjerati iz džamije. Građani Sokolović-Kolonije, ali i cijele općine Ilidža, iako naviknuti na Budnjinu bahatost, kažu da su, ipak, bili iznenađeni što je bahati tajkun režirao incident u vjerskom objektu.

- Budnjo je prvo verbalno, a zatim fizički nasrnuo na momka koji je drugačije klanjao. "On da klanja kako on hoće, pustite me, ja ću mu grkljan iščupati", bile su Budnjine riječi upućene mladiću - kazao nam je očevidac koji je, iz straha od odmazde, zamolio da mu ne objavljujemo ime.

Veći incident i fizički sukob spriječile su džematlije.

Strah i nevjerica

Kako nam je kazao redovni džematlija Ali-begove džamije u Sokolović-Koloniji, sve više građana ide na namaze i džumu u druge džamije.

- Budnjina bahatost prevazilazi svaku granicu. Pa, zar je moguće da normalan čovjek napadne nekoga u džamiji - dodao je džematlija.
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/budnjo- ... -u-dzamiji

:D
JThomas

#186 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by JThomas »

dragonz wrote:Baš me briga za budnju, radeljaša i keljemendije(kako god da se preziva) ali da vas pitam:

1.Kako se vi osjećate dok hodate, ljubite se sa djevojkama, opijate, drogirate, izvodite cuke ili ste sve pobrojano prestali po Muslimanskom groblju koje su komunisti pretvorili u veliki park iako nisu povadili sve grobove i nišane ?

2.Kako se osjećate kada ulazite na ekonomski fakultet koji je otet od pravoslavne crkve ?

3.Je li vam ugodno živjeti u stanovima koje su oteli nacionalizacijom komunisti ljudima koji su to svojim znojem stekli ?

Imam ja još sličnih primjera ali razmislite prije odgovora jer njime ćete više reči o sebi i svome duševnom stanju nego o ovim što su to uradili.
1. opušteno.

2. još opuštenije.

3. jeste.

još pitanja?
Aspekt

#187 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by Aspekt »

dragonz wrote:Baš me briga za budnju, radeljaša i keljemendije(kako god da se preziva) ali da vas pitam:

:lol: :lol: Ja mislim da bi trebali spaljivati vjestice kao i prije . Nemam pojma zasto je tako lijep sport kao sto je spaljivanje , odrubljivanje glava , pljacka ....zakonom zabranjen .
AcaLukas

#188 Re: Džamija Ali-beg Budnje

Post by AcaLukas »

Ljubomora
Post Reply