Džamija Ali-beg Budnje

Post Reply
piljar

#1 Džamija Ali-beg Budnje

Post by piljar »

U nedjelju, 22. septembra 2013. godine, u sarajevskom džematu Sokolović Kolonija otvorena je „Ali-beg Budnjo“ džamija, čiji je "vlasnik" Alija Budnjo, tajkun sa Ilidže.

Image
Image

Image
Image
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by piljar on 23/09/2013 08:20, edited 2 times in total.
karanana

#2 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by karanana »

kolko naplacuje ulaz?
anonimus0007

#3 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by anonimus0007 »

odron, da je narod pametan kao što nije, u tu Džamiju mu niko nebi ušao.

ne mogu a da se ne zapitam, da li su ovakvi likovi i ranije gradili Džamije pa se sada zovu po njima?
harač

#4 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by harač »

Q: hoćemo'l mu halaliti?
A: hoćemo!

:D :-)
Capsicum

#5 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Capsicum »

Ne znam za druge, ali moja noga u ovu dzamiju krocit nece dok sam ziv...
Tomos

#6 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Tomos »

Prijeratni električar u rudniku, majko božja, šta radi ova sda i ko je sve tajkun, prvo se ne zna ponašat nekulturan seljak, i on sad gazdurina onolike hotele kupit za 1 milion maraka u parama pa ima 350 duluma zemlje samo, i 10 hotela to nema nigdje, sad ih može prodati za 200 miliona sve to.
BUdala je ko je uopšte bio na ovom skupu, sa sda-ovcima i ko uopšte bude išao u privatnu prčiju samozvanog ali bega.

Oni se bave i javnim tribinama, i uče nekog kako da se izjasni jer su oni ovo zasrali sa bošnjaštvom i ostalim, kontali su da će i srbi i hrvati to biti ali su pojeli g..o-.
anonimus0007

#7 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by anonimus0007 »

Capsicum wrote:Ne znam za druge, ali moja noga u ovu dzamiju krocit nece dok sam ziv...
+1
Drvosjeca iz Dejcica

#9 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nije kupio, već izgradio, uvakufio. Da je Budnjo ovakav i onakav sve stoji, slika i prilika današnje države. :roll:
Manix

#10 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Manix »

:lol: :lol: :lol: Da je bosna normalna drzava ova bitanga i konjokradica bila bi u zatvoru ili bi cistila ulice . Dovedi ga u njemacku pa cemo viditi koliko je sposoban da napravi dzamiju.. :run: :run:
anonimus0007

#11 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by anonimus0007 »

Tomos wrote:Prijeratni električar u rudniku, majko božja, šta radi ova sda i ko je sve tajkun, prvo se ne zna ponašat nekulturan seljak, i on sad gazdurina onolike hotele kupit za 1 milion maraka u parama pa ima 350 duluma zemlje samo, i 10 hotela to nema nigdje, sad ih može prodati za 200 miliona sve to.
BUdala je ko je uopšte bio na ovom skupu, sa sda-ovcima i ko uopšte bude išao u privatnu prčiju samozvanog ali bega.

Oni se bave i javnim tribinama, i uče nekog kako da se izjasni jer su oni ovo zasrali sa bošnjaštvom i ostalim, kontali su da će i srbi i hrvati to biti ali su pojeli g..o-.
ispravka krivog navoda, naime, bio je električar u skupštini bih. odatle se lansirao u SDA, i sada je "ugledan" član iste.

nije hotele kupio za milion KM, nego za pola miliona. tj. toliko su tada koštali certifikati kojima je kupio hotele. a to pola miliona je "zaradio" držeći stovarište građevinskog materijala odmah poslije rata. donacije kojih je tada bilo dosta u velikoj mjeri su išle preko njegovog stovarišta. slučajnost ili ne, u to vrijeme, njegov badžo (garib) je bio ministar za raseljene.

i ot takvih para je izgradio Džamiju, odron da ne može biti veći. pa zar smo na to spali

edit. i još se begom proglasio, pa nemoj povratiti.
Last edited by anonimus0007 on 23/09/2013 08:37, edited 1 time in total.
JThomas

#13 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by JThomas »

očito nije pročitao ni legendu o ali-paši a kamoli šta više...
kinzekonze

#14 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by kinzekonze »

Možda mu je počasni gost bio kolega iz BOSS-a:

http://www.klix.ba/forum/esed-radeljas- ... 03514.html

Možda je čak i vrpcu presjekao ili dovu proučio :D :D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Truba »

ne znam ni ko je lik
niti me zanima

ali ovakve stvari su dokaz da ga nešto svrbi :D i da je svjestan svoje smrtnosti :D
i da mu svi milijuni ne mogu priskrbiti ono što želi :D da ga pamete po dobru i da ne padne u zaborav...i naravno misli da će u raj

ovo je samo krik jednog mizernog očajnika
JThomas

#16 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by JThomas »

da misli da će u raj po dosadašnjem liku i djelu, ne bi trošio pare na ovo. nego zna da neće...
kamen spoticanja

#17 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by kamen spoticanja »

ali beg :? :?
sve puklo
hronicna_upala

#19 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by hronicna_upala »

Black swan wrote:ne znam ni ko je lik
niti me zanima

ali ovakve stvari su dokaz da ga nešto svrbi :D i da je svjestan svoje smrtnosti :D
i da mu svi milijuni ne mogu priskrbiti ono što želi :D da ga pamete po dobru i da ne padne u zaborav...i naravno misli da će u raj

ovo je samo krik jednog mizernog očajnika
lik te ne zanima, ne znaš ništa o liku ali si mu već presudio, jer znaš kakav je, šta je radio, šta radi, šta zaslužuje i kakav će mu kraj biti ... neprocjenjivo... :-) :lol:
graue_maus

#20 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by graue_maus »

:roll: :roll: prije rata nas komsija je napravio dzamiju , svi su govorili da je to da se opere ...........
weredsf

#21 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by weredsf »

anonimus0007 wrote:odron, da je narod pametan kao što nije, u tu Džamiju mu niko nebi ušao.

ne mogu a da se ne zapitam, da li su ovakvi likovi i ranije gradili Džamije pa se sada zovu po njima?
Kakva bolest, frajer je umislio da je neki Beg :mrgreen: :mrgreen:
Arc_Angel

#22 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Arc_Angel »

Eeeeeeeee DRZAVO IMALI TE!!!

ovaj mora da je nesto debelo smuljao(pored onoga sto inace mulja), pa je MORAO SAM da uvakifi citavu dzamiju :izet: :izet: :izet:
inace ti "KONTRAVERZNI BIZNISMENI" i PULENI politickih partija daju jedan dio nikad za cijelu obicno to bude 5000-20000 KM u zavisnosti koliko sranje naprave :izet: :izet: :izet:

pokusajte malo da upratite kad se objavljuju liste vakifa kakvih sve tu "POZNATIH" imena iz JAVNOG zivota ima

Koliko smo mi samo nisko pali, kad se dzamije koriste kao PR automati, najgore od svega je sto vecina ljudi vise ne vjeruje ono sto mu vlastite oci vide i usi cuju.

Tako ti je to kad ljudi po dozu istine/PR-a/ispiranja mozga/indoktrinacije idu u bogomolj koje grade takve GROMADE OD LJUDI i KONTRAVERZNI BIZNISMENI :izet: :izet: :izet:
karanana

#23 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by karanana »

sta znaci kad je neko vlasnik dzamije? ne razumijem poentu napada na ovog frajera vezano za dzamiju.
ultima_palabra

#24 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by ultima_palabra »

Hajmo sad ozbiljno, IZ bi trebala biti zaštitnik islamskih vrijednosti u ovoj zemlji... gradnja džamija haram parama je skrnavljenje tih vrijednosti.

Ali hajd stisni pa se zamjeri...
Arc_Angel

#25 Re: Kontroverzni biznismen i tajkun Alija Budnjo ,kupio đžam

Post by Arc_Angel »

ultima_palabra wrote:Hajmo sad ozbiljno, IZ bi trebala biti zaštitnik islamskih vrijednosti u ovoj zemlji... gradnja džamija haram parama je skrnavljenje tih vrijednosti.

Ali hajd stisni pa se zamjeri...
Bravo, to je sustina svega, ja sam vec rekao samo nek uzmu i nek pogledaju spiskove vakifa i sve ce se samo kazati.
Post Reply